Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rögbi Eb – A legerősebb összeállításban léphet pályára a férfiválogatott

Mindenki egészséges, és sikerre éhes a magyar férfi rögbi-válogatottnál. Czakó Attila szerint a pénteken kezdődő hazai rendezésű Európa-bajnokságon számukra kulcsfontosságú az izraeliek elleni összecsapás.

„A csoportból a legjobb kettő megy tovább, márpedig nekünk vannak továbbjutási szándékaink.” – mondta a magyar csapatkapitány.

„A Rugby Europe Trophy 7’s legutóbbi állomásán Zágrábban a kilencedik helyen végeztünk, igaz akkor a sérülések és a koronavírus alaposan megnehezítette a dolgunkat. Most már mindenki egészséges. Ha lehet így fogalmazni: a legerősebb összeállításban tudunk pályára lépni” – összegzett a csapatkapitány.

A magyarok csoportmeccsei:

Nők

07.09, péntek

10:44 Magyarország-Finnország

14:30 Magyarország-Moldova

16:30 Magyarország-Norvégia

18:30 Magyarország-Csehország

Férfiak

07.10, szombat

11:50 Magyarország-Izrael

15:58 Magyarország-Belgium

19:42 Magyarország-Lettország

0 Tovább

76 évesen 455 kilós összteljesítménnyel Európa-bajnok Fábri János!

Fantasztikus magyar siker! Az erőemelő Fábri János Európa-bajnoki aranyérmet szerzett.

erőmelés

A 76 (!) esztendős magyar kiválóság a Pilsenben megrendezett masters Európa-bajnokságon nem talált legyőzőre az M4-es összetett kategóriában.

 A sportág világklasszisa 455 kilogrammos összteljesítménnyel állhatott fel ismét az Európa-bajnoki dobogó tetejére.

erőmelés

Fábri János 160 kilogrammal guggolt, 75 kilóval fekvenyomott és 220 kilogrammot teljesített felhúzásban.

A magyar legenda a 13. Európa-bajnoki aranyérmét szerezte meg. 

0 Tovább

Uszonyosúszó-vb: Szerdán sem maradtunk világbajnoki arany nélkül

Négy érem az utolsó előtti versenynapon a Tomszkban zajló uszonyosúszó-világbajnokságon. Az oroszországi vb-n Senánszky Petra megnyerte az 50 méteres uszonyos gyors döntőjét, ugyanebben a számban Varga Krisztina ezüstérmes lett. Lengyeltóti Bence is folytatta jó szereplését, hiszen a dobogó harmadik fokára állt a 400 méteres uszonyos gyors fináléját követően.

A negyedik szerdai magyar érem igazi csapatmunka volt: a 4x200-as felszíni női váltó érdemelte ki. A Suba Sára, Blaszák Lilla, Szabó Anita, Károlyi Csilla alkotta négyes a harmadik helyen végzett.

A magyar küldöttség három nap után 5 arany 5 ezüst és 4 bronznál tart az oroszországi világbajnokságon.

0 Tovább

Rögbi Eb – A nők a finnek ellen kezdenek

A cél a négy közé kerülés. A Kincsem Parkban megrendezendő rögbi Európa-bajnokságon a nők a finnek ellen kezdenek. A csapatkapitány szerint ennek a találkozónak fontos szerepe van.

„Ahhoz, hogy végül a négy közé jussunk, a finnek elleni találkozót nyerni kellene. Később a moldávokkal és a csehekkel is összecsapunk a csoportban. Utóbbiak jó formában vannak, Zágrábban ők nyerték a Rugby Europe Trophy 7’s horvátországi állomását. A moldávokat már vertük, de végülis korábban a finneket is legyőztük már többször.” – összegzett Vitéz Georgina, a magyar válogatott csapatkapitánya, aki elárulta, a meleg miatt külön állóképességi edzéseken vettek részt.

„Bár azt jósolják, hogy péntekre lehet egy kis lehűlés, mi egyelőre nem akarunk időjárással foglalkozni. Mindegy, hogy mekkora kánikula lesz, nekünk a nyerhető meccseket hozni kell” – tette hozzá a csapatkapitány.

A háromnapos torna zöld rögbi Eb lesz. A szervezők tájékoztatása szerint a kontinensbajnokságon kizárják a PET-palackok használatát, a közönség számára hűtött ivókutakat telepítenek, a sportolóknak pedig újratölthető kulacsokkal biztosítják a frissítést. A felszolgált élelmiszerek alapanyagai magyar termelői forrásból és magyar vállalkozók által feldolgozott és szervizelt szolgáltatás lesz.

Július 9-én a női csoportmeccsekkel kezdődik az Eb, 10-én a női helyosztók mellett pályára lép már a férfiválogatott is. A 11-i zárónapon pedig a férfi helyosztókkal ér véget a kontinensbajnokság. A nőknél két csoport van, a magyarok mellett a csehek, a finnek, a moldávok és norvégok szerepelnek az A jelű ötösben.

A férfi küzdelmeket három csoportban bonyolítják le, a magyar nemzeti csapat a C-csoportban kapott helyet a belgákkal, az izraeliekkel és a lettekkel.

Az Eb mindhárom napján a belépés díjtalan. 

0 Tovább

Uszonyosúszás - Szárnyalnak a magyarok a vb-n

Sporttörténelmi nap! A magyar uszonyosúszó-válogatott a Tomszkban zajló világbajnokság 2. versenynapján három aranyérmet szerzett, emellett két ezüstöt és egy bronzot.

Bukor Ádám a 200 felszín döntőben győzött, míg Varga Krisztina a 200 női uszonyos gyors fináléjában nem talált legyőzőre. Zárásként a 4x100 méteres mix gyorsváltó világcsúccsal szerzett világbajnoki aranyérmet. A váltó a selejtezőben a Holoda Péter, Senánszky Petra, Varga Krisztina, Hamlin Matthew összeállításban úszott, míg a fináléban a Holoda Péter, Cséplő Kelen, Varga Krisztina, Senánszky Petra felállásban teljesített.

1500 méteres felszíni úszásban Pázmányi Sándor ezüstérmes lett, akárcsak Lengyeltóti Bence a 200 uszonyos gyors döntőjében. Utóbbi számban Cséplő Kelen a harmadik helyet szerezte meg.

„Hihetetlen napot zárt a magyar válogatott! Ez a sportág történetének legeredményesebb napja. Bukor Ádám és Varga Kriszta minden dicséretet megérdemel, csakúgy mint a még junior korú Pázmányi Sándor, és a remeklő Lengyeltóti Bence és Cséplő Kelen. Az igazi csattanót a 4x100 méteres váltó adta, ahol a magyar csapat döbbenetes világcsúccsal, 3 másodperccel a korábbi rekordon belül lett aranyérmes!” – összegzett Kókai Dávid csapatvezető.    

A magyar küldöttség két nap után 4 arany 4 ezüst és 2 bronznál tart az oroszországi világbajnokságon.

0 Tovább

Modern sporteszközzel segíti klubjait a kick-box szövetség

Mindent elkövet a Magyar Kick-box Szakszövetség azért, hogy támogatást nyújtson a hozzá tartozó hazai egyesületeknek és sportolóknak. Ez a feltételek és felszerelések biztosításától az anyagi támogatásig számos formában történik. Ezúttal pedig egy világszerte hódító új sporteszköz, a BlazePod használatával próbálnak innovatív segítséget nyújtani a kluboknak – adta hírül az MKBSZ.

 

A hazai versenyek rendezéséhez a szövetség rendszeresen biztosít különböző eszközöket, kellékeket – kezdte az MKBSZ által nyújtott segítségek felsorolását Galambos Péter. A szövetség elnöke a továbbiak között említette a központi edzőtáborok finanszírozását a résztvevőknek, akárcsak azt, hogy saját gyártású melegítővel látják el a válogatott sportolóikat. Ami a világversenyekre utazást illeti, a sportvezető elmondta: a felnőtt Eb- és vb-érmesek teljes költségét állja a szövetség, ami a magyarok kiemelkedő eredményességét tekintve egyre komolyabb tétel. Az utánpótlásnál pedig a válogatott melegítőn kívül fizetik a küzdőruhát és a nevezési díjat is, ami szintén számottevő összeg, figyelembe véve, hogy az utóbbi világversenyeken rendre száz fő fölötti létszámmal indultak a magyar fiatalok.

Legutóbb az MKBSZ egy, az edzéseket segítő modern sporteszköz, a BlazePod kipróbálására ösztönözte a tagságát. A napokban bemutatót tartottak az érdeklődő hazai klubok képviselőinek. Az eseményen – amelyen Galambos Péter mellett jelen volt Király István, a szövetség alelnöke, a sportág európai szervezetének első embere is – a megjelentek először elméleti oktatásban részesültek a sportszer működéséről, majd a gyakorlatban is megtapasztalhatták az eszközök nyújtotta lehetőségeket.

Nagy fantáziát lát a reakciósebesség, gyorsaság, állóképesség, koncentráció és más képességek fejlesztésére alkalmas technikai eszközben, amely telefonos applikációval működtethető – fejtette ki Galambos Péter.

„A lehetőségek végtelen tárházát nyitja meg a gyakorlatok terén, ha egy edzőnek van hozzá affinitása. Emellett minden adat naplózódik, így hosszútávon olyan információk állnak majd rendelkezésre, amelyekből roppant hasznos következtetéseket lehet levonni, hogy egy-egy versenyzővel milyen irányban érdemes továbblépni.”

A kick-box elnök elmondta: a szövetség több szettet is vásárolt a BlazePodokból, és használatra ingyenesen a klubok rendelkezésére bocsátották. A tervek szerint néhány hónap múlva workshopot tartanak majd a tapasztalatokról annak érdekében, hogy aztán az eszközt sportágspecifikusan a lehető leghatékonyabban tudják majd használni a hazai kick-boxosok. 

0 Tovább

Uszonyosúszó-vb: Egy arany, két ezüst, egy bronz az első napon

Erős magyar kezdés a Tomszkban zajló uszonyosúszó-világbajnokságon. A magyar csapat tagjai négy érmet szereztek az első versenynap.

Senánszky Petra ott folytatta, ahol a legutóbbi vb-n abbahagyta. A világklasszis uszonyosúszó a női 100 uszonyos gyors döntőjét megnyerve ismét világbajnok lett. Senánszky immár öt éve verhetetlen. Mögötte Varga Krisztina vb-ezüstérmet szerzett. Ugyancsak ezüstérmes lett Mozsár Alex a férfi 400 méteres felszíni fináléban. Bukor Ádám is érmet szerzett az első napon, ő Mozsár mögött csapott célba, így harmadik lett.

"Izgalmas, taktikus és érzelmes nyitónapon vagyunk túl, ahol az első aranyérem mellett öt Világjátékok kvótát is szereztünk! Senánszky Petra ötödik egymást követő világbajnokságon nyerte meg a 100 méteres uszonyos gyorsúszást, ami egészen egyedülálló a sportág történetében!" - értékelt Kókai Dávid csapatvezető

0 Tovább

Ultra Tisza-tó 130

Bringáztak, futottak, csapatban és egyéniben, 65 vagy 130 kilométeren. A Tisza-tó gátja idén is telt házig benépesült 2 napra.

 Hétvégén ismét a sulyom “őshazája”, a Tisza-tó adott otthont a futás  és bringázás szerelmeseit tömegével megmozgató Ultra Tisza-tó eseménynek.

A szervezők ötödik alkalommal bonyolították a népszerű eseményt, amely az idei évben az eddigi legnagyobb létszámot vonzotta a keleti országrész csodálatos tájegységéhez.

Az esemény már pénteken elkezdődött, igaz ekkor még csak a rég nem volt találkozásnak örültek  a nevezők a megnyitón. Szombat hajnaltól viszont végre ismét a futásé lehetett a főszerep! 6:00-kor rajtolt az UTT 130 kilométert egyéniben teljesítők mezőnye, majd a csapatok rajtjai következtek, hogy az oda-vissza kör megtételét követően visszaérjenek a Morotvára, és együtt ünnepeljék a közös teljesítést.

Az egyéni próbatételre a 65 kilométeren is volt lehetőség, amely a Tisza-tó megkerülésével vezette célba a sportolókat.

A szombati versenynap, és egyben az Ultra Tisza-tó történetének legizgalmasabb befutóját a női 65 km véghajrája adta. A finishben mindössze 10 méter, másodpercekben kifejezve csupán 4 másodperc volt a különbség az első és a második helyezett versenyző között. De a férfiak legjobbjai is a táv utolsó méteréig izgalomban tartották a közönséget.

A legnagyobb kihívást teljesítőket, az ultrákat, akik egyéniben vagy párosban küzdöttek meg a távval és a feldatattal,  a célba érkezés után regeneráló masszázzsal várták a szervezők. Nem maradt el a tradicionális zsíros kenyér party sem, amely nélkül immár elképzelhetetlen ez a rendezvény. A sportolók frissítésében  a Primavera ásványvíz, az ajándék Varga bor, valamint a Dreher24 alkoholmentes verziója segített.

Vasárnap reggel a bringások vették birtokba a gátat, akik a Philips GO Bringatúra teljesítőiként tekertek oda és vissza a tó körül. Számukra nem az időmérés és az egymással való versengés, hanem a lenyűgöző környezetben zajló túrázás, a közös sportolás jelentette a kikapcsolódást.

Ugyanakkor vasárnap sem maradtak hoppon, akik a futás okán érkeztek a versenyközpontba, hiszen 3 táv - 5 km, 10 km és félmaraton - közül is választhattak a Vasárnapi Futóverseny keretében.

Bár a pénteki nyitónapon még esős, szeles hétvégének indult az idei UTT, az elmúlt évek tapasztalatai alapján az extra meleg versenynapokra is készültek a szervezők. A frissítőpontokon minden eddiginél több jéggel és lehűtött vízzel várták a versenyben résztvevőket. Számokban kifejezve: több, mint 1 tonna jég, 15 tonna víz állt rendelkezésre pályán, és további extra meglepetésként 3 ponton slagos frissítést is beüzemeltek.

Az UTT a szervezők által bonyolított többi eseményükhöz hasonlóan pohármentesen, zöld szemléletben zajlott.

0 Tovább

Uszonyosúszás – Több magyar éremesélyes indul a világbajnokságon

Az oroszországi Tomszkban megkezdődik a 2021-es CMAS Uszonyosúszó Világbajnokság. A négynapos világversenyen húsz fős magyar küldöttség vesz részt. A csapatból szinte mindenki éremeséllyel ugrik medencébe.

„A juniorok 2 héttel ezelőtti sikeréből (is) táplálkozva, bizakodva érkeztünk az oroszlán barlangjába. Érmekért ugrunk majd vízbe a világ legjobbjaival teletűzdelt mezőnyben. Erősnek ígérkeznek a váltó csapataink, melyek mellett Senánszky Petra, Varga Krisztina, Bukor Ádám, Mozsár Alex és Holoda Péter is aranyesélyesek a legjobb számaikban, és jó pár további éremben is reménykedünk. Bízunk benne, hogy 8-10 Világjátékok kvalifikációt is szerezhetük, hiszen ez az esemény az egyetlen kvótaszerző verseny a sportág jövő évi csúcseseményére” - vázolta fel az esélyeket Kókai Dávid csapatvezető.

Az első versenynap hétfőn lesz. 

0 Tovább

Jet-ski: Összesen egy tucat érmet szereztek a magyarok a felnőtt Eb-n és junior vb-n

A jet-skis magyar nemzeti csapat a felnőtt Eb-n és a junior vb-n is az éremtáblázat élén zárt a lengyelországi Elkben. A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint a felnőtt Európa-bajnoki futamon a magyarok három aranyat, négy ezüstöt, és két bronzot szereztek.

Szabó Barnabás, Jászai Csongor és a magyar színekben induló osztrák Kevin Reiterer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Ezüstérmes lett Major Marcell, Hársfalvi Gergely, Süli Csaba és ifj. Komonyi Lajos, míg a dobogó harmadik fokára Cseke Zsolt és Sümegi Martin állhatott fel.

A junior vb-futamon Jászai Csongor is indult, és a felnőtt Eb-aranya mellé vb-elsőséget is szerzett. Süli Csaba és ifjabb Komonyi Lajos ezüstérmes lett a világbajnokság lengyelországi állomásán.

„Tizenkét éremmel térhetünk haza, és ez több, mint biztató a hazai állomás előtt, amely zárófutam lesz. A Nyíregyháza melletti Leveleken lesz az Eb, illetve vb-futam két hét múlva, és külön öröm, hogy ebben a csapatban még további tartalékok is vannak, mivel több pontszerzőnk is volt Lengyelországban. Ők közel álltak az éremszerzéshez” – összegzett Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum