Kick-box: Tizenkét érem és elsöprő magyar siker Dublinban

Meggyőző magyar fölénnyel ért véget Dublinban az Irish Open. A világ egyik legnagyobb kick-box Világkupáján a felnőtteknél 3 aranyat, 1 ezüstöt és 4 bronzot szereztek a mieink, míg a 16 év alatti mezőnyben három elsőséggel és egy második hellyel zártak magyarok.

A Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia információi szerint Veres Richárd (69 kg) és Kondár Anna (+65 kg) állhatott fel a dobogó tetejére, valamint csapatban sem adták alább az aranynál a csepeliek.

Azt már régóta lehet tudni, hogy ebben a sportágban jó kezekben van az utánpótlás (is), ennek legjobb bizonyítéka az, hogy Bozók Szabolcs két súlycsoportban is győzött (28 kg, 32 kg), és Veres Roland (42 kg) is aranyérmes lett.

 

Irish Open, Dublin – a magyar érmesek

Utánpótlás (16 év alatti): 3 arany, 1 ezüst

Bozók Szabolcs: 28 kg arany, 32 kg arany

Veres Roland: 42 kg arany

Szabó Dorina: 60 kg ezüst

 

Felnőtt (16 év feletti): 3 arany, 1 ezüst, 4 bronz

Varga László: 57 kg ezüst

Veres Richárd: 69 kg arany

Gömbös László: 74 kg bronz

Veres Mercédesz: 50 kg bronz

Szabó Dorina: 55 kg bronz

Kádas Adrienn: 60 kg bronz

Kondár Anna: +65 kg arany

Csapatverseny: arany

0 Tovább

Krajcsák megnyerte a Perzsa-öböl Kupát

Krajcsák Márk aranyérmes lett Iránban. A kétszeres Világjátékok-résztvevő fallabdázó a Perzsa-öböl Kupán diadalmaskodott, ezzel kilencedik tornagyőzelmét ünnepelhette.

A döntőben Krajcsák a francia Yann Perrint verte 3-1-re.  A 11-5-re megnyert első játszma után a második szoros küzdelmet hozott, de azt is Krajcsák húzta be 13-11-re. A francia 11-9-re hozta a harmadikat, végül a legjobb magyar fallabdázó zárt egy 11-2-es sikerrel.

Krajcsák a Kish-szigeten aratott győzelmével 175 világranglista pontot szerzett. „A torna előtt a 77. voltam a világranglistán, ezzel a sikerrel várhatóan a legjobb 60-ban leszek. A célom az, hogy minél hamarabb visszakerüljek a TOP 50-be” – mondta Krajcsák Márk.

  

0 Tovább

Monspart: Ha egy kicsit okosabban dolgozunk együtt, akkor mindenki nyerhet a szabadidősporttal

Új reményekkel vágnak neki az új korszaknak a magyar szabadidősport vezetői. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vasárnapi közgyűlésén megválasztott új vezetésben Monspart Sarolta MOB-alelnökként lobbizhat a jövőben a szabadidősport népszerűsítéséért. A Nemzeti Szabadidősport (NSZSZ) elnöke szerint egy olyan területről van szó, melynek menedzselésével komolyan kell foglalkozni, nagyon sok embert érint és a versenysport egyik alappillére.

A sportvezető hangsúlyozta: másképp kell „megszólítani” egy élsportolót, mint egy olyan iskolást, középkorút, vagy nyugdíjast, aki nem hivatásszerűen sportol, de az élmény az ugyanolyan. „Ismerek olyan embert, aki 52 évesen kezdett el rendszeresen mozogni, és 60 éves volt, amikor lefutotta a félmaratont, de legalább annyira örült ennek, mint a világbajnok élsportoló tanítványom”.

Monspart Sarolta az összefogásban látja a megoldást. „Ha egy kicsit okosabban dolgozunk együtt, és nem azon veszekszünk, hogy ez az enyém az a tied, akkor mindenki nyerhet a szabadidősporttal. A társadalomnak több jobb közérzetű, egészségesebb embere lesz, aki versenyképesebb, aki alkalmazkodó képesebb, aki többet tud dolgozni. Az élsport pedig a nagyobb szabadidősportos bázisból több tehetséges gyereket tud kiemelni” – mondta a tőle megszokott lendülettel Monspart Sarolta.

A szabadidősportosok a hétvégén nagyszabású konferenciát tartanak, amelynek Bakonybél ad otthont. Az eseményen olyan sportszakemberek tartanak előadást, mint Molnár Zoltán a MOB főtitkára, dr. Gémesi György, a MOB elnökségi tagja, dr. Fazekas Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Sportért Felelős Államtitkárság Sportigazgatási Főosztályának vezetője, vagy éppen Monspart Sarolta.

Névjegy

Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. Élsportolóként tájfutó világbajnoki címet szerzett, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok. Az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. 1973 óta dolgozik önkéntesként, a szabadidősportban egyre több munkát vállal.

 

Fotó: Hajdrák Tímea

0 Tovább

Mínuszok és lavinaveszély a Magas-Tátrában – Balzsay jól halad - Az ElberTeam Média közleménye

Ezen a héten véget ér Balzsay Károly lengyelországi alapozása. A magyar profi ökölvívó világbajnok a Magas-Tátrában készül az április 21-i címmeccsére.

Az Universum különítménye ezen a héten lavinaveszély miatt nem mehetett fel a magasabb hegyekre, így maradt Zakopane környéke. „Két napja szakad a hó, és mínusz hét foknál jobban nem melegszik el az idő. Jól haladok az alapozással, és ha minden jól megy, akkor hétvégén Hamburgban folytatjuk az egészet” – mondta Balzsay Károly, akinek a lengyelországi edzéseit Arthur Grigorian irányítja. Karesz a négy és fél órás hegyi futások során nincs egyedül: csapattársa, Sebastian Zbik is vele tart. A német öklöző szintén címmérkőzésre készül.

A Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú övét birtokló Balzsay április 21-én a németországi Schwerinben a német Dimitri Sartison ellen lép majd a kötelek közé.

 

ElberTeam Média

0 Tovább

Magyar győzelem a K-1-es Szerb Openen

Fantasztikus K-1-es magyar siker a Szerb Openen! A 63.5 kilogrammos kategóriában Bilics Tamás aranyérmes lett.

Bilics Tamás, Serdjan Bugarcic (a Szerb Kick-Boksz Szövetség főtitkára) és Rehák György (szövetségi kapitány)


A belgrádi versenyen a Re-gym válogatott harcosa imponáló magabiztossággal versenyzett, és első magyarként ünnepelhetett győzelmet a Szerb Openen. Korábban a K-1 szabályrendszerben magyar indulónak nem sikerült győznie.
Rehák György szövetségi kapitány elmondta, Bilics érett versenyzéssel érdemelte ki az aranyérmet, és remélhetőleg megőrzi formáját a március végi moldáv tornára is.

0 Tovább

Uszonyos és búvárúszó VK - Senánszky Petra és Székely Lilla aranyérmes lett vasárnap

Két aranyérmet szereztek a magyarok az egri uszonyos és búvárúszó Világkupa zárónapján. 50 méteres felszíni úszásban Székely Lilla (képünkön) lett első, míg a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban Senánszky Petra volt a leggyorsabb.


A szombati naphoz hasonlóan a juniorok sem maradtak adósok a jó eredményekkel: fiataljaink öt aranyérmet gyűjtöttek a zárónapon. Kókai Dávid szerint tökéletes idénynyitó volt az egri VK. „Arra lehetett számítani, hogy a magyar csapat jól fog szerepelni, de különösen a juniorok teljesítménye várakozáson felüli volt” – mondta Magyar Búvár Szövetség Uszonyos Szakbizottságának elnöke.

A Világkupa első napján a sportág nemzetközi szövetsége (CMAS) Egerben tartotta elnökségi ülését. Dr. Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szövetség elnöke, egyben a Világszövetség alelnöke elmondta, 17 ország képviselői vettek részt az elnökségin, ahol javaslatok érkeztek a jövő évi választó közgyűlés helyszínére. „Tunézia mellett Spanyolország, Oroszország és Fülöp-szigetek is jelezte, hogy megrendezné az eseményt. Ez a szempontunkból azért fontos, mert – mint már azt korábban bejelentettük – én is indulok az elnökválasztáson. Az már elmondható, hogy nagy küzdelem lesz. Mindegyik vetélytársam élvezi a saját nemzeti olimpiai bizottságának támogatását, ebből is látszik, hogy egy fontos választás elé nézünk” – mondta a sportvezető, aki vasárnap a Magyar Olimpiai Bizottság tagja lett a MOB-közgyűlésen.


Vasárnapi aranyérmesek

Felnőtt

Női 50 méteres felszíni úszás – Székely Lilla
Női 200 méteres uszonyos gyorsúszás – Senánszky Petra

Junior

Férfi junior 100 méteres uszonyos gyorsúszás – Kosina Gergő
Női junior 100 méteres uszonyos gyorsúszás – Varga Krisztina
Férfi junior 200 méteres uszonyos gyorsúszás – Kosina Gergő
Női junior 200 méteres uszonyos gyorsúszás – Varga Krisztina
Férfi junior 400 méteres felszíni úszás – Kosara Géza

0 Tovább

Balzsay meghódítja a hegyeket Lengyelországban

Naponta több órát gyalogtúrázik a térdig érő hóban, és sokat fut Balzsay Károly. A WBA (Boksz Világszövetség) nagyközépsúlyú magyar világbajnoka az áprilisi címvédésére készül, jelenleg a Magas-Tátrában edz.

A felkészülést - ebben a szakaszban - a WBO egykori könnyűsúlyú világbajnoka, Arthur Grigorian irányítja, az edzésprogramot természetesen Michael Timm, Karesz edzője állította össze. Ha így folytatják, akkor nem marad szűz hó Zakopane hegyoldalaiban, vasárnap például három órát futottak Balzsayék.

„Karesz a kiutazás előtt mindössze négy kilóval volt több a versenysúlyánál. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag semmit sem kell fogyasztania. Ez a négy kiló pedig egyszerűen el fog tűnni a felkészülés során…” – mondta dr. Elbert Gábor, Balzsay menedzsere.

A magyar világbajnok április 21-én a német Dimitri Sartison bokszol a németországi Schwerinben.

 
   

0 Tovább

A sportszakma szerint Berki Krisztián és Dancsó Zoltán lett az év sportolója

Ha február, akkor NSSZ Gála! Nincs ez másképp idén sem: pénteken az előző év legjobbjait díjazta a sportszakma. A sportszövetségek szavazatai alapján a tornász Berki Krisztián és a kick-bokszos Dancsó Zoltán lett 2011 sportolója, megelőzve az úszó Gyurta Dánielt és a kenus Vajda Attilát.A Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezett ünnepségen "Az Év Utánpótlás sportolója 2011" kategóriában az öttusázó Kovács Sarolta és a búvárúszó Senánszky Petra holtversenyben végzett az élen, a kajakos Csipes Tamara lett a második, míg a harmadik helyre is két versenyző jutott: Németh Zsanett (birkózás) és Szegedi Döme (karate).

Az Év edzője díjat Pálvölgyi Miklós (öttusa) vehette át, a két második: Széles Sándor (úszás), Sajó Zoltán (karate), valamint a két harmadik, Vécsi Viktor (kajak-kenu) és Kovács István (torna) előtt. A sportvezetők mezőnyében is holtverseny alakult ki: első lett Schmidt Gábor (volt MKKSZ-főtitkár, NSK főigazgató-helyettes) és dr. Nyíri Iván (MBSZ elnök, a Búvár Világszövetség alelnöke). A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Molnár Zoltán zárt másodikként, Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára pedig harmadikként.

A sportújságíróknál hármas holtversenyben "Év Sportújságírója Díjat" vehetett át Kaszala Claudia (NSSZ Sajtószolgálat), Molnár Mátyás (Sport TV), és Bányász Árpád ([origo], Neo FM). A "Sportolók Egészségéért 2011" kategóriájában három kiváló szakember részesült elismerésben: Berka Imre, Dr. Babindák Elvíra és Dr. Lénárt Ágota. Életműdíjas lett a rádiós legenda, a 90 éves Szepesi György, valamint "NSSZ - A Magyar Sportért" Különdíjat kapott Ferjáncz Attila, az MNASZ örökös tiszteletbeli elnöke, és NSSZ elnökségi tag.

Dr. Gémesi György köszöntőjében kiemelte: ez a szakma díja, és remélhetőleg valamilyen formában tovább lehet ápolni ezt a hagyományt. Az NSSZ elnöke célzott ezzel arra, hogy a magyar sportirányítás teljesen átalakul. A többi sportot irányító civilszervezethez hasonlóan betagozódik a Magyar Olimpiai Bizottságba. "A Nemzeti Sportszövetség az elmúlt években az egységesség megteremtésén dolgozott, nem eredménytelenül. Az az integrációs tevékenység, amelyet az NSSZ elvégzett, nem volt hiábavaló. A jövő pedig csak rajtunk, azaz a magyar sporttársadalomban élőkön múlik." - mondta Gémesi.

Az Év Sportolója 2011:

1. Berki Krisztián (torna), Dancsó Zoltán (Kick-box)

2. Gyurta Dániel (úszás)

3. Vajda Attila (kajak-kenu)

Az Év Utánpótlás sportolója 2011:

1. Kovács Sarolta (öttusa), Senánszky Petra (búvárúszás)

2. Csipes Tamara (kajak-kenu)

3. Németh Zsanett (birkózás), Szegedi Döme (karate)

Az Év Edzője 2011:

1. Pálvölgyi Miklós (öttusa)

2. Széles Sándor (úszás), Sajó Zoltán (karate)

3. Vécsi Viktor (kajak-kenu), Kovács István (torna)

Az Év Sportvezetője 2011

1. Dr. Nyíri Iván (MBSZ-elnök, Búvár Világszövetség alelnök), Schmidt Gábor (volt MKKSZ-főtitkár, NSK főigazgató-helyettes)

2. Molnár Zoltán (MOB-főtitkár)

3. Altorjai Sándor (a Magyar Torna Szövetség főtitkára)

Az Év Sportújságírója 2011:

1. Kaszala Claudia, Bányász Árpád, Molnár Mátyás

2. -

3. -

A Sportolók Egészségéért 2011:

1. Dr. Lénárt Ágota

2. Dr. Babindák Elvíra

3. Dr. Berka Imre

Életműdíj

Szepesi György

"NSSZ - A Magyar Sportért" Különdíj

Ferjáncz Attila

0 Tovább

Sartison előtt a Tátrával kell megküzdenie Balzsaynak

Balzsay Károly fontos címmeccsre készül. Magyarország egyetlen regnáló profi ökölvívó világbajnoka április 21-én védheti meg a WBA (Boksz Világszövetség) nagyközépsúlyú világbajnoki címét. A magyar profi ökölvívó a német Dimitri Sartison ellen lép kötelek közé a németországi Schwerinben.

Balzsay már megkezdte a felkészülést – derült ki a keddi sajtótájékoztatón, amelynek a budapesti Ramada Aquaworld adott otthont. Az elmúlt két hét alatt rendszeresen edzett, szerdától pedig egy kéthetes alapozó edzőtábor következik. „A lengyelországi Zakopánéban kőkemény napok várnak rám. A Tátrából nem is térek haza, egyenesen Hamburgba megyek, és ott leszek egészen a címmeccsig” – számolt be a tervekről a világbajnok.

„Az ellenfelemet jól ismerem, hiszen klubtársam. Sok meccs van a háta mögött, egy rutinos és rafinált öklözőről van szó, de természetesen mindent megteszek azért, hogy a WBA világbajnoki öve nálam maradjon” – tette hozzá Balzsay.

 Dr. Elbert Gábor, Balzsay menedzsere szerint a magyar világbajnok már bizonyított azzal, hogy egy vb-cím elvesztése után visszatért. „Balzsay továbbra is komoly értéket képvisel az Universumban. A klub a tulajdonosváltással pedig sokkal rugalmasabb lett. Könnyebb volt az április 21-i gálát letárgyalni, és bízom benne, hogy a jövőben is eredményesen, és sikeresen tudunk együtt dolgozni” – mondta Elbert.

Waldemar Kluch, az Universum tulajdonosa kifejtette, hogy Karcsit jó képességű, technikás, gondolkodó bunyósnak tartja. „Úgy gondolom, amennyiben Balzsay megnyeri az áprilisi címmeccset, akkor jó esély van arra, hogy a következő összecsapását Budapesten vívja meg. Nem akarok annyira előre szaladni, de ha ez így lesz, akkor valamikor a labdarúgó Európa-bajnokság és a londoni olimpia között kerülhet sor a magyarországi világbajnoki címmérkőzésre” – nyilatkozta a tulajdonos.

 Balzsay Károly 26 mérkőzést vívott eddig a profik között, 24 győzelem mellett két vereséget szenvedett. Korábban a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címét is birtokolta. Sartison 30 alkalommal lépett kötelek közé, és csupán egyszer kapott ki.

0 Tovább

Versenytáncos országos seregszemle

Az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős megvédte címét a latintáncok magyar bajnokságán. A budapesti versenyen Silvestriék mögött egy másik olasz-magyar duó végzett másodikként, Stefano Vidoni és Tóth Orsolya – akárcsak tavaly – ezüstérmes lett.

A dobogó legalsó fokán egy új páros végzett: a pontozók Nagymihály Balázst és Szalai Ágnest látták a harmadik legjobbnak. A hatos fináléban táncolt még Kovács László és Kelemen Erika, Köcse György és Molnár Andrea, valamint Süttő Roland és Tombácz Anikó.

Az ifi standard magyar bajnokságon Hegyes Bertalan János és Kis Violetta, a junior standard mezőnyben pedig Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka győzött.

 A latin bajnokság döntőjének végeredménye:

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina

2. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

3. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes

4. Kovács László, Kelemen Erika

5. Köcse György, Molnár Andrea

6. Süttő Roland, Tombácz Anikó

Szombaton a kétszeres Világjátékok-résztvevő új partnerrel ismét megnyerte a standardtáncok magyar bajnokságát.

László Csaba a 13. felnőtt magyar bajnoki aranyát gyűjtötte be standardtáncokban. A László Csaba, Páli Viktória duó mögött a budapesti versenyen Szepesi József és Farkas Bettina lett ezüstérmes, megelőzve a Zsom Olivér, Vozár Boglárka duót.

László Csaba szerint jól sikerült az elmúlt felkészülési időszak. „Ez volt Vikivel a negyedik közös versenyünk, jól haladunk. Sok pozitív visszajelzést kaptunk itthon is és külföldön is. Áprilisra kell a lehető legjobb formánkat mutatnunk. Akkor rendezik az Eb-t, célunk, hogy a kontinensbajnokságon és a világbajnokságon is jól szerepeljünk, valamint a 2013-as Világjátékokra megszerezzük az indulási jogot” – nyilatkozta a magyar táncsport ikonja.

Az ifi latin bajnokságon az újdonsült felnőtt tíztánc magyar bajnokok nyertek. Hegyes Bertalan János és Kis Violetta mögött Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna lett az ezüstérmes, Hetei Máté és Jolobceastai Alexandra pedig a bronzérmet vihette haza.

Junior II-ben – ugyancsak latinról van szó - Hatházi Ádám és Stefanic Nika szerzett magyar bajnoki címet.

A 26 párost felvonultató magyar bajnokság döntőjének végeredménye:

1. László Csaba, Páli Viktória

2. Szepesi József, Farkas Bettina

3. Zsom Olivér, Vozár Boglárka

4. Budai Attila, Barna Lilla

5. Balogh Csongor, Szabó Anita

6. Balázs Zsombor, Youssef Adelina Stephanie

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek