Bő egy évvel a XXX. Nyári Olimpiai Játékok előtt a Magyar Olimpiai Bizottság helyszíni látogatás keretében megtekinti a jövő nyári olimpia készülő sportlétesítményeit és kétoldalú tárgyalásokat folytat a Londoni Szervezőbizottság (LOCOG) vezetőivel.

Borkai Zsolt

 

2011. április 19-én a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai delegációja, élén Borkai Zsolt elnökkel, a 2012-es olimpia fővárosába, Londonba utazik, ahol meglátogatja a már befejezett és a készülőfélben lévő sportlétesítményeket, mint például az Olimpiai Parkot (az atlétika, úszás, vízilabda, kézilabda, kosárlabda, kerékpár, bmx és gyeplabda viadalok színhelye), az olimpiai falut, a kajak-kenu és evezős pályát, valamint a North Greenwich Arenát, amely majd a torna és a kosárlabda döntőknek ad otthont.

A munkalátogatás fő célja, hogy a MOB operatív vezetői a LOCOG vezetőivel kétoldalú tárgyalásokat folytassanak a helyszínen a magyar olimpiai csapat sikeres részvételének biztosítása érdekében.

A MOB képviselői a Hyde Parkba is ellátogatnak, ahol a nemzeti olimpiai bizottságok (tagországok) közül elsőként, megkoszorúzzák a 2005. július 07.-i londoni merénylet emlékművét.  Emlékezetes, hogy azon a napon London belvárosában merénylet történt miután előző napon Szingapúrban kihirdették, hogy az angliai főváros nyeri a 2012-es olimpiai játékok rendezési jogát.

(Magyar Olimpiai Bizottság)

Fotó: Hajdú D. András [origo]