Hatalmas magyar sportdiplomáciai sikert hozott a péntektől vasárnapig Budapesten zajló kick-box világkupa. Az eseményen az európai kick-box szövetség, a WAKO Europe elnökének választották az eddigi első alelnök Király Istvánt – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

Tavaly ősszel hunyt el – az immár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert – kick-box világszervezet, a WAKO első embere, a szerb Boriszlav Pelevics. Helyére az eddigi európai vezetőt, Roy Bakert választották.

Az ír sportvezető a rangos budapesti világkupa alkalmával megrendezett igazgatósági ülésén bejelentette: lemond az európai szervezet elnöki tisztségéről. Ezt követően a jelenlévők Király Istvánt, a WAKO Europe eddigi első alelnökét, egyúttal a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnökét választották meg az új vezetőnek.

„Óriási megtiszteltetés ez a tisztség, már csak azért is, mert a kick-boxban Európa messze a legfontosabb és legeredményesebb földrész” – nyilatkozta Király István. – „Magyarként azon fogok dolgozni, hogy a sportágban hazánknak még nagyobb elismertsége legyen, mint ami az eredményességünk alapján eddig is kijárt nekünk. A legfőbb célom, hogy minél több hazai rendezésű világ- és európai eseményt hozzak Magyarországra, legyenek azok versenyek, konferenciák vagy más események. És persze, mint minden pontozásos sportágban, ahol szubjektív eredmények születnek a bírók által, nálunk sem mindegy, hogy ki a kontinentális szövetség elnöke.”