Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagy Norbi Racing Team - A hegyi Eb újabb futama következik

Ismét aszfalton a Nagy Norbi Racing Team. A hétvégén Nagy Norbert elindul a hegyi Európa-bajnokság olaszországi állomásán, Lantos Szabolcs pedig a görögországi Serres-ben ül autóba, a Twingo Kupa következő versenyén.

A hegyi Eb legutóbbi állomásán, amely a ’21-es szezon első futama volt, Nagy Norbert jó tempót autózott, igaz, az FIA-ellenőrök nem hitelesítették az eredményét, mivel autójának tankja egy korábbi fejlesztés volt.

„A cseh futam arra jó volt, hogy egy képet kapjak a mezőny, illetve a kategóriám gyorsaságáról. Úgy gondolom, hogy ha minden rendben lesz, akkor a szezon végén ott lehetek az elején.” – mondta a WTCR-dobogós pilóta.

„A Coppa Paolino Teodori egy eléggé rendhagyó pálya. Még nem versenyeztem ott, a belső felvételeket elemezve biztos, hogy nem lesz a kedvenc pályám, de hát mindenkinek ugyanez az útvonal lesz” – tette hozzá Nagy Norbert. 

0 Tovább

Elkészültek az első tervek a megújuló Csepel SC ingatlanjairól

Németh Szilárd, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) alapítója és Süle László, a Csepel Sport Club Alapítvány kuratóriumának elnöke csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be a Csepel SC frissen elkészült fejlesztési koncepciójának terveit - áll a sportegyesület hírlevelében.

A KIMBA a közelmúltban megvásárolta a Csepel Sport Club Alapítvány alapítói jogait gyakorló társaságot, és új kurátorokat nevezett ki az élére. Az új vezetőség új, nagyszabású célokat tűzött ki maga elé: az eredeti alapítói elvekhez igazodva lényegében új alapokra helyezné a "nagy Csepel Sport Clubot", szem előtt tartva, hogy a klub alapvetően a kerület, tágabb értelemben a főváros és agglomerációja dolgozóinak és azok gyermekeinek egészséges életmódjának elősegítésére, sportolásának biztosítására jött létre.

A cél a központi, tízhektáros Béke téri sporttelep teljes újjáépítése, amelyben paralimpiai központ is létesülne. Az eredeti stílusjegyeket megtartva a komoly építészeti értékeket felvonultató Bajnokok Csarnoka is újjáépülne, ahogyan a labdarúgó és az atlétikai stadion, a csaknem 3000 ember befogadására alkalmas, új versenysportcsarnok és további két edzősportcsarnok is. A programban szerepel tanuszoda létrehozása, valamint a nehézatlétikai csarnok felújítása is. A Hollandi úti kajak-kenu-telepet szintén újjáépítenék.

A felújítandó és újonnan megépítendő sportcélú épületek területe a kültéri pályákkal és a kialakítandó ökotóval együtt több, mint 70 ezer négyzetméter.

 A Magyarország kormányának kiemelt támogatásával megvalósítandó sportcélú fejlesztési beruházás napi több ezer sportolni vágyót szolgálhat ki Csepelen, hozzásegítve őket az egészségesebb élethez. A magyar szabadidős, utánpótlás- és versenysport újabb létesítményekkel gyarapodna, amely Csepel és a Csepel-sziget lakosságának életminőségét, sportszolgáltatásokhoz való hozzáférését ugrásszerűen javítaná - írták.

 A projekt teljes lebonyolítása hozzávetőleg öt-tíz évet venne igénybe, de az ütemekre bontott fejlesztésnek köszönhetően új, a közösségi életet magas szinten támogató városközpont létesül. Egy éven belül már használható, modern funkciók valósulnak meg, majd ezek bővülnének újabb és újabb épületekkel, amelyeket egyaránt igénybe vehetnek a Csepel SC sportolói és a Csepel-sziget lakóközössége - közölték.

A fejlesztéssel és a jövőbeni működtetéssel az eredeti alapítói célt és annak kedvezményezettjeit fogják szolgálni – hangsúlyozta Németh Szilárd. „Alkotni csak ésszel, szívvel és tisztességgel lehet. A Csepel SC újjáépítésével kerületünk gazdagabb, szebb lesz és minden csepeli sportszerető ember nyerni fog: profi és amatőr, versenyző és szurkoló, mester és tanítvány, diák és felnőtt egyaránt jól jár.” – mondta Németh Szilárd.

0 Tovább

Süle Gábor lett a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöke

Új elnöke van a Magyar Fallabda (Squash) Szövetségnek. A sportszervezet élére az eddigi alelnök, Süle Gábor került, miután a szövetség tisztújító közgyűlése a szakember mellett tette le a voksát.

Az eddigi elnök, Krajcsák Márk alelnökként dolgozik tovább a sportágban, az ő feladata a szakmai vonal képviselete lesz. Az új elnök elsősorban a marketing és a gazdasági oldalt erősíti majd.
Bízunk abban, hogy egy ütőképes csapat állt össze, amely a sportág népszerűsítéséért sokat tud tenni a jövőben. A terveink között szerepel az, hogy minél több emberhez eljusson, és a fallabdás bázis egyre szélesebb legyen” – összegzett a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöke.
Az újonnan felállt elnökségben helyet kapott Hoffmann Péter, akinek a segítségével a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség a nemzetközi kapcsolatait szeretné erősíteni. A további tagok, akik eddig is ott voltak a szövetség elnökségében: Divéky Anna, Pogány Péter, Lőrinczi Attila és Lőrinczi Balázs.

0 Tovább

Elindult a Nemzeti Versenysport Szövetség - Sport a testnevelésen túl elnevezésű akkreditált pedagógus-továbbképzési program

Újabb nagy volumenű kezdeményezést indított a NVESZ! Elindult a Nemzeti Versenysport Szövetség - Sport a testnevelésen túl elnevezésű akkreditált pedagógus-továbbképzési program.  

A program nyitórendezvényét csütörtökön tartották meg fővárosban, a Gyulai István Általános Iskolában. Az eseményt dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke nyitotta meg, továbbá a Klebelsberg Központ és NVESZ közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása előtt köszöntőt mondott Hajnal Gabriella, a központ elnöke.

Dr. Mészáros János elmondta, az NVESZ 61 sportágából 38 szövetség teljesítette a programba kerüléshez szükséges feltételeket eddig. „A sportágak száma természetesen bővíthető, és biztos vagyok abban, hogy egyre többen vesznek részt a projektben” – tette hozzá az elnök.

A nyitó sajtótájékoztatón elhangzott, a programot a közelmúltban elhunyt Tóth László indította el, a projekt koordinátora a jövőben Erdősi Zoltán lesz, aki egyébként a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke. Erdősi Zoltán elmondta, hogy a következő tanévben összesen 600 pedagógushoz szeretnének eljutni, hogy megismertessék velük az NVESZ sportágait.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Magyar elnöke van a Nemzetközi Tekeszövetségnek!

Fantasztikus magyar sportdiplomáciai sikerek Berlinben. A Nemzetközi Tekeszövetség (NBC) Pintyőke Marcellt választotta meg elnökévé. Megbízatása négy évre szól. A sportág történetében nem volt még magyar elnök a nemzetközi szövetség elnöki székében.

Pintyőke Marcell 12 éve a hazai szövetség elnökeként dolgozik, az NBC-nél az utóbbi években innovatív ötleteivel vetette magát észre. Korábban vezetett labdarúgó akadémiát, volt sport diplomata.

A sportvezető elmondta, olyan szövetség stratégiaalkotója szeretne lenni, amelyik működése a közös munkán és az együttműködésen alapszik. „Minden országgal együtt szeretnék dolgozni. Közös célokat szeretnék azonosítani és párosítani az érdekeket az értékekkel. Biztos nem lesz olyan döntés vagy folyamat, ami mindenkinek jó, de hiszek abban, hogy közös munkával születhetnek olyan döntések, amelyekben mindenki talál értéket. Számomra a mindegy nem válasz. A közös megoldás viszont annál inkább.” – összegzett a sszakember, aki a német Klaus Barth-ot váltotta az elnöki székben.

„Én menedzser vagyok, aki nem utasít, hanem összefog embereket, csapatot alkot, célokat határoz meg és elkötelezetten dolgozik. Meggyőződésem, hogy ideje foglalkozni azzal, hogy mi az, ami szórakoztató, mi az, ami eladható ebben a sportban. Hiszek abban, hogy nem cirkuszra van szükség, hanem egy határozott, innovatív, modern jövőképre.” – tette hozzá Pintyőke Marcell.

A berlini kongresszuson az is eldől, hogy Magyarország rendezheti a 2024-es klubvilágkupát – adta hírül a Magyar Tekeszövetség. 

0 Tovább

Másfél év után újra volt lábtoll-labda verseny

A koronavírus-járvány miatti másfél éves versenyszünet után  újra éledt a lábtoll-labdázás. Június 19-én és 20-án Újszászon a 21. Páros Országos bajnoksággal és egyéni ranglista versennyel kezdtek a lábtollasozók. A hazaiak kiválóan szerepeltek és minden versenyszámot megnyertek. Farkas Lilla és Herczeg Gábor három számban is a legjobbnak bizonyult.

Eredmények:

Férfi páros (20): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Huszár Emil, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE), döntő: 21-15, 17-21, 21-12, 3. Horváth Gergő, Takács Endre és Farkas Balázs, Lukács Benedek (mindkettő Nagykanizsa ZSE)

Női páros (9): 1. Farkas Lilla, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE), döntő: 21-5, 21-12, 3. Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) és Buki Napsugár, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE)

Vegyes páros (15): 1. Herczeg Gábor, Farkas Lilla, 2. Tóth Gábor, Vachal Krisztina, döntő: 21-14, 21-14, 3. Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet és Kökény Martin, Szaszkó Dorka (mind Újszászi VVSE)

Férfi egyéni (21): 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntő: 21-14, 21-17, 3. Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) és Kanalas Renátó (Újszászi VVSE)

Női egyéni (7): 1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 2. Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK), döntő: 21-10, 21-13, 3. Kovács Evelin és Ézsiás Fanni (mindkettő Újszászi VVSE)

0 Tovább

5. lett a Herczig-Ferencz kettős a lengyel EB futamon

Egy nagyon erős mezőnyben az 5. helyet szerezte meg a Herczig Norbert-Ferencz Ramón páros a rali Európa-bajnokság idei első futamán Lengyelországban.

„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel, hiszen 38 R2-es autó állt rajthoz. Végig magabiztosan versenyeztünk, talán egy melegebb szituációnk volt, pedig itt nagyon sok helyen 160-180 km/h tempóval autózunk keresztbe. Annak külön örülök, hogy az év elején elhatározott tesztprogram, amelynek része volt, hogy elindultunk a portugál VB futamon, az már most éreztette jótékony hatását. Az autó és a csapat is kiválóan működött”- mondta mosolyogva a SKODA Rally Team Hungária pilótája.

„Most egy rövid időre haza jövünk, de aztán már megyünk is vissza Lettországba, ahol vár ránk a második idei futam július 1. és 3. között.”- tette hozzá Herczig Norbert. 

0 Tovább

Lendületben a Herczig, Ferencz kettős!

Az élmezőnyben autózik a Herczig, Ferencz páros a rali Eb-n. A Lengyel Rallye vasárnap zárul.

A rali Európa-bajnokság első futamán Lengyelországban ült autóba a ŠKODA Rally Team Hungaria kettőse. Herczig Norbert és Ferencz Ramón a pénteki kvalifikáción a hatodik leggyorsabb időt autózta, a szuperspeciál után pedig a 14. helyről kezdte meg a versenyt.

„Meglátszik az a plusz verseny, amit Portugáliában, a világbajnoki mezőnyben teljesítettünk. Jó a tempónk a nyitófutamon és nagy kedvvel versenyzünk” – összegzett Herczig Norbert.

A páros a zárónapot az összetett hatodik helyről várja, ami ebben az erős mezőnyben kifejezetten jó pozíciónak számít.

„Nagyon kis különbségek vannak a negyedik helyezettől a kilencedikig. Igyekszünk mindent kihozni magunkból és az autóból az utolsó hat szakaszon.” – tette hozzá a négyszeres abszolút magyar bajnok.

A mezőny vasárnap Mikolajkiból az utolsó városi szakaszra Varsóba megy, és ott zárul a nagy presztízsű Lengyel Rallye, amelyet ezúttal századik alkalommal rendeztek meg.

0 Tovább

Uszonyosúszás - Ez volt minden idők legjobb magyar junior világbajnoki szereplése!

Egy arany, egy ezüst és egy bronz a végére. A magyar junior uszonyosúszó-válogatott minden várakozást felülmúlva 19 éremmel zárta a világbajnokságot Lignanóban. Ez volt minden idők legjobb magyar junior világbajnoki szereplése.

A zárónapon Kiss Nándor lett aranyérmes, miután a 800 méteres felszíni úszásban sem talált legyőzőre. Itt a dobogó 2. fokára is magyar versenyző állhatott fel, Pázmányi Sándor ugyanis ezüstérmes lett. A 4X100-as férfi felszíni váltó sem tért haza érem nélkül, a Lipők Larion, Pázmányi Sándor, Béres Attila, Kiss Nándor kvartett ugyanis bronzérmes lett. A délelőtti selejtezőben Márton Balázs is segítette a váltót, az ő helyére ugrott be a fináléba Kiss Nándor.

A szakvezetés a vb előtt felhívta a figyelmet arra, hogy egy nagyon motivált, jó formában lévő magyar válogatott utazik ki Olaszországba. Az elvárásokkal kapcsolatban Kókai Dávid csapatvezető akkor úgy fogalmazott, hogy 15 érem is összejöhet a mieinknek. A vége 19 érem lett, amely jó bizonyítéka annak, hogy a Magyar Búvár Szakszövetségnél jó kezekben van az utánpótlás.

"Hat arany-, nyolc ezüst- és öt bronzéremmel zártunk. Ez minden idők legjobb junior világbajnoki szereplése, ami önmagáért beszél! Külön kiemelném, hogy az érmek jelentős részét olyan fiatalok szerezték, akik még jövőre is ebben a korosztályban versenyeznek. Négy váltó versenyszámban is érmet szereztünk, ami jól mutatja, mennyire kiegyensúlyozottan erős volt a mostani junior-válogatott" – összegzett az utolsó eredményhirdetés után Veress András, az 5 aranyérmet szerző gyöngyösi kettős, azaz Kiss Nándor és Pernyész Dorottya edzője.

Junior uszonyosúszó-világbajnokság

Lignano/Olaszország

A magyar dobogósok:

-          Arany

férfi 400 m felszíni– Kiss Nándor (junior világcsúcs - 2:58,70 p.)

női 100 m uszonyos gyors - Pernyész Dorottya (junior országos csúcs - 48,10 mp.)

férfi 1500 m felszíni - Pázmányi Sándor

200 m felszíni - Kiss Nándor (junior országos csúcs - 1:21,50 p.)

női 50 m uszonyos gyors - Pernyész Dorottya

800 m felszíni - Kiss Nándor

-          Ezüst

női 100 m felszíni - Suba Sára (junior országos csúcs - 40,18 mp.)

férfi 100 m uszonyos gyors - Lipők Larion

4x100 mix gyors - Pálfi János, Pernyész Dorottya/Szili Ágnes, Linzenbold Zsófia, Lipők Larion (Szili a selejtezőben úszott)

női 50 m felszíni– Suba Sára (junior országos csúcs - 18,42 mp.)

férfi 400 m uszonyos gyors - Béres Attila

női 4x200 felszíni - Borka Panna, Sztancsik Mária, Szili Ágnes, Suba Sára

férfi 4x200 felszíni - Pázmányi Sándor, Béres Attila, Márton Balázs, Kiss Nándor

férfi 800 m felszíni - Pázmányi Sándor

-          Bronz

férfi 400 m felszíni - Pázmányi Sándor

női 200 m felszíni - Suba Sára

női 200 m uszonyos gyors - Pernyész Dorottya (egyéni csúcs - 1:47,37 p.)

férfi 50 m uszonyos gyors - Lipők Larion

férfi 4x100 felszíni - Lipők Larion, Pázmányi Sándor, Béres Attila, Kiss Nándor/ Márton Balázs (Márton a selejtezőben úszott)

0 Tovább

Rali Eb – Felbőgtek a motorok Lengyelországban

Elstartolt a rali Európa-bajnokság idei sorozata. A Lengyel Ralin a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős a pénteki kvalifikáción a hatodik leggyorsabb időt autózta, ezek után a magyar duó a 10. rajthelyet választotta.

A mezőny túl van egy szuper speciálon is, amely már beleszámít a versenybe, itt a ŠKODA Rally Team Hungaria kettőse a 14. idővel zárt, innen kezdődött a mai első szakasz.

A Lengyel Ralin ma nyolc, holnap pedig hat szakaszt teljesítenek a versenyzők.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum