Dr. Simon Zoltán lett a Magyar Tekeszövetség elnöke, miután bizalmat kapott a sportág küldöttgyűlésétől. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társasági portfólió felelős igazgatójaként dolgozó szakember Lengyel Józsefet váltja az elnöki székben, megbízatása négy évre szól.

Simon Zoltán, a Magyar Tekeszövetség elnöke, Dávid Veronika, a szövetség főtitkára és Ludwig Kocsis, a nemzetközi szövetség (WNBA) elnöke

Dr. Simon Zoltán két gyermek édesapja. Az általa irányított portfólióba tartoznak többek között a MÁV, valamint a VOLÁN csoport társaságai. Végzettségét tekintve jogász, pályafutása során jelentősnek minősülő gazdasági társaságok képviseletét látta el.

„Mindig is intenzíven érdeklődtem a sportok iránt. Úgy gondolom, hogy betöltött pozícióm és munkám révén rendelkezhetek olyan lehetőségekkel, amelyekkel a sportág fejlődését elősegíthetem. Legfőbb törekvésem az, hogy jelentős támogatókat szerezzek a magyar tekesportnak. A zalaegerszegi világbajnokság vonatkozásában konkrét tervvel rendelkezem egy nívós világverseny lebonyolítása érdekében” – nyilatkozta az új elnök. A tisztújító küldöttgyűlésen részt vett a nemzetközi szövetség (WNBA) elnöke, Ludwig Kocsis is.

A sportágban idén Zalaegerszeg ad otthont a csapat-világbajnokságnak, amely május 10-én kezdődik.