II. Buda Open – A Tánc Világnapján kezdődik a show!

Rangos nemzetközi verseny kezdődik Budaörsön, a Tánc Világnapján! Április 29-én veszi kezdetét ugyanis a II. Buda Open. A budaörsi eseményre a magyar párosok mellett több száz nemzetközi táncost várnak.

Szedlay Gyöngyi, a Buda Open szervezője elmondta, még most is folyamatosan érkeznek a nevezések, és több mint 300 párossal számolnak. A szervező hozzátette: a latin és a standardtáncokon kívül - bemutató jelleggel - a tánc több válfaját láthatja majd a közönség. A kétnapos verseny után rangos workshopot tartanak, ahol nemzetközileg magasan jegyzett trénerek oktatnak majd.

 

A Buda Openen elindul többek között az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős is. A magyar bajnok páros idén is esélyes a végső győzelemre az amatőr latintáncosok között. A Silvestri-Váradi kettős egyébként tagja a Világjátékok keretnek. Az olimpián nem szereplő sportágak világversenyét négy évente rendezik meg. Idén Wroclaw lesz a házigazda, ott indulnak Váradi Martináék is.

A II. Buda Opennel kapcsolatos hírek, és jegyinformációk megtalálhatók a verseny hivatalos honlapján, a http://www.budaopen.hu -n.

0 Tovább

Szkander- Válogatottjaink hozták az elvárt eredményeket

Több száz szkanderes küzdött Baján

 

A sportág hazai történetének a legsikeresebb nemzeti bajnokságát rendezték meg Baján, ahol az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra készülő válogatott kerettagok jó formában versenyeztek. A Magyar Szkander Szövetég tájékoztatása szerint a nemzeti bajnokságon részt vett Mircea Simionescu-Simicel, a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség főtitkára is, aki a fővárosba is ellátogatott, és megtekintette a vb-helyszínt.

 

A válogatott keretből mindkét kézzel első helyezett lett – többek között – Ivánfi Brigitta, és Barzsó Alex is.

„Barzsó Henriettán és Barzsó Alexen kívül a stabil válogatott kerettagok hozták a tőlük elvárt eredményeket, így jól teljesített a nemzeti bajnokságon Ivánfi Brigitta, Kovács Péter és Somogyi Dávid is” – összegzett Rausch Tamás, a Magyar Szkander Szövetség főtitkára.

Csabai Attila, a hazai szövetség elnöke hozzáfűzte, a nemzeti bajnokság kapcsán a nemzetközi szövetség szemlét tartott Budapesten, a világbajnokság helyszínén.

„Mircea Simionescu-Simicel, a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség főtitkára ellátogatott a vb-helyszínre, valamint a szállodákat is megtekintette. A vb-előkészületekkel jól állunk, és azon dolgozunk, hogy szeptemberre minden a helyén legyen.” – mondta Csabai Attila, aki egyben a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség alelnöke is.

A magyar szkander-válogatott tagjai legközelebb a sportág idei Európa-bajnokságán vesznek részt. A kontinensbajnokságnak a lengyelországi Katowice ad otthont május 13. és 21. között.

0 Tovább

Világjátékok - Két ezüst, egy bronz az aerobikosoktól a tokiói Világkupán

Jó formában vannak a Világjátékokra készülő aerobikosok. A tokiói Világkupán ugyanis három érmet is begyűjtöttek felnőtt versenyzőink.

 

Hegyi Dóra egyéniben ezüstérmes lett, akárcsak Bali Dániel, a Hegyi-Bali páros pedig bronzéremmel zárt.

Hegyi Dóra és Bali Dániel legközelebb a májusi Világkupán indulnak. Azt a VK-t Portugáliában rendezik meg.

A Világjátékokat július 20. és 30. között rendezik meg Wroclawban. A Nemzeti Versenysport Szövetség nyilvántartása szerint azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

0 Tovább

245.9 kilométerrel győzött a vb-re készülő ultrafutó

Csécsei Zoltán megnyerte a sárvári 24 órás ultrafutó versenyt. A Hammer Team tagja 245.9 kilométerrel győzött.

Az Év Ultrafutójának megválasztott sportember a 24 órás világbajnokságra készül, amelyet Belfastban rendeznek meg tíz hét múlva. Csécsei elmondta, két fő célja volt a sárvári versenyen. Egyrészt ismét nemzetközi A-szinttel szerette volna zárni viadalt, másrészt arra törekedett, hogy sérülés nélkül abszolválja ezt a 24 órás futást is.

„Az volt a taktikám, hogy már az elejétől komolyabb tempót menjek, ez sikerült, és végül 245.9 kilométerrel zártam. Újabb A-szinttel értem célba, és ez bíztató a vb előtt” – mondta a Sportime Magazinnak Csécsei, aki elárulta: két holtpontja is volt a verseny alatt, de mindkétszer sikerült átlendülnie azokon.

0 Tovább

Kihívás Napja – Május utolsó napján az egész ország sportolni fog

Idén május 31-én lesz a Kihívás Napja. A Magyar Szabadidősport Szövetség ezúttal is várja azon önkormányzatok, iskolák, tűzoltóparancsnokságok, munkahelyek valamint médiacsapatok jelentkezését, amelyek 2017-ben is csatlakoznak a Kihívás Napja programjaihoz.

 

Magyarország legnagyobb szabadidősport rendezvényére, a Kihívás Napjára már elindult a nevezés a www.kihivasnapja.hu oldalon. „Ez a nap nem egy újabb, rutinnal átitatott nap az életünkben. Most az élet egyik legfontosabb, de manapság háttérbe szorult eleme kerül középpontba, a mozgás. A kihívás és a mozgás hallatán sokan meghátrálnak, de május 31-én tegyünk másképp, és győzzük le önmagunkat.” – nyilatkozta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

A Kihívás Napjáról

Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon, idén – hazánkkal együtt – legalább 50 ország városai, falvai vesznek majd részt. Idén 26. alkalommal rendezik meg a Kihívás Napját Magyarországon. Mindeddig 1596 hazai település vett részt az eseményen és 8 millió ember játszott, sportolt a Kihívás Napján. „Célunk a kedvteremtés a mozgásban gazdag életmódhoz, a rendszeres sportoláshoz. Iskoláktól, munkahelyi csapatoktól, tűzoltó-parancsnokságoktól valamint médiacsapatoktól nevezési díjat nem kérünk, ingyenesen lehet a rendezvényhez csatlakozni az esemény weboldalának online regisztrációs felületén” – tette hozzá Salga Péter.

A jelentkezés további feltételeiről az országos rendezvény hivatalos oldalán, a www.kihivasnapja.hu –n olvashatnak.

0 Tovább

A vb-indulás a tét a szkandereseknél

Több száz induló részvételével szombaton rendezik meg a nemzeti bajnokságot a szkandereseknél. A bajnokságnak, amely egyben válogató is a hazai rendezésű világbajnokságra, a bajai Bácskai Kultúrpalota ad otthont.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke elmondta, hogy az idei már a 27. nemzeti bajnokság. „Mindig nagy presztízse van ennek a versenynek. Idén ráadásul az őszi világbajnokságra válogató verseny is, így biztos vagyok abban, hogy mindenki a legjobbját nyújtja” – mondta a szövetség első embere.

 

A magyar válogatott tagjai az elmúlt időszakban több nagy nemzetközi versenyen is jól teljesítettek, legutóbb a szlovákiai Világkupáról hoztak haza hat aranyat.

A nemzeti bajnokság után a válogatott az Európa-bajnokságra utazik, amely a lengyelországi Katowicében lesz.

A bajai nemzeti bajnokság eseményei szombaton élőben követhetők lesznek a következő linkre kattintva: https://www.facebook.com/judgement.day.902?fref=ts

0 Tovább

Sportime - Itt a sport ideje!

Megjelent a Sportime Magazin legújabb száma, amely sok aktualitást és érdekességet taglal.

„Egyrészt jártunk Európa legnagyobb sportkiállításán, az ISPO 2017-en, ahonnan helyszíni tudósítás olvasható, másrészt ebben a számban is nagy hangsúlyt fektettünk az Életmód rovatra. A versenysportos blokkban a megszokott, sportágakkal foglalkozunk, ami viszont új, hogy a Sokat látott emberek rovatban Szujó Zoltánt szólaltattuk meg. Magyarország egyik legismertebb sportriportere többek között a Forma-1 kulisszatitkairól mesélt lapunknak.  Benzingőzös rovatunk ezúttal is nyomott egy kövér gázt, így a Technika hasábjain olvashattok többek között a WTCC-től a ralikrosszon át, egészen a Forma-1-ig. A Sportturmix rovat ezúttal is színesre sikeredett: taglaljuk, a ritmikus gimnasztikában, a kerékpározásban, az ökölvívásban, a karatéban és a kick-boxban történteket” – nyilatkozta Bányász Árpád, a Sportime főszerkesztője.

A Sportime Magazin 11. éve van a piacon, profilját tekintve szabadidősport, és életmód magazin, de kiemelt szerepet kapnak az újságban a technikai sportok és a Nemzeti Versenysport Szövetség égisze alá tartozó sportágak is. Lapozz bele a magazinba! Bővebb infók: sportime.hu

0 Tovább

Parafekvenyomóink sikere a szlovák nemzetközi bajnokságon

Kiválóan teljesített a magyar parafekvenyomó-válogatott a szlovák nemzetközi bajnokságon, amelynek Bánovce adott otthont.

 

 

A 16 fős csapat 7 arannyal, 7 ezüsttel és 2 bronzéremmel térhetett haza Szlovákiából, és összesen 7 felnőtt és 2 junior országos rekord is megdőlt – tájékoztatott a Magyar Erőemelő Szövetség. A válogatott így nagyszerűen teljesített néhány héttel az egri Világkupa előtt.

Eredmények

Szlovák nemzetközi parafekvenyomó bajnokság, Bánovce

Aranyérmesek:

41 kg: Engelhardt Katalin (országos csúcs – 50 kg)
50 kg: Mezei Katalin (országos csúcs – 61 kg)
79 kg: Nebehaj Barbara
54 kg: Sztanó György (országos csúcs – 126 kg)
80 kg: Stadler Tamás (országos csúcs – 143 kg)
88 kg: Sedric Watchou (országos csúcs – 181 kg)
+107 kg: Sas Sándor 

Ezüstérmesek:

45 kg: Koselák Renáta (országos csúcs – 48 kg)
61 kg: Ráczkó Gitta 
+86 kg: Csillag Edina
49 kg: Várhegyi Krisztián
59 kg: Tóth István 
65 kg: Balogh Ottó
107 kg: Kleisz György (országos csúcs – 137 kg)

Bronzérmesek

107 kg: Gallyas Lakatos Ákos
+107 kg: Szávai Csaba

0 Tovább

Wossaláék győzelme

A Wossala-csapat ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta. A tavalyi utolsó európai Soling verseny a garda-tavi Dino Schiesaro Trophy októberi megnyerése után Wossala György, Wossala Kristóf és Németh Péter hármasa az első tavaszi Soling versenyen a Castiglione della Pescaiában rendezett Spring Trophyról is győztesen térhetett haza.

 

 

A hunsail.hu tudósítása szerint napsütésben, melegben hét futamot vitorláztak 7-14 csomós szelekben, a győzelem pedig az utolsó napon lett a Wossala-csapaté, miután az aznapi mindkét futamon első helyen ért célba, ledolgozva ezzel a kétpontos hátrányt az olasz Fabio Armellini vezette hajóval szemben. A verseny az olaszoknak felkészülésül szolgált a júliusi Európa-bajnokságra, amelyre Rivában kerül sor, szintén a Garda-tavon.

0 Tovább

Világversenyek Budapesten

Több kick-box világversenynek is otthont ad 2017-ben Budapest. Május 18. és 21. között világkupára kerül sor, novemberben pedig világbajnokságot rendeznek. A rangos tavaszi eseményen rekordlétszámra van kilátás: 42 országból mintegy 3000 nevezés várható, amivel a rendezvény a világ egyik legnagyobb szabású harcművészeti versenye lesz. A világkupa egyik helyszínéül szolgáló MOM Sportközponttal szerdán írt alá megállapodást a Magyar Kick-Box Szakszövetség.

 

 

 

Rekordlétszám várható a kick-box világkupán

 

A kick-box sportág világszervezete, a WAKO évente négy világkupát rendez, ezek egyikét Magyarország látja vendégül május 18-21-én. Tavaly is hatalmas mezőny, 33 ország 1700 versenyzője 6 tatamin és 3 ringben küzdött egymással. Idén részvételi rekordra számítanak a szervezők: ezúttal 42 országból 3000 nevezés várható, a sportolók pedig 9 tatamin és 3 ringben fognak harcolni. A megnövekedett létszám következtében 2017-ben két helyszínen bonyolítják le a világkupát. A tatamis szabályrendszerek versenyszámai a budapesti MOM Sportközpontban lesznek, míg a ringben zajló küzdelmeknek új helyszínként a Kongresszusi Központ biztosít majd helyet. A Magyar Kick-Box Szakszövetség szerdai sajtótájékoztatóján együttműködési megállapodást írt alá Buranits Ildikó, a MOM Sportközpont ügyvezető igazgatója és Galambos Péter MKBSZ-elnök.

 

Neves közéleti személyiségek és sportvezetők álltak a világkupa mellé. A verseny fővédnökei: Schmitt Pál, volt köztársasági és MOB-elnök, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Tarlós István főpolgármester, Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

 

Az elmúlt évhez hasonlóan a kick-box világkupa mindhárom versenynapjáról bejelentkezik az állami televízió, a szombat esti nagyszabású gálát pedig kétórás élő adásban közvetíti az M4 sportcsatorna.

 

Novemberben világbajnokság Budapesten

 

A WAKO elnöksége tavaly Magyarország ítélte a 2017-es kick-box világbajnokság rendezési jogát – a kettő közül az egyiket. A hazai szövetség eddig két alkalommal lehetett vb házigazdája: 1985-ben a Budapest Sportcsarnokban – itt született meg a magyar kick-box első világbajnoki címe a full-contactos Hanák Antal jóvoltából –, 2005-ben pedig Szegeden.

 

Kick-boxban a formagyakorlatok mellett hat küzdelmi szakágban rendeznek hivatalos versenyeket. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le, míg a félerős ütéseket és rúgásokat engedélyező pointfighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak. A világesemények kezelhetősége végett a szakágakat szétosztották, így két helyszínen és időpontban bonyolítják le a páratlan években a világbajnokságokat, míg a páros esztendőkben az Európa-bajnokságokat. Míg a májusi világkupán valamennyi szabályrendszerben avatnak győzteseket, a novemberi vb-n a hat küzdelmi szakág közül a pointfighting, a kick-light és a full-contact világelitje méri majd össze tudását.

 

Magyarország világhatalom kick-boxban

 

Nem véletlenül rendezhet hazánk ilyen rangos kick-box versenyeket, hiszen a magyar versenyzők világszinten is kiemelkedően teljesítenek. A sportág 2016-os két Európa-bajnokságán 11 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel gazdagodtak legjobbjaink, és az MKBSZ vezetésének legnagyobb örömére valamennyi szakág kivette a részét az éremtermésből.

 

Magyar kick-boxos tartja a sportági rekordot a legtöbb nyert vb-arany tekintetében is. A nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt ráadásul jelenleg is a világ talán legjobb pointfighting versenyzője, a májusi világkupának ugyanakkor az egyik főszervezője.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek