Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szkander ob – Jön az első forduló!

A legjobb szkanderosok számára elkezdődik a 2022-es versenyszezon. Szolnok ad otthont az  országos bajnokság első fordulójának. Ez a verseny egyben válogató lesz az idei Eb-re. A kontinensbajnokságnak a tervek szerint Bukovina ad otthont májusban.

„Mindig nagy kíváncsisággal kezdünk meg egy új évet. Ezúttal Szolnokon állnak asztalhoz az ország legjobb szkanderosai. A hagyományokhoz hűen most is több korosztályban zajlanak majd a versenyek. Jó látni, hogy például az ifjúsági és gyerek korosztályban vannak tehetségek.” – mondta Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, a Világszövetség alelnöke.

Ebben a sportágban a felnőtt és az utánpótlás kategóriákon túl masters-ben is komoly versenyek vannak, mint ahogy általában nagy küzdelmek alakulnak ki a paraversenyzők között is. 

0 Tovább

Teke BL – Hátrányban a Szeged

Hátrányból várhatja a szombati BL-nyolcaddöntőt a Zengő Alföld Szegedi TE. A Tisza-partiak férfi tekecsapata 6-2-es vereséget szenvedett a német Raindorf otthonában.

A Németországban érvényben lévő Covid-protokoll miatt a magyar csapat nem tudott teljes létszámmal kiutazni Németországba, így nem a legerősebb összeállításban lépett pályára.

Karsai Ferenc, a szegedi klub elnöke elmondta, a szombati visszavágón – mindezek ellenére – van esély úgy nyerni, hogy az továbbjutást érjen.

„Erős csapatról van szó, hiszen a szezonban veretlenek a Bundesligában, de hazai pályán bízom benne, hogy tudunk fordítani, és folytathatjuk szereplésünket a Bajnokok Ligájában. Az odavágót csak így lehetett megoldani, de ez már a múlté…”- összegzett a sportvezető.

A Bl-nyolcaddöntő visszavágóját szombaton rendezik meg Szegeden.

0 Tovább

Lemondott a fallabdázók elnöke 

Lemondott Süle Gábor, a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöke. A sportvezető családi okokra hivatkozva adta be lemondását. Az elnöki feladatokat mostantól Krajcsák Márk (képünkön) alelnök látja el.

 

 „A szövetség hamarosan kijelöl egy időpontot a rendkívüli közgyűlésre, ahol eldől, hogy ki lesz Süle Gábor utódja. Addig az elnöki teendőket igyekszem ellátni” – nyilatkozta Krajcsák Márk.

 A fallabdázóknál továbbra is fontos az élsport mellett az utánpótlás és az amatőr vonal. Utóbbi kategóriában 2021-ben újraindult a bajnoki sorozat. Ha pedig az élsport csúcsát nézzük, akkor az egyik legsikeresebb évet zárta a fallabda itthon. Farkas Balázs a 85., Chukwu Hannah pedig a 94. világranglistás helyen kezdte meg a 2022-es évet.

0 Tovább

Darts – Újabb két világbajnok jön Budapestre májusban

További két darts-világbajnok Budapestre látogatása vált biztossá! A Hungarian Darts Show szervezői bejelentették, hogy Gerwyn Price és Raymond van Barneveld is tábla elé áll május 17-én.

Az egyedülálló versenyeket felvonultató show-ról korábban kiderült, hogy a jelen és a közelmúlt világsztárjai küzdenek majd egymással és hazánk darts-szerető sportolóival, hírességeivel.

A szervezők idén már letették névjegyüket, hiszen sikeresen lebonyolították Magyarország első PDC-versenyét olyan kiválóságokkal, mint Peter Wright, Michael van Gerwen, vagy Gerwyn Price.

Az már a múlt év végén eldőlt, hogy a hollandok háromszoros világbajnoka, Michael van Gerwen májusban  visszatér Budapestre, és ami még biztos: a Darts Királynőjeként emlegetett Fallon Sherrock, aki az angol válogatott színeiben többszörös világbajnok, valamint Wayne Mardle többszörös világbajnoki elődöntős is tábla elé áll Magyarországon. A legújabb információk szerint Gerwyn Price, azaz a walesi „Iceman” is indul Budapesten, aki 2021-ben világbajnoki címet szerzett. Rajta kívül az ötszörös vb-aranyérmes holland Raymond van Barneveld játékát is láthatja a budapesti közönség.

Természetesen a rendezvénnyel kapcsolatban további hazai sztárok bejelentése várható az előttünk álló időszakban, hogy kiderüljön az is, hogy a nemzetközi sztárok mellett kik lesznek azok a magyar sportolók, hírességek, akikért szintén lehet szurkolni majd a Hungarian Darts Show-n.

További infók és jegyinformációk a show honlapján olvashatók (www.dartsevent.com).

A közelmúltban megjelent a legnagyobb sportági világszervezet, a PDC jövő évi versenynaptára, jó hír, hogy Budapest ismét European Tour állomás lesz.

A sportág történetében először 2021-ben érkeztek Magyarországra a darts nagyágyúi. A szeptemberi versenynek a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont, ahol fantasztikus hangulatú eseményen a walesi Gerwyn Price győzött.

A PDC versenynaptára szerint 2022 szeptember 2. és 4. között ismét a legjobbak versenyeznek a magyar fővárosban. Az, hogy kiket láthatunk Budapesten, később dől el. (dartsevent.com)

0 Tovább

Új főtitkár a Magyar Fallabda (Squash) Szövetségnél

Országh Péter lett a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség főtitkára. A sportvezető Bednár Lászlót váltotta.

„Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy nagyobb részt vállaljak a szövetség munkájában. Érzek magamban annyi extra energiát, hogy ezt jól tudjam végezni” – mondta Országh Péter, aki megjegyezte: szeretne szoros viszonyt kialakítani az egyesületekkel.

„Fő célom egybevág a szövetség stratégiai elképzeléseivel, azaz, mindannyian azért dolgozunk, hogy minél népszerűbb legyen sportágunk és ez az utánpótlásban, az amatőr bajnokságban és az élsportban zajló versenyeken részt vevők létszámában is tükröződjön.” – tette hozzá az új főtitkár, aki január 3-tól dolgozik ebben a tisztségben.

A fallabdázóknál tavaly újraindították az amatőr bajnoki sorozatot, idén már a hivatalos versenynaptárban megtalálhatók az egyes megmérettetések, folytatódik a sportágat népszerűsítő road show, és természetesen az élsportos bajnoki rendszerben is tovább pattog a labda…

0 Tovább

Busa Andrea: a paralimpiától a kick-box világbajnoki címig

Különleges világbajnoki címet nyert 2021-ben az év legjobb hazai női kick-boxosának választott Busa Andrea. A Magyar Paralimpiai Bizottság referenseként dolgozó sportolót előbb egy motivációs gödör, aztán a koronavírus járvány, majd csípősérülése hátráltatta az edzésben, végül pedig a paralimpiai csapat körüli tokiói teendői miatt csupán egy hónapja maradt a vb-felkészülésre. Annál is nagyobb bravúr, hogy mindezek ellenére sikerült megvédenie a címét – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A 2019-ben három kick-box szakágban – pointfighting, light-contact és kick-light – is világbajnoki aranyat bezsebelt Busa Andrea saját bevallása szerint kisebb gödörbe került a vb után: a sportág legszűkebb elitjét tekintve is ritkaságszámba menő remeklést követően nehezére esett új motivációt találni a folytatásra. Ezt a furcsa időszakot tetézte a koronavírus járvány, amely során nemcsak az edzések akadoztak, de a sportágban másfél évig jelentősebb versenyt sem rendeztek.

A csepeli Halker-Király Team versenyzője ráadásul hiába kecmergett ki a lélektani hullámvölgyből – mert rájött, hogy „kick-box nélkül nem tud élni” –, és indult el 2021 tavaszán egy horvátországi nemzetközi versenyen, az ott összeszedett csípősérülés következtében újra le kellett állnia az edzésekkel. Aztán jött a tokiói paralimpia, és a Magyar Paralimpiai Bizottság munkatársaként három hetet töltött a japán fővárosban.

Így alakult, hogy Busa Andreának alig egy hónapja maradt, hogy felkészüljön az októberi jesolói kick-box világbajnokságra, ahol ezúttal csupán a pointfighting szabályrendszerben lépett tatamira.

„Kettős érzésekkel utaztam Jesolóba. Korábban még soha nem indultam el úgy világversenyen, hogy ne éreztem volna azt, hogy a részemről mindent megtettem a jó szereplés érdekében. Úgyhogy izgultam, hogy hogyan fogok teljesíteni, másrészt pedig pont emiatt nem is izgultam annyira. Mindenesetre, amikor a döntő meccs végén az eredményjelzőre pillantva láttam, hogy én nyertem, hatalmas tehertől szabadultam meg. A különleges körülmények miatt különleges cím ez a pályafutásomban, mégis a legkülönlegesebb a számomra az első 2019-es aranyérmem, mert akkor együtt sikerült világbajnoknak lenni a nővéremmel, Gabriellával” – emlékezett vissza Busa Andrea.

Az immár négy vb-címmel és három Európa-bajnoki aranyéremmel rendelkező klasszis Jesolo után szintén szünetet tartott, és az év utolsó napjaiban veselkedett neki újra a kick-boxnak. Mint mondta, ismét elkezdtek hiányozni az edzések, de még inkább a versenyek feelingje, és az idén szeretne megint az Európa-bajnoki dobogó tetejére állni, valamint kiharcolni a kvalifikációt a 2023-as Küzdősport Világjátékokra. 

0 Tovább

Tévés premier - 100 év vagány

Jön a 100 év vagány című dokumentumfilm tévés premierje. A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) fennállásának első évszázadáról szóló egész estés filmet az M4 Sporton, december 30-án, 11.15-től láthatják a nézők.

A több mint kétórás filmben a sportág jelenlegi szereplői, legendái, edzői, versenyzői, szakújságírói segítségével, valamint korabeli bejátszásokon, illetve az MTVA archívumának felvételein és fotókon keresztül ad átfogó képet a magyar birkózásról.

Az alkotók, a Skipper Stúdió Kft. munkatársai a 2020 novembere és 2021 októbere között zajlott forgatás alatt az alkotáshoz majdnem 60 interjút készítettek, amelynek során 9000 percnyi nyersanyag született. Az interjúk szerkesztett formában december 6-tól folyamatosan kerülnek fel az MBSZ youtube csatornájára.

Előzetes:

https://skipperstudio.com/100evvagany/100ev_vagany_promo_v4.mp4

0 Tovább

Teke - Országos bajnokokat avattak

A tekézők befejezték a 2021-es évet. Megrendezték az országos egyéni bajnokságokat. A férfiak Budapesten mérték össze tudásukat az FTC csarnokban, míg a női mezőny Kaposváron bizonyíthatott.


A Magyar Tekeszövetség információi szerint az alábbi eredmények születtek:

Nők

Napi egyéni:

1. hely Sass Edit 648 fa

2. hely Dallosné Takács Anita 623 fa

3. hely Bálintfy Cintia 609 fa

Sprint:

1. hely Gál Henrietta

2. hely Horváth Sarolta

3. hely Peténé Bruszt Krisztina, Fuit-Sinka Cintia

Összetett:

1. hely Sass Edit 870 fa

2. hely Dallosné Takács Anita 823 fa

3. hely Bálintfy Cintia 812 fa

Férfiak

Napi Egyéni:

1. hely Zapletán Zsombor 650 fa

2. hely Farkas Sándor 644 fa

3. hely Kiss Norbert 640 fa

Sprint:

1. hely Kiss Norbert

2. hely Zapletán Zsombor

3. hely Kakuk Levente, Farkas Sándor

Összetett:

1. hely Zapletán Zsombor 865 fa

2. hely Kiss Norbert 864 fa

3. hely Farkas Sándor 851 fa

A szenior férfi mezőnyben is rendeztek országos versenyt, Tiszakécskén és Bátonyterenyén. Itt amatőr és igazolt kategóriákban versenyezhettek a résztvevők.

Az eredmények:

Igazolt

1.hely Zsíros Péter 590 fa

2. hely Tóth Bagi József 567 fa

3. hely Pásztor János 559 fa

Amatőr

1. hely Pais János 551 fa

2. hely Angyal Károly 543 fa

3. hely Lipp Vencel 526 fa

0 Tovább

Birkózás – Mindkét Lőrincz a legjobbak között

TOP 10-es lett az Év sportolója szavazáson minden idők legeredményesebb magyar birkózója. Lőrincz Tamás 15 év alatt 15 világversenyes érmet szerzett. 2021-ben egy olimpiai aranyéremmel és egy Európa-bajnoki címmel is gazdagodott. A legjobb 10-ben ott van testvére Lőrincz Viktor is, aki a tokiói játékokon ezüstérmesként zárt.

Korábban egyébként hat magyar birkózó hétszer nyerte el az Év sportolója-címet az 1958-as indulás óta. A Magyar Birkózók Szövetsége adatbázisa szerint Polyák Imre kétszer lett a legjobb 1958-ban és 1962-ben. További győztesek: Gurics György (1961), Kozma István (1967), Hegedüs Csaba (1971), Gáspár Tamás (1984) és Majoros István (2004).

A többi sportág klasszisainak konkurenciája közepette olyan olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok legendák sem nyerték el soha a címet, mint például Varga János, Kocsis Ferenc, Növényi Norbert, Sike András, Komáromi Tibor, Farkas Péter, Repka Attila, Kiss Balázs vagy Bácsi Péter.

Idén Lőrinczéken kívül Berecz Zsombor (vitorlázó), Fucsovics Márton (teniszező), Kopasz Bálint (kajakos), Milák Kristóf (úszó), Siklósi Gergely (párbajtőröző), Szilágyi Áron (kardozó), Tótka Sándor (kajakos) és Valter Attila (kerékpáros) is helyet kapott a TOP 10-es listán. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) január 6-án rendezi meg a 64. M4 Sport - Az Év Sportolója Gálát, ahol átadják az év legjobbjainak járó díjakat.

0 Tovább

Hungarian Darts Show – Világsztárok és olimpikonok versenyeznek Budapesten

Jön a Hungarian Darts Show! Egyedülálló versenyeket láthatnak a darts- és sportrajongók jövőre Budapesten. A Darts Show keretében például a jelen és a közelmúlt világsztárjai küzdenek majd egymással és hazánk darts-szerető olimpikonjaival.

A szervezők idén már letették névjegyüket, hiszen sikeresen lebonyolították Magyarország első PDC-versenyét olyan kiválóságokkal, mint Peter Wright vagy Michael van Gerwen. A szervező bizottság éppen a Londonban zajló darts-vb alatt jelentette be: a hollandok háromszoros világbajnoka, Michael van Gerwen májusban  visszatér Budapestre, és ami még biztos: a Darts Királynőjeként emlegetett Fallon Sherrock, aki az angol válogatott színeiben többszörös világbajnok, valamint Wayne Mardle többszörös világbajnoki elődöntős is tábla elé áll Magyagyarországon.

Természetesen a rendezvénnyel kapcsolatban további sztárok bejelentése várható az előttünk álló időszakban, mint ahogy kiderül az is, hogy kik lesznek azok a magyar olimpikonok, akikért szintén lehet szurkolni majd a Hungarian Darts Show-n.

További infók és jegyinformációk a show honlapján olvashatók (www.dartsevent.com).

Közben megjelent a legnagyobb sportági világszervezet, a PDC jövő évi versenynaptára, jó hír, hogy Budapest ismét European Tour állomás lesz.

A sportág történetében először 2021-ben érkeztek Magyarországra a darts nagyágyúi. A szeptemberi versenynek a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont, ahol fantasztikus hangulatú eseményen a walesi Gerwyn Price győzött.

A PDC versenynaptára szerint 2022 szeptember 2. és 4. között ismét a legjobbak versenyeznek a magyar fővárosban. Az, hogy kiket láthatunk Budapesten, később dől el. (dartsevent.com)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum