Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Belehúzott a Kiscsillag zenekar

A Kiscsillag zenekar nemrég meglepő vállalással állt a nyilvánosság elé: maratoni váltóban állnak rajthoz október 13-án. Lovasi András, Leskovics Gábor, Ózdi Rezső és Mihalik Ábel az októberi Spar Budapest Maratonon a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek ajánlja fel a maratoni váltóban lefutott kilométereit.

A fiúk a Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportközösségéhez, az Élménykülönítményhez csatlakoztak, és céljuk, hogy legalább 1 millió forintot gyűjtsenek össze.

Szombaton a Margit-szigeten edzettek az Élménykülönítmény többi futójával. Bár a fiúk kisebb-nagyobb sportsérüléssel küzdenek, bebizonyították, hogy a csapattól nem idegen a mozgás, a koncertek mellett is rendszeresen sportolnak. Lovasi és Lecsó is 28 percen belül futották a klasszikus Sziget-kört a frontember ráadásul duplázott. A kemény edzés után még egy soproni koncerten is helytállt a Kiscsillag.

A zenekar régóta támogatja az Alapítványt, írtak már egy számot is azoknak a daganatos és krónikus beteg gyerekeknek, akiknek a Bátor Táborban az élményterápia segít visszanyerni az életkedvüket és a gyógyulásukba vetett hitüket.

A biztatás ráfér most a csapatra: Rezső lábsérüléssel küzd, emiatt csak rövidebb távot futhat,és gőzerővel gyűjtik a támogatásokat is a maradék két hétben.
A www.elmenykulonitmeny.hu/kiscsillag.zenekar  oldalon mindenkinek számítanak a támogatására, aki kedveli a Kiscsillag zenéjét, a sportot, vagy a Bátor Tábort.

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre Magyarországon. A csapat tagjai maratoni és félmaratoni futásokon, hosszútávú kerékpár és triatlonversenyeken indulnak. Embert próbáló teljesítményükkel a beteg gyerekek ügyére szeretnék felhívni a környezetükben élők figyelmét. Közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések során megtett kilométereiket – akár egy kávé vagy egy mozijegy áráért cserébe.

Bővebb információ: www.facebook.com/elmenykulonitmeny, www.elmenykulonitmeny.hu, www.batortabor.hu.

0 Tovább

Megható és sportos Idősek Napja az otthonokban

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) az elmúlt évtizedekben többször is bizonyította, hogy az egyes rendezvényein igyekszik minden korosztálynak felhívni a figyelmét az egészséges életmódra. A sportos megmozdulásaikon a kisiskolásoktól kezdve az idősekig mindenki megtalálhatja a korának és edzettségi állapotának megfelelő mozgásformát. A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját követően a szövetség munkatársai az Idősek Világnapján az időseket ellátó és gondozó otthon lakóira is gondoltak.

„Október 1-én három vidéki városban, Békéscsabán, Szegeden, Csákváron voltunk idősek otthonában, ezen kívül Budapesten két intézményt látogattunk meg. Az ott élők életkorának, és állapotának megfelelő programokat szerveztünk nekik, hiszen a testedzés minden életkorban érték, és követendő minta a ma fiataljai számára. Sehova sem mentünk üres kézzel, mindenhol ajándékokat adtunk át az otthonokban élőknek, ahol megható pillanatokat éltünk át” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Az MSZSZ következő nagy országos rendezvénye október 12-én és 13-lesz. Akkor rendezik meg ugyanis a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogy számos országban ismerik, a World Walking Day-t. A két nap alatt túrákkal, egészséges életmódot népszerűsítő programokkal, sportversenyekkel és sok más színes rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

További információk:

http://www.masport.hu/rendezvenyek/vilag+gyaloglo+nap+/vilag+gyaloglo+nap+1.html

0 Tovább

Gyalogol a világ

Túrákkal, egészséges életmódot népszerűsítő programokkal, sportversenyekkel és sok más színes rendezvénnyel várják az érdeklődőket a Világ Gyalogló Napon, vagy ahogy számos országban ismerik, a World Walking Day-en. Az eseményt október 12-én és 13-án tartják meg az ország több pontján.

 

A helyi nevezetességekkel is meg lehet majd ismerkedni a helyismereti- és városnéző sétákon. A teljesség igénye nélkül: Budapesten a Normafánál, Szombathelyen a Parkerdőben lehet majd túrázni, a Somogy megyeiek a Deseda tó körül, valamint a Zaranyi erdőben sétálnak, Székesfehérváron pedig a Sóstói tanösvényre várják a mozogni vágyókat – közölte az eseményt Magyarországon koordináló Magyar Szabadidősport Szövetség.

 

 

További információ:

Magyar Szabadidősport Szövetség

Honlapok: www.masport.hu

Telefon: 1/460-6815

email: info@masport.hu

 

 

 

További információk:

http://www.masport.hu/rendezvenyek/vilag+gyaloglo+nap+/vilag+gyaloglo+nap+1.html

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum