Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Remek versenyzéssel kezdte a szezont Vogel Adri

A legendás csehországi versenyen próbálhatta ki először új autóját a magyar női ralipáros: a Ford Fiesta Rally4 az R2-es Fiesta agresszívebb változata, de az eredmények azt mutatják, hogy hamar megtanultak együttműködni a lányok az autóval. Vogel és Notheisz a négyautós női kategóriát megnyerte, az R2-esek 16 autós mezőnyében pedig hatodik helyen végzett. Összetettben a 88 indulóból 36. helyen értek célba.

Tizennyolc gyorsaságin összesen 160, bukkanókkal teli kilométer várt a résztvevőkre, Adriéknak pedig elég kalandosan indult a hétvége, mert szombat reggelre elszállították az utcai autójukat, majd az első gyors után etapon több kilométeres dugóba kerültek. A cseh autósok viszont előzékényen félreállva adtak utat a rali résztvevőinek, így senki sem késte ki a rajtot.

“A végére annyira belejöttünk, hogy már szinte játszottunk az autóval. Az új programot eleinte még szokni kellett, de gyorsan megtanultam, nagyon sok tapasztalatot szereztünk. Az igazat megvallva nem ide gondoltuk magunkat, meglepett, hogy hatodikak lettünk az R2-esek között, és a többi versenyző reakciója is azt mutatja, hogy elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel” - foglalta össze a hétvége eseményeit a céldobogó előtt Vogel Adri.

Vogel Adrienn és Notheisz Ivett legközelebb már a rali-Eb (FIA ERC) nyitófutamán, a Róma-ralin áll rajthoz július 24-e és 26-a között. A Roger Racing Team idén a cseh Orsák Rallysporttal együttműködve indul a nemzetközi versenyeken.

(Forrás:Roger Racing Team)

0 Tovább

Lesz a nyáron jet-ski Eb Magyarországon!

Az egész világot sújtó koronavírus járvány miatt elmaradt a júniusra tervezett magyarországi jet-ski Európa-bajnoki futam. Most azonban kiderült, hogy a versenyt augusztus 27-30-án Nyíregyháza-Leveleken mégiscsak megrendezheti a Magyar Jet-Ski Szövetség.

Újraindulnak a jet-ski sportág világversenyei, a hosszú leállást követően a Magyar Nagydíjjal kezdődik a UIM Jet-Ski Európa-bajnokság – jelentette be Raimondo di San Germano, az Aquabike Promotion ügyvezető igazgatója. Az eredetileg három futamosra tervezett sorozat első állomását, a Portugál Nagydíjat törölték, az így két futamossá vált Eb nyitó versenye így a Nyíregyháza melletti leveleki tavon lesz.

A négynapos rendezvény megtartásához a nemzetközi szövetség szigorú előírásokat és szabályokat írt elő, emiatt a kiemelt sportversenyt nézők nélkül, zárt kapuk mögött bonyolítják le. Azonban a sport szerelmesei és az érdeklődők nem maradnak látványosság nélkül, az időmérő futamokat és versenyeket ugyanis élőben közvetítik majd.

A 2019-es jet-ski Magyar Nagydíj rendkívül eredményesnek bizonyult, a magyar válogatott tíz érem megszerzésével a nemzetek közötti éremtáblázatban a második helyen végzett.

„A húszfős, előzetes magyar válogatott keret tagjai jó formát mutattak az országos bajnokság múlt hétvégén megrendezett első versenyén. Így remélhető, hogy sportolóink a tavalyi évhez hasonlóan kiválóan szerepelnek majd az Eb-n is” – nyilatkozta Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

Az Európa-bajnokság második, záró futamát a lengyelországi Elk városában rendezik meg szeptember 4. és 6. között.

0 Tovább

Lantos egy pont hátránnyal a második helyen áll

Továbbra is jó formában van a Nagy Norbi Racing Team fiatal gokartosa. Lantos Szabolcs ezúttal az ausztriai Rechnitzben versenyzett, és másodikként zárt.

Az utánpótláskorú gokartos így 3 forduló után az összetett második helyen áll az országos bajnoki sorozatban.

„Jó látni, hogy Szabi versenyről versenyre fejlődik, és maximálisan betartja az utasításokat. Nem nehéz vele dolgozni, hiszen fegyelmezett gokartos. Az ausztriai folytatás előtt mindössze 1 pont a hátránya az összetettben.” – összegzett az ob 3. futama után Nagy Norbert, aki korábban megjárta a WTCR sorozatot, ahol dobogóra is tudott állni.

A gokart országos bajnokság augusztus 21-én az ausztriai Pachfurthban lesz.

0 Tovább

Új szezon, új autó

A  csehországi Rally Bohemiával megkezdődik a versenyszezon Vogel Adriennek. 

A magyar versenyző most hétvégén, július 10-e és 12-e között navigátorával, Notheisz Ivettel áll rajthoz a legendás versenyen, mely a cseh ralibajnokság egyik fordulója is egyben.

Nemcsak idei első éles nemzetközi bevetésére készül Vogel Adrienn, de ez lesz az első alkalom, hogy az Orsák Rallysport színeiben áll rajthoz, idén ugyanis a cseh csapattal működik együtt a Roger Racing Team. Főleg logisztikailag jelent számunkra egyszerűbb megoldást, hogy idén az Orsák Rallysporttól béreljük a versenyautót, de természetesen a Roger Racing Team alapítója és vezetőjeként minden versenyre elkísérem Adrit - mondta Jobbágy Ákos csapatfőnök.

A Rally Bohemián összesen kilenc különböző gyorsasági vár a mezőnyre, ezeket kétszer teljesítik majd a versenyzők. A trükkös, általában bukkanókban forduló, igazi kihívást jelentő cseh pályákon új autóval indul a Vogel-Notheisz páros. A Ford Fiesta Rally4 a Fiesta R2 agresszívabb változata, erősebb, mint amivel eddig versenyeztem. A csehországi tesztünk a csapattal és az autóval jól sikerült, most hétvégén pedig már csapattársakként versenyzem két kiváló és tapasztalt pilóta, Erik Cais, valamint Dennis Rådström mellett” - árulta el Vogel Adrienn, aki azt is elmondta, hogy főleg on board felvételek tanulmányozásával készült, szerdán pedig már pályajáráson, a helyszínen mérhetik fel a körülményeket. 

0 Tovább

Online oktatja a kick-box világot Mórádi Zsolt

A TV2 extrémsport reality-jébe tett kitérő és a koronavírus járvány okozta leállások után ismét a kick-box teszi ki Mórádi Zsolt napjainak túlnyomó részét. A tíz világbajnoki címével a sportág történetének legeredményesebb versenyzőjét még két évvel visszavonulása után is annyira becsben tartják, hogy több online szeminárium megtartására kérték fel. A hétvégén 12 országból 150-en figyelték az oktatását – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Páratlan pályafutása befejeztével Mórádi Zsoltot előbb a WAKO kick-box világszövetség sportolói bizottságának elnökévé választották, majd a szervezet elnökségébe is bekerült. Mint elmondta: az elnökség az egész világot sújtó járvány kitörése óta nyolc hetente online üléseket tart, és arra használják ki a versenyekben beállt kényszerszünetet, hogy a hosszú távú stratégiákban előrébb lépjenek.

A projektek egyike az a nemzetközi fejlesztési terv, amely a sportágban elmaradottabb térségek felzárkóztatását célozza. Ennek részeként korábban Mórádi Zsolt Jordániában és Spanyolországban is tartott szemináriumot. A sorozatnak a palesztinok szervezték meg a legújabb állomását, de ezúttal a digitális tér volt a helyszín.

„Most az online szemináriumok korát éljük, amihez egyre inkább hozzászokik a világ. Ezt bizonyítja a mostani alkalom is, amelyen tizenkét arab országból százötvenen vettek részt. A program sportolóknak, edzőknek és bíróknak is szólt, akik elméleti és gyakorlati képzést is kaptak. A szeminárium minden várakozást felülmúlóan jól sikerült. Én tartottam a gyakorlati részt, a technikák végrehajtására helyeztem a hangsúlyt, és ami a legjobban meglepett, hogy a foglalkozás végén a kérdezz-felelek rész során majdnem egy órán át kérdezgettek a szakma legmélyebb témáiról is. Roppant aktívak voltak, annak ellenére, hogy az arab régióban a kiütésre menő ringes szakágak jóval népszerűbbek, mint az általam mutatott pointfighting technikák” – mesélte Mórádi Zsolt.

A csepeli kick-boxosnak nem ez volt az első online szemináriuma, amit tartott, hiszen korábban egy sportolói kezdeményezésnél is megtalálták.

„A német válogatott szervezésében volt egy online képzéssorozat, amelynek egyikét én vittem. Ott a technikai korlátok miatt száznál többen nem tudtak bekapcsolódni, de azt a létszámot kimaxoltuk. A WAKO sportolói bizottságának elnökeként nagy öröm, hogy a sportolók részéről is alakulnak ilyen továbbképzések. Ezek remekül szolgálják a WAKO azon törekvéseit is, hogy a járvány sújtotta időszakban is aktív maradjon a világ kick-boxos közössége, és fenntartsuk a motivációt.”

Mórádi Zsolt arról is beszámolt, hogy napi tevékenységeinek 50-60 százalékát teszi ki a kick-box. A hazai és nemzetközi sportdiplomáciai feladatokon túl lejár edzeni klubjába, az utánpótlás és a felnőtt válogatott gerincét adó Halker-Király Team csapatához, és a csepeliek augusztusi edzőtáborában is részt vesz majd.

0 Tovább

LUBICS SZILVIA és CSÉCSEI ZOLTÁN GYŐZELMÉVEL ZÁRULT AZ UTT-126

Szombaton és vasárnap rendezték az Ultra Tisza-tó 126 futóversenyt, ahol egyéniben két távon, csapatban és kerékpáron lehetett teljesíteni Magyarország második legnagyobb tava körül. Az időjárás feladta a leckét, déltől a kilométerek mellett a pokoli hőséggel és a napsütéssel is szembe kellett nézni a teljesítőknek, mégis szép eredményekkel és legendás dobogóval zárult a verseny.

Az Ultra Tisza-tó 126 szervezői kivárásra játszottak és bejött a dolog, így a hétvégi verseny lehetett a nyár első nagy futóversenye 2020-ban. Az egyéni indulók két táv, 65 és 126 kilométer közül választhattak, míg a csapatok 126 kilométeren teljesíthettek, 2-10 fős létszámban. A verseny idén 4. alkalommal került megrendezésre, mégsem volt a „szokásos”, hiszen a teljes táv 111 kilométerről 126-ra hízott, illetve az egészségügyi helyzet miatt a rajtoltatás két napon keresztül történt, a lehető legjobban széthúzva.  

A táv növelését a nemrégiben átadott Tisza-tó feletti kerékpáros hidak tették lehetővé, a tó így teljes egészében megkerülhetővé vált – biztonságban. Ez adta annak az ötletét is, hogy a 126 kilométeres táv mellett elérhetővé tegyenek a szervezők egy 65 kilométeres távot azoknak, akik már túl vannak a maratonon, de még csak úton vannak a 100 kilométer feletti teljesítések felé.       

Pénteken 15 órától nyíltak a kapuk, és bár akkor a vihar, az eső és a hűvös adta fel a leckét, alig 12 óra múlva már a forrósággal és a napsütéssel kellett farkasszemet néznie a versenyzőknek, amely egyeseknek lassította a teljesítést, míg másokat feladásra kényszerített. 

A telt házas verseny egyéni számai szombatról:
- 65 kilométeren 135 indulóból 124- versenyző ért célba
- 126 kilométeren 141 indulóból 126 versenyző ért célba

A verseny leghosszabb távján, 126 kilométeren Csécsei Zoltánnak sikerült harmadszor is felállnia a dobogó legtetejére 9 óra 37 perc 1 másodperces idejével. A fiatalember az előző két évben toronymagasan nyerte a futamot, idén már kimondottan a címvédés miatt nevezett be a versenyre. Mögötte 10 óra 12 perc 48 másodperccel a második lett a férfiak mezőnyében Beda Szabolcs, a harmadik pedig Csereklei József 11 óra, 18 perc, 30 másodperccel.

A győztes a verseny után Facebook oldalán ennyit írt:
„Háromból Háromszor! És 111-nél kijavítottam kb 7 perccel a tavalyi időmet... Írok még később! Most a szokásos verseny utáni gyros tál-„

A verseny történetében első alkalommal állt rajthoz Tiszafüreden az ultrafutólegenda, dr. Lubics Szilvia. A verseny előtt így fogalmazott:
„Bő 7 hónap folyamatos edzés után holnap végre verseny! Várom és persze izgulok. Úgy érzem nagyon elszoktam ettől a szituációtól, olyan, mintha sosem versenyeztem volna még.”

Az izgalom ezúttal aranyat ért, Lubics Szilvi 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt ért célba; elsőként a hölgyek közt, harmadikként a teljes mezőnyben. A második Zétényi Szvetlana, 11 óra 37 perc 24 másodperccel, a harmadik pedig Horn Zsanett, 12 óra 49 perc 40 másodperccel.

Az esemény harmadik napján hajnali héttől a 8-10 fős csapatoké volt a terep, 10 órától a kerékpártúrások, 11-től pedig a Vasárnapi futóverseny résztvevői indultak útra, utóbbiban 5 és 10 kilométeren, valamint félmaratonon. 

0 Tovább

24 órás versennyel kezdődött a tájfutó idény

Egész napos megmérettetéssel vette kezdetét a hazai tájékozódási futóknál a 2020-as szezon. Az Ágasegyházán megrendezett versenyt a több klub legjobbjaiból összeállított, válogatott futókat is felvonultató, Big Br-O-thers nevű váltó nyerte. A váltóverseny mellett számos olyan futó is akadt, aki egyénileg teljesítette a pályákat 12 vagy 24 órán keresztül – adta hírül a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség.

A koronavírus-járvány miatt a tájékozódási futók tavaszi szezonját is törölni kellett, így a július 4-5-én megrendezett 24 órás váltóverseny volt az első komolyabb erőpróba az új idényben. Ennek megfelelően hatalmas mezőny állt rajthoz, összesen 83 csapatot és 17 egyéni indulót regisztráltak a szervezők. A mezőnyben szép számban képviseltették magukat a magyar válogatott legjobbjai: rajthoz állt például a tavalyi évben az Év Tájfutóinak választott Bakó Áron és Sárközy Zsófia, valamint a junior világbajnok Gárdonyi Csilla is.

Az Ágasegyháza határában fekvő terep önmagában is komoly kihívásokat tartogatott, mivel nyárra felnőtt az aljnövényzet az erdőkben, amely alaposan lassította a versenyzők futósebességét. Emiatt gyakran inkább megérte a hosszabb utat választani, csak hogy nyílt területeken vagy ösvényeken lehessen futni. A pályák hossza 2,5 és 12 km között alakult légvonalban, a versenyzők által valójában futott távok ezt mintegy 20-40 százalékkal haladták meg. Éjszaka sem állt meg a verseny, ekkor a futók fejlámpákkal futva küzdöttek a terepen. A hatfős váltók közül az a csapat győzött, amely a legtöbb pályát teljesítette sikeresen.

A papírformának megfelelően a két legerősebb névsorral rendelkező csapat küzdött a győzelemért. A Tabáni Spartacus legjobbjaiból összeálló, két felnőtt és három utánpótlás válogatott futót is felvonultató „Full mind1” csapat dominált az első órákban, ám szombat kora délután egy bokasérülés miatt elvesztették egyik legjobbjukat, így öten voltak kénytelenek folytatni a versenyzést. Ezt kihasználta a másik nagy esélyes, a „Big Br-O-thers”, ahol többek között a legutóbbi egyéni ob-t megnyerő Baumholczer Máté, valamint a felnőtt szövetségi kapitány Szerencsi Ildikó is a csapat tagja volt. Estére átvették a vezetést, az éjszakai pályák teljesítése után pedig már két kör előnnyel álltak az élen. Végül összesen 35 pályát teljesítve magabiztosan húzták be az egész napos váltóversenyt.


„Remek érzés volt kijönni ide, a hangulat tényleg nagyszerű volt. Mintha egy 10Milán vagy Jukolán, a világ legnagyobb tájfutó váltóversenyein lettünk volna, úgy néztünk elébe annak is, hogy majd éjszaka is futni fogunk. Aztán jött a sokk, a harmadik pálya után már mindenem fájt, szenvedtem, rettenetes élmény volt így végigcsinálni nekem” – nyilatkozta a győztes csapat legjobb futója, Baumholczer Máté.

Az egyéni versenyen Kovács Róbert diadalmaskodott 17 pályát teljesítve, ő a szlovén Boris Erzent és Kisházi Gábort előzte meg. A 12 órás váltók versenyét a Tabáni Spartacus „Elnökség” nevű csapata nyerte, míg ugyanitt egyéniben a hódmezővásárhelyi Kisháziné Zombori Erika teljesítette a legtöbb pályát.

Eredmények: 

 

24 órás váltóverseny:
1. Big Br-O-thers (vegyes klubokból, csapattagok: Baumholczer Máté, Szerencsi Ildikó, Fehérvári Dániel, Bogos Tamás, Tóth Adrián, Hajdu Martin), 35 teljesített pálya
2. Full mind1 (Tabáni Spartacus), 34 teljesített pálya
3. MOM Plus Ultra (MOM-Hegyvidék), 34 teljesített pálya

24 órás egyéni verseny:
1. Kovács Róbert, 17 teljesített pálya
2. Boris Erzen (szlovén), 15 teljesített pálya
3. Kisházi Gábor, 14 teljesített pálya

12 órás váltóverseny:
1. Elnökség (Tabáni Spartacus, csapattagok: Morandini Viktor, Tornai Szabolcs, Zai Bálint, Kálmán Imola, Rajmon Imola, Koren Anikó), 16 teljesített pálya
2. RÉDOSZ 1 (vegyes klubokból), 15 teljesített pálya
3. Oldtimerek (vegyes klubokból), 15 teljesített pálya

12 órás egyéni verseny:
1. Kisháziné Zombori Erika, 9 teljesített pálya
2. Juhász Gábor, 8 teljesített pálya
3. Szokol Dávid, 8 teljesített pálya

0 Tovább

Két magyar hallgató a 32-es mezőnyben

Vári Henrik és Borkai Ádám az I. FISU FIFA20 eSport Challenge-n

Július 6-16. között rendezi meg a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) az első alkalommal életre hívott FISU FIFA20 eSport Challenge-t, melyen két magyar egyetemi hallgató is képviselheti hazánkat.

A tíz akciódús nap alatt 25 ország, 37 egyeteméről, 32 férfi és 12 női játékos küzd meg a FISU FIFA20 eSport Challenge trófeájáért a FIFA20 virtuális pályáin.

Magyarországot a férfiak mezőnyében Vári Henrik az EDUTUS Egyetem (EDUTUS) hallgatója és Borkai Ádám a Széchenyi István Egyetem (SZE) hallgatója képviseli.

A FISU csütörtök kora délután online élő adásban megtartott sorsolásán a magyar hallgatókat a „C” és „D” csoportba sorsolták.

Vári Henrik (EDUTUS) a „D” csoportba került Mahmoud Mohamed (Egyiptom - October 6 University), Raj Ullash (India - SRM University) és Liang Zhanbo (Kína - Shanghai Jiao Tong University) mellé.

„Nagyon várom a versenyt. Nemzetközi versenyen még nem vettem részt ezért kicsit izgulok is, hiszen hazámat képviselem másodmagammal. Biztos, hogy vannak nagyon erős játékosok, erősebb csapatokkal, így elsődleges célom a továbbjutás a csoportból és utána minél tovább menni.” – nyilatkozta Vári Henrik.

Vári Henrik (EDUTUS) legjobb eredményei: Hungarian Pro Clubs League (HPCL) Magyar Kupa 2. hely (MTK Budapest FIFA Pro Clubs), HÖOK Egyetemi FIFA 20 Bajnokság 1. hely. Vári 2017-ben került az MTK-hoz, ahol három évig a Pro Clubs (11v11) csapatot erősítette. Ebben az átigazolási szezonban azonban búcsúzik a kék-fehérektől és egy másik csapatban folytatja tovább esportolói karrierjét, de hogy hol, az még titok.

Borkai Ádám (SZE) pedig a „G” csoportba került Mat Shairi Mohammad Firdaus (Új-Zéland - University of Canterbury), Sonday Mohammed Abbas (Dél-afrikai Köztársaság - University of Stellenbosch), Henriques-Gomes, Dillon (Ausztrália - Swinburne University of Technology) közé.

„Nagyon nagy megtiszteltetésként éltem meg, hogy a verseny előtti utolsó nap engem is beválogattak, és Henriekkel együtt képviselhetem hazámat az egyetemi FIFA20 eSport Challenge-n. Ez számomra nagyon nagy dolog, hogy bejutottam egy nemzetközi versenybe. Élőben követtem végig a sorsolást is. 17 évig fociztam, legtöbb felnőtt meccsemet Győrben NB3-ban játszottam, de bemutatkoztam NB2-es és NB1-es mérkőzésen is. A hazai versenyeken Xbox konzolon indulok, de nem fog gondot okozni a PS-re való átállás, mert sokáig azon is játszottam. Célom, hogy minél tovább menjek, mert lételemem a győzelem. Szeretnék dobogós helyezést elérni, de az egyenes kieséses szakaszban bármi megtörténhet.” – nyilatkozta a sorsolás után Borkai Ádám.

Borkai Ádám (SZE) legjobb eredménye: FIFA 20 Weekend League: 1x27 győzelem, 5x26 győzelem, Hunesz Masters Döntő (jelenleg is futó bajnokság) TOP16 résztvevő (Xbox).

 

A FISU FIFA20 eSport Challenge mérkőzéseinek időpontjai:

 

Július 6.-8.      Csoportmérkőzések

Július 9.          Legjobb 16 (1. nap)

Július 13.        Legjobb 16 (2. nap)

Július 14.        Negyeddöntők

Július 15.        Elődöntő

Július 16.        Bronzmérkőzés és Döntő

 

A csoportmérkőzések július 6-8. között zajlanak, ahol a játékosok minden csoportellenfelükkel egyszer kerülnek szembe. A győzelem 3 pontot ér, döntetlen esetén a csapatok 1-1 ponton osztoznak, a vereségért viszont nem jár pont. Minden csoportból a legjobb két játékos jut tovább a legjobb 16 közé, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek.

 

A mérkőzéseket az alábbi platformokon lehet követni:

@egyetemisport FB csatorna: https://www.facebook.com/egyetemisport/

FISU FB: https://www.facebook.com/FISU/

FISU Youtube: https://www.youtube.com/c/FISUTV

FISU TV: https://fisu.vhx.tv/browse

FISU Twitch: https://www.twitch.tv/fisutv

0 Tovább

24 órás versennyel rajtol a tájfutó szezon

Rekordszámú nevezés érkezett a minden második évben sorra kerülő 24 órás hazai tájékozódási futó váltóversenyre az idén, köszönhetően annak is, hogy a tavaszi szezon törlése után a hétvégi lesz az idei első komolyabb megmérettetés a tájfutók számára. A mezőnyben ott lesznek a legjobb magyar tájfutók, többen pedig egyedül vágnak neki az egész napos versengésnek.

Alföldi terepre látogat július 4-én, szombaton a hagyományos 24 órás váltóverseny, Ágasegyháza határában vágnak neki az indulók az embert próbáló kihívásnak. A hat főből álló csapatok első futói 10 órakor rajtolnak el, és egészen másnap délelőtt 10 óráig zajlik a verseny. A futókra 30-50 perces pályák várnak majd, a győztes pedig az a csapat lesz, amelyik a legtöbb pályát teljesíti a 24 óra alatt. A legjobbaknál már a taktikának is nagy szerepe lesz, hiszen a csapatvezetők feladata lesz eldönteni, hogy a különböző hosszúságú és nehézségi fokú pályák közül melyik futóhoz melyik illik legjobban. Egy futóra átlagosan négy óra versenyzés jut tehát, ennek egy része ráadásul éjszaka, a fejlámpák fényénél. A 24 órás futam mellett rendeznek 12 órást is azoknak, akik az egész napos versengést túl hosszúnak találják.

Összesen 100 indulója (egyéni és csapat) lesz a viadalnak. A 24 órás váltón 29 csapat fog összecsapni, a félnapos versenyben 54 váltó áll rajthoz, és lesz 17 egyéni versenyző is. A tájékozódási futásban nem gyakoriak az ilyen maratoni versenytávok, az ultrahosszútávú versenyek is ritkán hosszabbak 20-25 kilométeresnél, amit terepen mintegy 2-3 óra alatt tudnak a legjobbak teljesíteni.

A járvány miatt ki vannak éhezve a tájfutók, illetve mivel a Dél-Alföld Sportjáért Alapítvány uniós pályázatból rendezi a versenyt és így idén nincs nevezési díj, ezért hihetetlen erős a mezőny. Az utóbbi években 20-30 váltóval zajlott a verseny, idén 83 váltó és 17 egyéni futó indul, itt húztuk meg a létszámlimitet. Gyakorlatilag a teljes felnőtt-junior-ifi hazai elitmezőny részt vesz a versenyen, ami annak is köszönhető, hogy elmaradtak a világversenyek a nyáron” – nyilatkozta Szlávik Zoltán, a verseny főszervezője.

A rendezvény tájékozódási futó fesztiválként is szolgál majd. Péntek este például egy tájfutó bulival melegíthetnek a résztvevők a másnapi futásra. A 24 órás megmérettetés után hamarosan indul az egyéni versenyszezon is: július végén az Őrség Kupa nyitja a sort, augusztusban pedig minden hétvégén országos rangsoroló versenyt rendeznek. Feszített program vár tehát a legjobbakra, míg az érdeklődőknek számtalan lehetőségük lesz majd kipróbálni a sportágat.

0 Tovább

Érdi Mária megnyerte a flottabajnokságot a Balatonon!

Érdi Mária megnyerte idei második versenyét. A tokiói olimpiára készülő magyar klasszis az MVM Flottabajnokságon végzett az első helyen a Laser Hajóosztályban.

A balatonfüredi verseny zárónapján szél hiány miatt nem rendeztek futamot, így 6 futam után végeredményt hirdettek. Érdi Mária mögött Orbán Botond Máté végzett az összetett második helyén, megelőzve Kovács Attilát. Érdekesség, hogy a Laser 4.7-es kategóriában Érdi Mária testvére, Érdi János is hajóba ült, aki végül a 38. helyet szerezte meg. Ebben a hajóosztályban Verebély Mátyás győzött Nagy Bendegúz és Szokody Olivér előtt.

„Nem így terveztük ezt az idényt, de gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül az élsportolók között. Mindenesetre nagyon örülök annak, hogy már a második versenyt is lezártnak tekinthetjük. A BYC-kupa után az MVM Flottabajnokságon is sikerült felállnom a dobogó legmagasabb fokára. Mostantól, ha a körülmények, valamint az egészségügyi helyzet engedi, szeretnék majd nemzetközi edzőtáborokban is hajóba ülni.” – nyilatkozta Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövő évi olimpiai játékokra.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum