Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tokióból jelentjük - Hosszú út, hajóátvétel, edzés, maszk

Érdi Mária már Tokióban edz. A magyar vitorlásversenyző hosszú és fárasztó utazás után érkezett meg a jövő pénteken kezdődő olimpia helyszínére.

„Nem mondom, hogy életem legkiegyensúlyozottabb utazásán vagyok túl. Helyi idő szerint valamikor hajnali háromkor értünk a szállodába. Ezt követte egy igencsak rövid éjszaka, mivel a következő nap hajóátvétel volt.” – számolt be Érdi Mária.

A többszörös utánpótlás világ- és Európa-bajnok elmondta azt is, hogy a kikötőtől mintegy félórányi távolságra kaptak szállást.

„Shuttle bus-szal járunk ki a kikötőbe, ahol megtörtént a hajóátvétel, fel is szereltem és folyamatosan edzünk” – mondta Érdi Mária. 

0 Tovább

Kárelhárítás után elrajtolt a magyarországi jet-ski Eb

Szó szerint viharos körülmények között vette kezdetét pénteken a vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam a Nyíregyháza melletti Levelek taván. A csütörtök esti hatalmas vihar miatt ugyanis elmaradt a Magyar Nagydíj ünnepélyes megnyitója – amelyen Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett volna –, a péntek reggel pedig főként a kárelhárítással telt.

Czeller Béla, a Magyar Jet-ski Szövetség elnökének elmondása szerint több mint egymilliós kárt okozott a csütörtökön lecsapott hatalmas vihar, a verseny felszereléséhez tartozó harminc sátor használhatatlanná vált, és a szél által megrongált pályát is újra kellett építeni. A szervezők hajnalban nekiláttak károk rendbehozatalának, és megfeszített munkájuknak köszönhetően némi csúszással, de a szabadedzésekkel pénteken fél egykor – az eredetileg kalkuláltnál két órával később – megkezdődött a verseny.

Czeller Béla elmondta: igyekeznek időt nyerni a szabad- és időmérő edzéseken, és reményeik szerint a korábbi terveknek megfelelően pénteken megkezdődhetnek az első futamok is a Magyar Nagydíjon.

Az Európa-bajnokság és junior világbajnokság leveleki állomásán három futam eredményei alapján avatnak bajnokokat.

0 Tovább

Teqball - Kialakult a világbajnokságon induló magyar csapat

Megvan, hogy kik képviselik a magyar színeket a következő teqball-világbajnokságon.

Véget ért ugyanis a Hungarian Teqball Challenger Series. Az utolsó, balatonfüredi állomáson egyéniben Bányik Csaba győzött Blázsovics Ádám és Katz Balázs előtt. Párosban a Blázsovics, Bányik duó nyert, a Murvai Kristóf, Velkey Balázs párost és a Odnoga Mátyás, Forgács Bence kettőst megelőzve.

Vegyespárosban Bányik Csabáé és Janicsek Zsanetté lett az aranyérem. Másodikként Bakó Ádám és Vasas Lea végzett, míg Katz Balázs és Nyéki Anna a bronzérmet vihette haza. A vb-t az év végén rendezik meg – jelen állás szerint Kenyában.

A sorozat összesített eredményei alapján eldőlt, hogy Magyarországot a következő csapat képviseli a világbajnokságon:

Egyéni: Blázsovics Ádám

Páros: Blázsovics Ádám & Bányik Csaba

Vegyes páros: Bányik Csaba & Janicsek Zsanett

Valamennyien a Phoenix Teqball Academy játékosai. 

0 Tovább

Soha nem látott jó szereplés várható a jet-ski Magyar Nagydíjon

Péntektől vasárnapig Európa-bajnoki és junior világbajnoki jet-ski futamnak ad otthont a Nyíregyháza melletti Levelek tava. Az idei Magyar Nagydíj mindkét sorozat záró állomása lesz, így végeredményt is hirdetnek majd. A Magyar Jet-ski Szövetség elnöke, Czeller Béla minden korábbinál jobb eredményt vár a magyar válogatottól, és azt, hogy az Eb és a vb-sorozatban is Magyarország végezzen az első helyen a nemzetek között.


Csütörtök este zárul a nevezés, de az eddig beérkezett jelentkezések alapján 22-23 ország 120-130 versenyzőjének indulása várható, ami meghaladja a tavalyi létszámot - számolt be róla Czeller Béla. Ez annál is nagyobb dolog, mert eggyel kevesebb lesz a kategóriák száma, ugyanis 2020-hoz képest a veteránok ski (állós) versenyszámát a nemzetközi szövetség kivette a programból. Ezáltal Leveleken 12 Európa-bajnoki és két junior világbajnoki kategóriában mérhetik össze tudásukat a versenyzők. Az elnök sajnálja a csökkentést, hiszen a kimaradó versenyszámban is lett volna magyar éremesély, ugyanakkor így is minden eddiginél jobb szereplést remél a magyar válogatottól.

"A lengyelországi Eb- és vb-futamon rekordnak számító tizenkét érmet szereztek a sportolóink, és ugyanezt várom tőlük a hazai rendezésű világversenyen. Ami pedig az összetett végeredményét illeti, bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni az országok közötti versenyt. Nagy versengés lesz, hiszen az észtek, a svédek és a portugálok is nagyon erősek, de remélem, hogy végül Magyarország lehet Európa elsőszámú jet-skis nemzete. Külön ki kell emelnem a juniorokat, akik szenzációsan teljesítettek Lengyelországban. Az ő esetükben azt gondolom, hogy a két kategóriában egy arany- és két ezüstérmet is be tudnak gyűjteni, ezzel pedig egyértelműen ott is az éremtáblázat élén végezne hazánk."

Czeller Béla - aki a fiatalabbaknak példát mutatva a veteránok között maga is indul a nagydíjon - elmondta: 28 fős a magyar válogatott, amelynek az az érdekessége, hogy a 18 magyar állampolgárságú jet-skis mellett tízen külföldiek - szlovákok, osztrákok és dánok -, de ők is magyar liszensszel szállnak vízre, amit a sportvezető jelentős sportdiplomáciai sikerként könyvel el.

"A szlovákok közül öten már évek óta magyar színekben állnak rajthoz, akárcsak két osztrák jet-skis. Mindazonáltal az idén Ausztriában megszűnt a motorcsónak szövetség, és a top versenyzőknek más nemzethez kellett igazolniuk. Így került hozzánk az állós Kevin Reiterer és az ülős Daniel Lasselsberger, akik közül Reiterer tízszeres világbajnok, egy igazi legenda. Óriási dolog, hogy egy osztrák klasszis nem a németekhez fordul, sem a szlovénekhez vagy a horvátokhoz, hanem hozzánk jön, ez nagyon komoly elismerés a szövetségünk számára" - nyilatkozta az MJSZ vezetője.

A Magyar Nagydíj csütörtökön este az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, amelyen részt vesz Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is.

0 Tovább

Paralimpia – Ismét lesz magyar induló parafekvenyomásban!

Sedric Watchou képviselheti a magyar színeket Tokióban

Az idei paralimpián is lesz magyar parafekvenyomó – adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség.

„A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) tájékoztatása szerint Sedric Watchou képviselheti a magyar színeket a paralimpián, miután szabadkártyát kapott” – mondta Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Sedric Watchou az utóbbi időszakban a 88 kilogrammos mezőnyben vetette magát észre a nagy nemzetközi versenyeken, többek között Eb-ezüstérmet szerzett, így megérdemelten kapott paralimpiai indulási jogot.

„A parafekvenyomás 1988 óta szerepel a paralimpián. Jó azt kijelenteni, hogy sorrendben a 9. játékok következik, ahol indul magyar versenyző. Eddig három magyar éremszerzés volt: ’88-ban Nánási István ezüstöt nyert, 2004-ben Szávai Csaba bronzérmes lett, míg 2016-ban Tunkel Nándor ugyancsak harmadik lett” – tette hozzá a sportvezető.

A paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg Tokióban.

0 Tovább

Ausztriában készülnek a rali-Eb-re Vogel Adriék

Egy héttel a FIA ERC, vagyis a rali-Eb olaszországi fordulója, a Rally Di Roma Capitale előtt Ausztriában, a Rallye Weizen áll rajthoz most hétvégén Vogel Adrienn és Notheisz Ivett.

A Roger Racing Team magyar női ralipárosának a következő két versenyen is a cseh Orsák Rallysport adja a technikai és logisztikai hátteret. A több mint 160 kilométeres osztrák ralin most először áll rajthoz a duó.

“Úgy gondoltuk, jó felkészülés lehet, ugyanúgy aszfaltos verseny, ugyanúgy fent a hegyekben, mint a római Eb-futam. Maga az aszfalt minősége és tapadása is nagyon hasonló, persze esőben más lesz. Nagyjából 14 km-es gyorsaságik várnak ránk most pénteken és szombaton. Soha nem versenyeztem még Ausztriában, ismeretlen pályák lesznek, amiken biztosan sok lesz a felhordás, sok a kifelé dőlős visszafordító és a bukkanó is, szóval nagy kihívás előtt állunk” - foglalta össze a várható körülményeket Adrienn.

Vogelék Ausztriában és Rómában is a rally4-es Ford Fiestával indulnak. Az idei évben egy másik versenyautóval, egy Peugeot 208 rally4-essel is gyűjtötték a kilométereket. A pilóta elégedett az eltelt félév eredményeivel.

“Jó lenne, ha még többet mehetnénk, de nem panaszkodom, mert voltak dobogós helyezéseink a Peugeot kupában, ahol nagyon erős a mezőny. Így is nagyon sok tapasztalatot szereztünk, érzem, hogy minél több kilométert megyek, annál jobban el tudom vállalni a tempósabb részeket, egyre kényelmesebbek is ezek, és minden alkalommal feszegetem a határaimat. Jó, hogy kétféle autóval megyek, mert másak a tapasztalások, mindkettő kölcsönösen építi a bizalmamat a másikban, valamint a vezetési képességeim is fejlődnek.”

Az említett két versenyautó mellett egy harmadikat is volt szerencséje kipróbálnia Adrinak, igaz, azt csak navigátorként.

“Fantasztikus szerencse volt, hogy beülhettem az egyik legtapasztaltabb magyar raliversenyző, Bútor Robi mellé a Citroën C3 WRC-be, hogy megtapasztaljam, mi a különbség egy WRC és egy rally4-es autó között. Nagyon gyorsan történik benne minden, kell hozzá a vezető profizmusa. Minden pillanatban azt éreztem, hogy bőven a fizika határai felett áll. Persze, hogy kedvet kaptam hozzá, de ahhoz rengeteg kilométert kell menni, hogy a pilóta egyáltalán megérezze az autót” - számolt be élményeiről Vogel Adri, aki navigátorával, Notheisz Ivettel július 16-án és 17-én az ausztriai Rallye Weizen indul.

(Roger Racing Team)

0 Tovább

Rögbi Eb – Erőn felüli női szereplés, búcsúzó férfiak

Véget ért a Rugby Europe Trophy 7’s, ez az olimpiai hetes szakág másodosztályú kontinensbajnoksága. A magyar női válogatott az ötödik helyen végzett, a férfiak pedig a 9. helyen zártak, így kiestek. Jövőre a III. divízióban folytatják.

rögbi

A magyar női rögbiválogatott az ötödik helyen végzett a Rugby Europe Trophy 7’s budapesti állomásán, ezzel ötödikként zárt az Eb-sorozatban. A Kincsem Parkban megrendezett kontinensbajnokságot az ukránok nyerték meg. Ukrajna ezzel a sikerrel megnyerte a 2021-es Rugby Europe Trophy 7’s-t.

A férfiválogatott két győzelmet is behúzott vasárnap. Előbb a horvátokat győzte le a magyar nemzeti csapat, majd Luxemburgot 28-7-re. Ennek ellenére kilencedikként végeztek, és búcsúztak a másodosztálytól. Az aranyérmet Budapesten a belgák szerezték meg.    

Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke elmondta, a női csapat eredménye megsüvegelendő.

„Több újonc kapott helyet a keretben, volt is lehetőségük hazai környezetben bizonyítani. A nők jelenleg ezzel az eredménnyel az európai toplistán a 14. helyet foglalják el, ez dicséretes eredmény. A férfiak esetében azt gondolom, ki kell tudnunk lépni a saját árnyékunkból. Akár lehet a jövő sportja is Magyarországon, ha kellő szakmaiságot és pénzügyi hátteret teszünk mögé, mint olimpiai sportághoz”- összegzett Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

Budapest az idei kontinensbajnoki állomás után az elkövetkező három évben is megrendezi a Rugby Europe Trophy 7’s-t.

„Négy évre kaptuk meg a rendezési jogot. Úgy gondolom, hogy a nehézségek ellenére, amit a térségre lecsapó viharok jelentettek, jól vizsgáztunk házigazdaként. Folyamatosan kapom az elismerő és gratuláló e-maileket a külföldi delegációktól. Bízom benne, hogy jövőre minden tekintetben felül tudjuk múlni az idei kontinensbajnokságot.” – tette hozzá a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

0 Tovább

5. lett a női válogatott a budapesti Rögbi EB-n

A szombati helyosztókat követően az 5. helyen végzett a női válogatott a Rugby Europe Trophy 7’s viadalon Budapesten.

A mieink a péntek esti vihar miatt a 4. csoportmeccsüket csak szombaton reggel játszották, Csehország ellen, ahol sajnos 32-5-ös vereséget szenvedtek. Ezt követően azonban Thomas Aponte csapata legyőzte Grúziát 17-7-re, így aztán a kora esti órákban, a női helyosztókon az 5. helyért küzdhetett a csapat Norvégia ellen. Végül a magyar szurkolók hathatós támogatása mellett, egy izgalmas és szoros mérkőzésen, 17-12-re diadalmaskodott a női válogatott. Ennek a sikernek, azért is volt nagy jelentősége, mert egy nappal korábban a csoportmérkőzésen 14-0-ra győztek a skandinávok.

„Abszolút pozitívan értékelem ezt a versenyt, igaz ma is kicsit nehezen indítottunk, csak a szokásos formánkat hoztuk, de az utolsó két mérkőzésen sikerült megmutatni azt, hogy mit tudunk. Hatalmas erőt adott, hogy hallottuk a magyar szurkolók folyamatos buzdítását. Itt voltak a családtagjaink, a barátaink, így ez hatalmas élmény volt. Azért is értékes ez az eredmény, mert egy generációváltáson vagyunk túl, nagyon sok a fiatal játékos, idén 5 újoncot avattunk.” -mondta a női válogatott csapatkapitánya, Vitéz Georgina.

A szombati napon a férfi válogatott is megkezdte szereplését, a csoportmeccsek során 26-7-re sikerült nyernünk az izraeliek ellen, ezt követően viszont egy erős ellenfél következett, Belgium, akik ellen 38-5-re vereséget szenvedtünk. A szombati utolsó mérkőzésen a  40-12-re kikaptunk a lettek ellen. A férfi válogatott vasárnap a helyosztókon folytatja a küzdelmet.

A háromnapos torna zöld Eb! A szervezők tájékoztatása szerint a kontinens bajnokságon kizárják a PET-palackok használatát, a közönség számára hűtött ivókutakat telepítenek, a sportolóknak pedig újratölthető kulacsokkal biztosítják a frissítést. A felszolgált élelmiszerek alapanyagai magyar termelői forrásból és magyar vállalkozók által feldolgozott és szervizelt szolgáltatás.

Az Eb mindhárom napján a belépés díjtalan. 

0 Tovább

Veszélybe került a budapesti Rögbi Eb is a vihar miatt

Félbe kellett szakítani a tegnap Budapesten kezdődött Rugby Europe Trophy 7’s kontinensviadalt, mert a pénteki esti vihar a Kincsem Parkra is lecsapott. Éppen akkor, amikor a Magyarország-Csehország női mérkőzés kezdődött volna. A szervezők azonban nem hagyták, hogy az időjárás elmossa több hónap megfeszített munkáját.

„Többmilliós kárt okozott a Budapestre lecsapó vihar a Rögbi Európa-bajnokságon. Technikai eszközökben, sátrakban, számítógépekben okozott kárt a vihar, illetve félbe kellett szakítani a versenyt. A játékosokat le kellett menekíteni a pályáról, a magyar játékosok a VIP páholyba, a csehek, akik épp a pályán készültek a mérkőzésre, a technikai személyzetnek fenntartott zónába menekültek.

A környéken többször lecsaptak a villámok, a verseny helyszíne teljesen áram nélkül maradt. A covid buborékban lévő stábnak teljesen megsemmisült a konyhája, tönkrementek a sütők, és minden árammal működő eszköz, ami addig a rendelkezésükre állt. Az összes árnyékoló sátor gyakorlatilag a vihar martalékává vált, az eseményt közvetítő televíziós stáb kameráiban és minden egyéb technikai eszközükben szintén többmilliós kár keletkezett.” -mondta Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

„A szervező bizottság tagjai egész éjszaka dolgoztak a károk elhárításán. A pálya szerencsére olyan minőségű, hogy a hatalmas víz mennyiség ellenére, reggelre játékra alkalmas állapotba került. Éjszaka megkezdődtek a tárgyalások az infrastruktúra újratelepítéséről. Le a kalappal a munkatársaim előtt, szinte semmit sem aludtak, hogy a verseny reggel 8:30-kor, a magyar női válogatott Csehország elleni mérkőzésével folytatódhasson.” -fejezte be a sportvezető.

Ma pályára lépnek a férfiak is:

11:50 Magyarország-Izrael

15:58 Magyarország-Belgium

19:42 Magyarország-Lettország

A Kincsem Parkban zajló Eb-re a belépés díjtalan.

0 Tovább

Rögbi Eb – Megkezdődött a kontinensbajnokság a Kincsem Parkban

Megkezdődött a Rugby Europe Trophy 7’s Budapesten. Az első nap kiderült, hogy a női válogatott - az országra lecsapó vihar miatt - a negyedik csoportmeccsét csak szombaton játssza le.

A női magyar válogatott a finnek ellen kezdett, és 20-0-s vereséget szenvedett, majd következett egy Moldova elleni 47-0-s lehengerlő siker. A folytatásban a norvégoktól 14-0-ra kapott ki az öt újoncot avató nemzeti csapat.

„Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk csak Magyarországon játszó magyar játékosok szerepelnek a válogatottban. Az, hogy egy sor újonc is pályára léphetett hazai környezetben, sokat elárul arról, hogy a jövő csapatát építjük. Egy picit szerencsétlenül jött ki, hogy már bemelegítve, gyakorlatilag a kezdés előtt jött a vihar a csehek elleni találkozó előtt, de holnap folytatjuk” – összegzett Szigeti Erika, női szakágvezető.

Szombaton pályára lép a férfi válogatott is. A magyar csapat Izraellel, Belgiummal és Lettországgal került egy csoportba.

A háromnapos torna zöld Eb! A szervezők tájékoztatása szerint a kontinensbajnokságon kizárják a PET-palackok használatát, a közönség számára hűtött ivókutakat telepítenek, a sportolóknak pedig újratölthető kulacsokkal biztosítják a frissítést. A felszolgált élelmiszerek alapanyagai magyar termelői forrásból és magyar vállalkozók által feldolgozott és szervizelt szolgáltatás.

Az Eb mindhárom napján a belépés díjtalan. 

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum