Idei első aszfaltos versenyére készül a MOL Racing Team két versenyzője, Herczig Norbert és Ferencz Ramón, akik a Rally Európa-bajnokság második futamán indulnak a Kanári-szigeteken. A páros túl van már a pályabejáráson és egy hivatalos teszten is a helyszínen a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval.

 

"Nagyon bizakodók vagyunk, az egyik leghasznosabb tesztünk volt az elmúlt időszakban. Nem mentünk túl sokat az autóval, de rengeteg dolgot ki tudtunk próbálni. Nagyon sok munkát adtunk a szervíz csapatnak, de nem azért, mert összetörtük volna az autót, hanem azért, mert rengeteg változtatást kértünk, lengéscsillapítókat, rugókat cseréltünk, stabilizátorokat, futómű geometriát változtattunk, váltót cseréltünk, hosszabb és rövidebb áttételeket is ki tudtunk próbálni. Nem tudom, hogy az elmúlt években volt e valaha ennyire kimerítő tesztünk." - kezdte Herczig Norbert, aki tavaly már versenyzett a Kanári-szigeteken.

"Idén sokkal magabiztosabbak vagyunk azokon a szakaszokon, ahol korábban már mentünk és van rutinunk versenyautóval. Tisztán látszik, hogy sokkal magabiztosabban írjuk az itinert is, bizakodók vagyunk, mindenképpen arra számítok, hogy jó lesz a tempónk az élmezőnyhöz képest is." - fejezte be Herczig, akire 16 gyorsasági szakaszon több mint 200 versenykilométer vár május 2. és május 4. között a napfényes Kanári-szigeteken.