Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyereket vár az olimpikon és a Világjátékok-résztvevő

Anyai örömök miatt Fábián Viktória nem utazik a Világjátékokra. A könnyűsúlyú szumós szeptemberre várja első gyermekét, aki igazi sportos közegbe érkezik majd. Az apa ugyanis nem más, mint az olimpiai ezüstérmes birkózó, Fodor Zoltán. „A terhesség elején babonából nem is akartam nagydobra verni, hogy állapotos vagyok, de most, hogy eltelt ennyi idő, jeleztem a szövetség felé a nagy hírt. Az egyik szemem nevetett, a másik sírt, hogy nem mehetek Kolumbiába, de most már mindkét szemem nevet. 2009-ben volt szerencsém Tajvanon indulni a Világjátékokon. Hatalmas élmény volt. Idén itthonról szurkolok a magyar csapatnak” – mondta Fábián Viktória.

A magyar szövetség mindent megpróbál azért, hogy Viki helyét más vehesse át a nem olimpiai sportágak világversenyére készülő csapatban. „Írtunk a nemzetközi szövetségnek, hogy Fábián Viktória helyett Forgó Fruzsinát szeretnénk nevezni a Világjátékokra, de választ még nem kaptunk. Vikinek, és az alakuló kis családjának jó egészséget kívánunk! ” – nyilatkozta a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatának Ancsin László, a hazai szövetség elnöke.

A július 25-én kezdődő Világjátékokon azért lesz magyar szumós: Makai Erika és Kálló Gyöngyi (mindketten nehézsúlyban) lép küzdőtérre Caliban.

 

0 Tovább

Indul a Maratonman-sorozat

Április második hétvégéjén nagyszabású maratoni futóversenyt rendeznek Balatonfüreden. Az esemény a Maratonman-sorozat első állomása lesz. A festői szépségű üdülőhelyen a Vitorlás tér lesz a központi helyszín, de a futók érintik – többek között – a Tagore sétányt is.

„Első Maratonman versenyünkön nagyon oda fogjuk tenni magunkat, mindent megteszünk azért, hogy a nevezők és kísérőik a lehető legjobb körülmények között fussanak és szurkoljanak” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező.

A prémium kategóriás megmérettetésen a szervezők gondoskodnak a kiváló minőségű frissítőkről is, így segítve a versenyzőket abban, hogy valóban a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból. A célbaérést követően finom ételekkel és szórakoztató programokkal teszik felejthetetlen élménnyé ezt a napot.

„A nevezési díjak tartalmazzák a versenyzők komplett frissítését! Minden olyan kiegészítőt megtalálnak a frissítő asztalokon, amelyek segítik a célba érkezést, például energiaszelet, gél, magnézium, izotóniás ital és műzliszelet. A célban érem, oklevél és Saucony technikai póló várja a beérkezőket” – tette hozzá Zelcsényi.

 És hogy kiknek szól a Maratonman? Azoknak, akik imádnak futni! Mindazoknak, akik úgy állnak a futáshoz, hogy a célig nincs megállás. A versenyen egykori élsportolókkal is találkozhatnak majd a résztvevők.

 Az eseménysorozat következő állomása a II. Balatonman Triatlon Fesztivál lesz, azt is Balatonfüreden tartják, június 15-én.

 További információkat a futássorozat honlapján, a www.maratonman.hu oldalon lehet olvasni.

0 Tovább

Monspart: Mindenkinek szüksége van arra, hogy edzésben tartsa a szívét!

Monspart Sarolta szerint szükséges lenne, hogy ne csak Sport Nemzet legyünk, hanem sportoló nemzet is! Ezért a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mindenkit arra sarkall, hogy sosem késő elkezdeni a testedzést, a sportolást!

„Vannak olyan karcsú alkatúak, akik azt hiszik, hogy nekik nem szükséges mozogniuk. Tévednek. A szívét, azaz a ’motort’ mindenkinek edzésben kell tartania! Kezdésnek nézzünk egy első edzést: például ma, még világosban vagy vacsora után egy órával este sietősen járjunk egy félórát. A lábunk futna, de mi csak gyalogolunk. Egyedül vagy társsal, emberrel vagy kutyával. Aztán ugyanez holnap. A héten négyszer. A második héten lehet már az első 10 perc gyaloglás után 20 dupla futólépés, majd gyaloglás és újra futás. Az ’ötször 20 dupla’ edzéstervvel lehet kezdeni az új életmód sportos mindennapjait” – nyilatkozta a tőle megszokott vehemenciával a sportvezető, aki a Magyar Szabadidősport Szövetség, alelnöke is egyben.

A szövetség egyébként idén is megrendezi a hagyományos konferenciáját. „Idén 22. alkalommal lesz konferencia. A március 8. és 10. közötti velencei eseményen – többek között – a magyar szabadidősportban 2013-ban elvégzendő feladatok és a kitörési lehetőségek kerülnek terítékre”- mondta Monspart Sarolta.

 

0 Tovább

Újabb fantasztikus uszonyos érmek

Négy aranyat szereztek uszonyos úszóink az egri Világkupa zárónapján. Senánszky Petra a 100-as és a 200-as uszonyos gyorsúszás döntőjében is győzött, Székely Lilla a 100 méteres felszíni uszonyosúszásban lett első, Kanyó Dénes pedig a 100-as uszonyos fináléjában volt a leggyorsabb.

A 14 ország 335 sportolójának részvételével lebonyolított Világkupa záróakkordjaként Kovács Zsófia (100 méteres uszonyos gyors) ezüstérmet szerzett, Székely Lilla (50 felszíni uszonyos), Kanyó Dénes (400 felszíni uszonyos) bronzérmes lett, akárcsak Szenes Mátyás (100 uszonyos gyors).

A felnőtteken kívül a Világkupa utolsó napján a junior korosztályban a magyarok három aranyat, két ezüstöt és három bronzot gyűjtöttek be.

A nem olimpiai sportágak világversenyén, azaz a Világjátékokon több számban is lesz magyar érdekeltség Caliban. Korábban ugyanis Székely Lilla, Kanyó Dénes és a női 4X100-as váltó is kvótát szerzett a kolumbiai világversenyre. A dél-amerikai országban megrendezendő olimpián kívüli sportágak seregszemléje július 25-én kezdődik és augusztus 4-ig tart.

 

Fotó: worldgames2013.com.co

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum