A szeptemberben Budapesten lebonyolított felnőtt steel darts Európa-bajnokságot követően máris újabb kontinensviadal megrendezésére készülhet a Magyar Darts Szövetség. A WDF világszervezet vezetőségének köszönhetően ugyanis hazánk nyerte el a 2020-as steel ifjúsági Eb rendezési jogát-tudtuk meg a Magyar Darts Szövetségtől.



Magyarország előzőleg két alkalommal adott otthont a 18 éven aluliak Eb-jének: 2013-ban Keszthely, 2016-ban pedig Budapest volt a házigazda.

Bereczki Béla, az MDSZ szakmai igazgatója elmondta: azért pályázták meg az újabb hazai rendezésű korosztályos világversenyt, mert az fontos az utánpótlás-nevelés miatt. A korábbi két Eb is jótékony hatással volt a hazai dartséletre, érzékelhetően megnövekedett a fiatal versenyzők létszáma. Ezenkívül nagyszerű magyar sikereket hoztak a versenyek: az eredmények közül kiemelkedik Czipó Vivien és Neumajer Kitti párosban elért Európa-bajnoki címe.

Az újabb magyarországi ifjúsági Eb-re 2020 nyarán kerül sor.

A nemzetközi élmezőnyt ugyanakkor rövidesen ismét vendégül látja a hazai szövetség: november 3-4-én lesz a Hungarian Darts Open Weekend, amelyen több száz külföldi és hazai felnőtt, illetve ifjúsági versenyző harcol majd a világranglista pontokért.