Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tekesport – Magyar sikerek a nemzetközi kupákban

Ismét bizonyítottak a magyar tekések. A nemzetközi kupák idei kiírásában volt magyar siker és dobogós hely, de az idegenlégiósok is jól teljesítettek.

Befejeződtek a nemzetközi teke kupák. A nőknél magyar győzelem született az NBC Kupában! Az Ipartechnika Győr SE a németországi Lorsch-ban a német KV Liedolsheim együttesét győzte le a döntőben 5-3-ra.  

A férfi Európa-kupa küzdelmeinek a szlovéniai Kranj adott otthont, ahol a Répcelaki SE bronzérmet szerzett. Közel állt az éremszerzéshez a Ferencváros női együttese is, de a zöld-fehérek végül a horvátországi Ototac-ban negyedikként zártak a világkupán.

A nemzetközi teke kupákban volt azért idegenlégiósként magyar győztes: a válogatott alapembere, Méhész Anita a horvát KK Mlaka Rijeka csapatával győzött a világkupán. Ugyancsak idegenlégiósként Szél Tibor ott volt a négyesdöntőben és a szerb Spartak 024 Subotica együttesével végül negyedik lett az NBC Kupában..  

A tekézőknél ez hagyománynak számít, hogy a nemzetközi európai kupákat egy időben rendezik meg, ez alól kivétel a Bajnokok Ligája.

0 Tovább

Búvárfotós magyar arany a világbajnokságon

Magyar világbajnoki cím búvárfotózásban Madeirán. A Nemzetközi Búvár Szövetség (CMAS) megrendezte a 18. búvárfotós és a 4. videós világbajnokságot. Előbbi kategóriában fantasztikus magyar siker született ifj. Lőrincz Ferenc és Takár Yvette jóvoltából. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint ugyanis Magyarország aranyérmes lett a nagylátószögű kategóriában.

Lőrincz Ferenc elmondta, a győztes fotón a Cordeca hajóroncs látható, háttérben a nappal, a kép előterében pedig egy sügér.

„Ez egy rendkívül összetett, művészettel átitatott sportág. Takár Yvette modell segítségével sikerült egy tényleg ütős fotót produkálnunk. Nagyon örültem annak, hogy a koronavírus járvány miatt másfél éves szünet után ismét volt világverseny, melyen maradandót alkottunk” – összegzett Lőrincz Ferenc.

0 Tovább

Bronzérmet szerzett a magyar vitorlás válogatott!

A magyar csapat dobogóra állt az SSL Gold Cup 2. tesztversenyén! A Svájcban megrendezett nagyhajós megmérettetésen a horvátok szerezték meg az aranyérmet, megelőzve a brazilokat és a magyarokat.

A magyar csapat egyetlen női versenyzőjeként Érdi Mária vett részt az SSL Gold Cup-on. „Sokat tanultam a verseny alatt. Kishajóhoz vagyok szokva, ennek ellenére nagyon tetszett, hogy csapatban kellett gondolkodni. Nagyon örültem annak, hogy Berecz Zsombor beválogatott a nemzeti csapatba, igaz ő végül sajnos nem tudott ott lenni a versenyen” – mondta az SSL Gold Cup után Érdi Mária.

„Számomra mindenképp egy új terep volt a svájci verseny, némileg ki is kapcsolt egy edzésekkel túlpörgetett, olimpiát felvonultató év vége felé” – tette hozzá az MVM sportolója.

0 Tovább

Akrobatikus rock and roll – Magyar arany Grazban

Aranyérmet nyertek a magyar szuperlányok akrobatikus rock and rollban! Esélyeshez méltó módon, meggyőző pontozással nyert a budapesti Rock and Magic Sportegyesület “The Szupergirls” nagyformációja hétvégén a Grazban megtartott akrobatikus rock and roll felnőtt női nagyformációs világbajnokságon.

A 2. és a 3. helyen két korábbi orosz világbajnok csapat, a Coolcats és a Charm végzett. A Robinson Crusoe témát feldolgozó produkcióval „rajt cél” győzelmet aratott a Lengyel Veronika, Tóth Bence, Dósa Márta edzők által irányított 16 fős nagyformáció.

 

A magyar akrobatikus rock and roll sikerét fokozza, hogy az ugyancsak Grazban megrendezett junior lányformációs Európa-bajnokságon szintén a Rock and Magic Se Party Girls csapata nyert a Diótörő témájú produkcióval, holott az első fordulóban még a harmadik helyen álltak.

A junior csapat két lány tagja ezzel párhuzamosan még páros világkupát is nyert. Junior párosban az Ökrös Júlia - Ancsák Attila páros, couple dance show kategóriában Pap Linda - Szoljár Zsombor (Step by Dance TSE).

A versenyszezon még közel sem ért véget, felnőtt női nagyformációs Európa-bajnokság és junior lányformációs VB-t is rendeznek még az idén, folytatódik a világkupa sorozat is, és a Magyar Bajnokság is hátra van még.

0 Tovább

Dr. Mészáros János maradt az NVESZ elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott kedden a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). A jellemzően a nem olimpiai sportágakat tömörítő sport köztestület eseményén többek között beszédet mondott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is. A közgyűlés újabb öt évre egyhangúan az NVESZ elnökévé választotta Dr. Mészáros Jánost, sportágai közé pedig felvette a teqballt, amivel 62-re nőtt a testület tagszervezeteinek létszáma.

A Nemzeti Versenysport Szövetség – amely korábban nem olimpiai tagozatként a MOB keretein belül működött – 2016. december 21-én alakult meg, és az akkor megválasztott tisztségviselők öt évre szóló mandátumot kaptak.

A tisztújító közgyűlés elején Dr. Szabó Tünde gratulált az NVESZ sportolói által elért sikerekhez, a szövetségeknek pedig az elmúlt években általuk Magyarországon megrendezett nemzetközi eseményekhez. A megbecsülést jelzi, hogy még az idén több mint 220 millió forint többlettámogatásra számíthat az NVESZ, és a jövő évben is többletforrás fog érkezni, amiről tudják, hogy jó helyre kerül majd – mondta a sportért felelős államtitkár.

 

Az NVESZ és a MOB jó együttműködését méltatta beszédében Kulcsár Krisztián, aki elmondta: a két szervezet között rengeteg az átfedés, hiszen több szövetség is rendelkezik olimpiai és nem olimpiai szakággal, az olimpiához a bejárat pedig az NVESZ-en keresztül vezet.

A közgyűlésen szintén jelen volt és a sport köztestületek kiváló együttműködését hangsúlyozta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Balogh Gábor, a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség első embere.

Az elmúlt ciklust értékelő beszédében Dr. Mészáros János elmondta: a köztestületté válást követően sikerrel rakták le az új szervezet alapjait. A nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményén, a Világjátékokon 2017-ben Wroclawban 14 éremmel soha nem látott sikert értek el a magyar versenyzők, és el tudja képzelni, hogy a jövő évi Világjátékokon az egyesült államokbeli Birminghambe is 100-120 fős magyar delegáció utazhat majd – mondta Dr. Mészáros János. Érzik a megbecsülést az állami sportvezetés részéről – jelentette ki az NVESZ elnöke, aki szerint hazánkban „észrevehetővé vált a nem olimpiai sportágak közössége”.

A tisztújítás során a közgyűlésen megjelentek egyhangúan újra bizalmat szavaztak az eddigi elnöknek, a Magyar Karate Szakszövetséget is vezető Dr. Mészáros Jánosnak. Nem változott az általános alelnök és a szakmai alelnök személye sem: előbbi posztot továbbra is Járosi Péter, utóbbit pedig Galambos Péter tölti be. Az eseményen megválasztották az NVESZ új elnökségét is. A grémiumban a közgyűlés döntése értelmében Sinkó Andrea, Csabai Attila, Hermann Henrik, Varga István, Mihalik Hunor, Sági István, Oláh Gyárfás és Nádasi Tamás kapott helyet.

Hatvanegyről 62-re bővült az NVESZ tagszervezeteinek köre, miután felvették a tagok közé a 2023-as Európa Játékokon bemutatkozó teqball sportág hazai szervezetét, a Magyar Teqball Szövetséget.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Judgement Day – A magyarok megnyerték a csapatversenyt a szkander világkupán

Elsöprő magyar sikerrel ért véget az egyik legrangosabb szkander világkupa. A Judgement Day-nek először adott otthont Győr városa, ahol aranyérmes lett a nemzeti csapat.

Több, mint 400 nevezés érkezett a vk-ra, ahol a magyar válogatott tagjai kiválóan teljesítettek. Dóró Zsolt szövetségi kapitány szerint a csapat alapemberei azt nyújtották, amit tudnak, így nem csoda, hogy a válogatott felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. „Úgy néz ki, hogy jó erőben érkezünk meg a litvániai Európa-bajnokságra, amely október végén lesz, de addig lesz még egy fontos verseny” – mondta a szakember.
A győri Judgement Day-en a magyar csapat mögött Horvátország végzett a második helyen, míg a bronzérmet a szlovákok szerezték meg.
A magyarok legközelebb az előttünk álló hétvégén a horvátországi Porecsben állnak asztalhoz az Európa-kupán.

0 Tovább

Ralikrossz-vb: Soha nem látott magyar siker

Sporttörténelmi magyar siker! Szabó Krisztián dobogóra tudott állni a ralikrossz-világbajnokság belga állomásán. A GRX magyar pilótája harmadik lett Spában. Szabó az ötödik helyről várja a világbajnokság következő, portugáliai futamát.

Fantasztikus magyar sikerrel ért véget a ralikrossz-vb belga állomása. Szabó Krisztián harmadik lett, ezzel sporttörténelmet írt. „Régóta hajszolom azt, hogy felállhassak a dobogóra. A helyzetem nem egyszerű, hiszen a kétszeres rali világbajnok finn Marcus Grönholm csapatában, a GRX-ben versenyzek, ahol Niclas Grönholm a csapattársam” – kezdete értékelését Szabó Krisztián.

„Spában minden összejött, döntőbe jutottam, és ott az úgynevezett joker-kört is nekem sikerült a leggyorsabban lehoznom, ezzel megvan életem első dobogós helyezése a világbajnoki sorozatban. Jó ezt kimondani, különösen annak tükrében, hogy én vagyok az első magyar pilóta, ki a TOP 3-ban végeztem vb-futamon” – mondta Szabó Krisztián.

Belgiumban a svéd Johan Kristoffersson győzött, megelőzve az ugyancsak svéd Timmy Hansent.

Szabó Krisztián, aki több nagyágyút is megelőzött Belgiumban, korábban volt autókrosz Eb-aranyérmes, ralikrosszban pedig két alkalommal összetett Eb-aranyérmes.

0 Tovább

A HELL ENERGY az FC Košice új támogatója

A Szlovákiában is piacvezető energiaitalgyártó, a HELL ENERGY támogatási szerződést kötött az FC Košice labdarúgó klubbal. A klub játékosai, a népszerű energiaitalgyártó logójával a mezükön lépnek pályára a 2021/22-es szezonban, a szlovák másodosztályban.

Az FC Košice célja, hogy a klub korábbi sikereihez hasonló eredményeket érjen el, hiszen egykoron Csehszlovákia és Szlovákia leghíresebb gárdái közé tartozott. Ennek bizonyítéka, hogy 1998-ban Bajnokok Ligája szereplésig jutott a csapat.

Az FC Košice társtulajdonosa a Slovak Sport Development sro, melynek többségi tulajdonosa a magyar Borsodsport Invest Kft., mely az egyik legnagyobb szurkolótáborral rendelkező magyar sportklubot, a DVTK-t is tulajdonolja. A szlovák-magyar vezetés szándéka, hogy európai szintű labdarúgó-akadémiát építsen a kassai stadion közelében, amelyről 2020. decemberében szerződést kötött Kassa városával. Cél, hogy az FC Košice ismét olyan helyre kerüljön a szlovák futballban, amely méltó a klub hagyományaihoz.

„Nagyon örülünk, hogy a HELL-t klubunk  főszponzoraként köszönthetjük. A támogatói együttműködés kapcsán új lehetőségek nyílnak számunkra a céljaink eléréséhez és ambícióink megvalósításához. A HELL egy modern, dinamikus, multinacionális vállalat és a támogatása/szerepvállalása garanciát jelent a magyar társtulajdonosokkal közösen kifejtett erőfeszítéseink előrehaladására. Az új stratégiai partnerünk érkezése komoly elkötelezettség is egyben, hogy továbbra is lelkiismeretes, magas színvonalú szakmai munkát végezzünk.” -nyilatkozta az együttműködés kapcsán, Dušan Trnka, az FC Košice elnöke. 

A futball klub új partnere a világ egyik leggyorsabban növekvő FMCG márkája, a HELL ENERGY, mely mára igen széles italportfolióval rendelkezik. A 100 százalékban magyar tulajdonú, 2006-ban alakult vállalat zászlóshajó márkája, a HELL 2010-re vezető szerepet szerzett a magyar piacon, és ma már a nemzetközi színtér kulcsszereplője – több mint 50 országba exportál szerte a világon. Sikere az italok kiváló minőségének, jó ár-érték arányának, széles körű elérhetőségének és az első osztályú marketingkommunikációnak köszönhető. A márka a legkorszerűbb töltőüzemmel és az alumíniumdobozok gyártására szolgáló gyárkomplexummal büszkélkedhet a Kassától nem messze fekvő Miskolcon. Italportfoliójából nem csupán a HELL, de immár az ENERGY COFFEE is piacvezető Szlovákiában, ráadásul  XIXO üdítőmárkájának termékei is egyre népszerűbbek a szlovák fogyasztók körében.

„A HELL energiaitalok a dinamizmust és a lendületet testesítik meg. Ezeket a tulajdonságokat szeretnénk eljuttatni az FC Košice futballistáihoz is. Bízunk benne, hogy támogatásunkkal hozzájárulhatunk mi is, hogy a csapat olyan sporteredményeket érjen el, amelyek méltán büszkévé tehetik az FC Košice szurkolóit“ – mondta el Schmidt Krisztián, a HELL ENERGY kreatív marketingigazgatója az együttműködés kapcsán.

A sporttámogatásokat tekintve kezdetekben a technikai sportok világában tűnt fel a HELL ENERGY, mint szponzor. Az AT&T Williams szponzoraként 2009-ben, első magyar cégként jelent meg a Forma 1 világában. Szlovákiában eddig elsősorban a küzdősportokra összpontosított, és támogat olyan ismert sportolókat, mint például Ľudovít Klein és Roman Pavlus. Mostantól azonban az FC Kosice játékosainak mezén is megjelenik a HELL ENERGY logó, illetve helyet kap a stadionban is.

0 Tovább

KIMBA-BHSE megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) és a Budapesti Honvéd (BHSE).

A kontraktust a KIMBA kurátora, Süle László és a BHSE ügyvezető elnöke, Gergely István írta alá. Az eseményen részt vett a KIMBA alapítója, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, Németh Szilárd, Krizsán Szabolcs százados, a Magyar Honvédség sportszázadának századparancsnoka, Imre Géza, a BHSE sportigazgatója, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke és a KIMBA ügyvezetője, valamint Balogh Vilmos, a BHSE birkózó szakosztályának igazgatója.

A Honvéd a 44. klub, amelyikkel szerződést kötött a KIMBA, és ezzel lezárult az egyesületekkel folytatott tárgyalássorozat. A BHSE kétségkívül a magyar birkózás egyik legeredményesebb klubja, elég csak a Lőrincz testvérek nyáron elért sikereire gondolni: mint ismert, a tokiói olimpián Lőrincz Tamás a dobogó legfelső fokára állhatott, Lőrincz Viktor pedig ezüstérmet szerzett.

0 Tovább

Magyar igazgató a Kassai Labdarúgó Akadémia élén

Geri Ádám személyében, magyar gazdasági szakember lett a Kassai Labdarúgó Akadémia igazgatója. A 40 éves menedzser közigazgatási diplomáját Pozsonyban szerezte, testvére Geri Gergely Szlovákiában és Magyarországon is ismert labdarúgó edző. 

„A kassai utánpótlás nevelés gazdag és eredményes hagyományokkal rendelkezik, számos válogatott játékost adott a múltban. Az utóbbi két évtizedben, azonban erős hanyatlásnak indult a kassai labdarúgás, amit az elmúlt 3 évben az FC Kosice új tulajdonosai állítottak meg. De, a tehetséges gyerekek az elmúlt időszakban elhagyták a régiót és elsősorban a nyugat szlovákiai akadémiákon fejlesztették tovább tudásukat. Ezt a folyamatot szeretném megállítani és a tehetséges gyerekeket, a Kassa-Miskolc régióban tartani. Jelenleg közel 300 igazolt utánpótlás korú labdarúgóval dolgozunk több korosztályban egy profi, elhivatott jól felkészült szakmai stábbal. Célom, hogy a kassai labdarúgás beépüljön a DVTK által irányított, immár a jelenlegi határon is átívelő észak-magyarországi regionális utánpótlás képzési rendszerbe. Fontosnak tartom, hogy a tehetséges fiataljainkból, tapasztalt, érett fiatal felnőtteket neveljünk, akik a futball mellett az élet egyéb területein is megállják a helyüket.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum