Öt bronzérmet szerzett a magyar kendó-válogatott a berlini Európa-bajnokságon. A férfiaknál Dubi Sándor, a nőknél pedig Bővíz Marina állt dobogóra. Rajtuk kívül a férfi és a női csapat, valamint a junior-válogatott is harmadik lett Németországban.

Ahogy azt már korábban írtuk, a magyar csapat felkészülése nem volt teljesen zökkenőmentes erre az Eb-re. Sokáig úgy tűnt, hogy anyagi okok miatt meghiúsul hazánk részvétele a kontinenstornán, de a hazai kendó-támogatók példás hozzáállásának köszönhetően sikerült a hiányzó összeget összegyűjteni. Ehhez persze a válogatott és a szövetség komoly lobbitevékenységére is szükség volt.

A csapat helyzetét tovább nehezítette, hogy a férfi válogatott egyik meghatározó alakja, a győrzámolyi Babos Gábor (kendó 4. dan) az Eb előtt térdsérülést szenvedett, ezért most nem tudott a csapattal tartani. Helyét a Budapest Főnix Kendo és Iadio Klub fiatal versenyzője, Szegőfi Ákos (kendó 2. dan) vette át.

 

Eredmények:

XXV. Kendó Európa-bajnokság junior csapat kategória:
1. Franciaország
2. Románia
3. Magyarország Komjáti Krisztián (Magyar-Japán Kendo Klub), Szemán Bence (Bakony Kendo Klub), Le Hoang Anh (Magyar-Japán Kendo Klub)
3. Olaszország

XXV. Kendó Európa-bajnokság női csapat kategória:
1. Németország
2. Franciaország
3. Magyarország Bővíz Marina (Magyar-Japán Kendo Klub), Czimbalmos Mercédesz (Musin Kendo Klub), Tallós Zsófia (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub), Molnár Eszter (Happu Fudo Kendo Klub), Kocsis Barbara (Bakony Kendo és Iaido Klub)
3. Hollandia

XXV. Kendó Európa-bajnokság férfi csapat kategória:
1. Franciaország
2. Belgium
3. Magyarország Dubi Sándor (Szigetközi Junior Kendo Klub), Váradi Ábel (Magyar-Japán Kendo Klub), Dubi Attila (Szigetközi Junior Kendo Klub), Tóth Balázs (Szegedi Kendo Egyesület), Szegőfi Ákos (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub)
3. Spanyolország

XXV. Kendó Európa-bajnokság női egyéni kategória:
1. Fadai (Németország)
2. Van der Woude (Hollandia)
3. Bővíz Marina (Magyarország)
3. Momcilovic (Szerbia)

XXV. Kendó Európa-bajnokság férfi egyéni kategória:
1. G. Giannetto (Olaszország)
2. K. Nakabayashi (Franciaország)
3. Dubi Sándor (Magyarország)
3. A. Fisher (Anglia)

Fotók: facebook.com/ekc2013germany