Folytatódik a Maratonman-sorozat 2013-as szezonja. A „Fáklyás Futam” elnevezésű versenyt a Balatonman Triatlon Fesztivál részeként bonyolítják le, ahol a nevezők egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel. A június 15-én megrendezendő balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivál már a második lesz, és a tavalyi sikernek köszönhetően idén is minden bizonnyal gyorsan megtelik a rajtzóna. A klasszikus távon 3.8 km úszást, 180 km kerékpározást, és 42.2 km futást kell teljesíteniük az indulóknak.

A 2013-as Maratonman-sorozat első állomása ugyancsak Füreden volt, április 21-én, ahol több távon futhattak a résztvevők.

Prémium kategóriás versenysorozatot bonyolítunk le. Igyekszünk mindenből a legjobbat nyújtani a hétköznapi hősöknek” – kezdte Zelcsényi Miklós főszervező. „A Balatonman nem más, mint egy festői környezetben, profi módon megrendezett verseny. Mindezek mellett széleskörű sportszakmai expo és szabadidős, családi programok várnak mindenkire, aki június 15-én ellátogat Balatonfüredre. Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák, hogy a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja. A megfelelő felkészüléssel bárkiből lehet Ironman, de a rövidebb távok teljesítése vagy a váltóban való részvétel is fantasztikus élményt nyújt” – tette hozzá a sportvezető.