Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jöhet a második idei ob-futam, célkeresztben a túraautózás…

Ismét pályán a Nagy Norbi Racing Team! Az előttünk álló hétvégén folytatódik a hazai gokart bajnokság, ahol a korábbi bajnokok mellett autóba ül a Nagy Norbi Racing Team versenyzője, Lantos Szabolcs is, aki az elmúlt héten újabb lépést tett a túraautózás felé.

A magyar bajnoki ezüstérmes gokartos ugyanis a gyorsasági szakágban sikeres tesztvezetésen esett át és eredményes minimumvizsgát tett. Ez azt jelenti, hogy a nyáron már túraautós teszteken vehet részt.

Nagy Norbert szerint Lantos Szabolcs jó úton halad. „Az már az ob nyitófutamán kiderült, hogy a gyorsaságával nincs gond Szabinak, a versenyszituácókat gyakorolta, hogy még jobb legyen. A két ob-futam között volt egy edzőversenye Kecskeméten, melyet meg is nyert” – foglalta össze a felkészüléssel kapcsolatos infókat Nagy Norbert szakmai vezető, WTCR-dobogós pilóta.

A Nagy Norbi Racing Team idén februárban alakult meg. A WTCR-dobogós magyar autóversenyző elsősorban fiatal gokartosokat karol fel, és az a célja, hogy a csapatában olyan segítséget kapjanak a pilóták, amely meggyorsítja a szakmai fejlődésüket.

0 Tovább

Lebonyolítják idén az utánpótlás kick-box vb-t is

A felnőttek decemberi Európa-bajnokságához hasonlóan még az idén megrendezik a 18 éven aluli kick-boxosok világbajnokságát is. A sportág világszervezete, a WAKO úgy döntött, hogy az utánpótlás vb-re az augusztus végi időpont helyett november 13. és 22. között kerül sor Belgrádban. Galambos Péter, a hazai szövetség elnöke elmondta: igyekeznek a lehető legjobban felkészülni a fiatalok idei legnagyobb megmérettetésére, és szeretnének nagy csapattal kiutazni a szerb fővárosba – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Az egész világot sújtó koronavírus járvány miatt a sportágban március közepe óta nem rendeznek versenyeket, el kellett törölni a hagyományos májusi budapesti Világkupát is. Az őszi szezon azonban annál sűrűbbnek ígérkezik, hiszen a tervek szerint nemcsak a felnőtt Eb-t, hanem az utánpótlás vb-t is megrendezik még az idén.

 

Szeretnének ősszel a fiatalok számára több hazai felkészülési versenyt is biztosítani, hogy visszarázódjanak a régi kerékvágásba és minél jobb formába lendüljenek – jelentette ki Galambos Péter. A hazai szövetség elnöke megjegyezte: a vírushelyzet miatt még rengeteg a bizonytalanság, de abból nem akarnak engedni, hogy nagy létszámú csapattal utazzanak ki az utánpótlás világbajnokságra.

 

"Mindig arra törekszünk, hogy akik megérdemlik és megszerezték a jogosultságot, azok elindulhassanak az aktuális világversenyen. Nekünk ez a célunk, ezért dolgozunk egész évben, mert ennél nagyobb motiváció nem létezik sem a versenyzők számára, sem nekünk. Ez persze az anyagiak előteremtése szempontjából nem egyszerű feladat. Ugyanakkor egy ilyen világverseny a lehető legjobb tapasztalatszerzési lehetőség az utánpótláskorú sportolóink számára, másrészt pedig nem engedhetjük meg magunknak, hogy csökkentett létszámmal vegyünk részt egy világbajnokságon, mert mindenki tudja, hogy mi mindig mindenhova nagy csapattal megyünk" – hangsúlyozta Galambos Péter. 

0 Tovább

Novemberre halasztották a falmászó EB-t

Az olimpiai bemutatkozás előtt álló falmászás moszkvai Európa-bajnokságát novemberben rendezik meg – tudatta a sportág nemzetközi szövetsége (IFSC).

Ez már a harmadik alkalom, hogy az IFSC módosította az Eb dátumát a koronavírus-járvány miatt. Eredetileg márciusban tartották volna az orosz fővárosban, aztán előbb júniusra, majd októberre tették át. A legújabb időpont: november 20-29. A kontinensbajnokság lesz a befejező állomása a 2021-es olimpiára selejtező sportági versenysorozatnak.

A falmászás a 2020-ról a jövő év nyarára halasztott tokiói olimpián szerepel először a hivatalos ötkarikás programban.

Szerző: 

0 Tovább

Érdi Mária: Jöhetnek a versenyek!

Júniusban már ismét indul versenyen Érdi Mária. A tokiói olimpiára készülő magyar tehetség a tervek szerint a Balatonfüredi Yacht Club Kupán ül hajóba.

A tervek szerint júniusban két hazai versenyen is elindul Érdi Mária. A Balatonfüredi Yacht Club Kupa után az MVM laser flottabajnokságon láthatják a nézők.

„A koronavírus-járvány miatti korlátozásokat maximálisan betartva, folyamatosan tudtam edzeni. Klubom, az MVM SE jóvoltából egy-két hete vízen is tudok készülni a Balatonon. Nagyon hiányzik a versenyzés.” – számolt be érzéseiről az MVM SE világklasszis versenyzője.

A női laser radial hajóosztályosok márciusban (ez a legfrissebb) kiadott világranglistáján Érdi Mária az előkelő 17. helyet foglalja el a közel 500 fős rangsorban.

0 Tovább

Hétköznapi hősök a tájfutásban

A koronavírus miatti korlátozások erősen érintették a magyar tájékozódási futást: a teljes tavaszi szezont törölni kellett, és elmarad a nyári dániai világbajnokság is. Ez versenyzői szemmel mindenkinek kellemetlen volt, ám az igazi problémát nem ez jelentette ebben a helyzetben. Voltak ugyanis mélyebben érintett családok, akiknél a munka elvesztése miatt anyagi nehézségek adódtak, vagy megfelelő digitális eszköz hiányában a fiatal sportolók nem tudtak részt venni a digitális oktatásban.

 

A Budapesti Tájékozódási Futó Szövetség (BTFSz) április elején Együtt BTFSz címmel indított összefogást az ő támogatásukra. Ennek keretében számtalan felajánlás érkezett: volt, aki pénzzel, volt, aki digitális eszközökkel, vagy segítség felajánlásával csatlakozott, és a BTFSz is jelentősebb összeget különített el a támogatásukra. Végül hét tájékozódási futónak nyújtott segítséget a program, összesen kétszázezer forint anyagi támogatás és két tanuláshoz használható laptop formájában. Ezzel pedig még ki sem merült a felajánlott támogatások kerete, ráadásul több klubon belül további segítségnyújtást szerveztek a fiatalabbak a szenior versenyzők részére bevásárlásban, ügyintézésben. A program most zárult, hiszen lassan kezd minden visszatérni a régi kerékvágásba, de később szükség esetén újra fog indulni – remélhetőleg erre már nem kell, hogy sor kerüljön.

Az országos tájékozódási futó versenyek várhatóan augusztus elején indulnak újra, és a sok elhalasztott verseny miatt zsúfolt őszi félév vár a futókra. Jelen állás szerint valamennyi elhalasztott országos bajnokságra sor tud kerülni az idén, csak későbbi időpontban, a június végi, Salgótarjánban rendezendő ifjúsági Európa-bajnokság is októberre került át. A felnőtt válogatottat leginkább érintő események az idei dániai vb törlése, valamint a 2022-es magyarországi felnőtt Eb 2024-re halasztása voltak. A dániai lett volna az első városi tájfutó világbajnokság, így azonban a válogatott kerettagok felkészülésének a fókuszában már a jövő évi, Csehországban sorra kerülő erdei vb áll.

0 Tovább

Bemutatkozott a Nagy Norbi Racing Team a gokart bajnokságban

Jól sikerült a Nagy Norbi Racing Team debütálása a gokart országos bajnokságon. A WTCR-dobogós nevével fémjelzett csapat színeiben Lantos Szabolcs ült gokartba az ob első futamán, ahol végül ezüstéremmel zárt a juniorok között Kecskeméten. A bajnokság két hét múlva folytatódik.

A Nagy Norbi Racing Team idén februárban alakult meg azért, hogy fiatal autóversenyzőket karoljon fel Nagy Norbert vezetésével. A csapat első támogatottja az a Lantos Szabolcs, aki a tavalyi bajnokságot másodikként zárta. A fiatal tehetség Kecskeméten is egy ezüstéremmel fejezte be a szezonnyitót, miután Krepcsik Áron mögött második lett.

 

„Amióta Nagy Norbival dolgozom, folyamatosan gyorsulok. Már tavaly is kaptam tőle instrukciókat, de most, hogy a csapat színeiben versenyzek, sokkal több segítséget kapok. A nyitófutamon igyekeztem a lehető legjobbat nyújtani, és nagyon várom a folytatást” – mondta a kecskeméti futam előtt Lantos Szabolcs.

0 Tovább

Magyar sikerek internetes kick-boxban

Hat érmet szereztek a magyar fiatalok az E-Tournament World Series elnevezésű internetes kick-box formagyakorlat verseny második fordulójában. Az egész világot sújtó koronavírus járvány miatt életre hívott nemzetközi viadalon 21 ország 228 nevezője vett részt. A magyar színeket a Kondorosi Kick-box Egyesület három tíz éven aluli tehetsége képviselte – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Litauszki László tanítványai egy arany-, két ezüst- és három bronzérmet gyűjtöttek. Közülük a lányoknál Laurinyecz Emma három kategóriában is indult. Különösen a zenés pusztakezes formagyakorlatban ért el nagy sikert, ahol a döntőben a tavalyi győri Eb-n két Európa-bajnoki címet is szerző ír Lewidge ellen diadalmaskodott. Aranyérme mellett a kétsopronyi versenyző a kreatív fegyveres formagyakorlatban második, a zenés fegyveres kategóriában pedig harmadik lett. 

A fiúk között Lázár Noel zenés pusztakezes formagyakorlatban csak minimálisan szorult mexikói vetélytársa mögött a második helyre, emellett pedig egy bronzérmet is nyert. A harmadik fiatal magyar kick-boxosnak, Petrovszki Mártonnak egy bronzérem jutott. 

 

"Az örömteli eredmények  mellett sportolóink bebizonyították, hogy kezd felnőni itthon egy olyan új generáció, amely képes felvenni a versenyt a világ élvonalával" – értékelt Litauszki László edző. 


A versenyzők produkciói megtekinthetők:  

https://www.youtube.com/watch?v=l6XkJwlM64o&fbclid=IwAR1ohM3DM8JCReD2tqXYikm7833LjjOp_BCrJlOwta9whSyAQdEg5BzkB1Q

0 Tovább

Sikeres volt a rúgásgyorsasági online kick-box verseny

Az ötödik fordulóval véget ért a Békés Megyei Harcművész Szövetség (BMHSZ) által kiírt internetes rúgásgyorsasági verseny. A sorozatban hetenként abban mérték össze tudásukat az indulók, hogy adott rúgásfajtából húsz másodperc alatt ki tud több szabályosat végrehajtani. Az online versenyzési formát a kényszer szülte, hiszen a koronavírus járvány miatt sokáig sem edzést, sem versenyt nem lehetett tartani - adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


A végül öt fordulót megért küzdősportos viadalt a sokszoros világ- és Európa-bajnok kick-boxos Debreczeni Dezső és volt edzője, a BMHSZ elnöke, Gregor László indították útjára. A szervezők szerint a megmérettetés összességében jól sikerült, hiszen számos sportolót edzésben tartott egészen addig, amíg elővigyázatosan és fokozatosan elkezdődhettek a normál edzések.

 

A kiírt versengés utolsó, ötödik fordulójában nagyjából a papírforma érvényesült. A férfiaknál a magyarbánhegyesi taekwondós, Ricardo Matias De Nusso  győzött, aki megnyerte az összetett versenyt is. A nőknél nagyobb volt az izgalom, hiszen az utolsó kör döntötte el, hogy az összetettben minimális különbséggel a szintén magyarbánhegyesi Tamás Boglárka nyert, annak ellenére, hogy a zárókörben második lett nővére, Tímea mögött. Örvendetes, hogy a fiatalabbak sem vallottak szégyent, hiszen végig versenyben voltak a jóval tapasztaltabb riválisaikkal.


"Igény esetén a jövőben is szívesen rendezünk formabontó versenyeket, de legközelebb remélhetőleg nem járványveszély miatt kerül rá sor" - jelezte a  Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, Gregor László.

Online rúgásgyorsasági verseny, az összetett eredmények:

Férfiak:
1. Ricardo Matias De Nusso (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes)
2. Gregor Tamás (Békéscsabai JALTE – Goshinkai Karate)
3. Malatyinszki Bendegúz (Békéscsabai JALTE-Debreczeni Team) és Csiernyik Zsombor (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)
4. Annus Marcell (Contact Kick-boksz, Thai-box SE Orosháza)
6. Mezei Tamás (Barátság SE, Battonya - Taekwon-do, kick-box)

Nők:
1. Tamás Boglárka (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes)
2. Mezei Nikolett (Barátság SE, Battonya - Taekwon-do) és Tamás Tímea (Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes)
4. Marosin Bella (Barátság SE, Battonya - Taekwon-do)
5. Debreczeni Frida (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)
6. Pántya Réka (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team)

0 Tovább

A kétszeres Európa-bajnok végigedzette az elmúlt két hónapot is

Hummel Zoltán napi rutinján nem sokat változtatott az elmúlt két hónap, mármint ami az edzéseket illeti. A koronavírus járvány miatti korlátozások alatt ugyanúgy tudott tréningezni a kutyával Sződ és Csörög között.

„Egyedül a versenyek hiányoztak, de a legutóbbi LightCross virtuális viadal némileg kárpótolt. Persze a közös, valós versenyeket semmi sem pótolja” – mondja a kétszeres Európa-bajnok.

A LightCross versenyen összesen 21 ország legjobbjai indultak, mindenki a saját környezetében teljesítette a távot. A résztvevő országok: Amerika, Ausztria, Belgium, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Kolumbia, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Mexikó, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna.

A canicross sportágban a kutya és az ember együtt fut a kijelölt versenypályán egy szárral összekötve. A feladat: minél hamarabb megtenni a versenytávot a futóverseny szabályai szerint – együtt. A felszerelés egy canicross hámból, egy részben rugalmas összekötő pórázból, és egy széles párnázott övből vagy canicross beülőből áll. Ideális pályán egy jó kutyával 2 perc 45 másodperces kilométereket teljesítenek a versenyzők, míg a világ legjobbjai kilométerenkénti 2:20-as átlagtempóra képesek.

0 Tovább

Lantos Szabolcs indul a Nagy Norbi Racing Team színeiben!

Megvan Nagy Norbert mentoráltja! A WTCR-dobogós pilóta Lantos Szabolcsot készítette fel a bajnokságra. Közben bejelentették: törölték a hegyi Európa-bajnokságot, ahol Nagy Norbert indult volna.

A 14 éves gokartos tehetség így idén már a Nagy Norbi Racing Team színeiben áll rajthoz. Lantos Szabolcs a legutóbbi szezonban közel állt ahhoz, hogy megnyerje első magyar bajnoki címét, ám végül a 2. helyen végzett úgy, hogy több bajnoki futamon is első tudott lenni.

Nagy Norbert szerint nagy jövő állhat Lantos előtt. „Elmentünk egy olyan irányba, hogy autóversenyzők elsősorban a szimulátorok világából érkeznek. Ezen a képleten szeretnénk némileg árnyalni egy kicsit. A gokart ugyanis kimondhatatlanul jó alapot ad, amelyre lehet majd építeni. Szabi tehetséges versenyző, igyekszem mindenben segíteni az ő karrierjét.” – nyilatkozta Nagy Norbert.

A Magyar Gokart Bajnokság a hétvégén kezdődik Kecskeméten. Ez lesz a koronavírus-járvány után újraindult magyar sportélet első hazai autóversenye.

Nagy Norbert csapata szakmai vezetői teendői mellett tovább készül az idei szezonra. „Még túl képlékeny a helyzet. Megkaptuk a hivatalos értesítést a hegyi Európa-bajnokság törléséről, így csak a pályaversenyes indulások maradtak.” – fogalmazott Nagy Norbert.

 A fotón: Nagy Norbert (középen), Lantos Szabolcs (balra) és Lantos Balázs (Szabolcs testvére, jobbra)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum