Járosi Pétert választotta meg a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) egyik alelnökének. A sportvezető, aki a sportág hazai szövetségének elnöke, és egyben a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) alelnöke is, az IDBF 16. kongresszusán, Kínában kapott bizalmat a tagságtól.

 

A Kunmingban megrendezett eseményen a Magyar Sárkányhajó Szövetség delegációja tovább népszerűsítette a 2018. évi IDBF Sárkányhajó Klub Legénység Világbajnokságot, melyet a szövetség július 17. és 22. között rendez meg Szegeden. 

„A vb-prezentációnk és az azt kiegészítő promóciónk jól sikerült. A jelenlévő tagszervezetek jelentős létszámban tervezik a részvételt a szegedi világbajnokságon. A nemzetközi szövetség közel 6000 fő részvételével számol, amely minden idők legnagyobb létszámú sárkányhajó eseménye lesz” – összegzett Járosi Péter.

Az IDBF bizottságaiban is több szerephez jutottak magyar sportolók: a „Sport mindenkié” (Sport for all Commission) bizottság tagja Baravics Lilla, az Ifjúsági Bizottság (Youth Commission) tagja pedig Terdi Csaba Mátyás, az újonnan megalakult IDBF Etikai Bizottság tagja pedig Dr. Seenger Pál lett.