A sportszakma szerint Berki Krisztián és Dancsó Zoltán lett az év sportolója

Ha február, akkor NSSZ Gála! Nincs ez másképp idén sem: pénteken az előző év legjobbjait díjazta a sportszakma. A sportszövetségek szavazatai alapján a tornász Berki Krisztián és a kick-bokszos Dancsó Zoltán lett 2011 sportolója, megelőzve az úszó Gyurta Dánielt és a kenus Vajda Attilát.A Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezett ünnepségen "Az Év Utánpótlás sportolója 2011" kategóriában az öttusázó Kovács Sarolta és a búvárúszó Senánszky Petra holtversenyben végzett az élen, a kajakos Csipes Tamara lett a második, míg a harmadik helyre is két versenyző jutott: Németh Zsanett (birkózás) és Szegedi Döme (karate).

Az Év edzője díjat Pálvölgyi Miklós (öttusa) vehette át, a két második: Széles Sándor (úszás), Sajó Zoltán (karate), valamint a két harmadik, Vécsi Viktor (kajak-kenu) és Kovács István (torna) előtt. A sportvezetők mezőnyében is holtverseny alakult ki: első lett Schmidt Gábor (volt MKKSZ-főtitkár, NSK főigazgató-helyettes) és dr. Nyíri Iván (MBSZ elnök, a Búvár Világszövetség alelnöke). A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Molnár Zoltán zárt másodikként, Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára pedig harmadikként.

A sportújságíróknál hármas holtversenyben "Év Sportújságírója Díjat" vehetett át Kaszala Claudia (NSSZ Sajtószolgálat), Molnár Mátyás (Sport TV), és Bányász Árpád ([origo], Neo FM). A "Sportolók Egészségéért 2011" kategóriájában három kiváló szakember részesült elismerésben: Berka Imre, Dr. Babindák Elvíra és Dr. Lénárt Ágota. Életműdíjas lett a rádiós legenda, a 90 éves Szepesi György, valamint "NSSZ - A Magyar Sportért" Különdíjat kapott Ferjáncz Attila, az MNASZ örökös tiszteletbeli elnöke, és NSSZ elnökségi tag.

Dr. Gémesi György köszöntőjében kiemelte: ez a szakma díja, és remélhetőleg valamilyen formában tovább lehet ápolni ezt a hagyományt. Az NSSZ elnöke célzott ezzel arra, hogy a magyar sportirányítás teljesen átalakul. A többi sportot irányító civilszervezethez hasonlóan betagozódik a Magyar Olimpiai Bizottságba. "A Nemzeti Sportszövetség az elmúlt években az egységesség megteremtésén dolgozott, nem eredménytelenül. Az az integrációs tevékenység, amelyet az NSSZ elvégzett, nem volt hiábavaló. A jövő pedig csak rajtunk, azaz a magyar sporttársadalomban élőkön múlik." - mondta Gémesi.

Az Év Sportolója 2011:

1. Berki Krisztián (torna), Dancsó Zoltán (Kick-box)

2. Gyurta Dániel (úszás)

3. Vajda Attila (kajak-kenu)

Az Év Utánpótlás sportolója 2011:

1. Kovács Sarolta (öttusa), Senánszky Petra (búvárúszás)

2. Csipes Tamara (kajak-kenu)

3. Németh Zsanett (birkózás), Szegedi Döme (karate)

Az Év Edzője 2011:

1. Pálvölgyi Miklós (öttusa)

2. Széles Sándor (úszás), Sajó Zoltán (karate)

3. Vécsi Viktor (kajak-kenu), Kovács István (torna)

Az Év Sportvezetője 2011

1. Dr. Nyíri Iván (MBSZ-elnök, Búvár Világszövetség alelnök), Schmidt Gábor (volt MKKSZ-főtitkár, NSK főigazgató-helyettes)

2. Molnár Zoltán (MOB-főtitkár)

3. Altorjai Sándor (a Magyar Torna Szövetség főtitkára)

Az Év Sportújságírója 2011:

1. Kaszala Claudia, Bányász Árpád, Molnár Mátyás

2. -

3. -

A Sportolók Egészségéért 2011:

1. Dr. Lénárt Ágota

2. Dr. Babindák Elvíra

3. Dr. Berka Imre

Életműdíj

Szepesi György

"NSSZ - A Magyar Sportért" Különdíj

Ferjáncz Attila

0 Tovább

Sartison előtt a Tátrával kell megküzdenie Balzsaynak

Balzsay Károly fontos címmeccsre készül. Magyarország egyetlen regnáló profi ökölvívó világbajnoka április 21-én védheti meg a WBA (Boksz Világszövetség) nagyközépsúlyú világbajnoki címét. A magyar profi ökölvívó a német Dimitri Sartison ellen lép kötelek közé a németországi Schwerinben.

Balzsay már megkezdte a felkészülést – derült ki a keddi sajtótájékoztatón, amelynek a budapesti Ramada Aquaworld adott otthont. Az elmúlt két hét alatt rendszeresen edzett, szerdától pedig egy kéthetes alapozó edzőtábor következik. „A lengyelországi Zakopánéban kőkemény napok várnak rám. A Tátrából nem is térek haza, egyenesen Hamburgba megyek, és ott leszek egészen a címmeccsig” – számolt be a tervekről a világbajnok.

„Az ellenfelemet jól ismerem, hiszen klubtársam. Sok meccs van a háta mögött, egy rutinos és rafinált öklözőről van szó, de természetesen mindent megteszek azért, hogy a WBA világbajnoki öve nálam maradjon” – tette hozzá Balzsay.

 Dr. Elbert Gábor, Balzsay menedzsere szerint a magyar világbajnok már bizonyított azzal, hogy egy vb-cím elvesztése után visszatért. „Balzsay továbbra is komoly értéket képvisel az Universumban. A klub a tulajdonosváltással pedig sokkal rugalmasabb lett. Könnyebb volt az április 21-i gálát letárgyalni, és bízom benne, hogy a jövőben is eredményesen, és sikeresen tudunk együtt dolgozni” – mondta Elbert.

Waldemar Kluch, az Universum tulajdonosa kifejtette, hogy Karcsit jó képességű, technikás, gondolkodó bunyósnak tartja. „Úgy gondolom, amennyiben Balzsay megnyeri az áprilisi címmeccset, akkor jó esély van arra, hogy a következő összecsapását Budapesten vívja meg. Nem akarok annyira előre szaladni, de ha ez így lesz, akkor valamikor a labdarúgó Európa-bajnokság és a londoni olimpia között kerülhet sor a magyarországi világbajnoki címmérkőzésre” – nyilatkozta a tulajdonos.

 Balzsay Károly 26 mérkőzést vívott eddig a profik között, 24 győzelem mellett két vereséget szenvedett. Korábban a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címét is birtokolta. Sartison 30 alkalommal lépett kötelek közé, és csupán egyszer kapott ki.

0 Tovább

Versenytáncos országos seregszemle

Az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős megvédte címét a latintáncok magyar bajnokságán. A budapesti versenyen Silvestriék mögött egy másik olasz-magyar duó végzett másodikként, Stefano Vidoni és Tóth Orsolya – akárcsak tavaly – ezüstérmes lett.

A dobogó legalsó fokán egy új páros végzett: a pontozók Nagymihály Balázst és Szalai Ágnest látták a harmadik legjobbnak. A hatos fináléban táncolt még Kovács László és Kelemen Erika, Köcse György és Molnár Andrea, valamint Süttő Roland és Tombácz Anikó.

Az ifi standard magyar bajnokságon Hegyes Bertalan János és Kis Violetta, a junior standard mezőnyben pedig Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka győzött.

 A latin bajnokság döntőjének végeredménye:

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina

2. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

3. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes

4. Kovács László, Kelemen Erika

5. Köcse György, Molnár Andrea

6. Süttő Roland, Tombácz Anikó

Szombaton a kétszeres Világjátékok-résztvevő új partnerrel ismét megnyerte a standardtáncok magyar bajnokságát.

László Csaba a 13. felnőtt magyar bajnoki aranyát gyűjtötte be standardtáncokban. A László Csaba, Páli Viktória duó mögött a budapesti versenyen Szepesi József és Farkas Bettina lett ezüstérmes, megelőzve a Zsom Olivér, Vozár Boglárka duót.

László Csaba szerint jól sikerült az elmúlt felkészülési időszak. „Ez volt Vikivel a negyedik közös versenyünk, jól haladunk. Sok pozitív visszajelzést kaptunk itthon is és külföldön is. Áprilisra kell a lehető legjobb formánkat mutatnunk. Akkor rendezik az Eb-t, célunk, hogy a kontinensbajnokságon és a világbajnokságon is jól szerepeljünk, valamint a 2013-as Világjátékokra megszerezzük az indulási jogot” – nyilatkozta a magyar táncsport ikonja.

Az ifi latin bajnokságon az újdonsült felnőtt tíztánc magyar bajnokok nyertek. Hegyes Bertalan János és Kis Violetta mögött Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna lett az ezüstérmes, Hetei Máté és Jolobceastai Alexandra pedig a bronzérmet vihette haza.

Junior II-ben – ugyancsak latinról van szó - Hatházi Ádám és Stefanic Nika szerzett magyar bajnoki címet.

A 26 párost felvonultató magyar bajnokság döntőjének végeredménye:

1. László Csaba, Páli Viktória

2. Szepesi József, Farkas Bettina

3. Zsom Olivér, Vozár Boglárka

4. Budai Attila, Barna Lilla

5. Balogh Csongor, Szabó Anita

6. Balázs Zsombor, Youssef Adelina Stephanie

0 Tovább

Az év egyik legnagyobb táncsportos eseménye következik

Február 11-én és 12-én rendezik meg idén a standard- és latintáncok magyar bajnokságát. A Magyar TáncSport Szakszövetség szervezésében szombaton a standard mezőnyben hirdetnek bajnokot, míg vasárnap az ország legjobb latinpárosai lépnek parkettre.

Az év egyik kiemelt táncsportos eseményének fővédnöke Klapka György üzletember, akitől nem áll távol a tánc. A Folyondár Vasas Sport- és Táncközpontban megrendezendő versenyen az aranyérmes párosok indulási jogot szereznek a világ- és Európa-bajnokságokon való indulásra.


Standardtáncokban biztos, hogy nem lesz klasszikus címvédés, mivel a 2011-es László Csaba, Mikes Anna bajnoki duó felbomlott. A kétszeres Világjátékok-résztvevő László Csaba most új partnerrel, Páli Viktóriával lép parkettre. A latinosoknál az Andrea Silvestri, Váradi Martina páros négyszeres magyar bajnokként indul a kiemelt versenyen. 

0 Tovább

MEGMENEKÜLTÜNK!

Van egy jó hírem! Mostantól minden jóra fordul! Stabilizálódik a pénzünk, az Európai Unió erősebb lesz, mint valaha, a labdarúgó-válogatott kijut a vb-re, a londoni olimpián a magyar csapat nyer egy zsák érmet, a magyar sportban pedig megoldódik minden financiális probléma, hiszen letöltötte büntetését a Viszkis!Újra velünk van, és tegyük a kezünket a szívünkre: nagyon vártuk ezt a pillanatot. Beindult a bulvárgépezet. Hétfőről keddre virradó éjjel a sátoraljaújhelyi börtön előtt fotómasinájukhoz fagyott kollégák várták az Újpest jégkorongcsapatának egykori játékosát, aki 12 év után szabadult. Kezdődhet a hakni. A tisztítótüzet megjárt sportoló mostantól szerepelhet valóságshow-ban, főzhet főzőműsorban, írhat könyvet, forgathat filmet, egyszóval nagyon sok lehetősége van arra, hogy a „rajongók” minden igényét kielégítse. Mert még mindig túl sokan vannak, akik hősként tekintenek a Viszkisként hírhedté vált bankrablóra. De miért? Fegyvert fogott emberekre, és rabolt! Éveken át erőszakkal elvette azt, ami nem volt az övé. Sportolóként nem állta meg a helyét, és bűnöző lett. Ne szépítsük: ő a jégkorongozók, az élsportolók és a csíki székelyek szégyene…

0 Tovább

Hegyesék győztek a magyar bajnokságon

Új bajnokot avattak tíztáncban. A Mezőkövesden megrendezett magyar bajnokságon Hegyes Bertalan János és Kis Violetta győzött, megelőzve Süttő Rolandot és Tombácz Anikót, valamint Budai Attilát és Barna Lillát. Ezzel lezárult egy korszak, és egy új kezdődött, hiszen az elmúlt 10 évben László Csaba nevéhez fűződtek a magyar bajnoki címek. A Szilver kiválósága Németh Anikóval később Szögi Szilviával, majd Mikes Annával folyamatosan nyerte a tíztánc magyar bajnokságokat.


A hatos fináléban táncolt még Püspöki Dávid és Markó Ágnes, Kovács László és Kelemen Erika, valamint Bódi Ferenc és Gyurits Diána.
Az idei bajnokságok sorában ez volt az első verseny. Február 11-én rendezik a standardtáncok bajnokságát, míg 12-én a latinosok között hirdetnek győztest. Ezt a két versenyt Budapesten bonyolítják le.   
A döntő végeredménye az xek.hu szerkesztésében

1.    Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
2.    Süttő Roland, Tombácz Anikó
3.    Budai Attila, Barna Lilla
4.    Püspöki Dávid, Markó Ágnes
5.    Kovács László, Kelemen Erika
6.    Bódi Ferenc, Gyurits Diána0 Tovább

WTF-taekwondo - Tóthéknak sem sikerült

Nem lesz magyar taekwondós a londoni olimpián. A sportág olimpia előtti utolsó kvalifikációs versenyén egyik indulónk sem szerzett kvótát. Kazanyban szombaton Tóth Balázs (+80 kg) (képünkön) és Kotsis Edina (57 kg) lépett küzdőtérre. Mindkét magyar a második fordulóig jutott, és ott fejezte be a viadalt.

Súlycsoportonként az első három versenyző szerzett indulási jogot a londoni játékokra. Pénteken Dúcz Barbarának (48 kg) és Székely Norbertnek (58 kg) sem sikerült a kvótaszerzés.

0 Tovább

Egyelőre nincs magyar kvóta Kazanyban

Pénteken Dúcz Barbara állt közelebb az olimpiai kvótához. A WTF-taekwondósok kazanyi olimpiai kvalifikációs viadalán a 49 kilogrammos kategóriában induló magyar versenyző az első meccsén 4-2-vel lépett túl olasz ellenfelén, de a második körben 8-3-ra veszített egy némettel szemben, így kiesett, és nem léphetett küzdőtérre a londoni kvótáért a harmadik fordulóban.

Pénteken Székely Norbert is megmérettetett. A férfiak 58 kilós mezőnyében Székely egy meccset vívott: szoros küzdelemben 6-5-re kikapott egy svéd taekwondóstól - tudtuk meg Donáth Marcell csapatvezetőtől.

0 Tovább

Wroclaw rendezheti a 2017-es Világjátékokat

A lengyel pályázat győzött a magyarral szemben: a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) döntése alapján Wroclaw lesz a házigazdája a 2017-es Világjátékoknak. A nem olimpiai sportágak közös versenyének Budapest és Gödöllő is otthont adott volna, de a döntéshozók a lengyel város mellett tették le voksukat.A kandidálók szerdai prezentációi után csütörtökön délben a Lausanne-i Olimpiai Múzeumban Ron Froehlich, az IWGA elnöke jelentette be Wroclaw sikerét, mely így Budapest és Gödöllő közös pályázata mellett a dél-afrikai Fokvárost is megelőzte. Lengyelország első alkalommal adhat otthont a Világjátékoknak.

A magyar pályázók képviseletében Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök, dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben Gödöllő polgármestere, és Szántó Éva, az NSSZ főtitkára volt jelen az eseményen.

A Világjátékok helyszínei:

1981 – Santa Clara (USA)
1985 – London (Nagy-Britannia)
1989 – Karlsruhe (Németország)
1993 – Hága (Hollandia)
1997 – Lahti (Finnország)
2001 – Akita (Japán)
2005 – Duisburg (Németország)
2009 – Kaohsiung (Tajvan)
2013 – Cali (Kolumbia)
2017 – Wroclaw (Lengyelország

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

0 Tovább

Világjátékok 2017 - Már csak egyet kell aludni...

Szerdán bemutatták a 2017-es Világjátékok budapesti pályázatának prezentációját Lausanne-ban. A magyar delegáció beszámolóját a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) döntéshozói értékelik, és a másik két pályázó anyagával összevetetik. Az öt év múlva esedékes sportesemény helyszínét csütörtökön jelentik be a Lausanne-i Olimpiai Múzeumban.

A magyar küldöttségben Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök és dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben Gödöllő polgármestere, és Szántó Éva, az NSSZ főtitkára kapott helyet.
Szeneczey Balázs a prezentációban kiemelte, hogy óriási jelentőségű lenne a fővárosnak, ha otthont adhatna a Világjátékoknak. „Az olimpián kívüli sportágak világversenyének megrendezése illeszkedik a főváros sportot támogató koncepciójába, és nem utolsó sorban egy hazai Világjátékok hatalmas lökést adhat az érintett sportágaknak. Optimista hangulatban várjuk a holnapi sajtótájékoztatót, és úgy gondolom, hogy egy egyedülálló sportdiplomáciai siker kapujában állunk” – mondta Szeneczey.  
Gémesi György szerint minden igényt kielégítő prezentációt tartott a magyar küldöttség. „Jó hangulatban zajlott le a magyar pályázat bemutatása, bizakodva várjuk az IWGA csütörtöki bejelentését” – tette hozzá Gémesi.
A 2017-es játékok megrendezéséért Budapest-Gödöllő pályázaton kívül a dél-afrikai Fokváros, és a lengyelországi Wroclaw van versenyben.
A Világjátékokon azon sportágak versenyzői indulnak, amelyek nem szerepelnek az olimpia programján. Legutóbb 2009-ben Tajvanon rendezték meg az olimpián kívüli sportágak világversenyét, 2013-ban pedig a kolumbiai Cali lesz a házigazda.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek