Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

17 ezer futó indul a XV. NN Ultrabalatonon!

Már rekordokat döntött a XV. NN Ultrabalaton. Magyarország egyik legnépszerűbb szabadidősport-eseményének 17 ezer nevezője várja, hogy meghódítsa a magyar tengert, azaz Balatonfüredről indulva, megkerülve a Balatont, visszatérjen az Annagora Aquapark előtt felállított versenyközpontba.

A NN UB péntektől vasárnapig tart. A szervezők arra kérik a hétvégén a Balaton környékén autózókat, hogy a megszokottnál körültekintőbben, óvatosabban közlekedjenek, mivel a futók a verseny több szakaszán is használják a közutat. Ugyancsak közlekedéssel kapcsolatos fontos információ, hogy a sportolók mellett megnövekedett forgalomra kell számítani péntektől vasárnapig.

Az egyéni mezőnyben Csécsei Zoltán azzal a céllal vág neki az idei versenynek, hogy megdöntse a 18 óra, 32 perces rekordot. A 216 kilométert egyéniben és csapatban is teljesíthetik a futók.

A szervezők tájékoztatása szerint a XV. NN Ultrabalaton zöld verseny lesz. A futóverseny útvonalán szelektíven gyűjtik a hulladékot, a pénteken rajtoló tókerülő viadalon továbbra sem használnak műanyag poharakat a frissítéshez. A BioTechUSA-val közösen cseriti program is lesz: a chipek kauciójából befolyt összeget (ez általában 2 millió forint körül szokott lenni) jótékony célokra fordítják majd.

Beszédes számok

A XV. NN Ultrabalatonon 500 ember dolgozik az egyes frissítőpontokon. A szervezők 50 tonna vízzel, 3 tonna banánnal, 500 kiló szőlőcukorral, 1 tonna aszalt gyümölccsel készülnek. Az esemény népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a nevezés megkezdését követő 3 percben az összes rajtszám gazdára talált. A mezőnyben több mint 300 egyéni induló lesz és összesen 1700 csapat vág neki a 216 kilométeres távnak. 

0 Tovább

Nagyhajós versenyen indul Érdi Mária

Rangos és rendhagyó versenyen vesznek részt a legjobb magyar vitorlázók. Svájcban zajlik az SSL Gold CUP. A nagyhajós versenyen a magyar csapat egyetlen női versenyzője Érdi Mária kétszeres olimpikon és többszörös utánpótlás világbajnok.

Az MVM sportolója elmondta: izgalommal és várakozással vágott bele a nagyhajós versenybe, amelynek döntőjét vasárnap rendezik meg.

„A vízen természetesen jól érzem magam, de kishajóhoz vagyok szokva, mivel a Laser Radialban versenyzek. Örülök, hogy én is helyet kaptam a fedélzeten és kíváncsian várom. Ez teljesen más lesz. Csapatban kell gondolkodni, és ez egy jó kihívás…) – mondta Érdi Mária, akinek a tokiói olimpia volt a második ötkarikás versenye. A 2020-ról idénre halasztott olimpián a 13. helyet szerezte meg. Korábban a riói játékokon ült hajóban 2016-ban és akkor a 14. lett. 

0 Tovább

A Lőrincz-fivérek túl vannak egy sikeres erdélyi túrán és egy medvekalandon

Élménybeszámolókat tartott Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor. Az erdélyi településeken a központi téma természetesen a tokiói olimpia volt. Lőrincz Tamás szerint a székelyek kitettek magukért, és sok szeretetet kaptak Erdélyben. „Már-már megható volt, hogy mennyire körülrajongtak minket. Jó volt látni azt a tisztaságot és őszinteséget, ami belőlük áradt. Feledhetetlen élménybeszámoló-sorozaton vagyunk túl” – mondta az olimpiai bajnok birkózó.

A Lőrincz testvérek Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen is megfordultak, de találkoztak a Román Birkózó Szövetség vezetőivel is.

„A legdurvább a medvekaland volt. Erdélyi vendéglátóink ugyanis meginvitáltak egy medvelesre, amely lényegében egy plexifalú ház volt. Amikor megközelítettük a házat, egyszer csak – tőlünk pár méterre – ott termett egy hatalmas medve. Örülök, hogy végül egyikünknek sem esett baja, és a vadállat is odébb állt.” – számolt be medvekalandjáról Lőrincz Tamás.

0 Tovább

Hegyi Eb – Elhunyt csapattulajdonosa előtt tisztelgett Nagy Norbert

Szomorú feladatot teljesített Nagy Norbert. Az újdonsült hegyi Európa-bajnoki összetett ezüstöt begyűjtő magyar autóversenyző egy felfutást vállalt a Bongó Emlékversenyen. 

Kavecz István, Bongó egy éve hunyt el, az ő tiszteletére és emlékére rendeztek egy versenyt a horvátországi Skradinban. 

„Nehéz volt autóba ülni, hiszen Bongó autójával, azzal a bizonyos BMW-vel mentem, amellyel korábban az ő támogatásával értem el sikereket.” – nyilatkozta Nagy Norbert. 

A magyar versenyző azóta megalapította a nagy Norbi Racing Team-et, amely egyre markánsabb nyomot hagy a magyar és a nemzetközi autóversenyeket jegyző térképen. A gokartosként induló Lantos Szabolcs ma már a Renault Twingo Kupában versenyzik, a csapat szakmai vezetője Nagy Norbert pedig a hegyi Eb-n az összetett ezüstérmet gyűjtötte be.

0 Tovább

Szkander – Tartalmas versenynaptár, sok kérdőjellel

Ha a koronavírus járvány engedi, még ebben az évben világbajnokságra és Európa-bajnokságra is utaznak a legjobb szkanderesek.

A tervek szerint októberben Litvánia ad otthont a világbajnokságnak, amely eredetileg Georgiában lett volna, de azt nem rendezték meg végül. A nemzetközi szövetségnek van egy olyan elképzelése is, hogy decemberben lebonyolítják az Európa-bajnokságot is, ha a vírushelyzet engedi. A Magyar Szkander Szövetség is készül. Győr ad otthont az egyik legnagyobb Világkupának, a Judgement Day-nek október 9-én. Addig a legjobbak a klubjaikban készülnek, és a versenynaptárban szerepel egy horvátországi VK is – tudtuk meg a hazai szövetségtől. 

0 Tovább

Elrajtolt a lábtoll-labda idény

Az év legnehezebb versenyeként számon tartott Újszász Kupával megkezdődött a lábtoll-labdázók őszi versenyszezonja. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett kétnapos tornán húsz órai játék során a lábtoll-labdázás mind a hét versenyszámában megmérkőzött a hetvenfős mezőny.

Mind a hét versenyszámban a házigazdák álltak a dobogó tetején. Az első helyek mellé még három második és két harmadik helyezést is megszereztek az Újszászi VVSE versenyzői.

A férfiaknál három első és egy második helyezéssel az Újszász Kupa specialista Herczeg Gábor zsinórban hetedik alkalommal hódította el a legjobb összetett eredményért járó serleget.

A nőknél négy első helyezéssel Farkas Lilla volt a
legeredményesebb.

0 Tovább

Magyar vb-bronz a hazai rendezésű világbajnokságon

Magyar vb-érem Szombathelyen. A vasi megyeszékhely adott otthont idén a szenior tíztánc világbajnokságnak, ahol Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia dobogóra tudott állni.

tánc

„A Claudius TSE háromszoros vb-döntős kettőse ezúttal harmadik lett, és ez táncsporttörténeti siker. A világbajnokságot a Hungarian Dance Open részeként rendezték meg, egyben sikeresen lezajlottak a TáncSport Magyar Bajnokságok is” – összegzett Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

Volt még egy magyar páros a vb-n: Matkovics Goran és Mariana Budnychenko a 15. helyen végzett. A világbajnoki címet a spanyol Ruben Viciana Lopez, Eva Moya duó szerezte meg a német Erik Heyden, Julia Luckow páros előtt.

A latin magyar bajnokságon Andrea Silvestri és Váradi Martina megszerezte a tizenharmadik magyar bajnoki címét, a standard bajnoki döntőben pedig Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta győzött.

A Hungarian Dance Open  és TáncSport Magyar Bajnokságokra – az összes korosztályt egybevéve - négyszáz táncos nevezett. Húsz kategóriában hirdettek győzteseket.

0 Tovább

Jön a FITEQ a European Teqball Tour I. állomása. A rangos versenyt az olaszországi Cerviában rendezik meg a hétvégén.

A 30.000 dollár összdíjazású tornára párosok és vegyes párosok nevezhettek. A páros indulók között van a világbajnok duó, az állandó trónkövetelő szerb válogatott, a francia válogatott, a székely góbék tehetségei, és számos magyar tehetséges páros méri össze tudását.

A vegyespárosoknál asztalhoz áll többek között a világbajnoki ezüstérmes, Bányik Csaba és Janicsek Zsanett (Phoenix) is, de érkeznek még francia és lengyel vegyesek is a rangos (Grand Prix minősítésű) tornára.

0 Tovább

Túrázás – A legjobb kihívás, kiváló csapatépítő

A túrázás reneszánszát éli. Magyarország pedig bővelkedik túraútvonalakban. A NaviTrails bemutatta Országos Kékkörre fejlesztett szolgáltatását. A programot használhatják cégek, közösségek, települések, vagy akár iskolák. A Kékkör egyes túraútvonalait teljesítők az okostelefonjaik segítségével dokumentálhatják az adott szakasz megtételét.

A NaviTrails a Magyar Természetjáró Szövetséggel és az MVM-mel együttműködve, minél több céget, közösséget be szeretne vonni ebbe a programba.  Az ehhez kapcsolódó demo oldal itt található: https://okk.navitrails.com/

Az Országos Kékkör három önálló túraútvonalat tartalmaz. Ezek az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra. A Kékkör hossza: 2579 km.

Az első kihívás az MVM-nél indult idén áprilisában. Augusztus végéig a résztvevőknek az Országos Kékkör 50%-át sikerült teljesíteniük.

0 Tovább

Arnold Classic – Két magyar érem Sevillában

Két magyar fitneszes érem az Arnold Classicon. A Magyar Testépítő és Fitness Szövetség információi szerint Véninger Brigitta aranyérmes lett az Amatőr Arnold Classic Europe-on az artistic fitness kategóriában. Ugyanitt Végh Tünde felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A magyar fitneszes küldöttség további három értékes pontszerző helyezéssel gazdagodott Sevillában. Ugyancsak az amatőr versenyen Bogdán Szófia (fitness kategória) negyedik lett, akárcsak az elite pro világbajnokságon Karina Gavrikova (bikini fitness), és Szabó Nikolett (fitness).

 

Az Arnold Classic a fitneszeseknél a világbajnokság és az Eb után a harmadik legrangosabb világverseny. Először rendezték meg Sevillában, korábban Barcelona és Madrid volt házigazdája a Golden Globe-díjas osztrák származású amerikai színész, testépítő, üzletember és politikus, Arnold Schwarzenegger által alapított versenysorozatnak.

Fotók: www.fitnessandmass.com

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum