Top Business Cup

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a fővédnöke, Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya pedig a szakmai védnöke a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Telekom és a Heti Válasz közös szervezésében idén is megrendezésre kerülő nagyszabású kispályás „focifesztiválnak”, amelyet az ország legsikeresebb vállalatait képviselő csapatok számára hirdettek meg.

Amint arról az eseménysorozat keddi sajtótájékoztatóján beszámoltak, a Telekom – Heti Válasz Top Business Cup 2013 kispályás mérkőzéssorozatra benevező együttesek május 4-én és 5-én, valamint június 15-én és 16-án először selejtező tornákon mérhetik össze erejüket, majd a június 22-i döntőn derül ki, ki is lesz a „bajnok cégek” bajnoka. A küzdelmek jól bevált helyszíne Telki, a labdarúgás hazai fellegvára, az MLSZ Technikai Centruma, amely a nagy erőpróbák előtt nemzeti válogatottunk „rejtekhelye” is.

„Örülök annak, hogy sok száz amatőr focibarát lép pályára, amiből csak jó dolog sülhet ki. Minél többen fociznak, annál több az egészséges ember, és annál több azoknak a száma, akikre szurkolóként is számíthatunk a nagy meccseinken.” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Egervári Sándor.

„Ha a FIFA nem szól közbe, azaz nem osztanak be egy meccsre bíróként, akkor szívesen fújom a sípomat Telkiben is ennek az érdekes tornának a döntőjében” – csatlakozott Kassai Viktor, első számú FIFA játékvezetőnk.

A bajnokság találkozási és versenyzési lehetőséget kínál a különböző profilú, a maguk területén sikeres vállalatok munkatársainak, de a szervezők nem titkolt szándéka a felépített és elismert márkák segítségével ráirányítani a figyelmet az amatőr sport és egészséges életmód fontosságára. A csapatok szereplésükkel példát mutathatnak abból is, hogy az üzleti élet kiélezett piaci versenyében ugyanúgy érvényesíteni kell a fair play etikai elveit, mint a labdarúgópályán. A rendezvény ezen felül jótékonysági célokat is szolgál, hiszen a nevezési díjak egy része az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványához és a Bátor Tábor Alapítványhoz kerül. A tornára április 25-ig lehet nevezni, a nevezési díj 99 000 Ft + áfa.

0 Tovább

Maratonman 2013 – Tóth Gabinak különösen fontos a jó erőnlét

Komoly állóképességre és erőnlétre tett szert Tóth Gabi az utóbbi időben. Az énekesnő sokáig nagy sikerrel versenyzett a Szombat esti lázban, és a napi több órás edzések megtették a hatásukat: a próbák alatt elkezdett izmosodni, és néhány kilótól is megszabadult. Ugyan kiesett a versenyből, ám bárki találkozhat vele április 14-én Balatonfüreden, hiszen az ő ingyenes koncertjével zárul majd a Maratonman-sorozat első eseménye.

Április 14-én tartják a Maratonman-sorozat első állomását, Balatonfüreden. A prémium kategóriás futóversenyen a szervezők kiváló minőségű frissítőkről is gondoskodnak, a célban pedig egyedi érem, oklevél és Saucony technikai póló várja a beérkezőket. Azok sem fognak unatkozni, akik nem húznak futócipőt. Számtalan színes kísérőprogram lesz, ezek központi helyszíne a Vitorlás tér lesz, ott áll majd színpadra a 2005-ös év női hangja is, aki korábban rendszeresen futott, 2009-ben még egy versenyen is indult. Mostanában a tánc töltötte ki az életét, de azt mondja: aki kellően felkészült, annak csak ajánlani tudja, hogy álljon rajthoz, a többiek pedig szurkoljanak, és bulizzanak egy nagyot az esti koncerten.

A Maratonman-sorozat második állomását szintén Balatonfüreden tartják majd a II. Balatonman Triatlon Fesztivál részeként, június 15-én. A triatlon fesztivál egyik betétprogramjaként különleges élménynek ígérkezik az esti fáklyás futás, ahol kivilágított pályán futnak majd a versenyzők.

 Bővebb tájékoztatás a www.maratonman.hu internetes oldalon olvasható.

0 Tovább

Ferjáncz: valaki nagyon vigyázott rám ott fönn

Ő a magyar autósport élő legendája. A benzingőzös világ és a magyar sporttársadalom ikonja. A hazai ralisport királya: A Ferjáncz. A közelmúltban megjelent életrajzi könyve is ezt a címet kapta. Ferjáncz Attila napjainkban, 67 évesen ugyanazt csinálja, mint egész versenyzői pályafutása alatt, azaz nyomja a gázt, igaz mára egy picit óvatosabb lett, nem számítanak annyira a féktávok, de az időeredményei ismét jók, és ez a lényeg. Sportvezetőként, sportdiplomataként az a véleménye, hogy jobban kellene támogatni a nem olimpiai sportágak versenyzőit, akik ugyan olimpiai bajnokok nem, de saját sportágukban akár Európa-, vagy világbajnokok is lehetnek.

Ferjáncz Attila a róla szóló könyv bemutatóján

Zajlik az élet ön körül. Sosem tudom úgy felhívni, hogy ne menne valahová, vagy ne jönne valahonnan, vagy ne intézne, szervezne valamit. Hogy van?

Köszönöm jól. Az eddigi életemet a mozgás töltötte ki. Bele betegednék, ha otthon kellene feküdnöm, vagy egy irodában egy asztalnál kellene ülnöm. Van feladat bőven, és örömmel teszek-veszek.

Mik ezek a feladatok?

A Magyar Olimpiai Bizottságban a nem olimpiai sportágakat képviselem, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetségben örökös tiszteletbeli elnökként igyekszem azokat a tapasztalatokat átadni, amelyek birtokában vagyok. Ott van a Megszállottak Klubja, amelynek szintén tagja vagyok, az Ellenőrző Bizottságot vezetem. Megjelent az életrajzi könyvem, azzal kapcsolatban is voltak és vannak tennivalók, mi kell még?

Az ember rutinból rávágja erre, hogy egészség, de ez az ön esetében (sem) annyira rutin…Hogy van?

A körülményekhez képest azt mondhatom, hogy jól. Havonta járok az orvosomhoz, Lestár Béla professzor úrhoz kontroll vizsgálatra.  Az eredményeim egyre jobbak.

Pontosan mi az, amin túl van?

Igazából nem szeretek erről beszélni… Tavalyelőtt a szokásos rutin vizsgálaton kiderült, hogy valami nem stimmel. A CT daganatot mutatott ki a hasüregben. Azonnal megműtöttek, majd kaptam egy kétoldali tüdőgyulladást, amit a legyengült szervezetem nehezen viselt. Hosszú kórházi kezelés után végre otthon, szerető családom körében erősödhettem, és kiderült, hogy a szövettani eredmény jó. Úgy látszik, hogy valaki nagyon vigyázott rám ott fönn, még tervei vannak velem.

Ön szerint milyen a mai magyar autósport helyzete? Mennyire követi például Michelisz Norbert pályafutását?

Természetesen nagyon szurkolok neki. Fiatal, és nagyon tehetséges gyerekről van szó. Sok van még benne, de hát a mai autós világban nagyon sok kritériumnak kell megfelelni, hogy sikeres légy. Közel fél évszázadot töltöttem el a versenypályán. Régen sokkal több jó értelemben vett „csibészség” kellett a jó eredményekhez. Ma sokkal pénzorientáltabb az egész. Ahhoz, hogy kiállj a garázsból, sokkal nagyobb stáb és számítástechnikai háttér kell.  A szurkolókon is látszik az idő. A 80-as, 90-es évekhez képest sokkal kevesebben vannak. Nem is csoda, hiszen a technika, a média segítségével azonnal értesülni tudnak az eredményekről. Meg aztán biztos az is közrejátszik, hogy nem tudnak annyit áldozni benzinre, szállásra, autópálya matricára. De minden új szezon előtt reménykedünk, hogy jobb lesz, mint az előző. Az újabb reménysugár, az idei rajt az országos rali bajnokságban, amelyet a hétvégén Egerben bonyolítanak le.

Harminckétszer nyert magyar bajnokságot, huszonháromszor Európa-bajnoki futamon végzett elsőként. Kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes. Még kimondani is sok. Mi került bele ezek közül „A Ferjáncz” című életrajzi könyvébe?

Istenigazából minden. Ez a könyv a teljes versenyzői pályafutásomat leköveti, de benne van a fiatalságom, a sportvezetői tevékenységem. A szerző Lukács Ákossal törekedtünk minél részletesebben bemutatni az eddigieket. Elgondolkodtam azon, hogy nincs is olyan sorstársam, aki hasonló eredményeket ért el a raliversenyzőként, mint én, de a lehetőségek korlátlanok, bárki megelőzhet.

 

0 Tovább

Maratonman-sorozat - 10 nap van a rajtig

Tíz nap múlva kezdődik a Maratonman-sorozat. Április 14-én Balatonfüreden állhatnak rajthoz a futók. A szervezők is szépen haladnak az előkészületekkel, az a céljuk, hogy a résztvevők maradandó élményeket szerezzenek, illetve hogy azok is jól érezzék magukat, akik nem húznak futócipőt – mondja Zelcsényi Miklós főszervező.

"A finishben vagyunk, jó ütemben haladunk az előkészületekkel, mindennel idejében végzünk majd" - árulta el a főszervező, aki szerint elsősorban azokat várják a versenyre, akik imádnak futni, és szeretik a kihívásokat. A prémium kategóriába sorolt megmérettetés főszervezője szerint idehaza kevesen sportolnak rendszeresen, ám ezek a versenyek épp arra jók, hogy a résztvevők és kísérők felejthetetlen pillanatokat éljenek át. A nevezési díj fejében a futók mindent megkapnak, ami ahhoz szükséges, hogy jól érezzék magukat az embert próbáló táv teljesítése során. A vendégek pedig Tóth Gabi ingyenes koncertjén bulizhatnak egy jót.

Akit az motivál, ha a mezőnyben az élsportból jól ismert arcok is vannak, az sem fog csalódni. Ott lesz Balzsay Károly (képünkön) is, aki egy félmaratonra vállalkozott. A korábbi kétszeres profi ökölvívó a visszavonulása után sem hagyta abba a sportot, folytatta az edzéseket, hiszen jelezte, hogy indul az ironmanen, a félmaratont is a felkészülés részének tartja. Már korábban is teljesítette a 21 kilométeres távot, de versenyen még soha nem futotta le. A fő cél azonban az ironman, amelyen 3,8 kilométert kell úszni, 180 kilométert kerékpározni és 42,2 kilométert futni. Tavaly váltóban indult a Balatonman mezőnyében, és már akkor elhatározta, hogy idén is ott lesz.

Az idei Maratonman-sorozat április 14-én, Balatonfüreden startol, a második állomás a Balatonman lesz, ugyancsak az üdülővárosban június 15-én, míg a tervek szerint ősszel zárul egy budai versennyel, amelynek időpontját egyelőre még nem tűzték ki.

További tájékoztatás: www.maratonman.hu és www.balatonman.hu.

0 Tovább

Indul a Mecseki hadjárat!

A pécsiek azon dolgoznak, hogy minden szurkolónak igazi ünnep legyen a hazai bajnoki mérkőzés, és minél többen látogassanak ki a lelátókra.

A PMFC-MATIAS labdarúgócsapatára 9 nap alatt három hazai bajnoki mérkőzés vár. Most pénteken a Győri ETO elleni bajnoki, majd jövő kedden a Kaposvári Rákóczi elleni rangadó, illetve jövő szombaton a Pápa elleni bajnoki mérkőzést rendezik meg a Stadion utcában.

A klub vezetése a „Mecseki hadjáratnak” nevezte azt az akciósorozatot, amelyben ha a szurkolók részt vesznek, különféle kedvezményeket vehetnek igénybe.

 

9 nap, 3 csata, 1 cél


A mérkőzések időpontjai:

OTP Bank Liga 22. forduló, 2013. április 5., 19:00

PMFC-MATIAS - Győri ETO FC

OTP Bank Liga 20. forduló, 2013. április 9., 16:00

PMFC-MATIAS - Kaposvári Rákóczi

OTP Bank Liga 23. forduló, 2013. április 13., 16:00

PMFC-MATIAS - Lombard Pápa Termál FC

 

A jegyek elővételben megvásárolhatók:

PMFC-MATIAS székház, 7633. Pécs, Stadion utca 2. (Nyitva: H-P: 8-15:30)

További részletek: http://pmfc.hu/hir/szurkoljuk-ki-mind-a-harmat

 

0 Tovább

Buli a vízi sportok szerelmeseinek (is): Pannónia Fesztivál Szántódpusztán!

Megérkezett a tavasz, sőt kis túlzással a nyár is, így egyre többen hódolnak szenvedélyüknek, a vitorlázásnak és más vízi sportoknak a Balatonnál. Május 16. és 19. közöttre van számukra egy tippünk, hogyan tudnák jól érezni magukat a vízen és a partin, vagyis parton egyaránt!

Az évek során több tízezer ember látogatott el a Pannónia Fesztiválra, hogy együtt bólogasson Flo Rida-val, AFU-RA-val és az ONYX tagjaival, együtt rázza a sérót a Twisted Sisterrel, együtt robbanjon a Tankcsapdával, és együtt ugráljon hazánk legnépszerűbb és kevésbé ismert, ámde annál tehetségesebb bandáival. Kívánságotok a PAFE számára mindig is parancs volt, Ti pedig éltetek is a lehetőséggel, így tavaly rekordidő alatt fogyott el a több ezer szavazópont, az idei szavazáson pedig ismét bebizonyosodott: imádjuk a hazai zenét! 

Apropó, több ezer: a PAFE idén is – talán – a legmegfizethetőbb fesztiválnak számít a maga négy napja alatt felvonultatott tengerentúli hírességeivel, közel 200 hazai fellépőjével és a még mindig négy számjegyű jegy- és bérletáraival. A Balaton közelségéről, Szántódpuszta hangulatáról és a tihanyi apátság látványáról ne is beszéljünk – ezek megfizethetetlenek. 

Ha május, akkor tehát Pannónia Fesztivál, immáron hetedik alkalommal. 

Ha nem akarsz lemaradni a fellépőkről, nyereményekről, kedvezményekről, nosztalgiázásról és információkról, lájkolj a Facebookon: www.facebook.com/pannoniafesztival!

0 Tovább

Világjátékok 2013 - Női strandkéziseink ott lehetnek Kolumbiában

Kijutott a magyar női strandkézilabda-válogatott a kolumbiai Világjátékokra. A magyar csapat így Duisburg után ismét pályára léphet a strandkézisek, illetve a nem olimpiai sportágak négyévente megrendezendő legfontosabb világversenyén. A magyar együttes első számú tartalékként szerzett kvótát a Világjátékokra, amelyet Caliban rendeznek meg.

Nem is volt annyira régen, amikor a 2005-ös a duisburgi játékokon, a magyar női válogatott tagjai a brazíliai döntő előtt dr. Elbert Gábor hangjára futottak be a homokra. A precíz német szervezők semmit sem bíztak a véletlenre. Nem akartak több rosszul kiejtett magyar nevet hallani, és a magyaroktól felkérték a csapatvezetőt arra, hogy ő mutassa be a válogatottat. Így fordulhatott elő, hogy a brazilok elleni fináléban a mieinket a csapatvezető szólította pályára. A Neukum Tamás irányította magyar válogatott 2005-ben végül ezüstérmes lett. Rá négy évre az együttes nem jutott ki a „nem olimpiai sportágak olimpiájára”, de ott voltak a férfiak, akik szintén ezüstérmet szereztek (érdekesség, hogy a fiúk is a brazilokkal döntőztek). Idén a lányokon a sor, hogy tovább öregbítsék a magyar strandkézilabda hírnevét.

A Magyar Kézilabda Szövetség információi szerint júliusban jelölik ki a Világjátékokra utazó 10 fős keretet. A strandkéziseken kívül a következő sportágakban lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, siklóernyő, tájfutás, szumó, íjászat, erőemelés, ritmikus gimnasztika, táncsport, maratoni kajak-kenu és búvárúszás.

 

 

 

 

0 Tovább

Balzsay Károly egy félmaratonnal melegít az ironman-re

Balzsay Károly már azon a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy komolyan kacérkodik az ironman-nel, amikor hivatalosan közölte a sajtóval: befejezi a versenyszerű ökölvívást. A korábbi kétszeres profi ökölvívó a visszavonulása után rendszeresen edzett, és most első félmaratonjára készül. „Természetesen korábban volt már olyan, hogy lefutottam a 21 kilométert, de azt nem versenyen tettem.

A fő célom továbbra is az, hogy teljesítsem az ironmant (3.8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42.2 km futás)” – mondta Balzsay, aki azért nem szakadt el teljesen a bunyótól sem. „Hamarosan indítok egy ökölvívó csoportot kisgyerekeknek a lényeg, hogy a srácok minél korábban találkozzanak az ökölvívással, és megszeressék. Visszatérve az ironman-re: tavaly váltóban indultam az embert próbáló távon, miután Zelcsényi Miklós, a Balatonman főszervezője meghívott, és annyira jól éreztem magam, hogy elhatároztam, idén is ott leszek (valamilyen távon) a balatonfüredi mezőnyben” – tette hozzá lelkesen Balzsay. A kétszeres világbajnok a füredi „Vasember” előtt a Maratoman-sorozat első állomásán, áll rajthoz a félmaratonon.

„Nagyon örülök, hogy Balzsay idén is elfogadta a meghívásunkat, és többször is eljön a prémiumkategóriás versenyeinkre. Nálunk minden induló olyan ellátást kap a verseny során, amely nagymértékben segít a távok sikeres teljesítéséhez” – meséli Zelcsényi Miklós.

A 2013-as Maratonman-sorozat április 14-én, Balatonfüreden rajtol, a második állomás ugyancsak a balatoni üdülőhelyen lesz június 15-én, míg a tervek szerint ősszel zárul egy budai versennyel, amelynek időpontja még egyeztetés alatt áll.

BALZSAY KÁROLY EGY EDZŐTERMI FELKÉSZÜLÉSÉRE A TELESPORT STÁBJA IS ELLÁTOGATOTT. A VIDEÓ MEGTELINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE, VAGY A FENTI KÉPRE!

Bővebb információk: www.maratonman.hu és www.balatonman.hu  

0 Tovább

Szakmai nap az egyik leghatékonyabb fizikai képességjavító sportágról

Az egyik legkönnyebben elsajátítható mozgásforma, egyben az egyik leghatékonyabb fizikai képességjavító sportág – ez a nordic walking, amelyről országos szakmai napot szervez a Magyar Szabadidősport Szövetség. Az eseményt a Magyar Olimpiai Bizottság támogatja és a Magyar Sportházban rendezik meg április 11-én.

A nordic walking műveléséhez kevés eszközre (1 pár speciális botra, kényelemes ruházatra és jó lábbelire) van szükség, ezért kiváló, és a legtöbb ember számára elérhető mozgásforma a mozgásszegény életmód leküzdésére.

A szakmai napon minden olyan tudás megosztására lehetőséget kívánnak biztosítani a szervezők, amely segíti az emberekkel való foglalkozást a nordic walking oktatás során. Szeretnék, ha a szakmai nap résztvevői közül minél többen osztanák meg a közösséggel tapasztalataikat, a tervezett gondolati ráhangoló (vitaindító) előadásokhoz kapcsolódóan. A legjobb, legeredetibb, leghasznosabb résztvevői ötletet, gondolatot a jelenlévők szavazata alapján helyben díjazzák.

A megjelent oktatókat, trénereket egy állandó sportág-specifikus „készséggel” tervezik felszerelni, amely a nordic walking oktatáskor, túravezetéskor segítségül hívható kis egységcsomag. Benne elsősegély felszerelések mellett egy kis, osztogatható módszertani füzetecskét (leporelló) is tartalmaz, mely a legfontosabb ismétlendő mozgáselemeket mutatja be, jól hasznosíthatóan azokon a napokon, melyeken a résztvevők már oktató nélkül folytatják a nordic walking elsajátítását.

Bővebb infók itt olvashatók!

0 Tovább

Makai Eb-aranyérmes!

Makai Erika Európa-bajnok lett. A Világjátékok-résztvevő szumós a németországi Pönitzben megrendezett kontinensviadalon az open kategóriában nyert aranyat. A magyar klasszis ezzel nem elégedett meg: súlycsoportjában, azaz nehézsúlyban bronzérmet, csapatban pedig ezüstöt nyert – tudtuk meg Ancsin Lászlótól, a magyar szövetség elnökétől.

Makai – csapatban – Sárkány Viviennel (+80 kg), Katona Enikővel (70 kg) és Ancsin Boglárkával (55 kg) állhatott fel a dobogó második fokára. Kijött a lépés a 70 kilogrammos Sárosi Jánosnak is, aki a felnőtteknél és az U21-eseknél is győzött. A szumó Európa-bajnokságon remekeltek a fiatalok: az utánpótlás versenyzők összesen 22 érmet, köztük 9 aranyérmet gyűjtöttek be. Ebben a sportágban jelen állás szerint két magyar indulhat a Világjátékokon. Makai Erika után Kálló Gyöngyi kvótát szerzett a nem olimpiai sportágak világversenyére, amelyet a kolumbiai Caliban rendeznek meg július 25. és augusztus 4. között. Korábban Fábián Viktória (63 kg) is kvótatulajdonos volt, de ő anyai örömök elé néz, így nem vesz részt a Világjátékokon.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek