Fantasztikus hangulatban, telt ház, csaknem ezer néző előtt csapott össze egymással a magyar és a svájci strandfoci-válogatott a siófoki Coke Beachen.


A strandfoci.hu beszámolója szerint mieink alaposan meglepték a vb-ezüstérmest, az első harmadban két góllal vezettek, ám a folytatásban Meierék rutinja egyre inkább megmutatkozott. Szerencsére, bár a rekkenő hőségben fogyott a szufla, a magyar csapatot vitte előre a szíve, így a harmadik felvonásban ismét át tudta venni a vezetést, ám Spacca hosszabbításra mentette a találkozót.

A háromperces ráadásban aztán egy buta szabálytalanság után megítélt szabadrúgást Meier értékesített, így nem tudtunk visszavágni a helvéteknek a tavalyi vb-selejtezőn elszenvedett vereségért, de Fekete Viktorék így is minden dicséretet megérdemelnek, hiszen végig partiban voltak a világ egyik legjobb együttesével. A két gárda pénteken 13 órától ugyanezen a helyszínen újra megmérkőzik.

 

Barátságos mérkőzés, Siófok

Magyarország – Svájc 5-6 (3-2,0-2,2-1,0-1 – hosszabbítás után)

 

Vezette: Mészáros (segítői: Forgács, Berta, Szabó, Antal)

 

Magyarország: Ficsor – Smeló, Fekete V., Hajlinger, Besenyei. Cs.: Ábel, Berkes, Badalik, Tóth T., Kácsor (cserekapus)

 

Svájc: V. Jaeggy – Ziegler, Spacca, Meier, Schirinzi. Cs.: Pichierri, Borer

 

Gólszerzők: Fekete V. (2. perc), Besenyei (9.), Badalik (10.), Smeló (28.), Berkes (31.), ill. Meier (6., 10., 38.), Borer (17., 18.), Spacca (32.)

(strandfoci.hu)