Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szumó - Három magyar bronz az észtországi Európa-kupán​​​​​​​

Folytatták remek szereplésüket a hazai szumósok. A sikeres január után, ebben a hónapban újabb nemzetközi dobogós helyekkel büszkélkedhetnek a válogatott tagjai. Ezúttal a West Viru Openen léptek küzdőtérre a  magyarok.

Három szumós érem Észtországban! A Vinniben megrendezett Európa-kupán két magyar szumós indult. Szilágyi Erik (100 kg) és Kotricz Dávid (115 kg). Szilágyi súlycsoportjában és openben is dobogóra állhatott, miután mindkét mezőnyben harmadik lett.

Kotricz Dávid a súlycsoportjában szerzett bronzérmet. Ebben a sportágban az egyes kategóriákban megrendezett küzdelmek mellett nyílt versenyt is rendeznek, ahol súlycsoporttól függetlenül sorsolják össze a mezőny tagjait.

A szumósok az évet egy sikeres hazai nemzetközi eseménnyel nyitották Érden, ott több magyar győzelem is született.

0 Tovább

Schmitt Pál és Fürjes Balázs is oktatja a kick-boxosokat

Két magas rangú hazai sportdiplomata is elfogadta a felkérést, és részt vesz a kick-box sportág világszövetsége, a WAKO GameChangers programjának hétvégi budapesti eseményén. A kezdeményezés a WAKO utódlási stratégiájának egyik fő része, amely során 12 kiválasztott fiatalt egy éven át sportvezetői képzésben részesítenek. A folyamat része a szombati workshop, amelyen mások mellett Schmitt Pál, tiszteletbeli NOB-tag és Fürjes Balázs, NOB-tag is előadást tart a fiatal kick-boxosoknak.

A GameChangers-t a világszövetség 2021-ben hívta életre. A 2023-ban megkezdődött második évadában is 12, sportvezetői ambíciókkal rendelkező – szakmai, földrajzi és a nemek egyensúlya szerinti szempontok alapján kiválasztott – sportoló érintett, akik az online modulok elvégzése mellett két személyes jelenléttel zajló workshopon is részt vesznek. Ebből az első most hétvégén, Budapesten lesz, a programot záró workshopot pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Lausanne-i székhelyén rendezik majd.

Nem véletlen a budapesti helyszín, hiszen a GameChangers egyik életre hívója és fő felelőse a korábbi tízszeres világbajnok Mórádi Zsolt, a WAKO Sportolói Bizottságának magyar elnöke, aki ebben a tisztségében tagja a világszervezet elnökségének is.

"A világszövetség a programmal a fiatalokra szeretne nagyobb figyelmet fordítani.  A WAKO ezzel is azt akarja jelezni, hogy számára nem csupán az a fontos, hogy a versenyzők sportkarrierje sikeres legyen, hanem egyéb távlatokat is kíván mutatni. A cél, hogy ha valaki a jelenleg aktív kick-boxosok közül érdeklődik a sportvezetői pályafutás iránt, azt támogassuk meg egy ilyen programmal. És persze a WAKO-nak sem mindegy, hogy a későbbiek során olyan emberek kerülhetnek ezáltal pozíciókba, akik jól ismerik a sportágat és annak működését" – magyarázta Mórádi Zsolt.

Jó példa a GameChangers első évfolyamát elvégzett Rohonczi Jenő, aki azóta a Magyar Kick-box Szakszövetség főtitkára lett. Ugyanakkor az idei 12 hallgató között is van magyar. A korábbi többszörös világbajnok Busa Andrea legutóbb tavaly ősszel aranyérmet nyert a Harcművészeti Világjátékokon, a nagyszerű sikereket hozó sportpályafutás mellett pedig a Magyar Paralimpiai Bizottságnál dolgozik.


A szombati budapesti workshopon Schmitt Pál és Fürjes Balázs mellett előadást tart többek között Baji Balázs, a MOB Sportolói Bizottságának elnöke, Roy Baker, a WAKO elnöke, Espen Lund alelnök és maga Mórádi Zsolt is.

0 Tovább

Teke BL – A Tisza-partiak nem jutottak be a BL négyes döntőjébe​​​​​​​

Nem jutott be a legjobb négy közé a Szegedi TE férfi csapata a teke Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak a horvát KK Zapresic otthonában léptek pályára a negyeddöntő visszavágóján, és 6-2-re kikaptak, így kettős győzelemmel a hazaiak mentek tovább.

A válogatott Nemes Irén csapatával bejutott a Final Four-ba, miután együttesével. a KK Mlakával 6-2- legyőzte a Méhész Anitát és Sáfrány Anitát is a soraiban tudó CS Electromures Romgazt a visszavágón. Mindhárom magyar válogatott játékos megszerezte saját csapatpontját a mérkőzésen, azonban a továbbjutásnak és győzelemnek Nemes Irén örülhetett.

Kiss Tamás 718 fás eredményt ért el az olasz KK Neumarktban, amellyel a csapatpontot elhozta, és a mérkőzés legjobbja lett. Együttese azonban nem bírt a házigazda SKV Rot Weiss Zerbsttel, így a hazaiak örülhettek a továbbjutásnak.

0 Tovább

ILCA6 Európa-bajnokság – A 3. helyről várja Érdi Mária a szerdai folytatást​​​​​​​

Athénban egyelőre nem nagyon fúj a szél, ami alaposan megnehezíti az Európa-bajnoki mezőny résztvevőinek dolgát. Eddig összesen három futamon van túl az ILCA6 hajóosztályban induló 110 versenyző.

A tavalyi év eredményei alapján az Év Női Sportolójának választott Érdi Mária a harmadik helyen áll Görögországban. Az MVM SE világbajnoka elmondta, ilyenkor hosszú órákat vízen vannak. „Mindössze két futamot sikerült teljesíteni kedden. Reggel 9-kor mentünk egyet, majd a következő futam délután kettőkor volt, sok időt töltöttünk a vízen” – számolt be a keddi versenynapról Érdi Mária, aki a Szerencsejáték Zrt. támogatásával készült fel a kontinensbajnokságra.

Három futam után vezet a litván  Viktorija Andrulyte, megelőzve a horvát Elena Vorobevát, és Érdi Máriát. 

0 Tovább

Teqball – Blázsovics három dobogós helye a párizsi Grand Prix-n

Blázsovics Ádám egy aranyat és két ezüstöt szerzett Párizsban. A négyszeres magyar világbajnok teqballos párosban győzött Györgydeák Aporral. A duónak ez volt az első éles versenye. A sportág két meghatározó egyéniségéről van szó. Blázsovics a hazai teqball népszerűsítéséért tett sokat eredményeivel és munkásságával, Györgydeák pedig az Erdélyben (is) nagy népszerűségnek örvendő Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team emblematikus játékosa.

A francia fővárosban megrendezett Grand Prix-n Blázsovics egyéniben pont páros társával döntőzött, azt a finálét végül Györgydeák Apor nyerte 2-0-ra, míg vegyespárosban a négyszeres vb-aranyérmes portugál Stephanie Britóval szintén az ezüstig jutott.

„Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy hogy megy a játék párosban. Ez egy új helyzet, amihez igyekszünk alkalmazkodni, Apor is többször jön majd Budapestre a jövőben, és én is sokat készülök majd Székelyudvarhelyen. Egyéniben sikerült visszavágnom Hugo Rabeux-nak, akitől a világbajnokságon kikaptam, most ugyancsak a negyeddöntőben találkoztunk, és én jutottam tovább” – mondta Blázsovics Ádám.

0 Tovább

Szkander – Cél az olimpia!​​​​​​​

A Magyar Szkander Szakszövetség folytatja ötkarikás törekvéseit, miközben évről-évre megrendezi a klasszikus, rangos eseményeit – hangzott el a szervezet éves rendes közgyűlésén.

A fővárosban a Hiltonban megtartott közgyűlésen kiderült, a hazai rendezésű világkupa, a Judgement Day továbbra is a világ egyik legjelentősebb VK-ja.

„Ezt a színvonalat szeretnénk továbbra is hozni. Minden évben mindenki odateszi magát rendesen, és ez a végeredményben meg is látszik. A magyar rendezésű Judgement Day márkanév lett világszerte” – mondta Csabai Atilla, aki amellett, hogy a hazai szövetség elnöke, a világszövetség, és a kontinentális szervezet alelnökeként is dolgozik a sportágért.

„A közgyűlésen megerősítést kapott az a törekvés, hogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a sportágunk minél hamarabb ott lehessen az olimpián. Sokat dolgozunk ezért” – tette hozzá a sportvezető. 

0 Tovább

Tizenöt arany a zágrábi kick-box Európa-kupán​​​​​​​

Harminc ország több mint 1600 versenyzője indult a nemzetközi kick-boxos versenyszezon idei második Európa-kupáján, amelyet  Zágrábban rendeztek meg. A rangos versenyen a felnőttek mezőnyében a magyarok 15 elsőséget szereztek.

A magyar aranyérmesek között volt a tavalyi Európa Játékokon sportágtörténelmi diadalt aratott Bálint Martin, aki a pointfightingban a súlycsoportjának megnyerését követően második lett a királykategóriának számító, súlycsoportoktól független Grand Champion versenyszámban. Ugyancsak pointfightingban a dobogó legfelső fokára állhatott fel a fiatal Hammer Máté.

Kick-lightban is két magyar győzött a világbajnok Szmolek Emánuel, illetve Korcsok Nikolett jóvoltából.

A jórészt magyar háziversenyeket hozó formagyakorlat versenyszámokban Brebovszky Zoltán volt a legeredményesebb, aki három egyéni aranyéremmel zárt.

A kiütésre menő ringes szabályrendszerekben a szokottnál több magyar érem született, és lett egy elsőség is Melis Bálint András révén.

Kick-box Európa-kupa, Zágráb, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Hammer Máté
63 kg: 2. Hammer Máté
74 kg: 1. Bálint Martin
94 kg: 2. Nagy Zalán
+94 kg: 3. Nagy Zalán és Koknya Péter
Grand Champion: 2. Bálint Martin, 3. Hammer Máté
Csapat: 3. Halker-Király Team
Nők:
50 kg: 3. Török Szonja
60 kg: 3. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
69 kg: 3. Marschall Viktor
74 kg: 2. Kajtár Bence
84 kg: 3. Szmolek Emánuel és Kiss Patrik
+94 kg: 3. Marosi Richárd és Kovács Marcell Tamás
Nők:
50 kg: 3. Kovács Sára Kata
55 kg: 3. Bartus Mónika
60 kg: 2. Nagy Rita, 3. Nagy Júlia és Nádasi Karolina

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 2. Enyingi Ádám
69 kg: 3. Debre Bence
84 kg: 1. Szmolek Emánuel, 2. Kiss Patrik
Nők:
60 kg: 3. Karácsondi Réka
65 kg: 2. Nagy Rita
+70 kg: 1. Korcsok Nikolett

Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív. 1. Brebovszky Zoltán, 2 Mónus Viktor, 3. Schersing András
Kreatív fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán, 2. Mónus Viktor, 3. Nagy István Gábor
Csapat: 1. Halker-Király Team
Zenés: 1. Brebovszky Zoltán
Zenés fegyveres: 1. Schersing András, 2. Mónus Viktor, 3. Brebovszky Zoltán
Csapat: 1. Halker-Király Team
Nők:
Kreatív: 1. Halustyik Cintia, 2. Vajler Éva Ágnes
Kreatív fegyveres: 1. Bíró Emese Júlia, 2. Halustyik Cintia, 3. Tar Petra
Zenés: 1. Udvarhelyi Fanni, 2. Halustyik Cintia, 3. Vajler Éva Ágnes
Zenés fegyveres: 1. Tar Petra, 2. Halustyik Cintia, 3. Udvarhelyi Fanni

Full-contact:
Férfiak:
75 kg: 2. Bárdosi Sándor
91 kg: 2. Kaplan Cenk

Low-kick:
Férfiak:
75 kg: 3. Bakir Muhammad
Nők:
53 kg: 2. Miklós Alexandra

K1:
Férfiak:
57 kg: 1. Melis Bálint András
63.5 kg: 3. Száraz Gergő
71 kg: 3. Szabó Bence
91 kg: 2. Szabó-Tóth Dávid
Nők:
52 kg: 2. Bálint-Pálfi Viktória
56 kg: 2. Csordás Norina
60 kg: 3. Kovács Laura Fanni
65 kg: 3. Szilágyi Viktória

0 Tovább

Otthon ikszelt a Kassa

Egy pontot otthon tartott a Kassa a Szlovák Niké Liga 20. fordulójában. Az FC Kassa a Podbrezovát fogadta, és 0-0-ra végződött az összecsapás.

Ifjabb Ján Kozák a kassai edző, az előző, trencséni találkozóhoz képest két változtatást hajtott végre a kezdőcsapatban. A piroslapos Golikov helyett Petrák kezdett, Innocentit pedig Jonecet váltotta. A többségi magyar tulajdonban lévő labdarúgóklub kiválósága Medved, még a kezdősípszó előtt átvette a decemberi teljesítményéért a hónap játékosa díjat, ezt követően esőben indult útjára a labda. A találkozó kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a hazaiak rendre ígéretes támadásokat vezettek, ám gól nem esett egyik oldalon sem.

Statisztika

FC Kassa - Podbrezová 0-0

Kassa: Figueiredo - Sindelár, Kruzliak, Innocenti - Fabis, Gallovic, Fasko (90. Sovic), Gressák (62. Qose), Petrák (62. Davis) - Medved, Obounet (74. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

Podbrezová: Rehák - Bartos, Bakaľa, Gresák (9. Oravec) - Kovácik, Paraj, Bajo, Chyla (69. Markovic) - Galcík (46. Kabongo), Asinor, Sanusi (84. Okunola). Edző: Roman Skuhravy.

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

Teke Bajnokok Ligája – Jönnek a negyeddöntő visszavágók​​​​​​​

A tekéseknél következnek a Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzései. Horvátországban léphet pályára a Szegedi TE, Marosvásárhelyen bizonyíthat több női válogatott játékosunk is.

A szegedi férfi csapat az első mérkőzésen 5-3 ra kikapott a KK Zapresic együttesétől, így a párharc még nyitott maradt. A magyar bajnoki címvédő csapat szombaton 13 órakor lép pályára idegenben. A női mezőnyben a KK Mlaka Rijeka a CS Electromures Romgaz otthonába látogat. A Nemes Irénnel felálló horvát csapat 5-3-ra nyert az első mérkőzésen, azonban a Méhész Anitával és Sáfrány Anitával menetelő erdélyi együttes szeretne visszavágni. A mérkőzést holnap 13 órakor rendezik Marosvásárhelyen. 

0 Tovább

Futó disco a föld alatt!​​​​​​​

Február 24-én a disco korszak elevenedik meg a kőbányai pincerendszerben! Jó zenékre, fergeteges hangulatra, és megannyi izgalmas fényeffektre számíthatnak az indulók az idei Föld Alatti Futáson, ahol újra előkerülnek a flitterek, a színes lámpák, a feltűnő, bevállalós ruházatok és nem utolsósorban az elmaradhatatlan discogömb.


„Rengetegen használják futáshoz a zenét, innen jött az ötlet, hogy egy rendezvényen a sport mellett a ritmusok teszik teljessé a rendhagyó szabadidősportos esemény tematikáját. A Föld Alatti Futáson mindenki megtalálhatja a testhezálló távot, hiszen a 2-3 kilométeres alagút túrától az ovis futamon (300 m) át a félmaratonig széles a választható futamok palettája” – áll a verseny kiírásában. A rendhagyó futóesemény versenyközpontja a Rottenbiller Parkban lesz, távjai Kőbánya parkjain és a titokzatos pincerendszeren át vezetnek.

A Föld Alatti Futás tervezett időrendje:

07:00 Versenyiroda nyitás

08:00 Alagút túra 1. csoport (2-3 km)

09:00 Ovis futam 300 m (föld felett)

09:10 Sulis futam 700 m (föld felett)

09:20 Családi futam 700 m (föld felett)

09:30 Alagút félmaraton 21 km (egyéni, váltó) (3 db 7 km-es körből áll)

Alagút midimaraton (14 km) (2 db 7 km-es körből áll)

Alagút minimaraton (7 km) (2,3 km alagútban)

12:00 Ötpróba túra (8 km)

13:00 Alagút kör (4,3 km) (2,3 km alagútban)

13:50 Try Hard (2,2 km) (1 km alagútban)

14:00 Alagút túra 3. csoport (2-3 km)

15:00 Alagút túra 2. csoport (2-3 km)

Online nevezni február 15-ig lehet, de az esemény napján, a versenyközpontban is lesz erre lehetőség!

További információk: https://bbu.hu/fold-alatti-futas/

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum