A kajakos Janics Natasa, a tornász Berki Krisztián és a kick-boxos Jároszkievicz Krisztián holtversenyben lett az Év Sportolója a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) Gáláján. A gödöllői Grassalkovich-kastély dísztermében megrendezett eseményen a 2010-es év eredményei alapján díjazták a sportolókat, sportvezetőket, sportorvosokat és újságírókat.

Világklasszis kajakozónk, Janics Natasa, törökországi edzőtáborozása miatt nem lehetett ott a díjkiosztón, de a világbajnok tornász Berki Krisztián, és a Küzdősportok Világjátékán aranyérmes Jároszkievicz Krisztián (kick-box) személyesen vehette át a magyar sportszakma elismerését dr. Gémesi Györgytől, a Nemzeti Sportszövetség elnökétől.

Az NSSZ Gála díjazottjairól a Nemzeti Sportszövetség elnöksége dönt a sportszakmai szervezetek jelölései alapján. Janics Natasa és Berki Krisztián a 2010-es teljesítményéért korábban a sportújságírók szavazatai alapján is az év legjobbja lett.

Az utánpótláskorúaknál az úszó Kapás Boglárka, az edzőknél Berki Krisztián trénere, Kovács István, a sportvezetők között dr. Leyrer Richárd,  a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, a Sportolók Egészségéért kategóriájában a magyar úszóválogatott vezető sportorvosa, dr. Kausz István lett első. A Év Sportújságírója díjjal Ballai Attilát, a Magyar Nemzet sportovatának vezetőjét jutalmazták.

Egy sportvezető-legenda vehette át az életműdíjat: a 85 éves Bonn Ottót köszöntötték vastapssal, aki 2000-ig szolgálta a kajak-kenu sportágat.

A gálán a Nemzeti Sportszövetség együttműködési megaállapodást kötött a Magyar Edzők Társaságával és a Sportjus sportjogász társasággal.

 

Az Év Sportolója 2010:

1. Berki Krisztián (torna)

1. Janics Natasa (kajak)

1. Jároszkievicz Krisztián

Az Év Utánpótlás sportolója 2010:

  1. Kapás Boglárka (úszás)
  2. Kovács Sarolta (öttusa)
  3. Fucsovics Márton (tenisz) – Iliasz Nikolasz (vívás)

Az Év Edzője 2010:

  1. Kovács István (torna)
  2. Rapcsák Károly (evezés)
  3. Király István (kick-boksz, Király Team) – Mocsai Lajos (kézilabda, MKB Veszprém)

 

Az Év Sportvezetője 2010

  1. dr. Leyrer Richárd (Magyar Kick-box Szövetség elnöke)
  2. dr. Szabó Tamás (NSI)
  3. dr. Székely Ferenc (Heves Megyei Sportszövetség Egyesület elnöke)

Az Év Sportújságírója 2010:

  1. Ballai Attila (Magyar Nemzet Sport Főszerkesztő)
  2. Faragó Richard
  3. Jocha Károly  - Kaszala Claudia

A Sportolók Egészségéért 2010:

  1. Dr. Kausz István
  2. Dr. Halasi Tamás
  3. Dr. Tállay András

 

Életműdíj:

 

Bonn Ottó (MKKSZ)

 

 

 

 

Fotók: Vörös Nándor