Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokságra készülő mezőny a szófiai VK-n versenyzik

Az első selejtezős nap után Pigniczki Fanni az egyéni összetett 15., Wiesner Hanna pedig a 22. helyéről várja a folytatást a szófiai ritmikus gimnasztika világkupán.

A rangos mezőny pénteken karikával és labdával mutatta be gyakorlatát. Az élen a hazai környezetben versenyző Stiliana Nikolova áll, megelőzve honfitársát, Boryana Kaleynt. Szombaton szalaggal és buzogánnyal selejteznek Bulgária fővárosában.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra,  Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszercsapat öt karikával selejtezett, és végül a 12. helyen fejezte be a pénteki napot.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

A magyarok pontszámai:

15. Pigniczki Fanni

karika: 30.650, labda: 32.650

22. Wiesner Hanna

karika: 30.300, labda: 31.300

Az együttes kéziszer csapat pontszáma: 32.950

0 Tovább

Bajnokokat avattak az erőemelőknél​​​​​​​

Rangos országos bajnokságon vannak túl az erőemelők. Az Angyalföldi Láng Sportcsarnokban megrendezett ob volt az utolsó válogató verseny a litvániai Druskininkaiban megrendezendő erőemelő-világbajnokságra.

Fekete Miklós, az erőemelők szövetségi kapitánya elmondta, színvonalas országos bajnokságot zártak.

„Népes mezőny vett részt a versenyen, itt minden helyezésért meg kellett küzdeni. A június 15-én kezdődő vb-re koncentrálunk, ez a világbajnokság azért fontos, mert ott lehet indulási jogot szerezni a jövő évi Világjátékokra, amelyet Kínában rendeznek meg” – összegzett a szövetségi kapitány.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke: „A vb szempontjából fontos országos bajnokság volt ez. Úgy gondolom, hogy színvonalas versenyen vagyunk túl, és a szövetség történetében például egy profi stream közvetítéssel szolgáltuk ki mindazokat, akik nem tudtak a helyszínen szurkolni.

A 2024-es erőemelő magyar bajnokok:

Nők

47 kg: Horváth Zsanett

52 kg: Lehóczkyné Fawal Margit

57 kg: Tóth Viktória Flávia

63 kg: Dr. Kiss Anett

69 kg: Sallai Eszter

 76 kg: Tóth Enikő

84 kg: Juhász Anna Csilla

+84 kg: Lovas Mónika   

Csapat:  Vasdisznó Erőemelő SE             

Férfiak

59 kg: Sajben Dániel     

66 kg: Somodi Vince

74 kg: Póta László

83 kg: Viski Ferenc

93 kg: Temesvári Tamás              

105 kg: Hegedűs Áron  

120 kg: Susa Olivér

+ 120 kg: Nagy Hunor

Csapat: Erőtér Powerlifting Egyesület

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Egyedi színvilága lesz a hazai kontinensbajnokságnak

A közönség véleményét is kikérték a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság színvilágának kialakításában.

Egy-egy világverseny látványvilága mindig hangsúlyos. A májusi budapesti ritmikus gimnasztika kontinensbajnokság színvilágában markáns szerepet kap a zöld. Kovács Andrea versenyigazgatótól megtudtuk, hogy ebben a sportágban az egyes eseményeken szívesen nyúlnak a rózsaszínhez, a magentához, a lilához. A hazai szervezők azonban nem így gondolkodtak, mindenképpen szerettek volna egy egyedi színvilágot kialakítani, és ehhez kikérték a közönség véleményét is. Méghozzá úgy, hogy hazai versenyeken adhatták le voksukat a nézők a színekről, így eldőlt, hogy a „zöld” fog dominálni az esemény logójában és az arculati elemekben.
Ráadásul az Eb logója különleges is lett, kettős funkciót is betölt: első ránézésre szalag, de abból kirajzolódik egy kettes és egy négyes szám, amely a kontinensviadal megrendezésének évszámára utal.

A ritmikus gimnasztika 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Bővebb információk az Eb hivatalos honlapján, az rg2024.eu-n.

0 Tovább

Teqball – Magyar érmek a Belga Nemzetközi Teqball Openen​​​​​​​

Női párosban, vegyespárosban és férfi duóban is magyar sikerrel ért véget a Belga Nemzetközi Teqball Open. A nőknél – duóban – Péchy Petra és Vicsek Nóra (REAC Sportiskola SE) sikerével ért véget a viadal, itt a 2. helyen is magyarok zártak, miután Kota Gabriella és Ács Krisztina (Rába ETO)  lett az ezüstérmes. Vegyespárosban Bányik Csaba és Ács Krisztina (Rába ETO) nyert, megelőzve a Kota Gabriella, Katz Balázs (Rába ETO) párost.

A férfiaknál a duót Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE) és Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team) nyerte meg, Bányik Csaba és Katz Balázs előtt. Női egyéniben a Puskás Akadémia játékosa, Izsák Anna ezüstérmes lett. A Belga Nemzetközi Teqball Openen a Blázsovics Ádám, Péchy Petra kettős is dobogóra állt, mivel ők vegyespárosban harmadikok lettek.

A sportágban hamarosan megkezdődik a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem ad otthont április 20-án és 21-én. A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcolnak majd.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Új ruha is készülhet Pigniczki Fanninak

Pigniczki Fanninak négy versenyruhája lesz a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ritmikus gimnasztikában nagy hangsúlyt kapnak az esztétikai elemek, ilyen például a ruha is.

„Régóta ugyanazokkal a varrónőkkel dolgozom. Fontos, hogy jól ismerjem őket, és ők is ismerjenek engem” – mondta első számú ritmikus gimnasztikázónk.

Általában minden szerhez van egy dressz, de ez nincs kőbe vésve, hogy melyik ruhában lehet buzogánnyal, vagy karikával gyakorlatot bemutatni.

„Ott van például a fekete dresszem, ezt a labdához használtam, de szalagozni is fogok vele. Nagyon jól ötvözhető a művészi hatás ugyanis a szalag színével kombinálva.” – tette hozzá Pigniczki Fanni, aki azt is elárulta, hogy elképzelhető, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságra egy újabb dresszel bővül a versenykollekciója.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Teke – Megvédte bajnoki címét a Szegedi TE​​​​​​​

Mozgalmas napok a tekézőknél. A férfiaknál a Szegedi TE megszerezte újabb magyar bajnoki aranyát, a nőknél pedig kupagyőztest avattak. A mindent eldöntő összecsapás végül szegedi győzelemmel ért véget, miután a hazaiak 7-1-re nyertek, ezzel a címvédő begyűjtötte a 17. bajnoki aranyát.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK története legjobb eredményével szerezte meg a Szuperliga ezüstérmet. A mérkőzést követően a csapatok Bátor Gábortól, a Magyar Teke Szövetség főtitkárától  vehették át az érmeket.

Közben befejeződött a nőknél Magyar Kupa négyes döntője. A rangos hazai versenynek a Veszprém vármegyei Pápa adhatott otthont, ahová az Ipartechnika Győr SE, a Rákoshegyi VSE, a Ferencvárosi TC és a Balatoni Vasas SE kvalifikálta magát. A kiélezett küzdelemből végül a Rába-partiak jöttek ki győztesen, ezzel megnyerték a trófeát. A második helyen tavalyi győzelmét követően a Rákoshegyi VSE együttese végzett. A harmadik helyet a  Ferencvárosi TC csapatának sikerült megszerezni, míg a Balatoni Vasas SE a negyedik helyen zárt.

A 2023/2024. évi Positive Adamsky Férfi Szuperliga Végeredménye:

1. Szegedi TE

2. Investment Közutasok Kaposvári TK

3. Répcelaki SE

4. Zalaegerszegi TK

5. Szentgotthárdi VSE

6. Szanki OBSE

7. Köfém SC

8. Bábolna SE

9. Rába ETO Győr SE

10. Pápai Vasas TK

0 Tovább

Socca Eb – Németek, románok és írek lesznek a mieink ellenfelei​​​​​​​

Nehéz csoportba került a socca-válogatott az idei Eb-n – adta hírül a SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség.

Sorsoltak a socca Európa-bajnokságra. A magyar válogatott a B-csoportba került, ahol a németekkel, a románokkal és az írekkel játszik majd Roni Ribeiro da Silva együttese. Közben kijelölték a kispályás labdarúgó-válogatott keretét is a május 8-án kezdődő kontinensbajnokságra. Az Eb-nek Kisinyov ad otthont.

Kapusok: Szacskó László, Iváncsik Norbert.

Mezőnyjátékosok: Petric Branko, Czerman Márk, Sós Márkó, Jáger Roland, Szabó Marcell, Sóron Tibor, Vörös-Torma Martin, Huszty Dániel, Tolnay Rokkó, Nyilas Elek és Sztojka Márk.

A socca a kispályás labdarúgásnak az egyik legdinamikusabban feljődő változata. Öt plusz egyes felállásban játsszák.  

0 Tovább

Szkander Eb – A Nemzeti Döntőn kialakult a kontinensbajnoki keret​​​​​​​

Színvonalas Nemzeti Döntővel hangoltak a magyar szkanderosok az idei Európa-bajnokságra. A finálét Madarason rendezték meg. Ez volt az utolsó Eb-válogató megmérettetés. A csapatversenyt a Donkesz Team nyerte meg, a második helyen a Dóró Team  végzett, harmadik pedig a Sárosdi SE lett.

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke elmondta, rangos hazai eseményen vannak túl. „A nemzeti döntőre 390 nevezés érkezett. Közben kialakult a válogatott keret. A magyar válogatott a tervek szerint 68 fővel vesz részt az Európa-bajnokságon, ebből 24 szkanderos az utánpótlás kategóriákból érkezik. A nemzeti csapatban tizenkét hölgy kap helyet.” – mondta Csabai Atilla.

Az idei szkander Európa-bajnokságnak Pozsony ad otthont május 2. és 12. között. 

0 Tovább

Visszautasítja a hazug csepeli vádakat a Magyar Birkózók Szövetsége!

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöksége megtárgyalta és a leghatározottabban elhatárolódik, visszautasítja, elítéli Märtz József, a Csepeli Birkózó Club (CSBC) elnökének a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA) ért valótlan és otromba vádjait, politikai és üzleti indíttatású támadásait.

Sajnos Märtz Józsefnek a sajtóban fake newsként terjedő hazug állításai nem újkeletűek. Ő már tavaly, még az MBSZ elnökségi tagjaként indított becstelen és sunyi támadást a magyar birkózócsalád ellen. Lejáratásunkra, ellenünk való gyűlöletkeltésre irányuló vádjai akkor is ugyanazok voltak, mint legutóbb:

• a KIMBA az ő tulajdona, ő „szerzett rá” állami támogatást, amit elloptunk tőle,

• a KIMBA nem kollégiumot, hanem luxusszállodát és luxuséttermet akar építeni a csarnok mellé,

• nem engedjük be a KIMBA-ba a csepeli birkózókat, anyagilag ellehetetlenítjük a CSBC-t.

Märtz József állításai teljesen egybecsengenek, egy tőről fakadnak Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester hamis szavaival. Vajon miért? Egyébként valóságtartalmukat a baloldali politikai, sőt a közpénzen kitartott csepeli önkormányzati média sem vizsgálta, hanem „igazságként”, „leleplezésként”, „lebukásként” kürtölte szét az ország és a kerület nyilvánosságában, besározva, befeketítve, megalázva ezzel az MBSZ-t, a KIMBA-t, a magyar birkózókat. Nyugodtan kimondhatjuk: egy előre kitervelt politikai-üzleti forgatókönyv alapján játszottak össze. Az MBSZ, a KIMBA dokumentumokkal is tudja cáfolni Märtz József hazug állításait. Az MBSZ elnöksége az ügyben tisztázó jellegű etikai eljárást is indított. Azonban Märtz József birkózóhoz méltatlan módon, ez elől – inkább elnökségi tagságáról gyáván lemondva – elmenekült. A márciusi tisztújításon pedig már egyetlen MBSZ-tagszervezet – még a saját egyesülete – sem jelölte elnökségi tagságra, sőt – a hivatalos meghívás ellenére – a beszámoló-tisztújító közgyűlésen sem jelent meg, így nem képviselhette a CSBC-t senki sem. Pedig a közgyűlésen is szóba került a fenti ügy. Többek között az, hogy a KIMBA diákkollégiumának helyén éppen Märtz József és Borbély Lénárd épített, ráadásul engedélyek nélkül, törvénytelenül, közpénzen luxuséttermet, „Hollandi 8” néven. (Budapest Főváros Kormányhivatala épp’ ezért rendelte el az étterem lebontását.) Ők építettek oda – zöld beruházásnak és „közösségi tervezésnek” álcázva – műanyagborítású tenisz- és padelpályákat is, amelyeket Märtz József éttermében lehet kibérelni. A KIMBA-ban hatvannál több csepeli birkózó - köztük kilenc CSBC-tag is – edz, de a már négy évvel ezelőtt az egyesületeknek felkínált bérleti szerződést egyedül Märtz nem írta alá. A CSBC nyolc év alatt – pénzügyi dokumentumokkal igazolhatóan – 138 millió (!!!) forint működési támogatást kapott az MBSZ-től stb. stb. Érdekes tény még az is, hogy a CSBC társelnöke, Hajdú Imre önkormányzati képviselőjelölt a Borbély Lénárd és Csapata nevű formációban.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanni frissített a gyakorlatain

Megújított gyakorlatokkal készül Pigniczki Fanni a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra. Ebben a sportágban külön hangsúlyt kap a zene, és a ruha összhangja is.

„Az előttünk álló budapesti Európa-bajnokságra kettőzött erővel készülök, ami pozitívan kihathat majd a párizsi olimpiai szereplésemre is. Érdekesség, hogy például a buzogány gyakorlatomhoz a szert Olaszországban gyártattam úgy, hogy elküldtem a kivitelezőnek azt, hogy milyen ruhában leszek, és milyen zenére versenyzek majd” – mondta elsőszámú rg-versenyzőnk.

Pigniczki Fanni hozzátette: a szalaggyakorlat is sok új elemet tartalmaz. „Oda új dressz is készült. Nagyon várom, hogy hazai közönség előtt hogy fog szólni Michael Bublé zenéje. A karika gyakorlatom stílusát megtartottuk, de a labda, az alaposan megújult. Tartalmaz egy karakteres dinamikai váltást, és egy kicsit keményebb is lett az egész.” – számolt be az előkészületekről  Pigniczki Fanni.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum