Hölgyek ezrei lepték el vasárnap a budapesti Millenáris Parkot. Nagy sikerrel rendezték meg ugyanis a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivált. A Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományos őszi rendezvényén immár 14. alkalommal sportolhattak a hölgyek. Magyarország egyik legnívósabb szabadidősportos megmozdulásán több londoni olimpikonunk is részt vett. Többek között a vívó olimpiai bajnok Szilágyi Áron, a többszörös olimpiai aranyérmes, Londonban ezüstérmet szerző Kammerer Zoltán (kajak), Marosi Ádám (olimpiai bronzérmes öttusázó), valamint a Simon Béla, Széll Domonkos evezőspáros látogatott ki az eseményre.

Az olimpikonok egyet értettek abban, hogy az ilyen szabadidősportos rendezvényekre nagy szükség van, hiszen mint Kammerer fogalmazott: a versenysporttal kiegészülve ezeknek az akcióknak az az üzenete, hogy minél többen sportoljanak, és előbb-utóbb kevesebben lesznek az orvosi várótermekben. „Nagyon jó érzés ennyi sportoló hölgyet látni. Ahhoz, hogy egészségesebbek legyenek a magyarok, ahhoz elengedhetetlen a nők ilyen szintű rendszeres ’átmozgatása’. Örülök, hogy itt lehettem” – mondta Kammerer Zoltán.

Szilágyi Áront valósággal megrohamozták a Millenáris Parkban. Az újdonsült vívó olimpiai bajnok elmondta, jól viseli a népszerűséget. „Öröm nézni, hogy a meleg ellenére milyen sokan választották a sportolást ma. Sok élménybeszámolóra hívnak, de egyelőre jól állom a sarat. Jó érzés, hogy ilyen sokan kíváncsiak rám” – nyilatkozta Szilágyi.

Salga Péter főszervező szerint a Sportolj párban! jelmondat telitalálat volt. Lányok, asszonyok ezrei mozogtak. „Több mint 80 sportágba, illetve mozgásformába lehetett belekóstolni. A testébresztő rendezvénysorozat részeként a Millenárison az olimpikonok és hétköznapi hősök oszthatták meg sportolással kapcsolatos motiváló gondolataikat a Töltsd meg lélekkel! üzenőfalon. Idén először a hagyományos sportágak mellett az Xbox 360 Kinect mozgásérzékelős sportjátékait is kipróbálhatták az érdeklődők.”

A több száz motiváló üzenet a facebook.com/testebreszto oldalon nézhető meg.