Több ezren vettek részt a 13. Testébresztő Coca-Cola Női Mozgásfesztiválon. A Millenáris Parkban lebonyolított szabadidősportos rendezvényen közel nyolcvan mozgásformába kóstolhattak bele az érdeklődők.



A legnépszerűbb sportolási lehetőségek idén is a zenés sportágak voltak, így mindegyik aerobik és zumba órákon valóságos tolongás volt. A verőfényes napsütésben délutánra családi jelleget öltött a rendezvény, rengeteg gyerek is bekapcsolódott a különböző sportos játékokba.

Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke elégedetten vont mérleget a nap végén. „Tizenhárom éve megy ez a rendezvény. Minden ősszel megrendezzük, de egyszerűen nem lehet megunni. Amikor ilyen sokan jönnek ki a mozgásfesztiválra,mint ezen a vasárnapon, és láthatóan jól érzik magukat az emberek, az minden szervezésből fakadó fáradtságot feledtet. Sajnos Magyarországon a lakosság csupán 9 százaléka sportol rendszeresen. A Magyar Szabadidősport Szövetség minden rendezvényével azon van, hogy felhívja figyelmet a lakossági sportra, a mozgásra" – mondta a főszervező.
Az idei mozgásfesztivál fővédnöke Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke volt, a rendezvényt pedig többek között Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok vívó, és Bánhidi Petra, kétszeres argentintangó-világbajnok népszerűsítette.

Magyar Szabadidősport Szövetség