Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke-vb: Legyőztük Németországot!

A férfiak után a címvédő magyar női csapat is bejutott az elődöntőbe a zalaegerszegi teke-vb-n. Az elődöntőben Horvátország lesz Méhész Anitáék ellenfele.

Tökéletes napot zártak a magyarok a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon. A férfiak után a nők is bejutottak a legjobb négy közé. A negyeddöntőben Kaszás Zoltán együttese egy fantasztikus hangulatú összecsapáson 6.5 – 1.5-re verte a torna egyik favorit együttesét, Németországot. A magyaroktól Fegyveres Petra volt a legeredményesebb 643 fával.

Délelőtt a férfiak harcolták ki az elődöntőben való részvételt, miután a lengyeleket legyőzték a negyeddöntőben, így az már biztosan kijelenthető, hogy a nők is és a férfiak is éremmel zárják a hazai rendezésű világbajnokságot.

Szombaton a férfiak a románokkal elődöntőznek reggel 8 órától, míg a lányok a horvátokkal csapnak össze a döntőbe jutásért 11 óra 20 perctől.

Szerbia férficsapata világcsúcsot gurított, miután a szlovénok elleni negyeddöntőben 3974 fás teljesítménnyel győztek. A korábbi rekord 3972 fa volt.

Eredmény

Teke-vb, Zalaegerszeg, nők, negyeddöntő

Magyarország-Németország 6.5 – 1.5 (3646-3537)

 

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Teke-vb: A férfiak már biztos érmesek!

A magyar férfi tekeválogatott biztosan érmet szerez a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon. A negyeddöntőben a magyar csapat 7-1-re verte Lengyelországot, ezzel elődöntős, és legrosszabb esetben is bronzérmes lesz. A lengyelek az elsők, akik szett-pontot értek el a mieink ellen ezen a világbajnokságon. A csoportmeccsek során ugyanis végig 8-0-s mérkőzéseket produkált Fehér László szövetségi kapitány együttese. Pénteken a legeredményesebb magyar játékos Farkas Sándor volt 669 fával. A döntőbe jutásért Kiss Norberték a Románia-Horvátország negyeddöntő győztese ellen lépnek pályára.

Pénteken a női válogatott is bejuthat a legjobb négy közé, miután 17 óra 45 perctől Németországgal negyeddöntőznek. Kaszás Zoltán, a nők szövetségi kapitánya elmondta, hogy nem kell megijedni a németektől. „Jobbak vagyunk. Reális az a cél, hogy bejussunk az elődöntőbe. Minden azon fog múlni, hogy mennyire hisszük el azt, hogy megfogjuk csinálni.” – nyilatkozta a kapitány.

Németország minden világversenyen ütőképes csapattal vesz részt. Így van ez a zalaegerszegi világbajnokságon is, és rajtuk most nagyobb a nyomás, mivel a férfi válogatottjuk a csoportmeccsek után kiesett, így ők biztos nem szereznek érmet Zalaegerszegen.

Eredmény

Teke-vb, Zalaegerszeg, férfiak, negyeddöntő

Magyarország-Lengyelország 7-1 (3861-3682)

0 Tovább

Sikerült! Több, mint 57 millió sportos perc lett a vége

A helyenként komorabb időjárás ellenére rengetegen sportoltak Magyarországon az idei Kihívás Napján, így nem is lehetett más a vége, sikerült a célkitűzés: 57 230 325 sporttal eltöltött percet produkáltunk május 22-én.

Kanyó Dénes, Vajda Attila és az uszonyosok (Fotó: Schmidt Andrea)

A Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásában lezajlott lakossági sportos eseményen városok és falvak versengtek egymással „Magyarország legsportosabb” címéért. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is bárki részt vehetett a sportos napon. A Magyar Szabadidősport Szövetség a hagyományoknak megfelelően – lélekszámtól függően – hét kategóriában hirdetett győzteseket.

Budapesten jó hangulatú, felszabadult közös futással vett részt az U19-es férfi kézilabda-válogatott. A Városligetben megrendezett eseményen a vb-re készülő csapat tagjai a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközösségével, azaz az Élménykülönítményesekkel futottak együtt. A táv 2.8 kilométer volt, aki pedig nem akart futni, az sétált, vagy nordic walking botokat kapott, és azokkal teljesítette a távot.

A városligeti futáson ott volt Erik Wijmeersch belga futóklasszis, aki fedettpályán (200 méteren) Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet és Molnár Zoltán, a BSSZ Budapesti Sportszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is.

Szegeden a Maty-éri kajak-kenu pályán Kanyó Dénes világbajnok vezérletével uszonyosúszók úsztak együtt Vajda Attila (olimpiai bajnok kenus) katamaránjával. Monspart Sarolta Debrecenben aktivizálta magát. A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke több programon is részt vett a cívis városban. A sportvezető többek között tornát vezényelt nyugdíjasoknak, majd közös gyalogoláson is részt vett a szépkorúakkal és az egyetemen előadást is tartott a sportszervező szakos hallgatóknak.

Az egyes kategóriák győztesei:

I.             Hernádszentandrás

II.           Nagynyárád

III.          Szank

IV.          Nyíradony

V.            Gyomaendrőd

VI.          Szekszárd

VII.         Budapest IV. kerület

 

A Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkárának köszönő szavai lejjebb olvashatók:

 

Virtus, testmozgás, közösség, vidámság, sport

E szavakat keresőprogramba gépelve nagy valószínűséggel a Kihívás Napjára mutatna a program. Különösen így május végén, immár 23 éve Magyarországon is.

Azóta szervezünk Challenge Dayt, azaz a Kihívás Napját hazánkban.

Komoly erőpróba ez a nap mindenkinek, aki részt vett benne.

A résztvevők határtalan lelkesedéssel 57 230 325 percet sportoltak szerdán a rendezvény keretei között, meg még azon is túl. Számos település ugyanis bár a versenyben nem kívánt részt venni, de azért szervezett Kihívás Napi programokat.

A szervezők most még az eseményt követő feladatokkal vannak elfoglalva, de a nehezén azért már túl vannak. Minden résztvevő településen komoly rendező csapat dolgozott azért, hogy a település sikeres legyen, és főleg hogy a lakosok jól érezzék magukat. Mit mondott az ónódi polgármester ma a Kossuth Rádióban? „A lényeg, hogy így együtt, közösségként tudjuk magunkat jól érezni.” És valóban, csak ez a lényeg. Közben pedig sport, testedzés, nem is kevés.

Nem csak átlagemberek vettek részt az össznépi sportolásban, de számos élsportoló is. Én őket külön-külön nem nevesítem, hiszen ez a nap általában a magyar emberek – köztük az ő – sportolásáról szól, mégis köszönöm, hogy személyes példájukkal erőt adtak másoknak.

A sajtó munkásai, ahogyan már megszokhattuk, az első percektől folyamatosan jelen voltak az eseményeken, és tudósításaikkal igyekeztek másoknak is kedvet csinálni a testmozgáshoz.

A vetélkedés végeztével köszönöm mindnyájuknak, Nektek, hogy velünk voltatok. Szerveztétek, irányítottátok a helyi programokat, vagy éppen részt vettetek azon, esetleg tudósítottatok arról. Megtisztelő volt ennyi lelkes sportemberrel együttműködni.

A szervezőbizottság és a Magyar Szabadidősport Szövetség nevében gratulálok az elért eredményekhez, és a jövőre is sok sportolást kívánok!

Salga Péter

0 Tovább

Teke-vb: Nyolc közé jutott a férfi válogatott is

Újabb magabiztos győzelemmel a magyar férfi tekeválogatott bejutott a zalaegerszegi csapat-világbajnokság legjobb nyolc együttese közé. A világverseny eddigi legnagyobb meglepetésén túl vagyunk: az éremesélyes német válogatott nem jutott tovább a csoportból.

Fehér László szövetségi kapitány együttese az A-csoport második fordulójában Bosznia-Hercegovinát 8-0-ra legyőzve kiharcolta a továbbjutást. A csapat szerdai teljesítményére jellemző, hogy mindegyik játékos 600 fa fölött gurított. A legeredményesebb Kakuk Levente volt 650 fával.

Kakuk Levente (fotó: Vörös Nándor)

Az A-csoport másik szerdai meccsén Ausztria 7-1-re nyert Észtország ellen, így a magyar-osztrák összecsapáson dől el a csoportelsőség.

A zalaegerszegi vb-n jól halad a női válogatott is. A mieink már korábban bejutottak a negyeddöntőbe, csütörtökön a szlovákok ellen játsszák le a harmadik csoportmeccsüket.

 

Eredmények

Teke-vb, Zalaegerszeg, férfiak, A-csoport

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 8-0 (3807-3504)

Észtország-Ausztria 1-7

 

A németek már befejezték

Hatalmas meglepetésre az egyik nagy favorit már kiesett. A D-csoport második fordulójában a románok 6-2-re verték a németeket, akik így biztos, hogy nem jutnak be a negyeddöntőbe. Németország a legutóbbi világbajnokságon nem vett részt, ezért Zalaegerszegen előselejtezőt játszott, amelyet sikerrel vett, ám a sorsolás nem kedvezett. Első csoportmeccsükön ugyanis kikaptak Szerbiától, a románoktól elszenvedett vereség pedig megpecsételte a sorsukat.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum