Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Érdi Mária bronzérmes lett

Vitorlázás – Magyar éremszerzés Mallorcán! Érdi Mária ugyanis dobogóra tudott állni az Európa Kupán.

A kétszeres olimpikon Érdi Mária bronzérmet szerzett az idei Európa Kupa versenysorozat első állomásán.  A viadalnak a Mallorcán található Pollenca adott otthont. A 80 fős mezőnyben megrendezett verseny kiváló felvezetése volt az áprilisi Világkupának.

A női laser radial mezőnye ideális időjárási körülmények között kezdte meg a versenyt, a zárónapon aztán gyenge szélben is helyt kellett állnia a 80 résztvevőnek. Az aranyérmet végül a horvát Elena Vorobeva szerezte meg a belga Emma Plasschaert előtt, míg a dobogó harmadik fokára az MVM SE versenyzője, Érdi Mária állhatott fel.

A magyar vitorlázónak a második versenynap sikerült a legjobban. Ekkor két futamgyőzelmet és egy második helyet is begyűjtött.

 

0 Tovább

Világjátékok 2022 - Jakabos Zsuzsanna és Senánszky Petra is „életet ment”

Dobogós helyezésekben bízhatunk az élet és vízimentőktől az idei Világjátékokon. Az amerikai egyesült államokbeli Birminghamben megrendezendő seregszemlére ebben a sportágban júniusban jelölik ki az induló csapatot, melyben úszóklasszisok kaphatnak helyet.

Egy biztos: egyéniben egy kvóta van. A 200 méteres akadályúszásban az a Jakabos Zsuzsanna indul, aki úszóként többszörös olimpikon, és állt már többek között Európa-bajnokságon dobogón, a 2016-os kontinensbajnokságon pedig a 4X200 méteres gyorsváltó tagjaként aranyérmes lett.

„Számomra ugyan továbbra is az úszás az első, az életmentés ugyanakkor egy rendkívül sokoldalú kiegészítő edzés. Olyan ez, mint a cross-training. A sok versenyzés kifejezetten jó hatással van a teljesítményemre, a Világjátékokon pedig szeretném tudásom legjavát adni, mind az egyéni, mind pedig a váltószámban” – mondta Jakabos Zsuzsanna.

Senánszky Petrát elsősorban az uszonyosúszás világából ismerjük. Igaz, a debreceni világklasszis az utóbbi időben úszóversenyeken is jól teljesít.

„Többször volt már megkeresés ebből a sportágból, és belevágtam. A legutóbbi életmentő Eb-n meg kifejezetten jól szerepeltünk, így nagyon örülök, hogy kipróbáltam. Természetesen uszonyos gyorsúszásban is érdekelt leszek a Világjátékokon, hiszen ott címvédőként ugrom majd medencébe.” – nyilatkozta Senánszky Petra, aki a legutóbbi játékokon két aranyérmet is szerzett uszonyos gyorsúszásban.

Élet- és vízimentésben a magyarok hét kvótát szereztek. A már említett 200 méteres akadályúszás mellett hat váltóban is szoríthatunk a magyaroknak.  Lesz induló többek között 4X50 méteres akadályban, 4X25 méteres babahúzásban, és a 4X50-es mixben is.

„A kvótákat a legutóbbi Európa-bajnokságon, Spanyolországban szereztük. Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Verrasztó Evelyn, Balogh Gábor, Gyárfás Bence, Giczi Mátyás volt a váltószámok tagja a kontinensbajnokságon” – számolt be Takács Krisztián, a Magyar Élet és Vízimentő Szakszövetség elnökségi tagja, aki egyébként aktív versenyző, és szintén segítette úszásával a csapatokat.

„Sokat fejlődtünk az elmúlt években, ezt jelzik az eredmények is. Nem véletlen, hogy hét kvótát szereztünk a játékokra. Bízom benne, hogy több dobogós helyezést is elérünk Birminghamben, de azért mindannyian azon vagyunk, hogy azok az érmek minél fényesebbek legyek.”- tette hozzá Takács Krisztián.

A július 7. és 17. között megrendezendő multisport eseményen eddig 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok, továbbá a tekések bemutató sportágként vesznek részt a seregszemlén. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) információi szerint „Világjátékok Magyar Csapat” 44 fős jelenleg, de több sportágban is rendeznek még kvalifikációt, így a versenyzői létszám tovább bővülhet.

Fotók: Jakabos Zsuzsanna (insta), Senánszky Petra (facebook)

0 Tovább

Lezajlott a kick-box utánpótlás első nagy idei versenye


A békéscsabai Városi Sportcsarnokban rendezték az idei Kick-Box Diákolimpia Országos Döntőjét. A viadalra az ország 49 településéről 158 iskola 249 tanulója 411 nevezést adott le.


A diákolimpiát négy szabályrendszerben – pointfighting, light-contact, kick-light és formagyakorlat – rendezték meg, és a 7 és 18 éves kor közötti négy – gyermek, kadet1, kadet2 és junior – korosztály fiatal kick-boxosai indultak a megmérettetésen.


Jól szervezett és színvonalasan lebonyolított verseny volt a diákolimpia a felújított békéscsabai sportcsarnokban, látszott, hogy a szervezők sokat dolgoztak rajta – dicsérte az eseményt a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, aki maga is részt vett a viadalon. Galambos Péter elmondta: az országos bajnokságok és a világkupa mellett a diákolimpia az egyik legnagyobb és legfontosabb hazai utánpótlás verseny, amely hagyományosan erőfelmérésnek is kiváló.

"Általában ez az idény eleji verseny az első alkalom arra, hogy az esetleges korosztályváltások után az ellenfelek megismerhessék egymást, és felmérjék, hogy kik lesznek majd az ellenfelek az év következő részében. Ezenkívül azért is fontos, mert a sportág már ott tart, hogy a diákolimpián való jó szereplés plusz felvételi pontokat jelenthet a továbbtanulásban" – közölte Galambos Péter.

0 Tovább

Korcsog Milán ezüstérmes Plovdivban! - A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre

Korcsog Milán (125 kg) ezüstérmével zárult az U23-as birkózó Európa-bajnokság Plovidvban – a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) ösztöndíjasa a grúz Szolomon Manasvilitől kapott ki a döntőben.

A záró napon két KIMBA-s szabadfogású sportoló volt érdekelt, Nemes Bálint (74 kg) nem sokáig, mert kikapott a vigaszágon. A junior Eb-bronzérmes Korcsog Milán (125 kg) viszont 97 kilóból az idén fellépve a nehézsúlyba máris a döntőben volt érdekelt. Ott ugyan mindent megpróbált, de fizikai hátrányát nem tudta ellensúlyozni, s 8–1-re kikapott a grúz Szolomon Manasvilitől, így a nagyon szépen fénylő ezüstérem lett az övé.

Szabadfogású sportolóink ezzel és még egy bronzéremmel zárták a kontinensviadalt.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PLOVDIV
A KIMBA SPORTOLÓINAK EREDMÉNYEI

Szabadfogás, szombat–vasárnap
Selejtező
86 kg: Mher Markoszjan (örmény)–Mester Milán tus 3–1-nél
Negyeddöntő
74 kg: Bíró Krisztián (romániai)–Nemes Bálint 12–1
125 kg: Korcsog Milán–Lior Altshuler (izraeli) 11–0
Elődöntő
125 kg: Korcsog Milán–Adil Misirci (török) 9–2
Vigaszági mérkőzés
74 kg: Vasile Diacon (moldovai)–Nemes Bálint 12–1
Döntő
125 kg: Szolomon Manasvili (grúz)–Korcsog Milán 8–1

Fotó: UWW

0 Tovább

Rali Eb – Idő előtt fejezte be a versenyt a Herczig-Bacigál kettős

Kiesett a Herczig Norbert, Bacigál Igor ralipáros. Az duó idén az indiai Team MRF Tyres tagjaként indult az Európa-bajnokságon. A nyitófutamon a portugáliai Fafe Rally-n a hetedik helyen álltak Herczigék, amikor pályát tévesztettek az utolsó gyorsasági előtti etapon.

rali

„Egy trükkös itinerjel téves értelmezése miatt rossz irányba mentünk, és mire ráeszméltünk a hibánkra, már 7-8 km-t haladtunk a helytelen útvonalon”-  olvasható a duó közösségi oldalán.

A rali Eb két hét múlva folytatódik az Azori-szigeteken. 

0 Tovább

Rali Eb – A hetedik helyről kezdi meg a zárónapot a Herczig-Bacigál duó Portugáliában

Portugáliában a hetedik helyről kezdi meg a zárónapot a Herczig Norbert, Igor Bacigál ralipáros. Herczigék az idei Európa-bajnokságon az indiai Team MRF Tyres tagjaként indulnak. 

A kontinensbajnoki sorozat nyitófutamán, a portugáliai Fafe Rally kvalifikációján a hetedik helyen zártak, és később választhattak rajtpozíciót. Nyolcadikként startoltak az első gyorsaságin. Az elmúlt napokban folyamatosan szakadt az eső Portugáliában, így alaposan próbára teszi a mezőny résztvevőit a nagy sár.

„Ilyen nehéz versenyen nem vezettem még. Minden méterért meg kell küzdeni. Az a legnehezebb, hogy teljesen kiszámíthatatlanok a pályák. Nem véletlen, hogy a szervezők két gyorsaságit töröltek. Összességében – ilyen körülmények között – elégedett vagyok az eddigi eredménnyel” – értékelt a zárónap előtt Herczig Norbert.

Vasárnap 8 gyorsasági szakasz vár a 2022-es szezon első állomásán a résztvevőkre.

0 Tovább

Két magyar karatés is ott lesz a Világjátékokon!

Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is kvalifikálta magát az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő Világjátékok karate versenyére. A legutóbbi Világjátékokra kijutott Tadissi és a sportág tavalyi olimpiai bemutatkozásán bronzérmet nyert Hárspataki egyaránt világranglistás helyezésével szerzett jogot a részvételre. A Világjátékok történetében most először lesz két magyar karatés is a multisport-eseményen.

Az idén július 7. és 17. között zajló Világjátékokon öt férfi és öt női küzdelmi súlycsoportban, valamint férfi és női formagyakorlatban nyolc-nyolc versenyző méri majd össze tudását. A nagyszabású megmérettetésre kategóriánként három fő jutott ki a tavalyi világbajnokságról, és a március 1-jén lezárt világranglistáról újabb három-három versenyző nyert indulási jogot.

Az elmúlt időszak nagyszerű eredményeinek köszönhetően a 67 kg-ban Tadissi Martial, a 75 kg-ban pedig Hárspataki Gábor is tagja volt annak a szűk elitnek, akik a friss világranglista alapján utazhatnak majd Birminghambe.

Tadissi Martialnak lehet ismerősebb a Világjátékok közege, hiszen ő már 2017-ben, Wroclawban is tatamira lépett a rangos versenyen. Emellett az UTE 30 éves karatésa világbajnoki ezüstéremmel, négy Európa-bajnoki bronzéremmel és egy Európa Játékok harmadik hellyel is büszkélkedhet. Hárspataki Gábor számára sem ismeretlenek a multisport-események, hiszen az MTK klasszisa emlékezetes módon sporttörténelmi bronzérmet nyert a karate 2021-es olimpiai debütálásán Tokióban, és Tadissihez hasonlóan harmadik lett a 2019-es minszki Európa Játékokon is. A 26 esztendős sportoló Európa-bajnokságokról még egy ezüst- és egy bronzéremmel is rendelkezik.

0 Tovább

Rali Eb – A hetedik helyről indul szombaton a Herczig-Bacigál duó

A hetedik helyről kezdi meg a szombati napot a Herczig Norbert, Igor Bacigál ralipáros. A duó az idei Európa-bajnokságon az indiai Team MRF Tyres tagjaként indul.  Herczigék a kontinensbajnoki sorozat nyitófutamán, a portugáliai Fafe Rally kvalifikációján a hetedik helyen zártak, és később választhattak rajtpozíciót.

„Tartalmas napot zárunk le, úgy döntöttünk, hogy nyolcadikként indulunk, ami megítélésünk szerint jónak számít ezen a talajon” – nyilatkozta Herczig Norbert.

A mezőny túl van már az első gyorsasági szakaszon is, az úgynevezett szuperspeciált végül a hetedik helyen zárták Herczigék, így innen kezdik meg a szombati száguldást.

Szombaton és vasárnap is 8-8 gyorsasági szakasz vár a 2022-es szezon első állomásán a résztvevőkre. 

0 Tovább

Kick-box – megvannak az új szakágvezetők

A januári tisztújító közgyűlés után alakuló ülést tartott a Magyar Kick-box Szakszövetség új elnöksége. A testület megválasztotta azokat a szakágvezetőket, akik a következő ciklusban menedzselik majd a sportág hét szabályrendszerének munkáját. Hat szakágat az eddigi irányítóik visznek tovább, míg a pointfighting élére Csikós Pétert nevezték ki – adta hírül az MKBSZ.


Az elnökség döntése értelmében a full-contact szakág vezetője a szövetség egyik alelnöke, Juhász Gábor maradt, míg a low-kicket és a K1-et továbbra is Katona Attila alelnök felügyeli. A light-contact, valamint a kick-light szabályrendszereket a jövőben is Dancsó Zoltán és segítője, Olasz Attila irányítja, a formagyakorlat szakág élén pedig ismét Puravecz Péternek szavaztak bizalmat.

Egyedül a pointfighting szabályrendszert érintette változás, hiszen a tavalyi világbajnokság után lemondott Jároszkievicz Krisztián. Helyére a korábbi többszörös Európa-bajnok Csikós Pétert választották meg vezetőnek az elnökség tagjai.
,
Az új szakágvezetők egyik első feladata, hogy állítsanak össze egy olyan programot a következő négy évre, amely meghatározza, hogy milyen úton halad majd az adott szakág – közölte Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy a jövőben az MKBSZ égisze alá tartozó hivatalos versenyeken csak a szövetséghez tartozó klubok, illetve versenyzők vehetnek részt. Ezt többek között az indokolta, hogy ne a szövetség lássa a kárát, ha netalántán a versenyeiken induló, de hatókörükön kívül eső sportolókkal kapcsolatban bármiféle (erkölcsi, etikai, dopping, stb.) probléma merülne fel, továbbá a szervezet a jövőben csak a hozzá tartozó versenyzőket és azok klubjait akarja támogatni.

0 Tovább

Nagy Bernadett aranyérmes az U23-as Eb-n! - A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) ösztöndíjasai közül Nagy Bernadett (76 kg) arany-, Szabados Noémi (68) pedig bronzérmet nyert a plovdivi U23-as Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján, amelyen Dollák Tamara (57) és Szabó Nikolett (62) is bemutatkozott.Junior Eb-győztesünk, Nagy Bernadett immár U23-as kontinensbajnoknak is mondhatja magát, hiszen a csütörtöki aranycsatában két levitellel 4–0-s, lényegében sima győzelmet aratott a litván Kamile Gaucaite felett.

A junior Eb-második Szabados Noémi a vigaszágon technikai tussal (10–0) verte a román Adina Irimiát, így szőnyegre léphetett a bronzmérkőzésen, amelyen 3–1-re jobbnak bizonyult a német Sophia Schaeflénél.

Csütörtökön további két KIMBA-s hölgy kezdte meg szereplését Bulgáriában. Szabó Nikolett (62, FTC) a bronzmérkőzésen bizonyíthat pénteken, miután csütörtökön egyszer kikapott. Az 57 kilogrammos U23-as Eb-második Dollák Tamara (UTE) egyszer alulmaradt, kétszer nyert, és körbeveréssel akár még Európa-bajnok is lehet.

A magyarok egyébként Szekér Szimonetta (50 kg) révén egy ezüstérmet is nyertek csütörtökön. Ezúton is gratulálunk mindenkinek!

Pénteken a szabadfogásúak megkezdik szereplésüket, az ő versenyük nyitó napján három ösztöndíjasunknak, Kiss Károlynak (65), Rizmajer Mártonnak (79) és Végh Richárdnak (97) szurkolhatunk.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PLOVDIV
A KIMBA SPORTOLÓINAK EREDMÉNYEI

Nők, szerda–csütörtök
Körmérkőzés
59 kg. 1. forduló: Szél Anna–Ebru Dagbasi (török) tus 5–0-nál
59 kg. 2. forduló: Morena De Vita (olasz)–Szél Anna 7–6
59 kg. 3. forduló: Szél erőnyerő!
Negyeddöntő
68 kg: Irina Ringaci (moldovai)–Szabados Noémi 12–2
76 kg: Nagy Bernadett–Vanesza Kalojanova (bolgár) 11–0
Elődöntő
59 kg: Anastasia Nichita (moldovai)–Szél Anna (Szél sérülés miatt visszalépett)
76 kg: Nagy Bernadett–Mehtap Gultekin (török) 11–0
Vigaszág
68 kg: Szabados Noémi–Adina Irimia (román) 10–0
Bronzmérkőzés
59 kg: Szél Anna–Morena De Vita (olasz) (Szél sérülés miatt visszalépett)
68 kg: Szabados Noémi–Sophia Schaefle (német) 3–1
Döntő
50 kg: Emma Luttenauer (francia)–Szekér Szimonetta 3-0
76 kg: Nagy Bernadett–Kamile Gaucaite (litván) 4–0

Nők, csütörtök–péntek
Körmérkőzések
57 kg. 1. forduló: Dollák Tamara–Szezen Belverova (bolgár) 10–8
57 kg. 2. forduló: Patrycja Gil (lengyel) – Dollák Tamara 13–2
57 kg. 3. forduló: Dollák erőnyerő!
57 kg. 4. forduló: Dollák Tamara – Maria Baez Dilone (spanyol) tus 10-2-nél

Negyeddöntő
62 kg: Fábián Anna (szerbiai)–Szabó Nikolett 4–0
72 kg: Elekes Emese–Lilly Schneider (német) 5–0

A PÉNTEKI PROGRAM
Bronzmérkőzés
62 kg: Szabó Nikolett–Luisa Scheel (német)

Körmérkőzés
57 kg. 5. forduló: Dollák Tamara–Elvira Kamaloglu (török)

Szabadfogás, péntek–szombat. 65 kg: Kiss Károly, 79 kg: Rizmajer Márton, 97 kg: Végh Richárd

Írta: K. B.
Fotó: UWW

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum