Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tökéletes nap!


A Ferencváros U18-as női utánpótláscsapata a második meccsét 7-0-ra nyerte meg, így a Barcelonával küzdhet meg a torna döntőjében!

A délelőtti kört követően délután is pályára lépett női csapatunk saját rendezésű nemzetközi tornánkon, Telkiben.

Húsz perc alatt lerendezte a továbbjutás kérdését Dörnyei Balázs csapata a női futball nagyhatalomnak számító Norvégiából érkezett Amasone ellen. Mesterházi egy szöglet utáni fejessel szerezte meg a vezetést csapatunknak. A következő támadásból az első meccsen is eredményes Kaján növelte az előnyt, majd három perccel később Horváth Zsófia is eredményes volt. A 20. percben Krascsevics jobb alsó sarokban kikötő lövése után már néggyel ment a Ferencváros.

A második félidőben további három gólt szereztek lányaink, kiütésessé téve sikerünket. Előbb Zeller Dóra szerzett gólt, majd Mosdóczi Evelin lőtt a norvég kapuba, a végeredményt Szabó Viktória állította be az utolsó percben. A találkozót követő büntetőrúgásokat is a Ferencváros nyerte, amely győzelmével bejutott a vasárnapi döntőbe.


FTC: Varga Luca – Nagypál Fatima, Urbán Fanni, Mesterházi Csilla, Szabó Viktória, Horváth Zsófia, Vancsik Viktória, Horváth Boglárka, Krascsenics Petra, Ferencz Kata, Kaján Zsanett
cserepad: Samu Anna, Mosdóczi Evelin, Vőfély Noémi, Diószegi Fanni, Zeller Dóra, Bokor Adrienn, Fenyvesi Evelin, Szabó Dorottya

Amasone: Live Kaasin – Ada Birkeland, Aurora Jacobsen, Mallin Westengend, Nicoline Stensby, Kamilla Sundkvist, Pernille Eggen, Kristina Sörbo, Andrea Svenningsen, Christina Vage, Varin Eggen
cserepad: Emma Velthoven, Catherine Davies, Lina D. Johansson, Matilde Nielsen, Kristine Kristensen

Gólszerzők: Mesterházi (1-0, 7. p.), Kaján (2-0, 13. p.), Horváth Zs. (3-0, 16. p.), Krascsevics (4-0, 20. p.), Zeller (5-0, 46. p.), Mosdóczi (6-0, 58. p.), Szabó Viktória (7-0, 8. p.)

A B csoportban a Fradihoz hasonlóan kiemelkedett a gyors, rövidpasszos játékot játszó FC Barcelona, amely a cseh Slavia Prahát és a szlovák Duslo Salát is magabiztosan győzte le, és ezzel szintén döntős.

Vasárnap egy-egy csoportmeccs, majd a helyosztók következnek az MLSZ Edzőközpontjában zajló viadalon.

FTC NŐI U-18 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA
TELKI, MLSZ EDZŐKÖZPONT

A CSOPORT
Ferencváros – ZNK Agram (horvát) 5-1 (2-0)
Ferencváros – Amasone Asker SK (norvég) 7-0 (4-0)

vasárnap:
ZNK Agram – Amasone Asker SK 09:30

B CSOPORT
FC Barcelona (spanyol) – SK Slavia Praha (cseh) 3-1 (1-1)
FC Barcelona – FK Duslo Sala (szlovák) 8-0 (3-0)

vasárnap:
FK Duslo Sala – SK Slavia Praha 09:30

vasárnapi helyosztók:
V-VI. helyért: 14:00
III-IV. helyért: 15:30
I-II. helyért: 17:00

Dörnyei Balázs (FTC, vezetőedző): - Úgy gondolom, hogy a mai nap eseményeivel elégedettek lehetünk, nagyon fontos, hogy azt látom, hogy a vendégeink is elégedettek mind a helyszínnel, mind a kiszolgálással és a tornának a színvonalával. A kötelező eredményeket hoztuk, nagyon sok szép dolgot láthattunk a pályán, olyanokat ami miatt érdemes kilátogatni a mérkőzésekre.

A döntőben az ellenfelünk a Barcelona lesz. Elképesztően jó futballcsapat, úgy gondolom, hogy ugyanazt a játékelemek köszönnek vissza, mint a férfi felnőtt csapatuknál, ugyanaz a stílus, ugyanaz a filozófia. Az elmúlt időszakban több példát is láttunk arra, hogy hogyan kell az ilyen csapatot elkapni, mindent megteszünk ennek érdekében. Egy rendkívül szemtelen csapatunk van, a legjobb ellenfelekkel szemben is felvállaljuk azt a játékot, amit tudunk, úgy gondolom, hogy egy óriási futballcsemege lesz vasárnap délután öt órától a Ferencváros – Barcelona döntő.


Partnerünk: movesport.eu

0 Tovább

Kihívás Napja 2013 – Kajakot vagy kenut tol a világbajnok búvárúszó

Kanyó Dénes harmadik Világjátékok-szereplésére készül, és egyre jobb formában van. Világbajnok búvárúszónk számára így a Kihívás Napi mozgás nem mondható megterhelőnek, hiszen átlagosan napi három edzéssel tökéletesíti technikáját, és fejleszti erőnlétét. Kanyó azonban semmiképp sem maradna ki egy egyedi Kihívás Napi sporttevékenységből, ezért egyesületével, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklubbal kitalálták, hogy a Maty-éri kajak-kenu pályán, uszonnyal a lábukon kajakot, vagy egy kenut fognak tolni.

 

„A Caliban megrendezendő Világjátékok számomra az év főversenye minden edzést annak rendelek alá. Kőkemény tréningeket vezénylek magamnak, mivel saját magam edzője vagyok, de mindez nem jelenti azt, hogy kimaradnék egy Kihívás Napi őrületből” – mondta Kanyó.

A Kihívás Napja május 22-én lesz. Az esemény 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági és szabadidősportos megmozdulása. Magyarországon eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben induló falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 48 millió percnyi testmozgást végeztek, idén az 50 millió perc teljesítése a cél.

A Kihívás Napjának célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

 

 

Bővebb információ: http://www.kihivasnapja.hu

 

 

Magyar Szabadidősport Szövetség

Email: info@masport.hu

Web: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Száraz Dénes is ott lesz a Balatonman versenyen

Bár sorozatbeli szerepe szerint kórházban van, a valóságban makkegészséges, és a Balatonmanre készül Száraz Dénes. Az év színésze is ott lesz ugyanis a 70,3 kilométeres táv indulói között június 15-én, Balatonfüreden. A Jóban, rosszban sztárja nemcsak a színpadon és a képernyőn szereti a kihívásokat: rendszeresen sportol, célja, hogy minél jobban teljesítsen a népszerű üdülővárosban rendezendő triatlon versenyen.

 

A rossz időjárás sem tartja vissza a Tamás atya szerepében ismertté vált fiatal színészt. Ha ki akarja engedni a gőzt, futócipőt húz, az sem érdekli, hogy épp hull a hó vagy esik az eső. Vasárnaponként hosszú edzéseket tart – derül ki a TerepSport írásából. Gyakran csapatának, az X2S TEAM-nek multisport edzésein teljesít, itt a hosszú terepfutás után még egy óra kerékpározás vár rá. Nem elsősorban a díjak, sokkal inkább maga a játék vonzza. Ez éppúgy igaz a sportra, mint a színjátszásra – mondja. Ezt az érzést keresi az Ironman versenyen vagy a tereptriatlon teljesítése közben is.

 

Bő egy hónap múlva rendezik meg a balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivált, június 15-én várják majd a sportolni vágyókat. Immár második alkalommal szervezik meg a prémium kategóriás sporteseményt. A klasszikus táv 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást jelent.

A szervezők mindent megtesznek azért, hogy a versenyzők és kísérőik a lehető legjobban érezzék magukat. „Sportszakmai expo, színes és szabadidős programok is várják az érdeklődőket” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező. Szerinte az a legfőbb üzenete az eseménynek, hogy elszántsággal, kellő felkészültséggel bárki lehet Ironman. „Nem beszélve arról, hogy a táv olyanoknak, akik kevésbé felkészültek, váltóban is teljesíthető” – tette hozzá.

Látványos eseményekben sem lesz hiány: a triatlon fesztivál egyik csúcspontja a „Fáklyás Futam” elnevezésű verseny lesz. Sötétedés után a nevezők itt egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel.

 

 

Bővebb információk: http://www.balatonman.hu/

 

0 Tovább

Teke-vb: Horvát arany az első napon

Horvátország világrekorddal megszerezte az első aranyérmet a zalaegerszegi teke csapat-világbajnokságon. Szombaton az U18-as lánycsapatok léptek pályára, a magyar együttes végül lecsúszott a dobogóról és ötödik lett.

A vb első versenynapján a horvátok fantasztikus, 2410 fás teljesítménnyel szerezték meg az aranyérmet, a dobogó második fokára a németek állhattak fel, megelőzve a szerbeket.

A Hannig Viktória, Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Tóth Katalin alkotta magyar válogatott mindössze 14 fával maradt le a harmadik helyről, és ötödikként zárta a 2013-as világbajnokságot.

Zalaegerszegen vasárnap az U18-as fiúcsapatok kezdik meg a küzdelmeket. A magyar válogatott a Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám összeállításban lép pályára, Czeilinger Gábor tartalék lesz.

0 Tovább

Eb-bronzzal visszavonult a Világjátékok-győztes

S. Kovács Ádám a budapesti karate Európa-bajnokságon bronzérmes lett, így egy dobogós helyezéssel fejezte be – ahogy ő fogalmazott – a nemzetközi versenyzést. S. Kovácson kívül Tóth Beatrix, Bartha Nikola és Metzger Szandra, valamint a női csapat is harmadik lett az Eb-n.

A 67 kilogrammos karatés a budapesti kontinenstorna helyosztóján magabiztos versenyzéssel, 7-0-ra verte spanyol riválisát. S. Kovács a sportág történetének legeredményesebb magyar versenyzője. Számtalan jó eredménye közül kimagaslik a Világjátékok-győzelme, amelyet 2009-ben, Kaohsiungban ért el.

„Másfél év kihagyás után azért tértem vissza, hogy 32 évesen hazai közönség előtt, egy éremmel tegyem fel a koronát a pályafutásomra. Óriási teher volt rajtam, és bár próbáltam kizárni, minél lazábban akartam küzdeni, annál görcsösebben ment. De volt egy tökéletes meccsem ebben a szezonban, és ez szerencsére a bronzmeccs volt. Nehéz volt az elmúlt időszak, de megérte. Ezzel az éremmel a nemzetközi versenyzést befejeztem." – nyilatkozta S. Kovács Turák Péternek, az Eb sajtófőnökének a bronzmeccs után.

0 Tovább

Teke-vb: Valóra vált egy álom

Zalaegerszegen az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a 2013-as teke csapat-világbajnokság. Az egerszegi Városi Sportcsarnokban szombattól az U18-as korosztályé a pálya, amelyet német és magyar szakemberek építettek.

A megnyitón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere kiemelte, a magyar tekesport és az egerszegiek nagy álma vált valóra azzal, hogy Magyarországon, Zalában láthatják vendégül a sportág legjobbjait. Hazánk legutóbb 25 évvel ezelőtt, Budapesten rendezett vb-t, így nem csoda, hogy a magyar tekézőknek ez több mint egy világbajnokság – ez életük versenye. A vb fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Az U18-asok után, a felnőtt válogatottak jövő szombaton kezdik meg a küzdelmeket.

„A vb első napján az U18-asoknál 10-kor kezdenek a lányaink. Utánpótlásban nincsenek csoportok és párosítások, itt 4X120-as gurítással alakul ki a nemzetek közötti rangsor. Tehát mindenki legurítja az adagját, és utána derül ki, hogy kik nyerik a vb-aranyat” – mondta a megnyitó után Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

Az U18-as magyar keret:

Leány csapat: Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Hannig Viktória, Tóbiás Anett, Tóth Katalin

Fiú csapat: Brancsek János, Ifj. Horváth Péter, Nagy Gergő, Czeilinger Gábor, Farkas Ádám

0 Tovább

Labdarúgás - Telkiben rúgják a bőrt a Barcelona lányai

Rangos nemzetközi utánpótlás tornákat rendez az FTC 2013. május 11. és 19. között. Az első alkalommal megrendezendő női u18-as megmérettetésen pályára lép az FC Barcelona (spanyol), az Amasone Asker FK (norvég), a ZNK Agram (horvát), az SK Slavia Praha (cseh), az FK Duslo Sala (szlovák) és a Ferencváros.

A férfiaknál az u16-os korosztályban az FTC vendégei az SC Braga (portugál), mint címvédő, a Slavia Praha (cseh), az FC Brugge (belga), az 1. FC Nürnberg (német) és az Újpest lesznek.

„A tavalyi, nagy sikerű pünkösdi u16-os torna megrendezése után meg sem fordult a fejünkben, hogy idén kihagyjunk egy, a fiatal játékosaink számára remek megmérettetési lehetőséget. Idén talán még jobb csapatok fogadták el a meghívásunkat, így színvonal emelkedésre számítok.

Igyekszünk lehetőséget biztosítani női labdarúgóinknak is a fejlődésre, így ebben az évben a Fradi hét keretein belül nekik is rendezünk egy tornát, ahol a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb klubjának csapata, az FC Barceolna is képviselteti magát. Kíváncsian várom a mérkőzéseket.” – mondta el Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója.

 „Sok tapasztalatot szereztünk a 2012-es pünkösdi tornán. Láthattuk, hogy hol tartanak magasan jegyzett európai klubok az utánpótlás nevelésben, a mérkőzéseken látottakat hasznosítottuk is. Idén talán még jobb csapatokat sikerült Magyarországra csábítanunk. Nagy örömömre szolgál, hogy a portugál Braga idén is elfogadta meghívásunkat, hogy megpróbálja megvédeni tavalyi kupagyőzelmét. Természetesen azon leszünk, hogy ez ne sikerüljön nekik” – mondta Dragóner Attila az FTC utánpótlás menedzsere, aki bízik a hölgyek sikerében is. „Komoly munkát végzünk a női labdarúgásban is, ezért bizakodom a jó szereplésben és a végső győzelemben, egy olyan mezőnyben, ahol az FC Barcelona is szerepel.”

 

A női u18-as torna lebonyolítása:

A csapatokat két, hármas csoportba sorsolták (A-csoport: Amasone Asker SK, ZNK Agram, FTC. B-csoport: FC Barcelona, SK Slavia Praha, FK Duslo Sala), ahol körmérkőzések után dől el a végeredmény. A helyosztókon a csoportelsők az első- a csoport másodikak a harmadik-, a csoport harmadikok az ötödik helyért játszanak.

A csoportokban a helyezések az alábbiak szerint alakulnak: 1. több pont, 2. több győzelem, 3. gólkülönbség, 4. több lőtt gól, 5. egymás elleni eredmény, 6. 11-es rúgások.
A helyosztókon döntetlen esetén egyből büntetőrúgások következnek.

A játékidő 2x40 perc

A mérkőzéseket Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendezik.

A torna fővédnöke a Ferencváros két legendás játékosa, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula.

A férfi u16-os torna lebonyolítása:

A csapatokat két, hármas csoportba sorsolták (A-csoport: Slavia Praha, FC Brugge, FTC. B-csoport: 1. FC Nürnberg, SC Braga, UTE), ahol körmérkőzések után dől el a végeredmény. A helyosztókon a csoportelsők az első- a csoport másodikak a harmadik-, a csoport harmadikok az ötödik helyért játszanak.

A csoportokban a helyezések az alábbiak szerint alakulnak: 1. több pont, 2. több győzelem, 3. gólkülönbség, 4. több lőtt gól, 5. egymás elleni eredmény, 6. 11-es rúgások.
A helyosztókon döntetlen esetén egyből büntetőrúgások következnek.

A játékidő csoportmérkőzéseken 2x30 perc, a helyosztókon 2x40 perc.

A mérkőzéseket Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendezik.

A torna fővédnöke a Ferencváros két legendás játékosa, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula.

2013. május 11-12. Női U-18 torna programja:

2013. május 11. szombat:

1-es pálya: 09.30 óra  FTC - ZNK Agram

2-es pálya: 10.30 óra  FC Barcelona - SK Slavia Praha

1-es pálya: 15.30 óra  FTC - Amasone Asker SK

2-es pálya: 16.30 óra  FC Barcelona - FK Duslo Sala

 

2013. május 12. vasárnap:

1-es pálya: 09.30 óra  ZNK Agram - Amasone Asker SK

2-es pálya: 09.30 óra  FK Duslo Sala - SK Slavia Praha

1-es pálya: 14.00 óra  V. helyért

1-es pálya: 15.30 óra  III. helyért

Centerpálya: 17.00 óra           Döntő

0 Tovább

Urak! Hozzátok magatokkal édesanyátokat, párotokat, lányotokat!

A PMFC-MATIAS eddig is számtalan akcióval, kezdeményezéssel próbálta megszólítani a város, térség valamennyi lakóját. A cél az, hogy minél több pécsi, baranyai ember legyen a stadionban.

A nemzetközi trendnek megfelelően a pécsiek eltökéltek abban, hogy minél nagyobb számban képviseltesse magát a gyengébbik nem a mérkőzéseken. A nők színesebbé, szebbé varázsolják a stadion képét, segítenek a kulturált szurkolás további térnyerésében és segítségükkel még az eddigieknél is több gyerek lehet a lelátókon. Éppen ezért, az Anyák Napját követő első hazai mérkőzésre minden hölgy, aki egy férfi kíséretében érkezik a Stadion utcába, ingyenesen léphet be a Haladás elleni meccsre.


OTP Bank Liga 27. forduló

PMFC-MATIAS - Szombathelyi Haladás

Május 11., szombat, 16:00

0 Tovább

Teke-vb: Kihirdették a magyar válogatottak kereteit

Ismertették a magyar válogatottak névsorát a zalaegerszegi teke-világbajnokságra. A hazai szövetség keddi sajtóreggelijén részt vett dr. Simon Zoltán, a Magyar Tekeszövetség elnöke, Takács László, a szervező bizottság elnöke, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dávid Veronika, a hazai szövetség főtitkára, és Nemes Attila, a zalaegerszegiek világbajnok tekése.

Nemes Attila beszél

Nemes szerint erre a vb-re régóta várnak. „1988-ban volt legutóbb Magyarországon csapat-vb. Büszke vagyok, mert tagja lehetek ennek a válogatottnak és biztos vagyok abban, hogy minden csapattársam kettőzött erővel fog küzdeni a világbajnokságon. Célunk az, hogy a legfényesebb érmeket itthon tartsuk” – mondta Nemes.

Balaicz Zoltán, dr. Simon Zoltán, Dávid Veronika, Nemes Attila, Takács László

A világbajnokság az U18-asok küzdelmeivel kezdődik május 11-én, a felnőttek pedig május 18-án lépnek pályára.

A sportág idei legnagyobb eseményének Áder János köztársasági elnök a fővédnöke. A szervezők családi programokkal is készülnek. A verseny helyszínéül szolgáló Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok környékén szórakoztató műsorok lesznek, a gyereket többek között fellépők, ugráló vár és arcfestés is várja. 

A válogatottak:

Nők: Airizer Emese Júlia, Méhész Anita, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Nemes- Juhász Gabriella, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Sajermann Nóra, Némethné Katona Beáta, Fegyveres Petra

Férfiak: Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor, Nemes Attila, Farkas Sándor, Boanta Claudiu, Feher Zoltán Flavius, Kiss Tamás, Botházy Péter

U18 leány csapat: Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Hannig Viktória, Tóbiás Anett, Tóth Katalin

U18 fiú csapat: Brancsek János, Ifj. Horváth Péter, Nagy Gergő, Czeilinger Gábor, Farkas Ádám

 

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Salga Péter: A Kihívás Napján megcélozzuk az 50 millió percnyi testmozgást

Május 22-én megrendezik az idei Kihívás Napját. Hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseményén az a cél, hogy idén 50 millió percnyi testmozgást végezzenek a résztvevők.

Salga Péter szerint erre megvan minden esély. „2011-ben 46 millió percig jutottunk, tavaly pedig 48 milliónál állt meg a számláló. Arra buzdítok mindenkit, hogy vegyen részt a Kihívás Napján, és járuljon hozzá a közös sikerhez. Bár falvak és városok versenyéről beszélünk, a www.kihivasnapja.hu honlapon azok is csatlakozhatnak, akiknek a településük nem nevezett a Kihívás Napjára” – mondta a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Természetesen nem leszünk csalódottak, ha negyven akárhány millióval zárunk majd május 22-én. A lényeg, hogy ráirányítsuk a figyelmet a mozgás örömére, a testmozgás szükségességére” – tette hozzá Salga.

A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben Magyarországon.

Idén május 8-ig lehet még nevezni az eseményre. A Magyar Szabadidősport Szövetség 2013-ban megállapodott a SZEMETISZ programmal, így egy-egy nagyobb szemétdomb eltakarítása is testmozgásnak számít.

Ugye Ön sem szeretné, hogy szűkebb és tágabb környezetét ellepje a szemét? Ha nem szeretne egy szemétdombon élni/sportolni/kirándulni, akkor csatlakozzon a TIsztul az ORszág mozgalomhoz, és töltse le az alkalmazást a mobiltelefonjára.

Regisztráljon, járjon nyitott szemmel és készítsen minél több bejelentést 2013. május 10 – 21 között olyan szemetekről, amikre ön talál rá valahol, majd szervezzen csapatot, hívja meg barátait, kollégáit és vegyenek részt a Kihívás Napján 2013. május 22-én mindannyian a bejelentett szemetek eltakarításában!

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum