Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

U18-as teke-vb: Magyar ezüstérem

Magyar ezüstérem a Szlovéniában zajló U18-as világbajnokságon. A Magyar Tekeszövetség információi szerint a világversenyen a fiúcsapat végzett másodikként.

Kranj és Kamnik városa ad otthont az U14-es Világkupának, az U18-as és az U23-as világbajnokságnak. Ez a pandémia utáni időszak első nagy világversenye. A magyar csapatból Cserpnyák Martin fantasztikus teljesítménnyel zárt, ugyanis 627 fát gurított.

„Ez a teljesítmény maximálisan megsüvegelendő. A csapatezüstről pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Bízunk abban, hogy ez a siker erőt és hitet ad az ezután versenyző magyar tekések számára is” – összegzett Bátor Gábor, a Magyar Tekeszövetség főtitkára. 

0 Tovább

Fallabda – Magyar tornagyőzelem Hollandiában

A többszörös magyar bajnok Chukwu Hannah aranyérmet szerzett az Amszterdamban megrendezett challenger tornán. A magyar játékos negyedik kiemeltként lépett pályára Hollandiában, ahol magabiztosan menetelt egészen a döntőig, ott a spanyol Marta Dominguez Fernandezt is legyőzve végül megnyerte a tornát. A fináléban bár az első szettet elvesztette (9-11), a folytatásban előbb 11-8-ra, majd 12-10-re nyert, végül 11-5-tel fejezte be a találkozót.

Chukwu Hannah edzője szerint a minimális cél az volt, hogy  négybe jusson Hollandiában. „A világranglistás helyezés szempontjából nagyon értékes volt ez a siker. Onnantól, hogy Hannah négybe jutott, megjött az étvágya, és előbb  egy német játékos ellen nyert 3-1-re az elődöntőben, majd a fináléban is ugyanilyen arányban győzött.” – értékelt Farkas János, Chukwu Hannah edzője.

A világranglista 93. helyezett magyar játékos legközelebb szeptember közepén versenyez challenger tornán. Akkor Brémában lép pályára. 

0 Tovább

Négy ezüsttel zártuk a korosztályos karate Eb-t

A karate sportág olimpiai bemutatkozása után két héttel kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságot rendeztek a finnországi Tamperében. A péntektől vasárnapig tartó Eb zárónapján a magyarok közül a 21 éven aluliak mezőnyében Rónai Lili és Baranyi Zsófia is ezüstérmet nyert. A kontinensviadalon korábban a kadet Dévényi Bence és Hecker Bojána is második helyet szerzett, így hazánk összességében négy ezüsttel fejezte be a tornát. 

A vasárnapi küzdelmek során az U21-es nők 50 kg-os súlycsoportjában a remek napot kifogó Rónai Lili előbb legyőzte ciprusi, francia, majd orosz ellenfelét is, ezzel bejutott a döntőbe. A fináléban aztán az olasz Agus 4-1-re jobbnak bizonyult, de az ezüstérem így is remek eredmény az UTE karatésától. 

Az 55 kg-ban a tavalyi budapesti Európa-bajnokságon aranyérmet nyert Baranyi Zsófia közel állt ahhoz, hogy megvédje címét. Az MTK fiatal klasszisa – aki egyedüli magyar karatésként megjárta a 2018-as ifjúsági olimpiát – olasz, észak-macedón, dán és szlovén ellenfél legyőzésével menetelt a fináléig. A döntőben a svéd Roselind volt az ellenfél, akitől szoros meccsen 5-3-ra kikapott. Baranyi Zsófia ezzel immár harmadik korosztályos Eb-érmét nyerte, hiszen 2017-ben a kadetek mezőnyében is második lett.

A fiatalok összességében megfeleltek az előzetes elvárásoknak, hiszen az Eb-t megelőzően a szakvezetés éppen négy érmet remélt a 33 fős válogatottól, amely formagyakorlatban a kadet Fodor Amira révén még egy ötödik helyezést is elkönyvelhetett.

0 Tovább

Hajdúszoboszlón a teqballos másodosztály

Egyéniben Bene Zsombor, párosban pedig a Borbély Patrik, Levik Boldizsár duó győzött a teqballosok legutóbbi ob II-es fordulójában. A hajdúszoboszlói versenyen az Infinity Teqballos Bene mögött Borbély Patrik (Tokaj Teqball Team) lett ezüstérmes, megelőzve Dombai Gergőt (Phoenix).

A párosoknál a győztes Tokaj Teqball Team duója mögött két Egri Akadémiás páros zárt másodikként és harmadikként, miután Nagy Zoltán és Hudák Balázs állhatott fel a dobogó harmadik fokára, a bronzérmet pedig a Máhner Márk, Jaskó Bence egység vihette haza.

0 Tovább

Halmai Gábor: Bárki indulhat a padbol kupán

Bárki elindulhat az I. Amatőr Padbol Kupán. Az eseménynek a fővárosban az Istvánmezei úti padbol pálya ad otthont augusztus 28-án.

Halmai Gábor, korábbi 57-szeres válogatott labdarúgó elmondta, ez a játék szórakoztató és egyben rendkívül dinamikus is. „Egy biztos: ez a sportág nagyon gyorsan megtanulható, és tényleg bárki elindulhat. Ha valaki valamilyen szinten érintkezett a labdarúgással, az hamar ráérez” – foglalta össze a korábbi MTK-játékos, aki megfordult a Videotonban, a Kispestben, a belga Ekerenben, és az izraeli Hapoel Tel Avivban is.

A padbolt az egyik leginnovatívabb labdajátékként tartják számon. Nem meglepő, hogy rövid idő alatt óriási népszerűségre tett szert világszerte. Európában egyelőre 8 országban van jelen, Spanyolország, Franciaország és Románia után Magyarország másodikként csatlakozott a közép-kelet európai régióból a padbol családjához. Ez egy fúziós játék. A lábtenisznek, a squash-nak, a tenisznek és röplabdának a keveréke.

Bővebb infók: padbol.hu

0 Tovább

Autósport - Magyar arany a Közép-Európa Kupában

Magyar győzelem a Szlovákia Ringen! Lantos Szabolcs, a Nagy Norbi Racing Team pilótája megnyerte a Renault Twingo Kupa hétvégi állomását a Közép-Európa Kupában.

Lantos gokartosként kezdte a Nagy Norbi Racing Team-ben, ez az első éve a twingo kupában. „Szabi nagyszerűen versenyzett egész hétvégén, érett, taktikus volt, és ez meghozta a remélt eredményt. Büszke vagyok rá” – összegzett Nagy Norbert szakmai vezető, aki jelenleg a hegyi Eb-n versenyez.

A Szlovákia Ringen Lantos mögött Matej Ivanusa szerezte meg az ezüstérmet, Nik Stefancic előtt (mindkét versenyző szlovén).

A Nagy Norbi Racing Team jövő hétvégén is érdekelt lesz. A csapat szakmai vezetője, Nagy Norbert a hegyi Európa-bajnokság következő állomásán ül autóba Szlovéniában. Legutóbb, Lengyelországban győzni tudott Nagy.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszás – Kezdődik az Eb!

Észtországban megkezdődik a 2021-es CMAS Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokság. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a 29-éig tartó kontinensbajnokságon négy felnőtt és négy junior korú válogatott versenyző képviseli a magyar színeket Viljandiban.

Gurisatti Róbert elmondta, hogy nehéz verseny elé néz a magyar válogatott. „Az Eb otthonául szolgáló tóról elmondható, hogy bár versenyeztünk ott korábban, mégsem ismerjük, ugyanis kiismerhetetlen. Egy zsiliprendszeres tóról van szó, így teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor áramlik. Ennek a szeszélyes víznek nagy szerepe lesz abban, hogy milyen eredményeket érünk el.” – mondta a csapatvezető.

 A felnőtteknél Balázs Péter, Várszegi Vendel, Hatházi Katalin és Hofmeister Alíz indul az Európa-bajnokságon. A junioroknál ezúttal Cséplő Kelen, Szász Tamás, Rendes Linda Stella és Erdős Virág kapott helyet a csapatban.

0 Tovább

Utánpótlás teke-világbajnokságok kezdődnek!

Szlovéniában gurítanak a legjobb fiatal tekések. Kranj és Kamnik városa ad otthont az U14-es Világkupának, az U18-as és az U23-as világbajnokságnak – tudatta a Magyar Tekeszövetség. A világversenyen a magyarok minden korosztályban képviseltetik magukat. Tavaly a koronavírus miatt elmaradt az utánpótláskorúak világbajnoksága (is), legutóbb 2019-ben, Csehországban rendezték meg.

„Érdekes megfigyelni, hogy a résztvevő országok esetében milyen hangsúlyos lett az utánpótlás. A sportágban hosszú idő után ez az első világverseny, így természetesen a magyar válogatottak is izgatottan várják, hogy bizonyíthassanak.” – mondta Pintyőke Marcell, a nemzetközi szövetség elnöke, aki a hazai sportági szövetséget is irányítja.

A sportvezetőnek ez lesz az első világversenye, amelyen a nemzetközi szövetség elnökeként köszöntheti a résztvevő országokat.

0 Tovább

Két ezüstérem a korosztályos karate Eb első napján

Jól kezdődött magyar szempontból a finnországi Tamperében péntektől vasárnapig tartó kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokság. A sportág olimpiai bemutatkozását két héttel követő korosztályos Eb első versenynapján Dévényi Bence és Hecker Bojána jóvoltából két második helyet szereztek a magyarok. A küzdelemben nyert ezüstök mellé formagyakorlatban egy ötödik helyezést is sikerült begyűjteni a mieinknek – valamennyi a kadetek (14-15 évesek) nevéhez fűződik.

Dévényi Bencének a kadet fiúk 57 kg-os súlycsoportjában négy győzelemre volt szüksége a döntőbe jutáshoz A BHSE sportolója a selejtezőkben liechtensteini, észak-macedón, román és horvát riválisát is legyőzte, így az ukrán Bykovval küzdhetett meg az aranyéremért. A döntőben végül Bykov nyert 1-0-ra, Dévényi Bence pedig második lett.

A lányoknál a szintén kadet Hecker Bojána a 47 kg-os súlycsoportban három győzelemmel jutott el a döntőig – sorrendben dán, horvát és azeri ellenféllel szemben diadalmaskodva –, ahol a montenegrói Backovic ellen lépett tatamira. Az UTE fiatal karatésa a fináléban aztán 2-0-ra alulmaradt, ezzel szintén ezüstéremmel jöhet majd haza Tamperéből.

Közel állt az éremszerzéshez Fodor Amira is. A 14. életévét pár hete betöltő KSI-s versenyző a kadet lány kata kategóriában az előkelő ötödik helyen végzett.

0 Tovább

Sedric Watchou: Én becsülettel készülök

Sedric Watchou szerint bármi megtörténhet a tokiói paralimpián. A 88 kilogrammos súlycsoportban induló magyar parafekvenyomó úgy gondolja, hogy jól alakul a formaidőzítése.

A kameruni származású, Magyarországon programozó-elemzőként dolgozó sportember 20-án indul Tokióba, ahol élete első paralimpiáján képviselheti a magyar színeket.

„Óriási dolog, hogy indulhatok, és hálás vagyok mindenkinek, aki segített mindebben nekem. Életem legfontosabb versenyére készülök. Az olimpiák esetében is mindig elhangzik, hogy az ötkarikás játékok az más kategória. Ott minden előfordulhat. Ugyanez van a paralimpián is, így nehéz várható szerepléssel kapcsolatos jóslatokba bocsátkozni. Itt is minden megtörténhet. Én becsülettel készülök, és igyekszem a legjobb formámat hozni” – mondta Sedric Watchou.

Az idénre halasztott paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg Tokióban.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum