Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szkander – Szépen gyűjtögetik az érmeket a magyar szkanderosok az Eb-n!

Több magyar is dobogóra állt a szkander Európa-bajnokság utolsó előtti napján.

Eb-érmes szkanderosok! A Litvániában zajló kontinensbajnokságon Ivánfi Brigitta aranyérmet szerzett, miután bal kézzel mindenkit legyőzött a 80 kilogrammos kategóriában. Dobogóra tudtak állni a Barzsó-testvérek is. A nők 60 kilogrammos mezőnyében Barzsó Henrietta ezüstérmes lett, akárcsak testvére Alex a férfiak 70 kilogrammos kategóriában. Homoki Dénes is közel állt az éremszerzéshez, ő végül a 4. helyen végzett a 60 kilogrammosok között, míg Farkas Gábor a 100 kilósoknál 11. lett.

Korábban a junior lányok öt érmet gyűjtöttek be Vilniusban. Verbóczki Luca a 60 kilósok között a bal kézzel megszerzett Európa-bajnoki cím után jobban is kontinensbajnok lett. A 70 kilogrammos kategóriában Farkas Vivien is két érmet szerzett, ő jobb kézzel Európa-bajnok lett, míg ballal ezüstöt szerzett. A juniorok ezzel csapatban is érmet szereztek, miután harmadikként zártak.

0 Tovább

Teqball – Mozgalmas szezonban sorakoznak a bajnokok

Több kategóriában is van már magyar bajnok a teqballosoknál. A magyar fejlesztésű sportágban az utóbbi időben nagyon sok minden történt…

A teqballt egyre szélesebb körben elismerik – legutóbb a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) vette fel a tagjai közé.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint egyéniben Bányik Csaba a magyar bajnok Blázsovics Ádám, és Csereklye Martin előtt.

Párosban a BT Teqball OB I-ben a Blázsovics, Bányik duó lett országos bajnok, ob II egyéniben Dombai Gergő lett aranyérmes, párosban pedig Borbély Patrik és Levik Boldizsár állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. 

0 Tovább

Teke-vb: Ötödik helyek Lengyelországban

Vb-pontszerző helyek! A nők után a férfi tekeválogatott is ötödik lett a lengyelországi világbajnokságon – adta hírül a Magyar Tekeszövetség. Jövőre egyéni vb-t rendeznek, a következő csapat-világbajnokságnak pedig Magyarország ad otthont 2023-ban.

A lengyelországi világbajnokság negyeddöntőjében a nők a szerbektől kaptak ki 6-2-re, míg a férfiak ugyancsak 6-2-re maradtak alul Ausztriával szemben, ezzel eldőlt, hogy ezen a vb-n egyik válogatott sem jut be a legjobb négy közé.

A negyeddöntőben a nőknél Peténé Bruszt Krisztina – újoncként – egyéni csúcsot gurítva 636 fával zárt.  

A Magyar Tekeszövetség elnöke szerint közel volt a legjobb négy a válogatottak számára. „Most mindkét nemzeti csapatunk ötödikként végzett. Több újoncot is avattunk, a cél az, hogy a 2023-as hazai vb-re újult erővel indulva, erősebbek legyünk. Természetesen addig még nagyon sokat kell dolgozni, jövőre egyéni világbajnokság lesz” – mondta Pintyőke Marcell, aki egyben a Nemzetközi Tekeszövetség elnöke is.

Az idei csapat-világbajnokságnak Tarnowo Podgórne ad otthont. 

0 Tovább

TáncSport – Világbajnoki címek és Eb-döntős hely

Kimagasló eredmények táncsportban. Megrendezték többek között a latintáncok Európa-bajnokságát, és az akrobatikus formációs világbajnokságon is győzteseket avattak, de sporttörténelmi dobogós helyet is ünnepelhetett a sportág.

Az ukrajnai Harkovban felnőtt páros kategóriában (Main Class Contact Style) Király Ádám és Mercs Gréta ezüstérmes lett, ez minden idők legjobb felnőtt világbajnoki magyar eredménye– adta hírül a Magyar TáncSport Szakszövetség. Grazban megrendezték a felnőtt lányformációs világbajnokságot, ott a Super Girls begyűjtötte a negyedik világbajnoki címét, miután zsinórban harmadik alkalommal lett vb-győztes.

Utánpótlásban is taroltak a magyarok. Krakkóban a junior páros formációs világbajnokságon a Home alone csapat megvédte címét. Harkhovban a junior lányformáció is világbajnok lett, a Party Girls győzött, itt vb ezüstérmet gyűjtött be a Queen formáció. Ugyancsak Ukrajnában a junior párosoknál is magyar világbajnokot avattak, miután az Ancsák Attila, Ökrös Júlia kettős győzött, ezzel ők vezetik a világranglistát.

Közben a Világjátékokra készülő Andrea Silvestri, Váradi Martina páros a latin Eb-n versenyzett. Az olaszországi Cagliariban a többszörös magyar bajnok döntőbe jutott és negyedik lett, a másik magyar duó, Hidi Balázs és Kis Violetta a 20. helyet szerezte meg.

Zsámboki Marcell kiemelte, jó látni, hogy a pandémiás időszak nem sokat vett ki a magyar táncosokból. „Gyakorlatilag mindenki ott folytatta, ahol abbahagyta a világjárvány előtt. A Rock and Magic SE műhelymunkája kimagasló Lengyel Veronika irányításával. A latinpárosaink pedig ismét kitettek magukért. Tina és Andrea ezzel a negyedik helyezéssel búcsúztak az amatőr Európa-bajnokságoktól, nekik lesz még egy világbajnokságuk, de a Világjátékokon már profikként lépnek parkettre. A latin vb-re decemberben kerül sor, és nagyon várjuk új szakágunk, az olimpiai sportág break világbajnokságát, amely ugyancsak év végén lesz.” – nyilatkozta a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

0 Tovább

Szkander Eb – Öt junior érem!

A junior lányoknak köszönhetően már öt éremnél tart a magyar küldöttség a 2021-es szkander Eb-n.

Három arany és egy ezüst Vilniusban. A szkander Európa-bajnokság junior versenyei során Verbóczki Luca a 60 kilósok között a bal kézzel megszerzett Európa-bajnoki cím után jobban is kontinensbajnok lett. A 70 kilogrammos kategóriában Farkas Vivien is két érmet szerzett, ő jobb kézzel Európa-bajnok lett, míg ballal ezüstöt szerzett. A juniorok ezzel csapatban is érmet szereztek, miután harmadikként zártak.

A litvániai Európa-bajnokságon az előttünk álló két nap során nem áll magyar versenyző asztalokhoz, de a hétvégén a felnőtt kategóriában több válogatott is harcba száll a minél jobb helyezésért.

Az Eb előtt az európai szövetség megtartotta tisztújító közgyűlését, ahol Csabai Attilát, a Magyar Szkanderszövetség elnökét ismét megválasztották alelnöknek.

0 Tovább

Teke-vb: Jó kezdés!

Mindkét válogatottunk jól kezdte a tekecsapat-világbajnokságot. A Lengyelországban zajló világversenyen a nők és a férfiak is felülmúlták a hazaiakat.

A Magyar Tekeszövetség információi szerint a női válogatott 7-1-re, a férfi nemzeti csapat pedig 5-3-ra győzött Lengyelország ellen.

Pintyőke Marcell korábban úgy nyilatkozott, mindkét válogatottnak esélye van a négy közé jutni, aztán onnan bármi megtörténhet.

A nemzeti csapatok némileg megfiatalodtak: újoncokat is avatnak a lengyelországi világbajnokságon, de természetesen gurít Kiss Norbert, Kiss Tamás és Kakuk Levente, a nőknél pedig ott van Méhész Anita vagy Sass Edina.

Az idei csapat-világbajnokságnak Tarnowo Podgórne ad otthont. 

0 Tovább

Szumó – Két magyar érem Csehovban

Pap Arnold kétszer is dobogóra állt Csehovban. A szumósok Európa Kupáján a magyar versenyző ugyanis két bronzérmet szerzett.

A +115 kilogrammos szumós előbb súlycsoportjában lett harmadik, majd az open kategóriában is bronzérmesként zárt.

A magyar küldöttség ezenkívül két pontszerző helyet ért el: Buzás Patrik a 77 kilósoknál 5. lett, akárcsak Szilágyi Erik a 87 kilogrammos kategóriában. Utóbbi a nyílt kategóriában is küzdőtérre lépett, ott hetedik lett.

„Összességében úgy utaztam a versenyre, hogy muszáj valami nagyot mutatni, hiszen ez volt az utolsó Európai kvalifikációs kupa, ezzel együtt az utolsó lehetőség bizonyítani a jövő évi Világjátékok előtt” – kezdte értékelését Pap Arnold.

„A cél természetesen a dobogó legfelső foka volt, sajnos ez a bravúr nem jött össze, de mindenképpen nagy eredményként tekintek a két bronzéremre, különösen a nehézsúlyban szerzettre, hiszen sikerült legyőznöm a hazai környezetben versenyző orosz Európa-bajnok, vb-érmes nehézsúlyú ellenfelemet is.” – mondta a magyar szumós.

0 Tovább

Darts - A 23. Hungarian Open következik

A hétvégén sorra kerülő 23. Hungarian Open kapcsán tartott kedden sajtótájékoztatót a sportági szövetség a Magyar Sport Házában.

Kiderült, hogy a tavalyi kényszerű belterjesség után idén újra jönnek külföldiek – a férfiaknál az eddigi 177 nevezésből 79 határon túli, a nőknél 39-ből 24 – az összesen 4.2 millió forint összdíjazású versenyünkre, amely így világranglistapontokat is ad. Ez fontos, ugyanis a magyaroknak onnan van a legtöbb esélyük eljutni a World Darts Federation következő világbajnokságára, amely 2022. január 1-jén kezdődik a sportág patinás helyszínén, az angliai Lakeside-ban.

A nők között Ihász Veronika jelenleg is kijutó helyen áll, Végső Adrienn majdnem, míg a férfiaknál Kovács Patrikot most egyetlen helyezés választja el ettől.

0 Tovább

Sportdiplomáciai siker – Csabai Attila maradt az Európai Szkander Szövetség első számú alelnöke

Csabai Attilát ismét megválasztották az Európai Szkander Szövetség alelnökévé. A magyar sportvezető eddig is betöltötte ezt a tisztséget, és a kontinentális szövetség első számú alelnökeként maradt a Világszövetség alelnöke is.

Az európai szövetség tisztújítását Vilniusban, Litvániában tartották meg, ahol az előttünk álló napokban megrendezik a sportág idei Európa-bajnokságát is.

„Külön öröm számomra, hogy egyhangú szavazással dőlt el az alelnöki tisztségem. Sokat dolgoztunk a sportág népszerűsítéséért, és sok feladat áll előttünk. Bízom benne, hogy az Eb-n minden korosztályban és kategóriában odatesszük magunkat és eredményesek leszünk ezúttal is” – összegzett Csabai Attila.

A sportvezető a sportági vonalon kívül itthon a Nemzeti Versenysport Szövetségnél (NVESZ) is aktív. A szervezet megalakulása óta tagja az elnökségnek, és az NVESZ legutóbbi tisztújító közgyűlésén is további bizalmat kapott. 

0 Tovább

Kezdődik a teke-vb!

Ismét pályán a magyar tekések! Tarnowo Podgórne ad otthont az idei csapat-világbajnokságnak. A hazai szövetség elnöke – aki a nemzetközi szövetséget is irányítja – abban bízik, hogy mind a nők, mind a férfiak bejutnak a legjobb négy közé a lengyelországi vb-n.

Csányi Béla óta tudjuk, hogy a teke az bizony egy elég magyar specifikus sportág. A világversenyeken rendre jól teljesítenek a mieink, és erre minden esély megvan ezúttal is. Apropó Csányi Béla! A „tekesport Puskása” jelenleg szövetségi kapitányként irányítja a válogatottakat, munkáját a nőknél Sáfrány Anita, a férfiaknál pedig Juhász Tibor segíti szövetségi edzőként.

Mind a női, mind a férfi válogatott a lengyelek ellen kezdi a világbajnokságot. Pintyőke Marcell, a hazai és a nemzetközi szövetség elnöke úgy látja, sokat fejlődött az utóbbi időben a sportág. „Minden válogatott egyre magasabb színvonalon játssza ezt a játékot. Bízom benne, hogy a magyarok ezúttal is remekelnek majd. A lényeg, hogy mindkét nemzeti csapatunk ott legyen a legjobb négy között, és erre minden esély megvan.” – mondta a sportvezető, aki hozzátette: az elmúlt időszakban megfiatalodott a válogatott.

„Fiatalok is lehetőséget kapnak a lengyelországi világbajnokságon, de természetesen ott vannak a világklasszisaink is. Gurítani fog Kiss Norbert, Kiss Tamás, Kakuk Levente, a nőknél pedig ott lesz Méhész Anita vagy Sass Edina” – mondta Pintyőke Marcell.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum