Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Judgement Day Professional Cup – Sorsoltak a gálára

Sorsoltak a Judgement Day Professional Cup-ra. A Danubius Hotel Heliaban megrendezett eseményen megjelentek a kupán asztalhoz álló világsztárok. A pénzdíjas gálát Halásztelken rendezik meg szombaton.

Csabai Attila szerint szükség van ilyen rendezvényekre, hiszen ez az egész szkandertársadalomra pozitívan hat.

„Akik itt versenyeznek most, világsztárok. A szkanderosoknak erőt ad egy ilyen rendezvény a folytatásra, de természetesen bízunk abban, hogy további fiatalokat tudunk toborozni ezáltal” – mondta a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

A sorsoláson a Nemzeti Versenysport Szövetséget dr. Mészáros János elnök, Vargáné Andrejkó Edina főtitkár, és Varga István elnökségi tag képviselte.

Mészáros János szerint komoly fejlődésen ment keresztül a Magyar Szkander Szövetség. „Mindig örömmel veszek részt a sportág rendezvényein. Egyre erősebbek, és egyre színvonalasabb versenyek házigazdái a szkanderosok. Ez a mostani is ilyen, hiszen korábban Magyarországon ehhez fogható profi gálát nem láthattunk.” – mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

Az eseményen jelen volt a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, Urr Anita is, aki elmondta, a szkanderosoknak mindig fontos volt a parasportolók segítése, versenyeztetése. „A Csabai Attila vezette elnökség kiemelkedő munkát végez, és örömteli, hogy minden versenyükön vannak parasportolók. A halásztelki gálán is láthatjuk a legjobbakat.” – mondta a főtitkár.

0 Tovább

Szumó – Több mint 40 magyar induló az utánpótlás Eb-n

Népes magyar csapat vesz részt a szumósok utánpótlás Európa-bajnokságán. A Magyar Sumo Szakszövetség információi szerint a lengyelországi Siedlicében megrendezendő kontinensbajnokságon 11 klub 42 magyar versenyzője lép küzdőtérre.

Ancsin László elnök szerint több éremszerzésben bízhatunk.

 „Ezt megelőzően ezt az utánpótlás Eb-t mi rendeztük meg Szigetszentmiklóson. Aztán jött a COVID. Most azonban ismét megküzdhetnek egymással Európa legjobb fiataljai. A válogatott részben kicserélődött, hiszen többen túlkorosak lettek, de úgy gondolom, hogy ezúttal is ütőképes csapattal utazunk Lengyelországba” – mondta a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke.

A kontinensbajnokság első versenynapja pénteken lesz, a küzdelmek pedig vasárnapig tartanak. 

0 Tovább

Ilyet még nem látott az ország – Szupersztárok a Judgement Day Professional Cup-on

Világ és Európa-bajnokok részvételével rangos nemzetközi versenyt rendez a Magyar Szkander Szövetség. Szombaton Halásztelek ad otthont a Judgement Day Professional Cup-nak.

A 10 ezer dollár összdíjazású gálán láthatjuk többek között a nyolcszoros világbajnok bolgár Sasho Andreevet, a világ- és Európa-bajnok George Tsvetkovot ugyancsak Bulgáriából, vagy a románok ötszörös világbajnokát, Ion Oncescut.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, a szervező bizottság vezetője elmondta, a Judgement Day Professional Cup-nak minden bizonnyal motiváló hatása lesz a hazai szkander társadalomra.

„Olyan sok nehézség volt az elmúlt időszakban. A lezárások miatt sokszor az edzés is nehézkes volt, a versenyekről nem is beszélve. A Magyar Szkander Szövetség igyekezett az egyes viadalokat megrendezni, a törvények betartásával természetesen. A sok bizonytalanság után jó lesz egy ilyen világszínvonalú gálán megmutatni, hogy a sportágunk – ha úgy tetszik – megerősödve került ki az elmúlt időszakból.” – mondta a sportvezető, aki egyben betölti a Világ- és az Európai Szkanderszövetség alelnöki tisztségét is.

0 Tovább

Nagy Norbi Racing Team - Súlyos baleset miatt törölték a hegyi Eb szlovákiai versenyét

Kiss Norbert után Nagy Norbert sem tudott Eb-futamot teljesíteni. A kamion Eb nürburgringi állomását a németországi áradások miatt törölték, a hegyi Eb szlovákiai futamát pedig egy súlyos baleset hiúsította meg.

Dobsina adott (volna) otthont a hegyi Európa-bajnokság soron következő állomásának, de az egyik edzőfelfutáson egy versenyautó átszakította a korlátot, és elütött egy pályamunkást. „Az FIA ezután leellenőrizte az összes korlátot, és megállapították, hogy azok nincsenek olyan állapotban, hogy ott versenyt lehessen rendezni” – mondta Nagy Norbert.

„Csalódottak vagyunk, hiszen verseny nélkül kellett hazautaznunk, de végülis nekünk mindössze 100 kilométernyit kellett autózni a versenyhelyszínre. Nem így a spanyolok vagy az olaszok” – tette hozzá a WTCR-dobogós autóversenyző.

A hegyi Eb következő állomása a lengyel futam lesz, amelynek Limanowa ad otthont.

0 Tovább

Formagyakorlat szeminárium Szarvason

A Magyar Kick-box Szakszövetség versenyrendszerében az utóbbi években talán legnagyobb fejlődésen a korábbi időszakban elhanyagoltabb formagyakorlat versenyszám ment át. Puravecz Péter vezetésével – aki egyben a formagyakorlat válogatott szövetségi kapitánya is – egymást érik a fejlődést szolgáló szemináriumok, speciális edzések.

Legutóbb az orosházi Contact Kick-box és Thai-box Harcművészeti Egyesület szabadtéri formagyakorlat szemináriumot tartott Szarvason, amelyre elsősorban a kick box formagyakorlat szabályrendszerben versenyző, Békés megyei sportolókat várták. A képzésen a Contact sportolóin kívül a Kondorosi Kick-box SE és a füzesgyarmati Hegyesi SE tagjai edzettek.

Az akrobatika titkait és trükkjeit Balogh Dávid, a Flip Unit Team vezető edzője oktatta, a technikákat pedig Puravecz Péter mutatta be, aki mindvégig edzette és motiválta a versenyzőket. A sportolókat tanácsaikkal ellátták Gasparik Róbert és Litauszki László mesterek is.

A Nagyfoki holtágnál felállított eszközpark hatalmas airtrackből, óriás trambulinból és egy szabad mólóból állt az akrobatikus elemek elsajátításához. A hőségre való tekintettel a csapat korán kezdte a munkát, amely kisebb szünetekkel hat órán keresztül folyt. Az extrém kategóriába tartozó elemek az óriás trambulinban, illetve a mólóról, szabad ugrásként kerültek kivitelezésre.

A szeminárium az októberi felnőtt világbajnokságra és a novemberi utánpótlás Eb-re történő felkészülés jegyében is zajlott.

0 Tovább

Jet-ski nagyhatalom lett Magyarország!

A magyar válogatott megnyerte a nemzetek versenyét az Eb-n és a junior vb-n is

Sporttörténelmi sikerek jet-skiben! A Nyíregyháza melletti Leveleken véget ért a Jet-Ski Magyar Nagydíj, amely egyben záró Eb-, a juniorok esetében vb-futam is volt, így kontinensbajnokokat és világbajnokokat avattak. A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint Magyarország megnyerte a nemzetek versenyét a felnőtt Európa-bajnokságon és a junior vb-sorozaton is.

Európa-bajnokság

Az Európa-bajnokságon a Magyar Nagydíjon a 12 kategóriában hét magyar siker született:

Aranyérmes lett Szabó Barnabás (Ski GP3), Major Marcell (Runabout GP 4), Cseke Zsolt (Runabout Veterán GP1), Jászai Csongor (Ski GP 3.3), Ifjabb Komonyi Lajos (Ski GP 3.2), valamint a magyar liszensszel versenyző osztrák Kevin Reiterer (Ski GP 1) és az amerikai Juan Lezeano (Runabout GP2).

Ezüstérmesként zárt Süli Csaba (Ski GP 3.3), Cseke Zsolt (Runabout GP1) és Kéri Attila (Runabout Veterán GP1).

A kétfutamos Eb-sorozat alapján összetett aranyérmet vehetett át Szabó Barnabás, Major Marcell, Cseke Zsolt, Jászai Csongor és Kevin Reiterer. A 2021-es Eb-sorozaton pedig második lett a magyar liszensszel versenyző dán Marcus Jörgensen (Runabout GP1), Süli Csaba (Ski GP 3.3) és ifj. Komonyi Lajos (Ski GP 3.2). A nemzetek versenyében az Eb-n Magyarország mögött az észtek és a lengyelek zártak.

Junior világbajnokság

A Magyar Nagydíjon a junioroknál Jászai Csongor győzött a Ski GP 3.3-as kategóriában, ugyanitt Süli Csaba ezüstérmesként zárt. A Ski GP 3.2-ben ifjabb Komonyi Lajos aranyérmes lett.  A magyar, és a korábbi lengyel eredmények alapján Jászai Csongor világbajnok lett, Süli Csaba összetett vb-ezüstérmesként zárt (3.3-as a kategóriában), ifj. Komonyi Lajos pedig felállhatott a vb-dobogó 2. fokára. A nemzetek versenyében Magyarország mögött végzett Észtország, megelőzve Portugáliát és Dániát.

A világversenyen részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, aki megtekintette a versenyzők zászlós felvonulását és a Ski GP 1 királykategória zárófutamán ő lengette a kockás zászlót.

„Nagyon jó ezt látni, hogy egy olyan nehéz év után, mint a tavalyi, idén már nézők előtt rendezték meg a jet-ski Európa-bajnokságot és a junior világbajnokságot. Volt szerencsém egyeztetni a nemzetközi szövetség vezetőivel, és kiderült, hogy Nyíregyháza-Levelek jó házigazdának számít. Sőt a jövőben akár lehetőség nyílhat egy felnőtt vb-futamot is idehozni. Külön öröm, hogy sok fiatal látogatott ki erre a világversenyre és tudatosodik bennük is, hogy akár egy ilyen technikai sportot is ki lehet próbálni.” – mondta dr. Szabó Tünde, aki egy emlékplakettet vett át Czeller Bélától, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnökétől. A plaketten a sportért felelős államtitkár látható, ahogy a tavalyi versenyt indítja.

Czeller Béla elmondta, soha nem látott magyar sikereket ünnepelhet a sportág. „A magyar szövetség fennállása óta erre nem volt példa. Megnyertük a nemzetek versenyét az Európa-bajnokságban és a junior világbajnokságon is, és ez fantasztikus. Ezért megéri dolgozni. A pályán elért eredményeken túl a magyar szövetség sportdiplomáciai sikereként könyvelhető el, hogy vannak magyar liszensszel versenyző világklasszisok, akiknek már a jelenléte is nagy hatással van a sportágunkra.” – összegzett Czeller Béla.

0 Tovább

Erőemelés - A magyar masters versenyzők hengereltek az Eb-n

Fantasztikus magyar sikerekkel zárult a Pilsenben megrendezett masters Európa-bajnokság. A Magyar Erőemelő Szövetség tudósítása szerint a magyarok több érmet is begyűjtöttek a különböző korosztályokban. 

Fábri János Európa-bajnoki aranyérmet szerzett. A 76 (!) esztendős magyar kiválóság nem talált legyőzőre az M4-es összetett kategóriában. A sportág világklasszisa 455 kilogrammos összteljesítménnyel állhatott fel ismét az Európa-bajnoki dobogó tetejére. Fábri János 160 kilogrammal guggolt, 75 kilóval fekvenyomott, és 220 kilogrammot teljesített felhúzásban. A magyar legenda a 13. Európa-bajnoki aranyérmét szerezte meg. Dr. Kiss Anettért (Masters1 63 kg) és Horváth Boglárkáért (Masters1 +84 kg) is szoríthattunk. Anett összetettben 392,5 kg-mal (137,5  77,5  177,5) 2., Bogi 362,5 kg-mal (150  72,5  140) Európa-bajnok lett.

Karacs Péter (83 kg) Masters 1-ben guggolásban bronzérmet szerzett.

Fekete Miklós (93 kg) a Masters1-ben szerepelt Csehországban. Fekete új felnőtt országos csúccsal, 767,5 kg-mal (270  187,5  310) Európa-bajnok lett. Miklós mind a három fogásnemben Európa-bajnok lett  és Abszolút bajnok lett.

Lehotai Sándor ezüstérmesként zárt, méghozzá az M3-as kategóriában 542.5 kg-os összetett eredménnyel. 

Ficzere Tamás (Masters2 83 kg) és Szathmáry Zoltán (Masters2 105 kg) is maradandót alkotott Csehországban. Előbbi versenyző összetettben 592,5 kg-mal (217,5, 130, 245) 2., Szathmáry 590 kg-mal (200, 140, 250) 4. lett. A folytatásban Ficzere Tamás guggolás, Zoli Ogre pedig felhúzás fogásnemben lett Európa-bajnok!

A fenti eredmények jól bizonyítják, hogy ebben a sportágban a masters korosztályúak (is) a világ élvonalába tartoznak.

0 Tovább

Értékes helyezéssel zárták a Rallye Weiz hétvégi versenyét Vogelék

Jól sikerült a felkészülés Vogel Adriennek és Notheisz Ivettnek a július 24-i, olaszországi rali-Eb futamra. A Roger Racing Team párosa húsz indulóból hetedik helyen zárta kategóriáját az ausztriai Rallye Weizen.

Összetettben 26. helyen zárt a női duó az 55 autós mezőnyben. A több mint 160 km-nyi gyorsaságiból álló versenyen pénteken még száraz körülmények között mehettek a résztvevők, szombatra azonban megérkezett az eső.

“Nagyon nehéz hétvégénk volt, főleg szombaton. Szinte végig esővel és felhordásokkal küzdöttünk az egyébként is csúszós pályákon, de épségben célba értünk, aminek nagyon örülünk. Nagyon jó tapasztalás volt ez a következő versenyünkre, ami már a rali-Eb olaszországi fordulója lesz. A technikai, logisztikai és szervizhátteret adó csapatunk, az Orsák Rallysport most is fantasztikus munkát végzett, amiért nagyon hálásak vagyunk” - nyilatkozta a céldobogó előtt Vogel Adri.

Az osztrák futam nemcsak a pilótának, hanem a navigátornak is igazi megpróbáltatást jelentett.

“Boldog vagyok, hogy időben odaértünk a gyorsaságikhoz, mert ez volt életem első olyan versenye, ahol az etap útvonalakat nem tudtuk bejárni a szoros időtábla miatt” - mondta megkönnyebbülve Notheisz Ivett.

A páros számára július 24-én a rali-Eb olaszországi fordulóján, a Róma-ralin folytatódik a szezon.

0 Tovább

Remekül kezdték a magyarok a hazai rendezésű jet-ski Eb-t

Tíz magyar versenyző áll érmes helyen az első futamot követően a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván a vasárnapig tartó jet-ski Magyar Nagydíjon. A 22 nemzet 114 sportolóját felvonultató Európa-bajnoki és junior világbajnoki futamon kategóriánként három kör alapján alakul ki a végeredmény.

A leveleki első futamokban öt magyar színeket képviselő jet-skisnek sikerült diadalmaskodnia, további négyen második helyen értek célba, míg egy versenyzőnk harmadik lett. 

Megnyerte versenyét ülős versenyszámok királykategóriájában, a Runabout GP1-ben a magyar liszensszel induló dán Marcus Jörgensen, az álló Ski GP3 kategóriában Szabó Barnabás, akárcsak a  Runabout GP4 géposztályban Major Marcell. Szintén első lett a veteránoknál a Run Veterans GP1 versenyszámban Cseke Zsolt, és a juniorok mezőnyében, a Ski Junior 3.3-ban Jászai Csongor. 

Második helyen végzett az álló versenyszámok csúcskategóriájában, a Ski GP1-ben a magyar színekben versenyző osztrák Kevin Reiterer, a veteránoknál Kéri Attila (Run Veterans GP1), míg a junioroknál Süli Csaba (Ski Junior 3.3) és ifj. Komonyi Lajos (Ski Junior 3.2).

A harmadik helyen haladt át a célvonalon a Runabout GP2-esek első futamában Hársfalvi Gergely. 

Leveleken szombaton délután és vasárnap rendezik meg a kategóriák második és harmadik futamait. És mivel a hazai rendezésű világverseny egyaránt a záró fordulója az Eb- és a junior vb-sorozatnak, vasárnap kettős díjkiosztóra kerül sor: a jet-ski Magyar Nagydíj érmesei mellett Európa- és junior világbajnokokat is avatnak majd.

0 Tovább

Kilenc magyar indul érmes helyről a hazai rendezésű jet-ski Eb-n

Az időmérő edzésekkel megkezdődött a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván a péntektől vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam. A 22 nemzet 114 sportolóját felvonultató világverseny 12 kategóriája közül négyben is magyar versenyző szerezte meg az első rajthelyet.

Hiába tépázta meg alaposan a csütörtök este lecsapott hatalmas vihar a jet-ski Magyar Nagydíj felszerelését és pályáját, a szövetség önkénteseinek hajnali öt órakor megkezdett, és egész délelőtt tartó áldozatos munkájának köszönhetően végül sikerült lebonyolítani az eredetileg tervezett pénteki programot – számolt be róla Czeller Béla, a Magyar Jet-ski Szövetség elnöke. 

Az időmérő edzések során a magyar színeket képviselő 26 jet-skis közül a magyar liszensszel induló osztrák Kevin Reiterer az álló (ski) versenyszámok királykategóriájában, a Ski GP1-ben érte el a legjobb időt. 

A veteránok ülős (runabout) kategóriájában, a Run Veterans GP1-ben Cseke Zsolt volt az edzés leggyorsabbja.

A junioroknál mindkét versenyszámban magyar fölényt hoztak az időmérők: a Ski Junior 3.3-as kategóriában (13-15 évesek) Jászai Csongor, míg a Ski Junior 3.2-esek mezőnyében (13 éven aluliak) ifj. Komonyi Lajos szerezte meg a pole pozíciót. 

Az időmérő edzéseken a magyarok Marcus Jörgensen (Run GP1), Szabó Barnabás (Ski GP3) és Süli Csaba (Ski Junior 3.3) jóvoltából további három második helyet értek el, míg Járányi Gergely (Run GP2) és Puskás Zekő (Ski Junior 3.2) a harmadik helyről rajtolhatnak majd a géposztályuk futamán.

A jet-ski Magyar Nagydíjon kategóriánként három futam alapján alakul majd ki a végeredmény.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum