Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A MOB Médiabizottságának tervei

A magyar sajtó olimpiai tapasztalatai mellett a jövőbeni tervekről tárgyalt pénteken Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztőjének vezetésével a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nyáron alakult médiabizottsága.

 

A megjelent főszerkesztők, újságírók a londoni olimpián betöltött szerepükről adtak tájékoztatást, melyben többek között elhangzott, hogy a Magyar Televízió ötkarikás közvetítése minden eddigi nézettségi rekordot megdöntött (49 900 perc élő közvetítés, a Kossuth Rádió esetében 270 óra élő közvetítés).

 

A paralimpiáról 1174 percben tudósított az MTVA, ami duplája volt a pekinginek. Ez volt az első olimpia, amelyről a Magyar Távirati Iroda (MTI) térítésmentesen is közzétette a legfrissebb híreket, fotókat. Magyarország legnagyobb spotnapilapja, a Nemzeti Sport 28-32 oldalas terjedelemben számolt be az olimpia eseményeiről, a Magyar Nemzet online felülete pedig jelentős áttörést hozott az olvasottság szempontjából. A MOB köszönetét fejezte ki a magyar média és a hazai sajtó munkatársainak a korrekt, hiteles tudósításokért.

A médiabizottság jövőbeni tervei között szerepel, hogy közös megbeszéléseket tervez erdélyi, felvidéki, vajdasági sportújságírókkal, valamint fórumokat meghívott vendégekkel, különböző helyszíneken. A MOB médiabizottsága, amely véleményformáló testületként kíván tevékenykedni, mindent elkövet, hogy népszerűsítse a 2013-as olimpiai mozgalom két ifjúsági eseményét (AYOF, Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztivál és EYOF, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) valamint a kazanyi Universiadét, a kolumbiai Caliban rendezendő Világjátékokat és a szentpétervári Küzdősport Világjátékokat. Utóbbi két esemény fontosságára hívta fel a figyelmet a médiabizottság első meghívott vendége, Leyrer Richárd, a MOB alelnöke, a nem olimpiai sportágak szakmai tagozatának vezetője.

 

Elhangzott, hogy a Borkai Zsolt MOB-elnök fővédnökségével december 20-án sorra kerülő Sportcsillagok Gálaestjén (az Év sportolója választás díjátadója) ismét díjazzák a legjobb fogyatékos sportolókat is.

 

Az ülésen a médiabizottság tagjává választották Polgár Emesét, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség kommunikációs munkatársát. Ezzel a MOB minden szakmai tagozata képviselteti magát a médiabizottságban.

 

Az ülésen részt vett Riskó Géza elnök (MTVA) mellett Ambrus Gábor (MTI), Ballai Attila (Magyar Nemzet), Bányász Árpád (szabadidősportért felelős tagozat), Bernau Péter (fogyatékosok sportjáért felelős tagozat), Buzgó József (Nemzeti Sport), Kaszala Claudia (nem olimpiai sportágak versenysportjáért felelős tagozat), Máté Pál (Sport Televízió), Pajor-Gyulai László (Magyar Sportújságírók Szövetsége), Török Olivér (MOB), Vasvári Ferenc (az utánpótlás-nevelés területének felelőse).

(Magyar Olimpiai Bizottság)

0 Tovább

Tekesport – Kiss Norbert világbajnok!

A magyar tekeválogatott tagjai megkezdték az éremgyűjtést a világbajnokságon. Sprint kategóriában aranyat, vegyespárosban pedig ezüstöt szereztek a mieink.


Kiss Norbert világbajnok lett Lengyelországban! A magyar világklasszis a Lesznóban zajló vb-n megnyerte a sprint számot (2X20 gurítás), ezzel folytatta idei zseniális sorozatát. Kiss ugyanis a 2012-ben bevezetett World Tour-sorozat első két állomásán sem talált legyőzőre. A Szegedi TE versenyzője a döntőben azt a szerbiai Ernjesi Róbertet győzte le, aki ugyancsak a Tisza-partiakat erősíti.
Igyekeztem kizárni a körülöttem lévő tényezőket, és úgy játszottam, mint az év bármely mérkőzésén. Nagyon várom a 2013-as csapat-vb-t, mert a hazai közönség előtt még nem szerepeltem világbajnokságon” – mondta Kiss az eredményhirdetés után, akinek ez volt a negyedik világbajnoki aranya (2 csapat, 1 összetett egyéni, és a mostani sprint).
Vegyespárosban a Sajermann Nóra, Kiss Tamás duó is közel állt a győzelemhez, de végül a hirtelen halálban kikaptak a horvát Ana Bacan, Mario Musanic kettőstől. A magyar válogatott így egy arannyal és egy ezüsttel büszkélkedhet eddig a lengyelországi világbajnokságon.
Jövőre Magyarország látja vendégül a világ legjobbjait. A 2013-as csapat-világbajnokságot ugyanis Zalaegerszeg rendezi meg. 

0 Tovább

Jövő nyáron a víz alatt hokiznak a világ legjobbjai

Jövőre Magyarország rendezi meg a Víz Alatti Hoki Világbajnokságot. A sportág legnagyobb versenyét 18. alkalommal bonyolítják le, a helyszín pedig Eger lesz.


„A Magyarországon kevésbé ismert sportág számára kiváló lehetőséget jelent a vb a népszerűsítésre, Eger számára pedig a város megismertetésére"– nyilatkozta Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke.

Miklós Adrienn főtitkár szerint népes mezőnyre számíthatunk a 2013 augusztus 23-án kezdődő világbajnokságon. „Várhatóan 1000-1200 versenyző érkezik Egerbe, ahol két 50 méteres medencében (4 pályán) zajlanak majd a mérkőzések. A helyszíneket most járta be a Búvár Világszövetség Víz Alatti Hoki Bizottságának elnöke és a vb versenyigazgatója, akik mindent megfelelőnek tartottak egy sikeres VB rendezéshez.” – mondta a sportvezető. A vb-n az Elit kategórián kívül U19, U23 és Masters korosztályban is külön versenyt rendeznek a férfiaknak és a nőknek, természetesen magyar részvétellel.


A víz alatti hoki minden korosztály és mindkét nem számára fizikai adottságtól függetlenül egy nagyszerű sport. A sport jellegéből adódóan sérülést nem lehet elszenvedni, megmozgatja egész testünket, de nem terheli meg azt. A játékosoknak nem csak az ellenféllel kell megküzdeniük, hanem a levegő visszatartása miatt saját testük teljesítőképességével is. A játék maga igazi csapatmunkát, komoly taktikázást és folyamatos kommunikációt igényel. A medence szélén elhelyezett kivetítők segítségével pedig a nézők is részesei lehet ennek a különleges, egyedi és extrém sportélménynek. Egy valódi háromdimenziós játék, aminek csak a képzelet szab határt.
A víz alatti hokit egy 25 x 15 méteres, legalább 2 méter mély medence alján játsszák. Egy csapat 10 főből áll. Ebből hat az aktív játékos és négy a csere. A mérkőzés alatt a játékosok folyamatosan váltják egymást. Egy mérkőzés kétszer 15 perces félidőből áll. A játékosok uszonnyal, maszkkal és légzőcsővel vannak felszerelve.
A játék lényege, hogy egy másfél kilós műanyaggal bevont ólomkorongot a játékos az ütőjével az ellenfél 3 méteres kapujába juttassa.
Három bíró vezeti a mérkőzést. Ebből kettő a vízben, egy - a főbíró - a partról irányítja a játékot. A bírók kézjelekkel kommunikálnak. A főbíró egy víz alatt is hallható hangjelzéssel állítja le, vagy indítja el a játékot. A játék szabályai megengedik a kemény és energikus játékot, de határozottan fellépnek a durva, sportszerűtlen és passzív játék ellen. A szankció szabadlövés, büntető, vagy kiállítás is lehet.

1 Tovább

Jó formában a baranyai fiatalok

A PMFC-MATIAS labdarúgócsapatánál öt utánpótlás játékos tréningezik Supka Attila együttesével. Márkvárt Dávid (belső középpályás), Gajág Gergő (belső védő), Gránicz Patrik (szélső), Zelenyánszki László (védekező középpályás) és Erőss Csaba (szélső hátvéd) folyamatosan bizonyított korosztályos csapatában.

A fiatalok már túl is estek a bemutatkozáson, a Vasas elleni Ligakupa találkozókon nagyszerű teljesítményt nyújtottak a felnőttek között. Supka Attila, és a szakmai stáb döntésének értelmében, az ötös fogat mostantól a hét első felében (hétfőtől szerdáig) a felnőttek között edz.

0 Tovább

Eb előtt a kick-boxosok

A hétvégén megkezdődik Ankarában a WAKO Kick-box Light-contact, Low-kick és K-1 Európa-bajnokság.

  

 A tét az Eb-érmeken és helyezéseken túl az, hogy low-kick szabályrendszerben több versenyzőnk indulási jogot szerezhet a jövő évi oroszországi Harcművész Világjátékokra. A világversenyt Szentpéterváron rendezik meg.

A magyar válogatott tagjai edzőtáborokban, illetve hazai környezetben készülnek a kontinensbajnokságra.

Íme a magyar nemzeti csapat:

A light-contact válogatott összeállítása

Férfiak:

57 kg. Rizmayer Norbert (Esztergomi KBSE)
63 kg. Kovács Ádám (Szeged Tigers)

69 kg. Elszaszer Dávid (Szigetszentmiklós Tököl SE)
74 kg. Andó László (Békéscsabai Lakótelepi SE)

79 kg. Zsarkó Péter (Hódmezővásárhelyi Taekwon-do)

84 kg. Dancsó Zoltán (Kondor és Controll SE, Szombathely)

89 kg. Irimi Norbert (BP.Hunyadi SE)

 

Nők:

65 kg. Vizsnyiczai Viktória (Békéscsabai Lakótelepi SE)

+70 kg. Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE)

 

A ringes versenyzők:

Low-kick szabályrendszer:

Férfiak:

60 kg.  Kiss Gábor (PTE PEAC RFC Pécs)

67 kg. Görbics Gábor (Titán SE)

75 kg. Szabó László (Békéscsabai Lakótelepi SE)

81 kg. Hosszú Ferenc (Fontana Debrecen)

 

Nők:

52 kg. Dr. Megyeri Csilla (Titán SE)

70 kg. Boros Kata (Lajo-S-port)

 

K-1 szabályrendszer

60 kg. Habash Antoine (Re-Gym)

71 kg. Benedek Zsolt (Békéscsabai Lakótelepi SE)

81 kg. Busai Gergely (Megatech Tatabánya)

 

 

0 Tovább

Táncsport – László Csabiék ezüstérmesek lettek a Világkupán!

Fantasztikus eredményt ért el a László Csaba, Páli Viktória párosunk a Standardtáncok Világkupáján. A hongkongi versenyen a magyar duó ezüstérmes lett, az orosz Alekszej Glukov, Anasztaszija Glazunova kettős mögött. A bronzérmet a lengyel Krzysztof Musiol, Karolina Aniol páros szerezte meg.

A kétszeres Világjátékok-résztvevő László Csabának - Páli Viktóriával - ez volt az eddigi legjobb eredménye. A László-Páli duó korábban két nyílt nemzetközi viadalon is győzni tudott (Nagybánya és Ljubljana), több értékes döntős helyezése volt, de kiemelt versenyen most állt először dobogóra. László Csaba 2005-ben Duisburgban és 2009-ben Kaohsiungban is tagja volt a magyar csapatnak. Előbbi játékokon Szögi Szilviával, utóbbin pedig Mikes Annával versenyzett.

A szentesi Szilver Táncsport Egyesületet erősítő László Csaba és Páli Viktória a legelőkelőbb helyezéssel bíró magyar páros. Jelenleg a standard világranglistán a huszonegyedikek.

WDSF Standardtáncok Világkupája – Hongkong

  1. Alekszej Glukov, Anasztaszija Glazunova (Oroszország)
  2. László Csaba, Páli Viktória (Magyarország)
  3. Krzysztof Musiol, Karolina Aniol (Lengyelország)
0 Tovább

Iskolások a lelátón, veterán kezdőrúgás és iksz az Eger ellen

Döntetlennel folytatta szereplését a bajnokságban a PMFC-MATIAS. A labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában a baranyai együttes gólnélküli összecsapást játszott az Egerrel. A gólszerzéshez Pécs állt közelebb: az 59. percben Nagy Olivér a kapufát találta el.

A hazai szurkolótáborban sok lelkes kisiskolás szorított a pécsiekért. „Az őszi szezonban meghívót küldtünk az összes pécsi közoktatási intézménynek. Szeretnénk, ha minél több iskolás ráérezne szurkolás ízére. Az Eger ellen három iskola képviseltette magát a lelátón.” – mondta dr. Elbert Gábor, a PMFC-MATIAS ügyvezetője.

A találkozó kezdőrúgását Bencsik Vilmos, volt pécsi játékos végezte el. Az egykori balszélső tagja a PMFC veterán együttesének, amely ma is rendszeresen mérkőzéseket játszik.  

A PMFC-MATIAS a következő fordulóban a Haladás vendégeként lép pályára.

 

OTP Bank Liga, 11. forduló

PMFC-MATIAS – Eger 0-0

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum