Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vasárnap több száz futó veszi birtokba Füredet

Ezen a hétvégén futók veszik birtokba Balatonfüred utcáit. Megkezdődik a 2013-as Maratonman-sorozat. Zelcsényi Miklós főszervező szerint az esemény igazi tavaszi családi program lesz, koncerttel, erőművész bemutatóval, és sok-sok mozgással. „Úgy néz ki, hogy jó időnk lesz, az egyes távokon összesen 500 körüli indulónk lesz. Tavaly ugyanitt rendeztük a Balatonmant (amelyet idén is megtartunk), akkor mindenki elégedetten távozott, és egy jó kis sportélménnyel lett gazdagabb. Ezúttal is ez a célunk, hogy élményt adjunk” – mondta a főszervező.

Az élményszerzésre mindenkinek megvan az esélye, aki ellátogat vasárnap Balatonfüredre. A prémiumkategóriás versenyen a szervezők minden szükséges frissítéssel kiszolgálják az indulókat, hogy nekik valódi élmény legyen a futás. A kísérőket, családtagokat pedig különböző programok és egy fergeteges Tóth Gabi koncert várja, de Nick Árpi erőművész is bemutatót tart. A mezőnyben feltűnik többek között Balzsay Károly is. Korábbi kétszeres profi ökölvívó világbajnokunk tavaly is indult Balatonfüreden.

A Maratonman-sorozat második állomását szintén Balatonfüreden tartják majd a II. Balatonman Triatlon Fesztivál részeként, június 15-én.

Bővebb tájékoztatás a www.maratonman.hu internetes oldalon olvasható.

0 Tovább

Nordic walkingról tanácskoztak

A Magyar Szabadidősport Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával 2013. április 11-én szakmai napot szervezett a nordic walking sportágról.

A szövetség szervezésében zajló Országos Nordic Walking Program (NOWA) részeként megtartott tanácskozáson az ország minden részéről, összesen 110 nordic walking szakember sereglett össze, hogy megvitassák és egyeztessék a sportág népszerűsítése érdekében teendő lépeseiket.

Fábián László MOB sportigazgató köszöntőjét követően minden, a témához köthető és kapcsolható tudás megosztására volt lehetőség. A vitaindítókat Monspart Sarolta MOB alelnök kezdte, majd Horváth Rita nordic walking tréner, Géczi Anikó a Program szakmai vezetője, és Salga Péter MSZSZ főtitkár folytatta. A résztvevők kiselőadásaival kibővült programban főleg programszervezésről, a mozgósításról, a nordic walking foglalkozások kockázati tényezőiről, esett szó, de foglalkoztak az edzéshatékonyság növelése eszközeivel továbbá a nordic walking és a láb kapcsolatával is.

Végül a jelenlévők szavazata alapján a legjobb, legeredetibb, leghasznosabb résztvevői ötletek előadóinak Horváth András elnök adott át a programszervezésben használható díjakat.

A megjelentek közül a 80 fő NOWA instruktor és tréner egy az oktatói munkához a napi gyakorlatban jól használható, sportágspecifikus „készséget” is kapott, amely a nordic walking oktatáskor, túravezetéskor segítségül hívható elsősegély felszerelést tartalmazó övtáskát, és emellett egy kis módszertani füzetecskét tartalmazott.

A szakmai napon a Podiart Kft. ingyenes talpvizsgálatot tartott.

A Kopint-Datorg Kft. újszerű, az informatikai fejlődést kiaknázó programjának megvalósításához kért partnerséget a nordic walking oktatóktól, mely mint Dr. Nagy József ügyvezető igazgatója elmondta, segíthet a természetben fellelhető rengeteg szemét eltűntetésében.

A NOWA programmal kapcsolatos ismeretek bárki számára hozzáférhetők a program honlapján: www.nowa.hu

0 Tovább

Top Business Cup

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a fővédnöke, Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya pedig a szakmai védnöke a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Telekom és a Heti Válasz közös szervezésében idén is megrendezésre kerülő nagyszabású kispályás „focifesztiválnak”, amelyet az ország legsikeresebb vállalatait képviselő csapatok számára hirdettek meg.

Amint arról az eseménysorozat keddi sajtótájékoztatóján beszámoltak, a Telekom – Heti Válasz Top Business Cup 2013 kispályás mérkőzéssorozatra benevező együttesek május 4-én és 5-én, valamint június 15-én és 16-án először selejtező tornákon mérhetik össze erejüket, majd a június 22-i döntőn derül ki, ki is lesz a „bajnok cégek” bajnoka. A küzdelmek jól bevált helyszíne Telki, a labdarúgás hazai fellegvára, az MLSZ Technikai Centruma, amely a nagy erőpróbák előtt nemzeti válogatottunk „rejtekhelye” is.

„Örülök annak, hogy sok száz amatőr focibarát lép pályára, amiből csak jó dolog sülhet ki. Minél többen fociznak, annál több az egészséges ember, és annál több azoknak a száma, akikre szurkolóként is számíthatunk a nagy meccseinken.” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Egervári Sándor.

„Ha a FIFA nem szól közbe, azaz nem osztanak be egy meccsre bíróként, akkor szívesen fújom a sípomat Telkiben is ennek az érdekes tornának a döntőjében” – csatlakozott Kassai Viktor, első számú FIFA játékvezetőnk.

A bajnokság találkozási és versenyzési lehetőséget kínál a különböző profilú, a maguk területén sikeres vállalatok munkatársainak, de a szervezők nem titkolt szándéka a felépített és elismert márkák segítségével ráirányítani a figyelmet az amatőr sport és egészséges életmód fontosságára. A csapatok szereplésükkel példát mutathatnak abból is, hogy az üzleti élet kiélezett piaci versenyében ugyanúgy érvényesíteni kell a fair play etikai elveit, mint a labdarúgópályán. A rendezvény ezen felül jótékonysági célokat is szolgál, hiszen a nevezési díjak egy része az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványához és a Bátor Tábor Alapítványhoz kerül. A tornára április 25-ig lehet nevezni, a nevezési díj 99 000 Ft + áfa.

0 Tovább

Maratonman 2013 – Tóth Gabinak különösen fontos a jó erőnlét

Komoly állóképességre és erőnlétre tett szert Tóth Gabi az utóbbi időben. Az énekesnő sokáig nagy sikerrel versenyzett a Szombat esti lázban, és a napi több órás edzések megtették a hatásukat: a próbák alatt elkezdett izmosodni, és néhány kilótól is megszabadult. Ugyan kiesett a versenyből, ám bárki találkozhat vele április 14-én Balatonfüreden, hiszen az ő ingyenes koncertjével zárul majd a Maratonman-sorozat első eseménye.

Április 14-én tartják a Maratonman-sorozat első állomását, Balatonfüreden. A prémium kategóriás futóversenyen a szervezők kiváló minőségű frissítőkről is gondoskodnak, a célban pedig egyedi érem, oklevél és Saucony technikai póló várja a beérkezőket. Azok sem fognak unatkozni, akik nem húznak futócipőt. Számtalan színes kísérőprogram lesz, ezek központi helyszíne a Vitorlás tér lesz, ott áll majd színpadra a 2005-ös év női hangja is, aki korábban rendszeresen futott, 2009-ben még egy versenyen is indult. Mostanában a tánc töltötte ki az életét, de azt mondja: aki kellően felkészült, annak csak ajánlani tudja, hogy álljon rajthoz, a többiek pedig szurkoljanak, és bulizzanak egy nagyot az esti koncerten.

A Maratonman-sorozat második állomását szintén Balatonfüreden tartják majd a II. Balatonman Triatlon Fesztivál részeként, június 15-én. A triatlon fesztivál egyik betétprogramjaként különleges élménynek ígérkezik az esti fáklyás futás, ahol kivilágított pályán futnak majd a versenyzők.

 Bővebb tájékoztatás a www.maratonman.hu internetes oldalon olvasható.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum