Kétszáz nap múlva Kolumbiában megkezdődnek a Világjátékok versenyei, azaz elstartol a "nem olimpiai sportágak olimpiája”. A Caliban résztvevő magyar csapat létszáma szépen gyarapszik, jelen állás szerint ritmikus gimnasztikában, táncsportban, búvárúszásban, erőemelésben és maratoni kajak-kenuban lesz magyar induló.

Rg-ben Vass Dóra, a táncosoknál László Csaba és Páli Viktória, erőemelésben Szabó Ágnes, a búvároknál pedig Székely Lilla és Kanyó Dénes szerzett kvótát. Ugyancsak indulási joggal büszkélkedhet a női 4X100-as felszíni uszonyos váltó, valamint a maratoni kajak-kenusoknál hat egység. Utóbbi sportágban válogató dönt arról, hogy kik ragadhatnak lapátot Dél-Amerikában.

Dr. Leyrer Richárd szerint a nem olimpiai sportágakban tevékenykedők számára a Világjátékokon való részvétel hatalmas megtiszteltetésnek számít. „Ilyenkor nagyobb figyelmet kapunk a sportos társadalomtól, a médiától. Minden kvótát szerzett magyar induló kettőzött erővel készül Calira. Bízom benne, hogy a hátralévő időszakban tovább bővül a magyar csapat, és jól felkészült küldöttség képviselheti Magyarországot nyáron a világ egyik legnagyobb sportfesztiválján” – nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. 

Leyrer kiemelte, hogy több érintett sportágban is sikeresek vagyunk, így remélhetőleg lesz magyar érdekeltség az ünnepélyes eredményhirdetések során. „2005-ben Duisburgból, és 2009-ben Kaohsiungból is érmekkel tért haza a magyar csapat. Idén először a Világjátékokon maratoni kajak-kenusaink is indulhatnak, akik a világ élvonalába tartoznak, de nem ez az egyetlen sportág, amelyben kifejezetten jók vagyunk” – hangsúlyozta Leyrer Richárd.

A Világjátékok küzdelmei július 25-én kezdődnek és augusztus 4-ig tartanak. Cali Kolumbia harmadik legnagyobb városa. 1971-ben rendeztek ott Pánamerikai Játékokat, valamint 1975-ben vízilabda-világbajnokságnak és úszó-világbajnokságnak adott otthont.