Az NVESZ is ott lesz a Dunai Regattán!

A Nemzeti Versenysport Szövetséggel (NVESZ) is találkozhatnak az érdeklődők az idei Dunai Regattán. A szövetség külön sátorral várja a látogatókat, ahol a nyári Világjátékokon induló sportolókkal is találkozhatnak, köztük a szumós Makai Erikával, aki két kategóriában is indul a wroclawi világversenyen. Makai nehézsúlyban és open kategóriában is küzdőtérre lép július 20. és 30. között Lengyelországban. A Világjátékokon10 sportágban 60 magyar sportoló vesz részt.

 

A Dunai Regatta Magyarország legnagyobb egyetemek közötti sport-és kulturális fesztiválja. Idén 5. alkalommal 18 magyar egyetem részvételével alakul át sportfesztivállá a Műegyetem rakpart, ahol sárkányhajós és evezős csapatok a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig versenyeznek.

A Regatta-élmény lelke az egyetemek közti sárkányhajós verseny. A bajnokság megrendezésével olyan hagyományt keltettek életre a Dunán, amely egyszerre szól a sport szeretetéről, és az egyetemi közösség összetartozásáról. A hajó legénysége 21 fős, ebből 20 fő evezős, plusz egy dobos – írja a dunairegatta.hu. A sárkányhajó bajnokságot évről-évre egyre jobban szeretik az egyetemisták. Míg 2013-ban, az első Dunai Regatta megrendezésekor 6, idén már 18 hazai egyetem mérkőzik meg egymással a Duna leglátványosabb budapesti szakaszán, a Parlamenttől a Műegyetem rakpartig. Május 6-án, a Regatta napján két sárkányhajós előfutam indul, amelyek sorsolás alapján kerülnek összeállításra a Magyar Sárkányhajó Szövetség felügyeletével, majd a két előfutam 4-4 legjobbjai csapnak össze a döntőben. Az eseményt megtiszteli jelenlétével Mike Thomas, a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség elnöke.

0 Tovább

Médianap és felmérés

Médiafutammal, sajtótájékoztatóval és felmérésekkel folytatódott a XIX. Naviga RC Sailing WC modellvitorlás világbajnokság az orfűi Pécsi-tavon.

 

 

Reggel a HírTv Reggeli járat című műsora jelentkezett élő adással az orfűi vitorlás klubból, majd 11 órától egy média futam segítségével mutatták be a szervezők az újságíróknak a modellvitorlás versenyzést. Bíztató előjel, hogy a média futamot ifj. Csóka Lászlónak sikerült megnyernie, ami talán – az álmoskönyv szerint is – előrevetíti a legesélyesebb hazai versenyző titkon remélt szereplését is.

A sajtótájékoztatón dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke kiemelte, fontosnak tartja, hogy a hazai kistavak ilyen és ehhez hasonló eseményekkel hívják fel magukra a vitorlázó társadalom figyelmét. Hatalmas eredménynek értékelte, hogy Orfű világbajnoki helyszín lett.

A település polgármestere, Füziné Kajdy Zita az 50 éves orfűi vitorlázás jubileumának méltó ünneplését hangsúlyozta. Szólt a kistelepülésen megvalósult összefogásról, ami a világbajnokság szervezésének egyik legfontosabb motorjává vált.

Karl Heinz Buchegger, a Naviga vitorlás szekciójának elnöke, megköszönte a település és a vitorlás szövetség hozzáállását valamint támogatását, amit a világbajnokság rendezéséhez nyújtottak. Elmondta, meggyőződése szerint az egyik legcsodálatosabb világbajnokság lesz az orfűi és nagyon várja az elkövetkező 11 versenynapot.

Délután befejeződött a 150. hajó felmérése is és az un. 0. napot a csapatvezetők megbeszélése zárta. Holnap már az F5-10 azaz a TenRater osztály futamai lesznek, melynek során már több hazai és néhány orfűi versenyzőnek is szurkolhatunk.

0 Tovább

Ismét az Erste World a Kékszalag névadó támogatója

 Július 6-án rajtol a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj

 

Budapest, 2017. május 2.  – Az Erste Bank kiemelt prémium szegmense, az Erste World 2017-ben is folytatja tavalyi sikeres együttműködését a legismertebb magyar vitorlás eseménnyel, a Kékszalaggal. Európa leghosszabb távú és legnépesebb tókerülő vitorlás regattáját 2017-ben 49. Kékszalag Erste World Nagydíj néven rendezik meg. Erről írt alá szándéknyilatkozatot Kállay András, az Erste Bank Zrt. Prémium, World és Private Banking igazgatója, illetve Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

 

„Rendkívül nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy 2017-ben folytathatjuk együttműködésünket az Erste Worlddel, amely idén is a Kékszalag névadó támogatója lesz. A bankban megbízható, stratégiai partnerre találtunk, akikkel 2016-ban is kiválóan tudtunk együttműködni” – mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

 

 

„Az Erste Bank közel tíz éve támogat elkötelezetten vitorlás eseményeket. Tavaly először álltunk a kiemelkedő sport- és társadalmi ranggal rendelkező tókerülő verseny mellé, mert az Erste World értékei számos területen közösek a Kékszalagéval. A tavalyi együttműködés megerősített minket abban, hogy jó döntést hoztunk, ezért 2017-ben is tovább haladunk ezen az úton” – emelte ki Kállay András.

 

A Kékszalag Európa legnagyobb létszámú tókerülő vitorlásversenye, amelyet 1934 óta rendszeresen rendeznek meg a Balatonon. A verseny távja légvonalban mintegy 155 kilométer, a hajók Balatonfüredről indulva Balatonkenese és Siófok érintésével a Tihanyi-szoroson át vitorláznak Keszthelyre, majd innen vissza Balatonfüredre. A versenytáv megtételére maximum 48 óra áll rendelkezésre, s az időjárás sokszor nagyon komoly próba elé állítja az 550-600 rajthoz álló hajót és a közel 3.000 versenyzőt. A 48. Kékszalag Erste World Nagydíjat 2016-ban a Litkey Farkas kormányozta Festipay nevű katamarán nyerte, az időrekordot pedig a Fifty-fifty nevű magyar fejlesztésű high-tech katamarán tartja 7 óra 13 perc 57 másodperces idővel. A 49. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtjára 2017-ben július 6-án kerül sor.

 

 

 

Az elmúlt évben az Erste World, az Erste Bank kiemelt prémium szegmens szolgáltatása megerősödött, hiszen a bank átvette a CitiGold ügyfeleket, akik közül sokan hódolnak a vitorlázás szenvedélyének. Maga a Balaton, a verseny helyszíne is nagy szerepet játszott a döntésben, hiszen a szegmenshez tartozó kiemelt ügyfélkör nagy része kedveli a tó körüli nyári szórakozási és kulturális lehetőségeket, amelynek egyik vezető eseménye éppen a Kékszalag és a hozzá kapcsolódó események.

 

A vitorlás sport és az Erste World együttműködése esetében nem egyszerűen támogatásról van szó, hanem arról, hogy a Kékszalag és az Erste World alapvető értékei megegyeznek. Az Erste World erősen fókuszál a folyamatosan feljődő Balatonra, és keresi azokat a személyeket és értékes történeteket, melyek a Balatonhoz kötődnek. Büszkén támogatunk egy olyan vitorlás versenyt, amely évről évre feltárja a Balaton értékes világát” – tette hozzá Kállay András.

0 Tovább

J/24 - Melges24 Flottabajnokság

J/24 és Melges24 vitorlások versenye nyitotta az idén 150 éves Balatonfüredi Yacht Club jubileumi rendezvénysorozatának 2017-es nagyhajós szezonját. A hosszú hétvégét kihasználva, április 29 –május 01. között, a 3 napos versenyen 13 egység J/24 és 4 egység Melges24 küzdött a flottabajnoki címekért.

 

Az időjárás kegyes volt, bár néha akadtak nehezebb pillanatok is a verseny során, igazi szeszélyes áprilisi széllel. Az első napon a friss, 10-16 csomós, olykor 20 csomós ráfújásokkal tarkított, szinte állandóan forgolódó, erejében is folyamatosan változó szélben – amely mind a versenyzőket, mind a versenyrendezőket próbára tette – végül is 3-3 pörgős futammal indult a bajnokság.

A vasárnapra beígért gyengébb szél megérkezett, de végül a délelőtti parti halasztást követően, frissülő ÉK-i szélben hajózhattak ki a versenyzők. A Böröcz Bence vezette rendezőség hol pályarövidítéssel, hogy pályanyújtással követte le a változásokat, és végül is a délutáni leálló szélben két futammal sikerült közelebb kerülni a bajnoki címekhez.

A hétfői napon az első futamban balra forduló szél az 1-2. futam között tovább fordult, így a versenyrendezőség a pálya elköltöztetése mellett döntött. Végül is ragyogó napsütésben, átlagban 6-9 csomós, 10-11 csomós ráfújásokkal játszadozó szélben vitorlázhattak a J/24 és Melges24 egységek.

Összességében 8 vitorlázott futam alapján, 1 kiesővel lett J/24 flottabajnok a BIG FIVE (KYK VSE): Sallai Gábor, Sabján Annamária, Sárközy András, Csányi Máté, Kovács Éva és Bagi Eszter.

2. helyezett: ST. JAMES (KMPVSE): Litkey Farkas, Oroszlán Gábor, Lovas Zsolt, Szántó Mihály, Frigyer Barbara

3. helyezett: a BYC színeiben induló JUKEBOX: Rauschenberger Miklós, Litkey Balmaz, Pécsváradi Ákos, Richter Tamás, Péter Tamás

Melges24 hajóosztályban flottabajnok a SEVEN FIVE NINE (DO VSE): Csoltó Ákos, Tomai Balázs, Weöres Botond, Rövid Levente.

2. helyezett: I’m Free (BYC): Szentirmai Gyula, Dr. Bödör Gergely, Kaszai-Gátai Botond, Nagy Tamás, Szigethy Maxim.

3. helyezett: Syrius (BORA): Tar László, Pesti Gábor, Joó Kristóf Benjamin, Gergely Zsófia.

0 Tovább

Mikor az álmok valóra válnak!

Mindenféle túlzás nélkül nyugodtan, mondhatjuk, hogy az elmúlt hétvége, volt a legizgalmasabb, legfelemelőbb, legeredményesebb és számunkra mindenképpen sporttörténeti autósport rendezvény az elmúlt közel két évtizedben mióta ebben a csodálatos sportágban forgolódunk.

Fiatal sportolók esetében nyilván sokszor lehet látni előre a potenciális tehetségük szintjét, lehet ehhez képest gondolkozni, tervezni, álmodozni sportpályafutásuk lehetőségeiről. Viszont amikor ezek megdöbbentően nagyon rövid idő alatt kimagasló eredményekben realizálódnak, az álmok, remények valóra válnak az a valóságban százezerszer jobb és egyben nehezebben feldolgozható érzés, mint ahogy azt valaha is el tudjuk képzelni. Az MNASZ Autós Gyorsasági OB 2017-es nyitófutamán a Hungaroringen pont ez történt velünk.

Csapatunk és kedvenc fiatal sportolónk háza táján sok fontos változás történt. Ahogy arról korábban is szóltunk a 2017-es versenyévadra szerettük volna, ha fiatal tehetségünk Lövei Márk egy új szakágban, magasabb szakmai szintre léphetne, csak azt nem gondoltuk, nem mertük elhinni, hogy ez a lépés egyből ilyen nagy és komoly lehet!

A két fontos változás közül az egyik, hogy sportolónk nevelő apukája iránti tiszteletből ezután Jedlóczky L. Márk néven folytatja pályafutását, több mint húsz év után Ő viszi tovább a nevet a hazai versenypályákon. A másik, hogy Márk a 2017-es évben a hazai autósport legsikeresebb és legismertebb csapatának a Zengő Motorsportnak a színeiben állhat rajthoz az autós gyorsasági szakágban.

Az idei szezonra szóló lehetőségek között már korábban is felmerült, de konkrétan csak közvetlenül húsvét előtt realizálódott, hogy a Zengő Motorsport vezetője és tulajdonosa Zengő Zoltán egy teszt lehetőséget biztosít Márknak a Hungaroringi nyitó futam előtti keddi napon és az itt elért eredmények alapján lehet dönteni az esetleges folytatás irányáról. Mivel Márknak egy autóztatós jótékonysági rendezvényt és a Szilveszter Rallyt leszámítva gyakorlatilag semmilyen tapasztalata nem volt a Hungaroringről, ezért az SBR Racing segítségét kértük, hogy a 3D-s szimulátorukon versenyzőnk megtanulhassa és begyakorolhassa a pályát. Már a szimulátoros eredmények is komoly meglepetést okoztak, de nyilván élesben a versenypályán egy 300 lóerős autóban sok minden más, mint a virtuális világban, így izgatottan vártuk a Hungaroringi tesztet. Ezt Márk a Zengő Motorsport SEAT Leon Cup Racer DSG sebességváltós versenyautójával teljesíthette, mellyel tavaly Nagy Norbi a harmadik helyen végzett az ETCC bajnokságban.

A teszten Zengő Zoltán mellett ott volt a csapat tavalyi WTCC versenyzője a többszörös hazai bajnok és ETCC futamgyőztes ifj. Ficza Ferenc is, aki be ült a versenyautóba is Márk mellé, hogy megfigyelje, illetve tanácsaival segítse versenyzőnk első éles Hungaroringes kilométereit. Az autó megszokása után aztán következhettek a gyorsabb tesztkörök melyek igencsak meglepő eredményt hoztak. Úgy, hogy fiatal versenyzőnk először vezethetett ilyen kategóriájú versenyautót, rögtön olyan időt futott mellyel a tavalyi Hungaroringi nyitófutamon a második rajtsorba kvalifikálhatta volna magát ebben a kategóriában és az idő abszolút versenyképes volt a típussal már hosszú ideje versenyző rutinos sportolók köridőivel! 

Az eredmények alapján nem volt kérdés, hogy Márknak ott a helye a hétvégéi futamok indulói között. A hétvégén tulajdonképpen fiatal tehetségünket elég csúnyán be kellett dobni a mélyvízbe, hiszen még sohasem autózott olyan szakágban, ahol mezőnyben test-test elleni küzdelmet is kell vívni az ellenfelekkel és nem csak a stopperóra az ellenfél. Ráadásul a borzalmas időjárási körülmények miatt a csütörtökre tervezett tesztnapot is törölni kellett valamint az autók felkészítése is csúszott egy keveset.

A helyzetet tovább fokozta, hogy Zengő Zoltán csapatfőnök úgy döntött, hogy Márk a kedden próbált autó helyett egy újabb korábban egy másik csapat által a TCR sorozatban használt szekvenciális sebességváltóval szerelt gyorsabb autóval álljon rajthoz a hétvégén! Az előbb említett mélyvizet tovább mélyítette, hogy az idén Márk kategóriáját a tavalyi versenytől eltérően egy mezőnyben indították a két háromszáz lóerővel is erősebb legnagyobb túraautók mezőnyével.

Volt hát miért izgulni már az időmérőn is, ahol mindössze annyi volt a célkitűzés, hogy Márk magához képest fusson biztonságosan jó köröket és vigyázzon az autóra. Ehhez képes kedvenc versenyzőnk mindenki legnagyobb meglepetésére kategóriájában a tavalyi pole pozíciót jelentő köridőhöz képest fél másodperccel volt a leggyorsabb, mellyel kategóriájában az első és közvetlenül a nagykategóriás autók mögött a tizenkettedik rajhelyet foglalhatta el. Ennek tükrében még tovább fokozódott az izgalom Márk első igazi éles versenyfutamára.

A gördülő rajttal induló versenyfutam elején ugyan veszített helyezést, de nagyon megfontolt folyamatosan gyorsuló versenyzéssel vissza vette az első helyet a kategóriájában és az előzésnél történt apró koccanást – és persze a család és a csapattagok lábon kihordott szívinfarktusait – leszámítva hibátlanul teljesítve a versenyt győztesként ért célba első futamán.

Így most boldogan leírhatjuk, hogy élete első igazán komoly versenyfutamán Jedlóczky L. Márknak szólt a himnusz a dobogó legfelső fokán a Hungaroring díjátadó pódiumán! Nagyon nehéz lenne leírni kis csapatunk tagjainak az érzéseit amit ott átéltünk, hiszen azok még most is feldolgozás alatt vannak mindnyájunkban.

Bár a szombati eredmények minden várakozást felülmúltak, de természetesen hátra volt a vasárnapi versenyfutam is. Az időmérőn a szerviz részéről becsúszott apróbb hiba miatt ugyan a szombati időmérős legjobb köridőt nem sikerült megjavítani, de az itt elért is ismét bőven elég volt a kategória pole pozíciójához. A versenyfutam aztán nagyjából a szombatihoz hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Az elején Márk vesztett némi pozíciót és a szintén TCR kategóriás Audival az előző napi ellenfél szerb versenyző meg tudta előzni, de versenyzőnk folyamatosan ledolgozva a hátrányát ismét nem elégedett meg csak a magyar értékelés első helyével, hanem az Audit megelőzve az utolsó körökön az előnyét tovább növelve ismét a kategória győzteseként haladhatott át a célvonalon.

Márk első komoly versenyhétvégéjének a mérlege érthetően csalt könnyeket a kis csapatunk szemébe! Két versenyfutam, két pole pozíció, két futamgyőzelem a hazai és a nemzetközi értékelésben is! Csak ismételni tudjuk, ez messze-messze több, mint amiről álmodni mertünk!  Márknak nem csak minket, de sok sporttársat és sportszakembert is sikerült meglepnie ezzel az eredménnyel. Ezzel együtt egy újabb kihívás elé állítva kis csapatunkat a szakmailag lehető legjobb irányú folytatást illetőleg!

A szakmaisághoz kapcsolódva még külön plusz élmény volt, hogy ezt a fantasztikus eredményt rögtön a hazai autósport legismertebb és legeredményesebb csapatában érhette el Márk! Nagyon nagy köszönet jár Zengő Zoltánnak a lehetőségért, hogy versenyzőnk rögtön ilyen szinten bizonyíthatta tehetségét! Nagy köszönet a Zengő Motorsport csapatában a fiuknak, hogy befogadták Márkot és amolyan igazi Zengős szellemben maximálisan bele adtak mindent a mi kis újonc versenyzőnk első sikereiért!

A tervek szerint a valóra vált álmokat tovább élhetjük hamarosan, a folytatás következik ismét a Hungaroringen egy még izgalmasabb és még rangosabb versenyhétvégén! 

0 Tovább

Berecz 2. lett az éremfutamban, összetettben a 9. helyen zárt Franciaországban!

 Véget ért az idei második Világkupa, amelyen a Finn hajóosztályban induló Berecz Zsombor nagyszerű versenyzéssel második lett az éremfutamban, összetettben pedig a 9. helyet szerezte meg. A VK-nak a franciaországi Hyéres adott otthont.

 


Érdi Mária a nagyon előkelő 11. helyet szerezte meg a világ legjobbjait felvonultató mezőnyben. A hunsail.hu tudósítása szerint Érdi hat futam után vezetett összetettben, ám ezután két balszerencsés feketezászlós rajthiba miatti kizárásoknak köszönhetően nem jutott be a vasárnapi éremfutamba.

 

Laser Standardben a Vadnai testvérek közül a fiatalabb, Jonatán versenyzett jobban, és végül a 41. helyen végzett az összetettben, míg Benjamin 44. lett. A Nacra 17 katamaránaban Virág Flóra és Bagyó Áron kettőse a 27. helyen fejezte be a versenyt.

0 Tovább

A tánc világnapján nyert rangos nemzetközi versenyt a Világjátékokra készülő magyar páros

Andrea Silvestri és Váradi Martina győzött a II. Buda Open amatőr latin kategóriájában. A Világjátékokra készülő magyar duó az 55 párost felvonultató mezőnyben magabiztos versenyzéssel szerezte meg a győzelmet a német Dumitrescu Razvan, Jacqueline Joos kettős és orosz Artem Efanin, Anna Dergunova páros előtt.

 

A tánc világnapján, a hatos döntőben helyet kapott még két olasz és egy lengyel páros. A Buda Open vasárnap további versenyszámokkal folytatódik a Budaörsi Városi Sportcsarnokban, ahol 27 ország 360 párosát láthatja a közönség.

Andrea Silvestri és Váradi Martina már kvalifikálta magát a nyári Világjátékokra, amelyet Lengyelországban rendeznek meg július 20. és 30. között. A páros az utóbbi időben kiemelkedő teljesítményt nyújt. A több ezer párost rangsoroló világranglistán az előkelő 7. helyet foglalják el, a nagy világversenyeken pedig rendre jó eredményeket érnek el. Legutóbb a spanyolországi Európa-bajnokságon végeztek a döntőben.

0 Tovább

Érdi vezet Franciaországban

Hat futam Érdi Mária vezet összetettben a vitorlázók Világkupa-versenyén. A viadalnak a franciaországi Hyeres ad otthont, ahol Érdi a Laser Radial hajóosztályban az élről várhatja a folytatást.

 

 

A Finnes mezőnyben Berecz Zsombor hat futam után a 11. helyen áll, Laser Standardben 60 hajó indult, ott Vadnai Jonatán a 34., bátyja Benjamin pedig jelenleg a 40.

 

A Nacra 17 katamaránban Virág Flóra versenyzőtársa ezúttal Bagyó Áron. Az ő osztályukban 29 vegyespáros versenyez. Közülük Flóráék kilenc futam után a huszonhatodik helyről várják a folytatást.

 

A hunsail.hu információi szerint a VK-versenyen tíz olimpiai osztályban 52 nemzet 534 versenyzője vesz részt.

0 Tovább

Hat magyar arany az ausztriai kick-box világkupán

Hat arany-, négy ezüst- és nyolc bronzérmet szereztek a magyar felnőttek az Ausztriában megrendezett kick-box világkupán. A viadalon 32 ország közel 1200 sportolója vett részt. Innsbruckban a gyerekektől a veteránokig több korosztályban, öt szabályrendszerben – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact és K1 – léptek tatamira, illetve szálltak ringbe az indulók.

 

A magyarok közül Busa Gabriella két szabályrendszerben is győzni tudott. A Halker-KirályTeam versenyzője a tatamin félerős ütéseket és rúgásokat megengedő light-contact szabályrendszerben, valamint a ringben kiütésre menő full-contactban is megnyerte súlycsoportját. Rajta kívül aranyéremmel térhetett haza legjobbjaink közül Veres Roland, Hammer Martin, Jároszkievicz Krisztián és Nagy Henrietta.

Valamennyit kategóriát együttvéve a magyar kick-boxosok 23 első, 18 második és 33 harmadik helyezést szereztek.

A legeredményesebb magyar szakágban, a pointfightingban a felnőttek mellett a hazai utánpótlás is hozta a formáját, az évtizedes dominanciát szemlátomást tartja a mostani generáció is. Ugyanakkor szép számmal születtek érmek a light-contact, a kick-light és a full-contact szabályrendszerekben is.

A világkupa legeredményesebb magyar klubja a Halker-KirályTeam Kick-Box Akadémia lett. A csepeliek 15 arany-, 8 ezüst- és 16 bronzérmükkel az éremtáblázat második helyére kerültek, csak az összes cseh klubot egyesítő cseh válogatott tudta éremszámban megelőzni őket.

Kick-box világkupa, Innsbruck, a magyar felnőtt érmesek:

Aranyérmesek:

Busa Gabriella, -52kg, full-contact

Busa Gabriella, -55 kg, light-contact

Veres Roland, -57 kg, pointfighting

Hammer Martin, -69 kg, kick-light

Jároszkievicz Krisztián, +94 kg, pointfighting

Nagy Henrietta, Grand Champion, pointfighting

Ezüstérmesek:

Rákóczi Renáta, -60 kg kick-light

Rákóczi Renáta, -60 kg full-contact

Nagy Henrietta, +70 kg, pointfighting

Hanicz Nelly, Grand Champion, pointfighting

Bronzérmesek:

Bordás Annamária, -56 kg, full-contact

Busa Andrea, -60 kg, pointfighting

Busa Andrea, -65 kg, pointfighting

Kádas Adrienn, -65 kg, pointfighting

Opauszki Dávid, -89 kg, pointfighting

Jároszkievicz Krisztián, -94 kg, pointfighting

Veres Roland, Grand Champion, pointfighting

Pointfighting csapat (Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia)

0 Tovább

Kiderült, hogy ki lehet Martinek utódja

Amiről még nem meséltem…

Martinek János volt az „Amiről még nem meséltem” sorozat vendége a Pesti Magyar Színházban. Az olimpiai bajnok öttusázó a sportágról és a sikereiről beszélt a színházban.

 

Martinek Jánossal dr. Elbert Gábor (a Pécsi Tudományegyetem tanára, sportvezető, tréner, korábbi sport-szakállamtitkár) beszélgetett.

Kiderült, hogy ki az a fiatal tehetség, aki Martinekhez hasonló sikereket érhet el az öttusázóknál. A kétszeres olimpiai bajnok elmondta, természetesen nem akar különösebb terhet tenni Szép Balázs vállára, de belátható időn belül a fiatal tehetség a világ legjobbjai közé kerülhet. Martinek János legemlékezetesebb győzelme az 1987-es világbajnoki csapatarany megszerzése volt, amikor az első szám után a legutolsó helyen állt a magyar együttes, és a végére odaértek a dobogó tetejére.

Az „Amiről még nem meséltem” sorozatban volt Martinek János volt a 13. vendég. Korábban Gergely István, Sors Tamás, dr. Magyar Zoltán, dr. Hegedűs Csaba, Kammerer Zoltán, Igaly Diána, Szuper Levente, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Törökgyörgy Melinda, Vajda Attila és Balzsay Károly volt a sportos beszélgetős est vendége.

Ebben a színházi évadban ez volt az utolsó beszélgetős est a Pesti Magyar Színház színpadán, a sorozat szeptemberben folytatódik.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek