Új klubba került az Eb-ezüstérmes!

Berecz Zsombor klubot váltott! Az Európa-bajnoki ezüstérmes, háromszoros olimpikon Berecz Zsombor a Budapest Boat Show-n jelentette be, hogy az MVM SE-ből a Balatoni Yacht Clubhoz igazol át.

 

 

„Elég friss esemény a klubváltásunk: az MVM SE-től eligazoltunk a Balaton Yacht Clubhoz, de ugyanazzal a stábbal dolgozunk tovább, csak egy másik klubban. Köszönöm az MVM SE eddigi támogatását, de úgy gondolom, hogy egy szűkebb létszámú csapat, ahol mindenki a saját feladatára koncentrál, jobb hátteret tud biztosítani számomra. Az új klubról elmondhatom, hogy inkább hasonlít egy baráti társaságra, ahol reményeim szerint közösen fogunk dönteni mindenről, mi irányítjuk az életünket. Mindenképpen több idő és több figyelem jut majd rám, hiszen a versenyzői létszám is kevesebb, és arra is látok lehetőséget, hogy nyissunk más dolgok felé is. Próbáljuk az ifjúság nevelést is magasabb szintre emelni a jövőben. Ezen felül arra is szükség lesz majd, hogy magamból is többet meg tudjak mutatni, jobban megismerjenek az emberek.” – olvasható Berecz Zsombor nyilatkozata a Magyar Vitorlás Szövetség hivatalos honlapján.

0 Tovább

Hatvan fő körüli lehet az idei Világjátékok-csapat

Jelenleg 53 fős a magyar Világjátékok-csapat, de az előttünk álló hetekben további sportolók szerezhetnek indulási jogot Wroclawba – derült ki a Sportexpresszben. A TrendFM-en hallható rádiósműsorban erről a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, dr. Mészáros János beszélt.

 

„Zajlanak az akkreditálások, jelenlegi állás szerint 10 sportágban lesz magyar induló a nem olimpiai sportágak világversenyén júliusban. Bízom benne, hogy az előző játékokhoz hasonlóan a 2017-es játékokon is eredményesek leszünk” – mondta a sportvezető.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Legutóbb Kolumbiában rendezték meg a nem olimpiai sportágak világversenyét, idén pedig a lengyelországi Wroclaw lesz a házigazda július 20. és 30. között.

0 Tovább

Makai Erika: Bízom benne, hogy harmadszorra összejön az érem!

Makai Erika éremért megy Wroclawba! A nem olimpiai sportágak nyári világversenyére szabadkártyát kapott magyar szumósnak az idei lesz a harmadik Világjátékok a sportkarrierjében.

 

„Korábban 2009-ben Tajvanon és 2013-ban Kolumbiában képviseltem a magyar színeket. Mindig közel voltam az éremhez, bízom benne, hogy most, harmadszor összejön. Igyekszem a lehető legjobban felkészülni a játékokra” – mondta Makai Erika, aki a munka mellett az utóbbi két évben az iskolapadba is beült, ugyanis a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola hallgatója.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Legutóbb Kolumbiában rendezték meg a nem olimpiai sportágak világversenyét, idén pedig a lengyelországi Wroclaw lesz a házigazda.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ) elnöke, dr. Mészáros János úgy nyilatkozott, hogy várhatóan 55-60 magyar sportoló vehet részt majd az idei Világjátékokon, amelyet július 20. és 30. között rendeznek meg.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

0 Tovább

Gigaversenyen küzdenek kick-boxosaink

A világ legnagyobb küzdősport rendezvényének tartják a kick-boxosok a sportág dublini világkupáját, amelyen a hétvégén 25 magyar versenyző lép tatamira, illetve száll ringbe. A versenyre 31 országból érkeznek, a nevezések száma pedig mintegy 4000(!) – a gyerekektől a felnőtteken át a veteránokig több korosztályban, hat szabályrendszerben.

 

 

A legeredményesebb magyar szakágban, a pointfightingban tíz fővel szerepelnek az évek során számos világ- és Európa-bajnokot kinevelt csepeli Halker-Király Team felnőtt versenyzői, akárcsak a korábbi 7-szeres világbajnok és 8-szoros Európa-bajnok Debreczeni Dezső tanítványai. A full-contact szabályrendszerben Juhász Gábor szövetségi kapitány vezetésével szintén harcba szállnak az érmekért a magyarok.

 

„Aki a kick-boxban meg akarja mutatni magát, az mind ott van” – jellemezte a versenyt Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke. – „Ennek ellenére válogatott kerettagjainktól azt várjuk, hogy dobogós helyen végezzenek, és lehetőleg jussanak döntőbe. A másik kimondott célunk, hogy a pointfighting szakágban a magyarok nyerjék meg a csapatversenyt. Ezt ugyanis az utóbbi évek legrangosabb viadalain rendszeresen mi nyerjük, és nem akarjuk most sem, hogy csorbát szenvedjen a tekintélyünk, és hogy felbátorodjanak az ellenfelek.”

 

A legjobb hazai kick-boxosok 2017-ben itthon is megmutathatják tudásukat: nem is egyszer. Májusban Budapesten is rangos világkupa lesz, novemberben pedig szintén a magyar fővárosban rendezik az idei pointfighting, kick-light és full-contact világbajnokságot.

0 Tovább

Sors Tamás: hiányzik az úszás, de nem rendelek annak mindent alá…

Sors Tamás volt az „Amiről még nem meséltem” sorozat vendége a Pesti Magyar Színházban. A kétszeres paralimpiai bajnok úszó pályafutásáról, paralimpiai győzelmeiről beszélt a színházban.

 

Sors Tamással dr. Elbert Gábor (a Pécsi Tudományegyetem tanára, sportvezető, tréner, korábbi sport-szakállamtitkár) beszélgetett.

„Öt hónapja nem voltam vízben. Papíron ugyan még nem vonultam vissza, és még az sem ​lehet​etlen​, hogy ott leszek még Tokióban​, de bevallom, már nem akarok úgy és annyit úszni, mint korábban. Sem vegyesen, sem pillangón nem indulok többet.​” – mondta Sors Tamás, aki idén 50 gyorson indul, elsősorban hazai versenyeken.

Az „Amiről még nem meséltem” sorozatban Sors Tamás volt a 11. vendég. Korábban dr. Magyar Zoltán,  dr. Hegedűs Csaba, Kammerer Zoltán, Igaly Diána, Szuper Levente, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Törökgyörgy Melinda, Vajda Attila és Balzsay Károly volt a sportos beszélgetős est vendége.

0 Tovább

II. Buda Open - Az olasz bajnoki ezüstérmes duó már benevezett

Elindult a jegyértékesítés!

 Érkeznek a nevezések, a világranglista 30. helyezett Simone Carabellese, Lucia Cafagna páros részvétele biztosnak mondható, közben a jegyértékesítés is elindult a II. Buda Openre.

 Egy igazi nemzetközi kiváló duó részvétele biztosnak mondható a II. Buda Openen. Simone Carabellese, Lucia Cafagna már leadta nevezését az április 29-én és 30-án megrendezendő budaörsi rangos nemzetközi táncversenyen. A standardtáncos duó jelenleg a 30. helyet birtokolja azon a világranglistán, amely 2400 kettőst rangsorol.

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban lebonyolítandó táncos eseményre már kezdetét vette a jegyértékesítés.

A Buda Opent először 2016-ban rendezték meg hagyományteremtő céllal. Az első versenyen több, mint 400 páros vett részt, most is ez a célja a szervező bizottságnak: a tehetséges magyar versenyzőkön kívül minél több nemzetközi páros Magyarországra csábítása április utolsó hétvégéjén.

A szervező bizottság azt tervezi, hogy a Buda Openen több nem olimpiai sportág versenyzője is ott lesz nézőként. Ezzel az akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy idén nyáron rendezik meg a Világjátékokat, ahol többek között magyar táncosok is indulnak majd.

További hírek a versenyről és részletes jegyinformációk a www.budaopen.hu oldalon találhatók.

 

 Videó:

Simone Carabellese, Lucia Cafagna, Quickstep Show

https://www.youtube.com/watch?v=mLewQT01ujw&t=51s

 

Fotó: Simone Carabellese/Facebook

0 Tovább

Csúcsra járatott fekvenyomók

Tizenegy országos csúcs dőlt meg a 2017. évi Pascal RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokságon. A vésztőn megrendezett viadalon a legjobbak egyben kvalifikálták magukat az augusztusi finnországi Európa-bajnokságra.

 

„Az ob-n tizenöt egyesület mérette meg magát, a női csapatversenyt zsinórban hatodik alkalommal az RKA Erőművek SE nyerte meg 54 ponttal, míg a férfiaknál a vésztői Marvel Team SE lett a legjobb, megszakítás nélkül hetedik alkalommal” – nyilatkozta a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának Berke Lóránd, a magyar bajnokság szervezője.

A női abszolút bajnok Palágyi Zsanett (Attila SE Budapest), a férfi Havai Viktor (Sebi GYM SE Isaszeg) lett. A verseny nevében a „RAW” jelző azt jelenti, hogy az indulók nem használhattak speciális fekvenyomó ruhát

 

Magyar bajnokok:

NŐK

47 kg: Szabó Anna (RKA Erőművek Budapest) 40 kg

52 kg: Törő Judit (Tiszafüred) 52.5 kg

57 kg: Kovács Dorina (RKA Erőművek Budapest) 65 kg

63 kg: Palágyi Zsanett (Attila SE Budapest) 107.5 kg

72 kg: Szívós Rita (Vault Hunters Budapest) 82.5 kg

84 kg: Olajos Tünde (RKA Erőművek Budapest) 93 kg

+84 kg: Szabó Ágnes (Orosházi Toldi) 143 kg

FÉRFIAK

59 kg: Balog Nátán (Marvel Team Vésztő) 115 kg– új ifjúsági, juniorcsúcs

66 kg: Hocsi Ádám (Herkules SE) 132.5 kg

74 kg: Szívós Ádám (Marvel Team Vésztő) 150 kg

83 kg: Nemes Róbert (Marvel Team Vésztő) 170 kg

93 kg: Farkas Gábor (Sugó Power Baja) 182.5 kg

105 kg: Schauer Kornél (Sugó Power Baja) 210 kg – új masters1csúcs

120 kg: Hegedűs Ádám (RKA Erőművek Budapest) 192.5 kg

+120 kg: Havai Viktor (Sebi Gym Isaszeg) 230 kg

 

ORSZÁGOS REKORDOK:

Női felnőtt:

63 kg: Palágyi Zsanett (Attila Fitness) 107,5 kg,

84 kg: Olajos Tünde (Erőművek) 93 kg,

+84 kg: Szabó Ágnes (Orosházi Toldi) 143 kg,

Női masters1:

72 kg: Pogány Andrea (Orosházi Toldi) 80,5 kg,

Férfi ifjúsági:

59 kg: Balog Nátán (Marvel Team) 115 kg,

Férfi junior:

59 kg: Balog Nátán (Marvel Team) 115 kg,

+120 kg: Véró Alex (Orosházi Toldi) 207,5 kg,

Férfi masters1:

59 kg: Bali József (Gyulai Atlas) 80 kg,

74 kg: Erdélyi Jenő (Delta Beled) 137,5 kg,

105 kg: Schauer Kornél (Sugó Power) 210 kg,

Férfi masters2:

105 kg: Bársony Attila (Sugó Power) 160 kg.

0 Tovább

Az utánpótlás és a versenysport fejlesztése határozza meg az MVSZ következő négy évét is

Sikerült kiszélesíteni a vitorlázás utánpótlásának bázisát, és lefektetni egy olyan új stratégiát és átlátható, hatékony szövetségi működést, amelynek révén folyamatosan emelkedik a háttérben végzett munka szakmai színvonala. Így foglalta össze a Magyar Vitorlás Szövetség előző négy évben elért eredményeit dr. Kollár Lajos elnök szombaton a Budapest Boat Show-n.

„Olimpikonjaink kiváló szereplése és az őket követő fiatal vitorlázók nemzetközi eredményei igazolják stratégiánkat és az előző években végzett komoly háttérmunkát. Négy éve azt hirdettük meg, hogy a legfontosabb számunkra az utánpótlás fejlesztése, és ennek a munkának az eredményei már látszanak, miközben a vitorlázók számára jól átlátható és a fejlődést biztosító keretrendszert hoztunk létre a versenyzés minden szintjén” – mondta el dr. Kollár Lajos.

2013 óta a vitorlázás sportágban regisztrált utánpótláskorú versenyzők száma harminc százalékkal nőtt. De nemcsak az igazolt versenyzők létszámában lehet érzékelni a javulást, hanem egy szinttel lejjebb, a vitorlázással éppen csak ismerkedők létszámában is, hiszen 2016-ban már 1.600 fiatal vett részt az MVSz által szervezett GoBoating napon, amelyen a 10-16 éves korú gyerekek ismerkedhettek meg a sportággal.

 

Kollár Lajos kiemelte, hogy a fejlődésnek két motorja van. Az egyik az anyagi helyzet megszilárdulása, a másik pedig a szakmai színvonal folyamatos felzárkóztatása a világ elitjéhez. A Magyar Vitorlás Szövetség költségvetése négy év alatt harminc százalékkal bővült, s ebből nemcsak az élversenyzők számára lehetett szilárd felkészülést biztosítani a világversenyekre, de a szakmai munka dandárját végző vitorlás egyesületeknek is jelentős forrásokat tudtak juttatni.

Az MVSz húsz százalékkal több pénzt tudott biztosítani a klubok műhelymunkájának támogatására, márpedig ez a legfontosabb ahhoz, hogy az egyesületeknél nyugodt légkörben tudjanak készülni, fejlődni a gyerekek. Beindították a vitorlázás nemzetközi szervezete, a World Sailing által kidolgozott edzőképzési programot a magyar edzőknek, folyamatos a versenyrendezői és -bírói utánpótlás képzése, amelyet az MVSZ bizottságai koordinálnak. Elkészültek a korszerű tananyagok és edzésprogramok, és akkreditált, egységes, az MVSz által folyamatosan ellenőrzött belépőszintű képzést hoztak létre Vitorlás Suli néven, amelynek jelenleg már 17 vitorlásiskola és vitorlásoktatással foglalkozó egyesület a tagja.

„Nem kívánunk változtatni az eddigi irányon, de az előző években kidolgozott struktúrákon keresztül még hatékonyabban tudjuk céljainkat követni a következő négy évben” – mondta dr. Kollár Lajos. „A 2020-ig tartó ciklus mottója legyen ’Gyorsabban, élesebben’, hiszen aki vitorlázik, tudja, ha egy hajó gyorsabb és élesebb, mint a többi, akkor verhetetlen” – fűzte hozzá az elnök.

Célkitűzéseink között szerepel az anyagi és a szakmai háttér további erősítése. A GINOP Program egyik pályázatából még idén mintegy száz hajóval bővül az utánpótláskorú versenyzők számára rendelkezésre álló sporteszközök száma, százmillió forintot költhetünk olimpikonjaink eszközfejlesztésére, húszmillió plusz forrás áll rendelkezésre edzők bérezésének támogatására, és beindulhat egy új, a versenyvitorlázás céljait szolgáló kikötő építése Balatonfüreden. Folytatják az edzői oktatási rendszer fejlesztését is: a cél, hogy minden nyolc fiatal vitorlázóra jusson egy képzett edző. Az igazolt ifjúsági versenyzők létszáma a jelenlegi négyszázról 2020-ig 25 százalékkal nő majd.

 

Az ifjúsági válogatott keret támogatása kiemelt prioritás, és az eddiginél több pénz jut majd a fejlődéshez szükséges edzőtáborok és versenyek költségeire. Az élsportban pedig az a cél, hogy az 1980-as olimpia bronzérme után 2020-ben újra legyen magyar érem és helyezés vitorlázásban.

Az elnök azt is kiemelte, hogy mindemellett nem feledkeznek meg a sportág gerincét adó nagyhajós és szabadidő-vitorlázókról sem. Az elmúlt időszakban megújult, szakmai szempontból átláthatóvá és egységessé vált a versenyrendszer, ami megállította a korábban tapasztalt létszámcsökkenést a magyar versenyeken. A továbbiakban is azon dolgoznak majd, hogy minden magyar vitorlázó megtalálja azt a túrát, versenyt vagy eseményt, amelynek révén bekapcsolódhat a sportág vérkeringésébe.

0 Tovább

Szkander - Kiváló magyar szereplés Csehországban

Taroltak a magyar fiatalok Csehországban. A Kosticében megrendezett 13. Junior Grand Prix-n a magyar válogatott 18 versenyzővel vett részt. A mieink összesen hat aranyat, tíz ezüstöt és hat bronzérmet szereztek.

 

Ebben a sportágban külön versenyeket rendeznek jobb, illetve balkézre. A kiváló egyéni teljesítmények mellett a csapatbajnokságot is megnyerte a magyar együttes. A második helyen a szlovákok végeztek, megelőzve a dobogón a cseheket. „Erről a versenyről azt kell tudni, hogy a visegrádi országok 20 alatti fiataljai vesznek részt rajta, és a magyarok rendszerint jól szerepelnek. Örülök, hogy a hagyományoknak megfelelően ezúttal is remek szereplés után jöhettünk haza” – mondta Csabai Attila, a magyar szövetség elnöke, aki a nemzetközi, és az európai szövetség alelnöke is egyben.

A sportágban idén Budapest rendezi meg a világbajnokságot, amely szeptember 5. és 10. között lesz a MOM Sportközpontban. Budapest másodszor adhat otthont szkander-világbajnokságnak.

0 Tovább

Az erős markú fiatalok Csehországba mennek

Több éremre számít a Magyar Szkander Szövetség elnöke a hétvégi csehországi nemzetközi versenyen. Kostice ad otthont a 13. Junior Grand Prix-nak. „Erről a versenyről azt kell tudni, hogy a visegrádi országok 20 alatti fiataljai vesznek részt rajta, és a magyarok rendszerint jól szerepelnek” – mondta Csabai Attila, a magyar szövetség elnöke, aki a nemzetközi, és az európai szövetség alelnöke is egyben.

 

A sportvezető elárulta, hogy ezt a versenyt is beépítették a hazai rendezésű világbajnokság felkészülési programjába.

A sportágban idén Budapest rendezi meg a világbajnokságot, amely szeptember 5. és 10. között lesz a MOM Sportközpontban. Budapest másodszor adhat otthont szkander-világbajnokságnak. Legutóbb 2006-ban rendeztek vb-t. Az idei világbajnokságra 50-55 ország 1500 versenyzőjét várják, akik a junior, felnőtt és parakategóriában harcolnak majd az érmekért.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek