Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rali Eb – A nyitófutam helyszínén tesztelt a Herczig-Bacigál duó

Hasznos teszteléses napon van túl a Herczig Norbert, Igor Bacigál ralipáros. A duó az idei Európa-bajnokságon az indiai Team MRF Tyres tagjaként indul.  Herczigék a kontinensbajnoki sorozat nyitófutama előtt, a portugáliai Fafe Rallyn teszteltek.

„Rendkívül hasznos napon vagyunk túl” – kezdte Herczig Norbert a szerdai teszt után.

„Furcsa, és egyben nagyon jó volt külön mérnökkel egyeztetni a gumikról. A teszt eleje esőmentes volt, de közben leszakadt az ég, így extrém körülmények között is tudtunk tesztelni. Csütörtökön még gyakorolni fogunk egy kicsit, aztán gépátvétel, pénteken pedig jöhet az új szezon első kvalifikációja és az első gyorsaságija.” – tette hozzá Herczig Norbert.

 A rali Európa-bajnokság hétvégi, portugáliai nyitófutamán aztán szombaton és vasárnap is 8-8 gyorsaságit teljesít a mezőny.

0 Tovább

Világbajnokok részvételével tartott danvizsgát a kick-box szövetség

Megtartotta évi hagyományos danvizsgáját a Magyar Kick-box Szakszövetség. A mesterfokozatúak részére megrendezett budapesti eseményre az ország minden részéből érkeztek, és 26-an tettek sikeres vizsgát – adta hírül az MKBSZ.

A vizsgát Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, egyúttal a szervezet övvizsga bizottságának elnöke vezette.

A danvizsgán több jelenlegi világklasszis versenyző is részt vett, köztük a tavaly őszi világbajnokságon aranyérmet nyert Száraz Gergő, Zsarkó Dániel Péter és Mezei Nikolett.

A megjelentek soraiban számos edző és versenybíró is akadt, többek között a light-contact és kick-light szabályrendszerek egyik szakágvezetője, Olasz Attila, valamint a hazai formagyakorlatosokat irányító Puravecz Péter.

Sikeres MKBSZ danvizsgát tettek:

IV. danra: Zsarkó Péter Dániel, Olasz Attila, Sági Zoltán, Nagy Lajos, Puravecz Péter

III. danra: Hirsch Viktor, Takács Tibor

II. danra: Nagy Rita, Korpádi Tamás, Szabó Dorina, Szántó Sándor, Szabó Norbert, Grabovszky Levente

I. danra: Száraz Gergő, Mezei Nikolett, Vida Ádám, Vas Csaba, Bálint Martin, Zajácz Bence, Csejtey Gábor, Jó Dobronya Róbert, Csordás Zoltán, Keszthelyiné Nagy Renáta, Szirovicza Ernő, Hegedűs Zoltán, Szűcs Anita

0 Tovább

Fekvenyomó ob – Kubatov Géza 222.5 kilogrammos országos csúccsal zárt

Országos bajnokokat avattak a fekvenyomóknál. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a vésztői RAW ob-n indulási jogot lehetett szerezni a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokságra. A „RAW” szabályrendszerben versenyzők speciális ruha nélkül teljesítenek. Az ob-n a 105 kilogrammosok mezőnyében Kubatov Géza országos rekorddal zárt. A SugóPower versenyzője 222.5 kilogrammos eredménnyel fejezte be az országos bajnokságot.

„Ez az ob egyben válogató is volt az Európa-bajnokságra. Egy színvonalas versenyen vagyunk túl. Külön köszönet a vésztői támogatóknak és a Premium Média & Sport Management Zrt.-nek.” – összegzett az ob után Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

A győri fekvenyomó-Európa-bajnokságot augusztus 2. és 7. között rendezik meg.

A magyar bajnokok

Nők

57 kg: Salamon Erika (TabiFK)

63 kg: Bakó Mónika (RKA Erőművek)

69 kg: Lója Krisztina (RKA Erőművek)

76 kg: Kárai Zsuzsa (HajdúHerk)

84 kg: Arany Nikolett (Erőtér Powerlifting Erőemelő Egyesület)

+84 kg: Szabó Ágnes (Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület)

Férfiak

59 kg: Sajben Dániel (Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület)

66 kg: Molnár Gábor (RKA Erőművek)

74 kg: Balog Nátán (Marvel Team)

83 kg: Brezina András (Sirius)

93 kg: Nemes Róbert (Marvel Team)

105 kg: Kubatov Géza (SugóPower)

120 kg: Kőmíves Dávid (RKA Erőművek)

+120 kg: Cserna János (Marvel Team)

0 Tovább

Szkander – 23 magyar érem a V4-es országok junior Grand Prix-versenyén

Hat arannyal, hét ezüsttel és tíz bronzzal zártak a magyar szkanderosok a V4-es országok junior Grand Prix-versenyén. A GP-nek ezúttal Alsókubin (Dolný Kubín) adott otthont.

A Magyar Szkander Szövetség információi szerint Verbóczki Luca és Kővári Korinna duplázott, rajtuk kívül Eőry Barna és Botta-Dukát Gábor szerzett aranyérmet.

„Ez egy nagyszerű kezdeményezés, hogy ebben a térségben a fiatal szkanderosok évről-évre összemérhetik tudásukat. Ezúttal Szlovákia volt a házigazda, ahol minden magyar fiatal kitett magáért. Összesen 23 éremmel térhettünk haza. Ebben a korosztályban nagyon fontos, hogy a hazai versenyek mellett, minél többször nemzetközi viadalon is megmérettessenek a legjobbjaink” – mondta Dóró Zsolt szövetségi kapitány.

0 Tovább

TáncSport – Profi bajnokként készülhet a Világjátékokra a Silvestri-Váradi kettős

Új bajnokokat avattak táncsportban. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont a táncsport magyar bajnokságoknak, ahol a szervezők exkluzív báltermi hangulatot alakítottak ki. A kétnapos versenyen eldőlt, hogy a felnőtteknél az amatőröknél és a profiknál is új bajnokokat avattak latinban és standardben is.

 

Az eddigi többszörös amatőr magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros a profiknál szerzett aranyérmet. Náluk ez a verseny egyben felkészülési állomás volt a Világjátékokra, ugyanis latintáncokban ők képviselik a magyar színeket a nyári multisport versenyen, az egyesült államokbeli Birminghamben. Latin amatőrben a Miha Zerjav, Karcagi Laura páros lett magyar bajnok. A standardtáncok magyar bajnokságán Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, profi standardben pedig Fodor-Kiss Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta győzött.

Zsámboki Marcell szerint a régi Nemzeti Sportcsarnok-beli versenyek hangulatát hozták vissza ezzel a magyar bajnoksággal. „Külön hangsúlyt kapott a fény és hangtechnika. A KIMBA nagyon jó helyszínnek bizonyult. Délután háromra már elfogytak a jegyek, és mindkét nap teltház előtt rendeztük meg a versenyeket” – összegzett a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

A 24 pontozóbíró kapott szerepet a magyar bajnokságon. Náluk sorsolással dőlt el, hogy ki milyen kategóriában pontoz, hiszen egyik nap 11, másik nap pedig 9 korosztályban avattak bajnokokat.

0 Tovább

Muaythai – Több, mint 200 versenyző lépett ringbe a 9. Városgazda Kupán

Fontos lépcsőfok a vb-felkészülésben. A muaythaiosoknál 48 klub részvételével megrendezték a 9. Városgazda Kupát a fővárosban.

Dudok Károly, a Muaythai Szakszövetség elnöke elmondta, 220 nevező vett részt a rangos hazai versenyen – közülük többen ott lesznek a sportág világbajnokságán.

„A Városgazda Kupa az utóbbi években a legnagyobb hazai eseménnyé nőtte ki magát. Idén osztrákok is indultak. Két ringben 120 mérkőzés zajlott le.” – tette hozzá a sportvezető.

Az idei világbajnokságnak Abu-Dzabi ad otthont májusban. Az már korábban eldőlt, hogy a 2023-as seregszemlét Magyarország rendezheti meg. A jövő évi világbajnokság várhatóan ősszel lesz, további részleteket később közöl a szövetség.

0 Tovább

Fallabda – Farkas Balázs dániai tornagyőzelmével kijutott a világbajnokságra

Fantasztikus magyar győzelem Dániában. Farkas Balázs Odensében megnyerte a 10 ezer dollár összdíjazású kvalifikációs versenyt, ezzel indulási jogot szerzett a májusi egyiptomi világbajnokságra. A magyar bajnok a döntőben az angol Sam Todd ellen lépett pályára, és végül 3-1-re győzött.

„Úgy érzem a tornán nyújtott teljesítményem egész jó volt, és sikerült újabb szintre lépnem. Az biztos, hogy elkényelmesedni nem fogok, ez a győzelem biztosított arról, hogy még többet kell dolgozni, és ott lehetek a legjobbak között a világon.” – nyilatkozta Farkas az odensei siker után.

Farkas Balázs lassan második éve, hogy belépett a TOP 100-ba a világranglistán. Jelenleg a 88. Érdekesség, hogy Sam Todd a 68. a rangsorban, úgyhogy a magyar versenyzőnek ez a tornagyőzelem több szempontból is értékes.

0 Tovább

Az NVESZ is segíti az ukrajnai menekülteket

A Nemzeti Versenysport Szövetség saját forrásaiból egymillió forintot felajánl az Ukrajnából menekültek megsegítésére. A nem olimpiai sportágakat tömörítő, 60 tagszervezetet képviselő NVESZ emellett a hozzá tartozó sportági szövetségeken keresztül is igyekszik minden segítséget megadni a bajba jutottaknak.

Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke elmondta: a köztestület a napokban csatlakozott a Híd Kárpátaljáért programhoz, ennek keretében összefogásra és segítségnyújtásra hívta a sportszervezeteinek tagjait, sportolókat, edzőket, egyéb szakembereket és a szurkolókat, hogy vegyenek részt a közös összefogásban, valamint csatlakozzanak az adománygyűjtéshez.

A sportvezető, aki a Magyar Karate Szakszövetség elnöke is egyben, példaként beszámolt arról, hogy a hazai karatés társadalom összefogott egy magyar származású ukrán karate edző és két tanítványa családjának megsegítése érdekében. A háború elől hazánkba menekült hozzátartozókat pénzzel és élelmiszer csomagokkal is támogatták, hogy átvészelhessék a nehéz időszakot.

A Nemzeti Versenysport Szövetség egyike annak a kilenc, a magyar sportban, sportért tevékenykedő szervezetnek, amelyek összefogtak és tízmillió forintot ajánlottak fel az ukrajnai háború Magyarországra érkező menekültjeinek támogatására. Az NVESZ mellett – a magyar sport egészét képviselve – a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség, a Sportkórház, a Magyar Edzők Társasága, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Sportegyesületek Országos Szövetsége állt a kormányzat által meghirdetett humanitárius program mellé.

0 Tovább

TáncSport – A világ- és Európa-bajnokság kvótákért versenyeznek a KIMBA-ban!

A hétvégén megrendezik a TáncSport Magyar Bajnokságokat. A rangos sporteseménynek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, azaz a KIMBA csarnoka ad otthont. Szombaton és vasárnap összesen 20 kategóriában avatnak magyar bajnokot.

A táncsport egyre népszerűbb Magyarországon. A 2000-es években világviszonylatban is meghatározó magyar párok versenyeztek a hazai és a nemzetközi parketteken. Közülük kiemelkedik a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda duó, amely világbajnoki aranyérmet is nyert 2007-ben. A sportág folyamatosan ott volt a Világjátékok programján. A latin és a standard táncok egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, köszönhetően többek között a különböző kereskedelmi televíziós vetélkedőknek.

„Az idei csepeli magyar bajnokságon a legjobb magyar táncospárokat láthatjuk több korosztályban. A felnőtt kategórián kívül a különböző utánpótláskorú és szenior korosztályok kiválóságai lépnek parkettre. A magyar bajnokságok hagyományosan az év egyik legfontosabb versenyének számítanak, hiszen itt dől el az, hogy az egyes kategóriákban kik képviselhetik a magyar színeket a világ-és Európa-bajnokságokon” – nyilatkozta Zsámboki Marcell, a magyar bajnokságokat szervező Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) elnöke.

0 Tovább

Világjátékok 2022 – 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok eddig

A tekések bemutató sportágként kaptak meghívót

Alakul a „Világjátékok Magyar Csapat”. Az előzetes várakozások szerint a küldöttség tagjai több érmet is begyűjthetnek Birminghamben. A nyári multisport eseményre induló delegációt a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) koordinálja.

Több számban is éremesélyes magyar sportolók utaznak a nyáron megrendezendő 11. Világjátékokra. A Nemzeti Versenysport Szövetség információi szerint jelenleg 44 versenyző indulása biztosnak mondható, de néhány sportágban még lesz kvalifikációs verseny az előttünk álló időszakban.

A magyar csapat a legutóbbi játékokon, a lengyelországi Wroclawban 14 éremmel zárt. Hasonló eredményekre az egyesült államokbeli Birminghamben is számíthatunk.

A július 7. és 17. között megrendezendő multisport eseményen eddig 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok. Továbbá, legfrissebb információink szerint a teke sportág hazai versenyzői szintén részt vesznek a bemutató sportágként szereplő teke versenyszámokban.

A sportszakemberek várakozása szerint többek között aerobikos, maratoni kajak-kenus, uszonyosúszó, valamint életmentő érmekre számíthatunk idén, de ott van a karate, amely már bemutatkozott az olimpián, és Birminghamben is összejöhet hasonló magyar siker.

Dr. Mészáros János szerint soha nem látott kihívásokkal is szembe kell nézni mind a szervezőknek, mind a nemzeti csapatokat koordináló szervezeteknek. „Sajnos a pandémia még mindig életünk része, ezenkívül a szomszédságunkban kialakult háborús helyzet kihat az egész világra, és a teljes nemzetközi sportéletre is. Igyekszünk mindent szem előtt tartva meghozni a szükséges döntéseket. Egy biztos: a kijutott sportolók gőzerővel készülnek a Világjátékokra és bízom benne, hogy július első felében bizonyítani is tudnak majd az Egyesült Államokban” – mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, ritmikus gimnasztika, íjászat, ju-jitsu, muaythai, maratoni kajak-kenu, élet- és vízimentés, búvárúszás, görkorcsolya, táncsport és karate. Ezenkívül a tekesport is bemutatkozási lehetőséget kap, nem hivatalos sportágként ott lehet a játékokon.

A Világjátékok története 41 éves múltra tekint vissza. Az első játékoknak 1981-ben az amerikai Santa Clara adott otthont. Az olimpiához hasonlóan négy évente rendezik meg, mindig a nyári játékokat követő évben. A 2022-es játékok a világjárvány miatt rendhagyónak számít, hiszen miután az ötkarikás játékok megrendezését egy évvel eltolták, a Világjátékok lebonyolítása is egy évvel később valósul meg.

Más szempontból is rendhagyó lesz a birminghami seregszemle: a játékok szervező bizottsága kitiltotta az orosz és a fehérorosz sportolókat az idei versenyekről. Oroszország 69, míg Fehéroroszország 11 versenyzővel képviseltette volna magát az Alabama állambeli városban. A kitiltás az orosz-ukrán háború miatt lépett életbe.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum