Profi kick-box csapatmérkőzés előzi meg Kunkli Tivadar és a 170 kilós óriás, Bob Sapp K1-es meccsét vasárnap a Papp László Sportarénában. A Magyarország-Horvátország összecsapás a magyar kezdeményezésre elindult Grand Prix-sorozat egyik állomása.


Bob Sapp

- Az ökölvívó csapatbajnokságok mintájára indítottuk útjára az új kick-box versenyszériát – mondta az ötletgazda, Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke. – Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában is játszanak mérkőzéseket, az év végén Moszkvában lesz a döntő, melynek tétje 100 ezer dollár. A vasárnapi mérkőzésről 57 ország televíziós társasága ad közvetítést, abban bízunk, hogy a Grand Prix-sorozat növeli az olimpia programjára tartó sportágunk népszerűségét.

A szövetség első embere elárulta: jövőre két éves széria indul, melynek végén 2013-ban a Küzdősportok Világjátékán lesz majd a döntő. A hétvégi összecsapáson a Birics Tamás, Görbics Gábor, Szűcs Barna, Rácz Dénes, Nagy Tibor összeállítású csapatnak szurkolhat a közönség, a gála programja vasárnap 17 órakor kezdődik.

 

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)