Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 2015. évi Kékszalag névadó támogatója a budapesti ÁRKÁD

A magyar vitorlás sport legkiemelkedőbb eseménye, az évente megrendezésre kerülő balatoni Kékszalag névadó támogatója 2015-ben a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont. Az erről szóló megállapodást a fővárosi Boat Show kiállításon írták alá. A 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtja július 2-án lesz, a hagyományoknak megfelelően Balatonfüreden.

 

„A Magyar Vitorlás Szövetség számára a Kékszalag, és a hozzá kapcsolódó események: az ifjúsági versenyzőknek kiírt Kékpántlika és a kisebb katamaránok versenyzését biztosító 2Szalag verseny az év egyik legfontosabb rendezvénye. Évek óta kitartó partnerünk a versenyek és a parti programok szervezésében Balatonfüred városa, és rendkívül nagy örömünkre szolgál, hogy idén már jóval a vitorlás évad megkezdése előtt olyan komoly, erős támogatót köszönthetünk a fedélzeten, mint a budapesti ÁRKÁD” – mondta csütörtökön dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

 

„A Kékszalag olyan esemény, amely évről évre joggal vonzza a látogatókat – egyedülálló, minőségi program, amely nemcsak a vitorlázókat, hanem a Balatont kedvelő családokat, a természet és a szabadidő nívós eltöltése iránt elkötelezett embereket is megszólítja. Ők a mi célközönségünk, hiszen az ÁRKÁD-ban örömmel látjuk a minőségi termékeket kereső családokat és az azokat kínáló kereskedőket is. Ezért véltük úgy, hogy a Kékszalag támogatása mindkét fél számára előnyös együttműködést jelent, s örömmel mondhatom, hogy ebben a törekvésünkben kiváló partnerre leltünk a Magyar Vitorlás Szövetségben” – húzta alá Vizsolyi Dániel, a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont igazgatója.

 A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, ahol évről évre közel 600 hajó, mintegy 3.000 sportoló teljesíti az embert próbáló távot. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, s erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére. Az elmúlt évben a Fifty-fifty nevű, high-tech, magyar tervezésű, karbonból készült, kétárbocos katamarán nyerte a versenyt, s egyben fantasztikus 7 óra 13 perces rekordot állított fel a táv teljesítésére, amelyet rendkívül nehéz lesz majd felülmúlni.

 A 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj névadó támogatója a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont, amely több mint kétszáz üzlet egyedi kínálatát biztosítja vásárlóinak. A nemrégiben felépült ÁRKÁD2 megnyitása óta a bevásárlóközpont Magyarország egyik legnagyobb eladóterével büszkélkedhet. A tervek szerint a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtjáig hátralévő hónapokban több, vitorlázáshoz kapcsolódó eseménynek is otthont ad majd a bevásárlóközpont.

 

0 Tovább

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője

Ma nyitott, és három napon át látogatható Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye. A Budapest Boat Show 2015 a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilonjában várja a látogatókat. Az esemény stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ).

A 24. alkalommal megrendezendő kiállítás 2012 óta folyamatosan fejlődik és növekszik, 2015-ben több mint 65 kiállító mutatkozik be több mint 80 hajóval, és 9500nm-en csak hajók és kapcsolódó kiegészítők vonulnak fel, számos újdonsággal, több hazai hajóbemutatóval, többek között itt láthatja először a közönség a SÁMSON névre keresztelt óceáni evezős hajót is, mellyel nem mindennapi expedícióra készülnek, hiszen ez lesz az első ilyen hajó, amivel áteveznek az atlanti óceánon New Yorkból Párizsba – áll a szervezők közleményében.

2015-ben a kiállítás középpontjába a tengeri hajózás kerül, azon belül is a Volvo Ocean Race, a jelenleg is zajló földkerülő vitorlásverseny kap kiemelt figyelmet a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával. A látogatók egy 400 négyzetméteres Volvo Ocean Race programszigeten ismerkedhetnek a versennyel, a csapatokkal és a legénység életével. Kiállítják a Volvo Ocean 65 versenyhajó belsejének egy részletét, és felállítanak egy hajókormány installációt is a látogatók számára.

A Generali Kikötő Színpadon nagyon sok érdekes előadással találkozhatnak, a Magyar Vitorlás Szövetség képviselői is beszámolnak a versenyrendszerben bekövetkezett változásokról, és a sportág fejlődését szolgáló terveikről.

Bővebb infók a 2015-ös Boat Show-ról: http://boatshow.hu

0 Tovább

A magyar bajnok megnyerte a Hungarian Dance Opent

Fantasztikus hangulatban, kiváló magyar sikerekkel zárult a TáncSport Magyar Bajnokságok második versenynapja. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban a magyar bajnokságokon kívül a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSz) először rendezett nemzetközi versenyeket, amelyeken közel 20 ország táncosai indultak.

Kiemelt figyelem kísérte a  felnőtt tíztánc magyar bajnokságot, melyen végül a címvédő Hegyes Bertalan János, Kis Violetta páros győzött. Ugyancsak komoly rangot adott a rendezvénynek a Latin International Open, ahol ráadásul magyar siker született. A magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina ugyanis megszerezte az első helyet, maga mögé utasítva a kategória 53 párosát. A Junior II. Latin Openen Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra győzött, Nagy Márk és Vörös Liza pedig bronzérmes lett. Szalaiék a Junior II. Standard Openen is parkettre léptek, ahol a harmadik helyen zártak. A Senior III Standard Open döntője is magyar sikerrel ért véget, miután  Kránicz József és Dobó Erika nyert.

„Pörgős versenyeken vagyunk túl. Örömmel konstatáltuk, hogy a Bassano Opennel párhuzamosan rendeztük meg a Hungarian Dance Opent, közel ugyanannyi páros indult Szigetszentmiklóson is, mint Olaszországban. A jó hangulatú versenyekből és a népes mezőnyből kiindulva 2016-ra hatalmas táncfesztiválra készülhetnek a sportág szerelmesei” – mondta Jenei Éva, az MTáSZ versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tagja.

A TáncSport Magyar Bajnokságok következő versenynapjai február 21-én és 22-én lesznek. Bővebb infók a www.tancsportmb.com oldalon.

 

A Magyar bajnokok 2015-ben (a vasárnapi döntők után):

 

Tíztánc Magyar Bajnokság

Hegyes Bertalan János, Kis Violetta

 

Senior I-II. Tíztánc Magyar Bajnokság

Szabó Zsolt Mihály, Ónodi-Szabó Valéria

 

Senior III. Tíztánc Magyar Bajnokság

Savanya László, Savanyáné Árvai Margit

 

Ifjúsági Standard Magyar Bajnokság

Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

 

Junior I. Latin Magyar Bajnokság

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

 

Gyerek Standard Magyar Bajnokság

Kohon Patrik, Kávási Éva

 

Formáció Latin A Liga:

Gála TE 'A' - Tribute to Diana Ross

 

Formáció Latin 'B' Liga:

Savaria TSE B Csapat - Hello Africa

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum