Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Idősebbek a gáton – Szépkorúak Sportfesztiválja

Szépkorban is aktívan! – ez a jelszava a Magyar Szabadidősport Szövetség által megrendezendő sport és egészségnapnak, amelyen az idősebbeket célozza meg. Szeptember 9-én a Kopaszi-gáton 45 sportágat, illetve mozgásformát próbálhatnak ki a szépkorúak, akik előadásokon, különböző egészségügyi szűréseken is részt vehetnek a mindenki számára ingyenes eseményen.

„Egy nagyon népes korosztályról van szó, évente több programmal igyekszünk felhívni a társadalom, illetve a szépkorúak figyelmét, hogy sosem késő elkezdeni a mozgást, és az egészséges, kiegyensúlyozott életre való törekvést. Idén először közvetlenül a XV. Coca Cola  Testébresztő Női Mozgásfesztivál másnapján, ugyanazon a helyszínen tartjuk meg a szépkorúak fesztiválját, jelezvén, hogy nekünk minden korosztály egyformán fontos” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára, az események főszervezője.

A rendezvényen szeptember 9-én, 10 órakor lesz kapunyitás, és 16 óráig tart. Előtte egy nappal, azaz 8-án, a női sportfesztiválon közel 100 sportágat próbálhatnak ki a hölgyek a Kopaszi-gáton.

0 Tovább

Bajnoki rajt a tekézőknél

Az előttünk álló hétvégén megkezdődik a 77. férfi tekebajnokság. A hölgyek egy héttel később ragadnak golyót a pontvadászatban. Náluk ez lesz a 68. kiírás.

A minden várakozást felülmúló csapat-világbajnokság és a nyári szünet után jönnek a Szuperliga-küzdelmek a tekézőknél. A sportág a reneszánszát éli, az aranygeneráció beérett, mivel a zalaegerszegi csapat-vb-n a nők és a férfiak is világbajnokok lettek. Kérdés, hogy mindez milyen hatással lehet a bajnokságra. A férfiaknál 10, a nőknél pedig 11 csapat indul a Szuperligában. 

A férfi Szuperliga résztvevői

AJKA KRISTÁLY SE

BKV ELŐRE SC

FERENCVÁROSI TC

GYŐR-SZOL TORNA CLUB

KÖZUTASOK KAPOSVÁRI TK

NYÍREGYHÁZI TEKE KLUB

RÉPCELAKI SE

SZEGEDI TE

SZOLNOKI MÁV SE

ZALAEGERSZEGI TK

A női Szuperliga résztvevői

BALATONI VASAS SE

BKV ELŐRE SC

FERENCVÁROSI TC

DYNAMIC TSK

PANNON-FLAX GYŐRI LENSZÖVŐ SE

RÁKOSHEGYI VASUTAS S.E. I.

RÁKOSHEGYI VASUTAS S.E. II.

SZENTESI TEKÉZŐK SPORTEGYESÜLETE

TATABÁNYAI SPORT CLUB

WATT 22 SPORTEGYESÜLET

ZTE- ZÁÉV TK

0 Tovább

Katusék izzasztják a hölgyeket

A Pécsi Sasok ismét szárnyalnak. A sokszoros aerobik világbajnoki trió két tagja a XV. Coca-Cola Testébresztő Női Sportfesztiválon mozgatják át a hölgyeket. Az ingyenes szabadidősportos rendezvényen Katus Tamás és Szentgyörgyi Rómeó is órát tart szeptember 8-án a Kopaszi-gáton. Hölgyeim, figyelem!

A Pécsi Sasokkal a Fitnesz Ponton találkozhatnak a sportfesztiválon. Akik más sportágak iránt érdeklődnek, biztos, hogy nem maradnak élmény nélkül: a testébresztőn közel 100 sportágat és mozgásformát lehet kipróbálni. A teljesség igénye nélkül a lányok, asszonyok belekóstolhatnak a sárkányhajózásba, a jógába, az íjászatba, a táncba, a rúdtáncba és a gerinctornába is. A sportfesztivált a Magyar Szabadidősport Szövetség rendezi meg, akárcsak az egy nappal később lebonyolítandó Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját. A szövetség évek óta rendez olyan eseményeket, amelyeken az idősebbek is elkezdhetik, vagy folytathatják a sportolást, a mozgást. A szépkorúak is a Kopaszi-gáton próbálhatják ki az egyes sportágakat, bizonyítva, hogy mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum