Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aerobikos kvóták a Világjátékokra

Az aerobikosok is kvótatulajdonosok lettek. A Magyar Torna Szövetség információi szerint a step aerobik, és a sportaerobik-csoport is ott lehet a kolumbiai Világjátékokon.

„Mindkét csoport a kvalifikációs világbajnokságon hetedik lett, így elsőszámú tartalékként harcolta ki az indulási jogot Caliba. A step kategóriában és a sportaerobikosoknál is lehetnek férfi, női és vegyes csapatok is. Az induló kereteket a szakági vezetőség legkésőbb május közepéig ismerteti” – mondta Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

A nyolcfős step aerobik és az öttagú sportaerobikosokon kívül a következő sportágakban lesz magyar induló a Világjátékokon: siklóernyő, tájfutás, szumó, íjászat, erőemelés, ritmikus gimnasztika, táncsport, maratoni kajak-kenu és búvárúszás.

A Világjátékokon azon a sportágak képviselői lehetnek ott, amelyek nem szerepelnek az olimpia programján. A játékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg.

0 Tovább

Télűző flashmob a jótékony sportért

Lilapólós szurkolótábor lepte el a Nyugati Pályaudvar aluljáróját! Rigmusokat skandáltak, futottak, biztatták a járókelőket, és jókedvvel töltötték meg az esős, szürke délutánt.

A vidám flashmob-ozók az Élménykülönítmény szurkolótáborához tartoznak, és a jótékonysági sportközösségre szeretnék felhívni a figyelmet.

„Az Élménykülönítmény tagjai futó-, kerékpár-, és triatlonversenyeken indulnak. Vállalják, hogy a kihívást jelentő távokra való felkészülés mellett a versenyt megelőző hetekben adományokat gyűjtenek a Bátor Tábor Alapítvány számára, ezáltal segítve a táborba érkező daganatos és más súlyos betegségben szenvedő gyerekek gyógyulását. A versenyeken, ahol többen képviselnek bennünket, lelkes szurkolóink teremtenek inspiráló hangulatot jótékony sportolóink számára. Ezt a vidám hangulatot szerettük volna bemutatni ma a járókelőknek. Akciónkkal arra bíztatjuk az embereket, hogy idén ők is húzzanak futócipőt, kerékpáros sisakot, méghozzá jótékony céllal, a Bátor Táborért.”

Az élménykülönítményesek a Király utcánál ültek fel a villamosra, ott átöltöztek, melegítettek, majd futva lejöttek az aluljáróba, ahol egy emberként biztatták az éppen arra utazókat. A járókelők mosolyogva hallgatták a rigmusokat, sőt néhányan viszontskandáltak!

A szurkolócsapat ezután a Margit-sziget fele vette útját. Az eső és a szél ellenére is folytatták a kocogást, rigmusozást, hiszen: „Aki itt fut, az bátor, nem fél az árnyékától! Aki itt fut, az bátor, hajrá Bátor Tábor!”

A Bátor Tábor Alapítványt segítő jótékonysági sportközösség - az „Élménykülönítmény” - keretein belül sportolók állnak rajthoz különböző versenyeken. A sportolók a táv teljesítése mellett azt is vállalják, hogy adománygyűjtéssel segítik a Bátor Táborban gyógyuló krónikus beteg gyerekeket.

Az Élménykülönítmény vidám közösségébe folyamatosan várják a futók jelentkezését az info@batortabor.hu email címen. Bővebb információ: www.facebook.com/elmenykulonitmeny, www.elmenykulonitmeny.hu, www.batortabor.hu

0 Tovább

Közösen az európaiak rendszeres sportolásáért

Tíz európai város és kilenc nemzeti szabadidősport szervezet részvételével Németországban tanácskoztak az európaiak rendszeres sportolásáért. A napokban a németországi Hesse tartomány festői fővárosa, Wiesbaden, adott otthont a TAFISA "SportCityNet" Európai Unió által támogatott szabadidősport témájú projekt első találkozójának, ahol az érintett városok és szervezetek tapasztalataira építve, a lakosság aktív szabadidő, lehetőleg sportos eltöltésének ösztönzésére ültek össze a képviselők. Rajtuk kívül, hesseni városok is résztvevői voltak a találkozónak.

Hazai nagyköveteink, Horváth Rita (jobbról, első álló sor negyedik) és Papp Gábor (jobbról, első álló sor második)

A "SportCityNet" projekt, amely része a TAFISA Triple AC programjának, célja, hogy elkészítsen egy tapasztalati és tudástárat a lakosság sportolására szolgáló legjobb európai mintákból, hogy kiépítsen egy európai városi hálózatrendszert a szabadidősportban dolgozóknak, hogy mindezek segítségével hozzájáruljon az európai városok EU rendelkezéseinek alkalmazásához. A Wiesbaden-i esemény támogatója volt a német állam Belügy- és Sportminisztériuma, valamint Wiesbaden városa.
             
A találkozónak voltak megfigyelő képviselői, így Liverpool, mint az úttörő városok egyike a témában, de jelen volt Törökország, Omán és Makaó egyaránt.
Résztvevő szabadidősport szervezetek: Sport for All Association (Bulgária), Gerlev Physical Education & Sports Academy (Dánia), National Olympic Committee & Sports Confederation (Dánia), Sport for All Association (Finnország), Magyar Szabadidősport Szövetség, Sport for All Association (Lettország), Institute for Sport & Physical Activities (Hollandia), Ministry of Sport and Tourism (Lengyelország), Institute of Sport and Youth (Portugália), Cultural and Scientific Association of Tourism, Leisure and Sport Studies (Spanyolország)
Résztvevő városok: Varna (Bulgária), Slagelse (Dánia), Tampere (Finnország), Wiesbaden (Németország), Győr (Magyarország), Jurmala (Lettország), Enschede (Hollandia), Lublin (Lengyelország), Guimarães (Portugália), és a Cáceres (Spanyolország)
A "SportCityNet" projekt a lakosság életminőségének javítására, testmozgásának tudatos növelésére törekszik Európa szerte, a résztvevő szervezetek, városok programjain keresztül. A projekt résztvevői folyamatos együttműködéssel, a legjobb példák megosztásával, a lehetőségek alkalmazhatóságának számbavételével egy európai szintű szabadidősport eseményt terveznek létrehozni, ami a maga nevében is egy egyedülálló lesz.
A projekt következő találkozójáig sok feladat vár a résztvevő szervezetek, városok képviselőire. Az eredményt mindenki bizakodóan várja, a projekt 2014. márciusában zárul le.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum