Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

TáncSport Bajnokságok 2020 – Emlékezetes versenyre készülnek Szombathelyen

Tizenkét év után ismét Szombathely rendezi meg a Tíztánc Magyar Bajnokságot. Az egyik legösszetettebb táncos műfaj seregszemléjén az ország legjobb tíztáncosai lépnek parkettre, ahol eldől, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a 2020-as világversenyeken, azaz a világ- és Európa-bajnokságon.

Tíztáncban az induló párosok latin és standardáncokban is versenyeznek több korosztályban. Faludiné Lovas Henriette, a Lorigo TSE vezetője, a Tíztánc Magyar Bajnokság főszervezője elmondta: szeretnék emlékezetessé tenni az idei magyar bajnokságot.

A táncsport magyar bajnokságok első állomása nálunk lesz. Igyekszünk minden szempontból sikeres versenyt rendezni. Szombathely a táncsport egyik hazai fellegvára, biztos vagyok abban, hogy az ország legjobb tíztáncosai felejthetetlen versenyt produkálnak majd” – mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) Sajtószolgálatának Faludiné Lovas Henriette.

A 2020-as Tíztánc Magyar Bajnokságot február 22-én rendezik meg Szombathelyen, az AGORA Művelődési és Sportházban. 

0 Tovább

Legjobbjait jutalmazta a karate szövetség

Tavalyi kiemelkedő eredményeikért 95 sportolót és szakembert díjazott évértékelőjén a Magyar Karate Szakszövetség. Dr. Mészáros János elnök beszédében hangsúlyozta a sportág hazai fejlődését, amelyeket szerinte a tavalyi sikerek is jeleznek. Az eseményen szerződéseket is aláírtak, amelyek a sportág iskolai oktatását segítik elő.

A visszajelzések alapján minden idők legjobb korosztályos Európa-bajnokságának nevezte Dr. Mészáros János a február eleji budapesti Eb-t, amelyen 52 ország vett részt, a magyarok pedig két arany és három bronz mellett nyolc ötödik helyet is szereztek. A sportvezető bizakodását fejezte ki, hogy magyar versenyző is kijut a nyári tokiói olimpiára, amelynek programján először szerepel a karate.

"Már két és fél éve zajlik az olimpiai kvalifikáció, amelynek fajsúlyos része volt a tavalyi év is. Bízunk benne, hogy a legjobb hazai versenyzők közül lesz, akinek sikerül kivívni a történelmi tokiói részvételt. Az elmúlt hetekben lebonyolított budapesti Európa-bajnokság pedig egyértelművé tette, hogy nagyon jó az utánpótlásunk, így elmondhatjuk, hogy a szintén hazai rendezésű, 2022-es felnőtt világbajnokságra és az azt követő időszakra is megvannak azok a jó versenyzőink, akikre számítani lehet majd. Mindazonáltal el kell ismerni azoknak a versenyzőinknek az eredményét is, értékelni azt a több száz érmet, amelyet a különböző karate stílusok világversenyein szereztek tavaly a magyarok" – mondta a karate szövetség elnöke.

A tokiói részvételre legesélyesebb versenyzők közül jutalomban részesült a tavalyi minszki Európa Játékokon és a felnőtt Eb-n egyaránt bronzérmet nyert Tadissi Martial, az Európa Játékok másik magyar bronzérmese, Hárspataki Gábor, az egyetemi Eb-n diadalmaskodó Nagy Botond és az ott harmadik helyezett Sterck Laura. Szintén a díjazottak között volt az egyetemi Eb-n ugyancsak bronzérmes Klement Kármen, valamint a 2019-es korosztályos kontinensviadalon dobogós helyen végzett Ilankovic Aleksandra, Bárdos Ádám és Nguyen Hoang An. Mellettük elismerésben részesültek az őket felkészítő edzők, csakúgy, mint az elmúlt esztendőben a stílusok világversenyein kimagaslóan szerepelt versenyzők és szakemberek.

Számos sport- és egyéb szervezet vezetője is jelen volt az eseményen, többek között Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, valamint Péterffy Balázs, a Klebersberg Központ szakmai elnökhelyettese.

Az évértékelőn szerződéseket is aláírtak. A Magyar Karate Szakszövetség és a Klebersberg Központ együttműködési megállapodást kötött a karate sportág testnevelési órák keretében való – az elmúlt időszakban már elindult – oktatásáról. Négy szervezet, az MKSZ mellett a Testnevelési Egyetem, a Magyar Diáksport Szövetség és a Honvédelmi Sportszövetség a testnevelő tanárok továbbképzéséről írt alá szerződést: a cél, hogy a karate és annak oktatása iránt érdeklődő testnevelők megfelelő felkészítést kaphassanak. Ehhez kapcsolódó megállapodást között a Testnevelési Egyetem és a Magyar Diáksport Szövetség is, amelyben az egyetem biztosítja a liszenszet, amely alapján utóbbi részt vehet a testnevelő tanárok továbbképzésében.

0 Tovább

Teke BL – A Szeged kettős győzelemmel bejutott a négyes döntőbe

A Zengő Alföld Szegedi TE ismét ott lesz a világ legjobb négy csapata között. A tekézők Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóin két magyar csapat volt érdekelt a férfiaknál. A Tisza-partiak a hazai siker után a szlovák Podbrezova vendégeként is győztek; a Szeged ezúttal 5-3-ra nyert, így kettős győzelemmel jutott be a Final Fourba.

A Zalaegerszeg győzelemmel búcsúzott. A magyar csapat hazai pályán a Zapresic együttesét fogadta és végül 6-2-re nyert, de mivel az első meccsen a horvátok győztek 7-1-re, így ők jutottak tovább.

Bátor Gábor szerint a magyar teke erejét jól mutatja, hogy két csapatunk is ott volt a Final Four kapujában, és végül a Szeged ott lesz a világ legjobbjai között. A magyar szövetség főtitkára úgy gondolja, hogy ez már egy kiváló eredménynek számít, hogy magyar csapat ismét guríthat a legjobbakkal.

„A Szeged fantasztikus sorozatot tudhat maga mögött. Az elmúlt években rendre ott volt a négyes döntőben. Bízom benne, hogy ezúttal is megállja a helyét a csapat. Gratulálunk a Zalaegerszegnek is a győzelemhez”- összegzett a Magyar Tekeszövetség főtitkára a negyeddöntők után.

A teke Bajnokok Ligája négyes döntőjének a szerbiai Apatin ad otthont.

0 Tovább

Kick-box: dan vizsga és évértékelés

A hétvégén került sor a Magyar Kick-box Szakszövetség idei dan vizsgájára, és az azt követő, évértékeléssel egybekötött díjátadó ünnepségre - adta hírül az MKBSZ.

A fekete öves vizsga a Halker-Király Team edzőtermében került megrendezésre. A vizsgáztatók a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Galambos Péter (VIII. dan) mellett Király István (VII. dan) és Katona Attila (V. dan) alelnökök, valamint Szabó Gábor (V. dan) nemzetközi bíró voltak, a vizsgát pedig Balázs Jácint vezette.

Sikeres vizsgát tett:

Versenyzők:

Nagy Henrietta (Csepeli SzSE) IV. dan
Murvai Lívia (Csepeli SzSE) III. dan
Fésű Lajos (Csepeli SzSE) II. dan
Bálint Zoltán (Csepeli SzSE) II. dan
Rohonczi Jenő (Csepeli SzSE) I. dan
Szabó Dorina (Csepeli SzSE) I. dan
Korpádi Tamás (Csepeli SzSE) I. dan
Habash Antoine Krisztián (Csepeli SzSE) I. dan

Edzők, bírók:

Albert Tibor (Dragon SC) IV. dan
Spáth Zoltán (Árpád DSE) I. dan
Pál Attila (Harcklub RSE) I. dan
Lovász Zoltán (Budaörsi KBSE) I. dan
Balogh Imre (Fontana KBSE) I. dan

A dan vizsga után került sor a 2019. évi felnőtt és utánpótlás világversenyek sikeres versenyzőinek, edzőinek, bíróinak ünnepélyes elismerésére, akik díszoklevélben részesültek a díszvacsorával egybekötött rendezvényen.

0 Tovább

Megvannak az Év Sportolói az NVESZ-nél

Megtartotta hagyományos évértékelővel egybekötött Év Sportolója díjátadó ünnepségét a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). A szervezet 39 sportági szövetség 59 kiválóságának adott át elismerést, amelyet a 2019-ben nyújtott teljesítményeikkel érdemeltek ki a sportemberek. A sportvezetők munkáját elismerő dr. Leyrer Richárd díjat Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke vehette át.

A budapesti évértékelővel egybekötött díjátadón beszédet mondott dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, és dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztály javaslatai alapján négy ország nagykövetsége vehetett át Nemzetközi Sportkapcsolatok Fejlesztéséért Díjat. Idén Japán, Kazahsztán, Fehéroroszország és Kolumbia nagykövetségeit tüntették ki.

Az ünnepségen bemutatta vadonatúj évkönyvét az NVESZ: a szakmai kiadvány a 2017-es Világjátékok óta eltelt időszak legfontosabb eseményeit és eredményeit foglalja össze.

A Nemzeti Versenysport Szövetséghez tartozó sportágak klasszisai 2019-ben számos világ- és Európa-bajnoki aranyérmet gyűjtöttek az elmúlt évben, ami jó előjel a 2021-ben megrendezendő Világjátékok előtt.

 

2019 legjobbjai a szövetségek jelölései alapján:

Magyar Biliárd Szövetség: Szolnoki Olivér

Magyar Bowling és Teke Szövetség: Jezsoviczki Anna és a női tekeválogatott (Méhész Anita, Sáfrány Anita, Hári Boglárka, Tóth Katalin, Tóth Andrea, Csongrádi Gyöngyi, Simon Petra, Sass Edit)

Magyar Bridzs Szövetség: lány bridzs csapat (Bekő Mária, Fischer Brigitta, Lajos Hanka, Révai Hanna és Szűcs Villő)

Magyar Búvár Szakszövetség: Senánszky Petra és Bukor Ádám

Magyar Darts Szövetség: Kovács Tamara

Magyar Élet és Vízimentő Szakszövetség:   Verrasztó Dávid és a 4x50 m férfiváltó (Balog Gábor, Gyárfás Bence, Keresztes Mátyás, Takács Krisztián)

Magyar Erőemelő Szövetség: dr. Lombosi Melinda, Balog Nátán

Magyar Golyósport Szövetség: Perger Patrik és Rácz Gergő fiú páros

Magyar Grappling Szövetség: Tóth András

Magyar Íjász Szövetség: Gondán György

Magyar Jet-Ski Szövetség: Szabó Barnabás

Magyar Kajak-kenu Szövetség: Kiszli Vanda, Boros Adrián és a Kolozsváryné Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia páros

Magyar Karate Szakszövetség: Sterck Laura Tímea, Tadissi Yves Martial

Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség: Babos Gábor

Magyar Kézilabda Szövetség: női strandkézilabda válogatott (Benzsay Rebeka, Braun Csenge, Csiki Renáta Adrienn, Friebesz Fanni, Győri Ágnes, Hadfi Gréta, Király Réka, Kretz Fruzsina, Landi Gabriella, Speth Evelin, Sütő Sára, Tóth Emese Szilvia, Vajda Luca, Vártok Ramóna)

Magyar Kick-box Szövetség: Busa Andrea, Bálint Zoltán

Magyar Kutyasport Szövetség: Koris Edina, Hummel Zoltán

Magyar Lábtenisz Szövetség: női válogatott (Vadász Bianka, Pats Enikő; Lepsényi Boglárka, Pál Kőrösi Evelin, Harsányi Georgina)

Magyar Lábtoll-labda Szövetség: női csapat (Becskereki Barbara, Farkas Lilla, Kunics Réka, Vachal Krisztina)

Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség footballgolf szakág: Hámori Renáta, Zsuppán Donát

Magyar Modellező Szövetség: Elekes Imre és a csapat (Elekes Imre, Szvacsek Ferenc, Csoma György)

Magyar Motorcsónak Szövetség: Havas Attila

Magyar Motorsport Szövetség: Számadó Máté

Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség: Spéth Norbert Attila

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség: Meklerné Mikó Edit, Michelisz Norbert  

Magyar Országos Horgász Szövetség: Kisjuhász Bence, Feeder csapat (Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás)

Magyar Rádióamatőr Szövetség: Molnár Léna, Weisz László

Magyar Repülő és Légisport Szövetség: Tóth Ferenc

Magyar Repülő Korong Szövetség: U17 Lány Ultimate frizbi válogatott (Kollár-Nagy Melinda, Takács Luca, Halász Júlia, Varga Vivien, Csepi Nikolett, Bajnok Emese, Szabó Zsófia, Kókai Lili, Lőwy Petra, Mireider Alíz, Lénárt Hanna, Bajnok Dóra, Vaszary-Maklári Lilla)

Magyar Sambo Országos Szakszövetség: Kozsák György

Magyar Sárkányhajó Szövetség: a magyar ifjúsági válogatott (Tiringer Márk, Bíró Krisztián, Jánosi Richárd, Nagy Ivó Máté, Potyi Károly, Tóth Laura, Bencs Botond, Fischer Péter, Kupsza Gergő, Pahocsa Kristóf, Dózsa Bálint, Bucsi Blanka, Ecsődi Sára, Horváth Alex, Tóth Edit)

Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség: Tereza Crisley Cordeiro de Souza, Győri Levente

Magyar Sumo Szakszövetség: Kerstner Róbert

Magyar Szkander Szövetség: Kőváriné Ivánfi Brigitta, Kovács Péter

Magyar TáncSport Szakszövetség: "The Szupergirls” (Apró Boglárka, Apró Lili, Badar Borbála, Bradács Tamara, Csényi Fanni, Cserveni Fanni, Csuhai Vivien, Gelléri Sára, Lipták Noémi, Lovas Boglárka, Lovas Fanni, Megyesi Veronika, Muszta Anna, Rovó Orsolya, Szabó Judit, Szabó Réka, Szegő Réka, Széles Nóra, Veisz Anett Rachel)

Magyar Testépítő és Fitness Szövetség: Ágoston Dorottya, Kenderes Gábor

Magyar Torna Szövetség: Mazács Fanni, Bali Dániel

Magyar Tradícionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség: Kiss Dorottya, Filóci Mihály

Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség: Popelka Liliána, Orbán Olivér

0 Tovább

A legjobb testépítőket és fitness versenyzőket díjazták

A Magyar Testépítő és Fitness Szövetség ünnepélyes keretek között díjazta az elmúlt esztendő legjobbjait.

A szövetség információi szerint az év legjobb férfi versenyzője Kenderes Gábor lett, míg a nőknél Ágoston Dorottya vehette át Huber Istvántól a legjobbnak járó elismerést Budapesten.

A legjobb edzői díj Koós Kataliné lett, míg 2019-ben a Just Clear-Berkes Team érdemelte ki a legjobb felnőtt sportegyesület címet.

Az év bikini fitness versenyzője Szalai Evelin, a legjobb men’s physique versenyző Berecz Sándor, a women’s physique kategória díjazottja pedig Harcos Beáta lett.

A Magyar Testépítő és Fitness Szövetség által díjazott kategóriák:

  • 2019 női versenyzője: Ágoston Dorottya
  • 2019 férfi versenyzője: Kenderes Gábor
  • Az év women's physique versenyzője: Harcos Beáta
  • Az év bikini fitness versenyzője: Szalai Evelin
  • Az év men's physique versenyzője: Berecz Sándor
  • Az év junior testépítő versenyzője: Nyircsák József
  • Az év junior fitness versenyzője: Frauenberger Panna
  • Az év junior bikini fitness versenyzője: Varga Ildikó
  • Az év gyerek fitness versenyzője: Bruder Gréta
  • Az év profi fitness versenyzője: Szabó Nikolett
  • Az év profi bikini fitness versenyzője: Karina Gavrikova
  • Az év edzője: Koós Katalin
  • Az év felnőtt sportegyesülete: Just Clear-Berkes Team
  • Az év gyerek fitness sportegyesülete: Marcipán SE

Fotók: Várszegi Gábor 

0 Tovább

Magyar sikerek a horvátországi kick-box Európa-kupán

Nagy létszámban vettek részt a magyar kick-boxosok a WAKO világszövetség Karlovacban megrendezett Európa-kupáján, ahol hazánk a második helyen végzett az éremtáblázaton. A magyarok a felnőtt kategóriákban tíz elsőséget szereztek. A legeredményesebbnek Zsarkó Dániel Péter bizonyult, aki két szabályrendszerben is nyerni tudott a megmérettetésen, amely a hazai sportolók számára az első kvalifikációs viadal volt az idei világversenyekre – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Zsarkó Dániel Péter két szabályrendszerben, light-contactban és kick-lightban is tatamira lépett Horvátországban, és a Combat DSC versenyzője mindkettőben megnyerte a 94 kg-os súlycsoport küzdelmeit.


A legtöbb, szám szerint hat magyar aranyérem az Európa-kupán a kick-light szakágban született, ahol Zsarkó Dániel Péter mellett a férfiaknál Maruscsák László és Szmolek Emánuel is első lett, a nőknél pedig Csorba Zsanett, Nagy Rita és Romero Alicia állhatott fel a dobogó tetejére.

A light-contactban Vida Ádám nyert még aranyérmet.

A pointfighting mezőnyben az elmúlt hetekben több nemzetközi versenyen is diadalmaskodó Veres Alex ezúttal sem maradt arany nélkül, miután megnyerte a királykategóriának számító Grand Champion versenyszámot. A másik pointfightingos diadalt a Halker-Király Team kétfős férfi csapata aratta.

Kick-box Európa-kupa, Karlovac a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 2. Loós Dominik, 3. Nagy Dávid és Spiegel Soma
69 kg: 2. Bálint Martin
79 kg: 2. Vörös Attila
Grand Champion: 1. Veres Alex
Nők:
50 kg: 3. Bécsi Nikolett
55 kg: 2. Bécsi Nikolett, 3. Loós Vivien
60 kg: 3. Szabó Dorina
65 kg: 3. Gombás Bernadett
70 kg: 3. Romero Alicia
+70 kg: 2. Török Dóra
Grand Champion: 3. Szabó Dorina
Csapat:
Kétfős férfi csapat: 1. Halker-Király Team, 3. Halker-KIrály Team

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 2. Spiegel Soma, 3. Nagy Dávid
63 kg: 2. Maruscsák László
84 kg: 2. Huszár Dominik
94 kg: 1. Zsarkó Dániel Péter
+94 kg: 1. Vida Ádám, 2. Szekeres Tamás
Nők:
55 kg: 3. Bécsi Nikolett és Csorba Zsanett
60 kg: 2. Nagy Rita
70 kg: 2. Romero Alicia

Kick-light:
Férfiak:
57 kg: 3. Nagy Dávid
63 kg: 1. Maruscsák László
69 kg: 3. Debre Bence
74 kg: 3. Magyar Szabolcs
79 kg: 2. Pintér Bálint
84 kg: 1. Szmolek Emánuel, 3. Huszár Dominik
89 kg: 3. Halmosi Balázs és Sleisz Attila
94 kg: 1. Zsarkó Dániel Péter
+94 kg: 3. Vida Ádám
Grand Champion, 79 kg alatt: 2. Debre Bence
Nők:
50 kg: 3. Tóth Vanessza
55 kg: 1. Csorba Zsanett, 3. Schmidt Zsófia
65 kg: 1. Nagy Rita
70 kg: 1. Romero Alicia 

0 Tovább

Öt éremmel zártuk a budapesti karate Eb-t

Európa-bajnok lett Baranyi Zsófia a BOK Sportcsarnokban vasárnap befejeződött kadet, junior és U21-es karate Eb vasárnapi zárónapján. A magyar válogatott összességében két arany- és három bronzéremmel zárta a hazai rendezésű kontinensviadalt. Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke szerint a budapesti volt minden idők legjobb korosztályos Eb-je, a szervezőknek pedig nagyszerű felkészülés volt a 2022-es felnőtt világbajnokságra, amelyet szintén hazánk rendezhet.

A sportág hazai képviselői Baranyi Zsófiát tartják az első magyar karatés olimpikonnak, hiszen az MTK versenyzője megjárta a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, ahol ötödik lett. A fiatal tehetség az Eb-n az U21-es nők 55 kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén bírói döntéssel verte a portugál Barrost, majd 3-2-re felülmúlta az azeri Szadigovát is, A nyolc között 2-0-ra győzött a fehérorosz Sarikina ellen, a döntőbe jutásért pedig 5-3-ra jobbnak bizonyult a török Karabagnál is. A fináléban az orosz Csernyiseva volt az ellenfél, aki ellen Baranyi Zsófia 1-0-ra nyert.

"Fantasztikus ez a győzelem" – mondta Baranyi Zsófia. – "A döntőben az orosz lányt nagyon szerettem volna legyőzni, azt beszéltük meg, hogy nyugodtan csináljam, amit jónak érzek, és ez be is jött. Leírhatatlan érzés, hogy a szurkolók végig mögöttem voltak, és hallani a tömeget, hogy csak az én nevemet ordítja. Emellett ez az aranyérem nagyon pozitív a jövőre nézve, mert még csak most lettem tizennyolc éves, amikortól elkezdhetek felnőtt versenyeken indulni, és ahhoz nincs ennél jobb kiindulópont."

A zárónapon Gyovai Roland (+84 kg) és Czagány Dóra (68 kg) is csak egyetlen győzelemre volt az éremszerzéstől, ám végül mindketten ötödikek lettek.

"A magyarok bizonyították, hogy a legjobbak közé tartoznak, hiszen tizenhárman is éremmérkőzésen léphettek tatamira, és közülük ötnek sikerült is az éremszerzés” – értékelt Dr. Mészáros János, a hazai szövetség elnöke. – "Gyakorlatilag világbajnoksággal ért fel a verseny, hiszen bármelyik sportág büszke lehet arra, ha 52 nemzet képviselteti magát egy Európa-bajnokságon. Az eredmények értékét pedig még növeli, hogy a karate olimpiai bemutatkozásának évében sikerült ilyen jól szerepelni. Minden tekintetben hatalmas előrelépést jelentett az Európa-bajnokság a magyar karate számára: az eredmények felülmúlták a várakozásokat, a rendezést mindenki magasztalta, és kitűnő főpróbája volt ez a 2022 őszén sorra kerülő világbajnokságnak."

Az Eb-n előzőleg Jakubovics Dalma nyert aranyérmet, míg Bárdos Ádám, Dvorák Ádám és Kiss Zsófia a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Magyarország két első és három harmadik helyezéssel hetedik lett az éremtáblázaton.

0 Tovább

Jakubovics Dalma karate Európa-bajnok lett Budapesten

A Budapesten zajló kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon a nyitónapi két magyar érmet követően újabb két magyar dobogóst ünnepelhettek a BOK Sportcsarnokba szép számban kilátogatott magyar szurkolók. A formagyakorlatban elért sikerek után szombaton küzdelemben bizonyítottak a hazai fiatalok: a juniorok (16-17 évesek) versenyei során Jakubovics Dalma arany-, Dvorák Ádám pedig bronzérmet nyert.

Jakubovics Dalma a junior lányok 48 kg-os súlycsoportjában négy győzelemmel – sorrendben szerb, ciprusi, görög és osztrák ellenfelét felülmúlva – jutott a döntőbe. A fináléban a török Balik volt az ellenfél, aki ellen a magyar fiatal fantasztikus teljesítménnyel 4-0-ra diadalmaskodott.

"Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy ilyen sok magyar kijött a versenyre, borzasztóan sokat jelentett a szurkolásuk. Úgy érzem, hogy a döntő volt a legmagabiztosabb győzelmem, addigra jól fel tudtam pörögni. Előtte nagyon izgultam, de amikor a tatamira léptem, próbáltam csak a meccsre koncentrálni. A győzelemnek a szurkolás mellett az volt még a kulcsa, hogy elhittem, hogy képes vagyok nyerni" – nyilatkozta az újdonsült Európa-bajnok.  

A junior fiúk +76 kg-os súlycsoportjában Dvorák Ádám walesi és albán vetélytársán túljutva a nyolc között kikapott egy román versenyzőtől. A vigaszágon aztán Dvorák javított, előbb jobbnak bizonyult cseh riválisánál, majd a harmadik helyért 1-0-ra győzött a francia Houllich ellen is, ezzel megszerezte a magyar válogatott harmadik bronzérmét az Eb-n.

Közel állt az éremhez csapat formagyakorlatban mindkét magyar együttes is. A Bán Dominik, Csicsay Gergely és Mérő Bálint összeállítású fiú csapat és a Kiss Zsófia, Kovács Dominika és Tóth Vanda alkotta lány hármas is eljutott a bronzmérkőzésig, ám végül mindkét együttesünk ötödik lett.

A hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján az U21-esek küzdelmeit rendezik meg.

0 Tovább

Vitorlázás – Érdi Máriának továbbra is az olimpia lesz az év főversenye, és kihagyja a február végi világbajnokságot!

Érdi Mária kihagyja az idei világbajnokságot. A tokiói olimpiára készülő vitorlázónő számára továbbra is a 2020-as nyári játékok lesz az év főversenye, éppen ezért a február végi vb-n nem ül hajóba.

„Voltak hátfájdalmaim az utóbbi időben, emiatt nem érzem magam most százszázalékos állapotban. Azt a döntést hoztuk meg az edzőmmel, hogy ezt a világbajnokságot elengedjük, és csak a tokiói játékokra koncentrálunk. A tervek szerint március elejétől ismét gőzerővel készülök a második olimpiámra.” – mondta Érdi Mária, akinek az utóbbi időben a japán versenyek jól sikerültek.

Az előolimpián harmadik lett, majd az azt követő Világkupán a 4. helyet szerezte meg a világ legjobb laser radialos vitorlásversenyzőit felvonultató mezőnyben. Ezt követően a Balatonon megszerezte a hetedik felnőtt magyar bajnoki címét, és ismét átvehette az év legjobb női versenyzőjének járó díjat Magyarországon. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum