Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Innováció a sportban

A Magyar Sporttudományi Társaság első ízben kapcsolódott be a legutóbb megszervezett „Kutatók Éjszakája” rendezvénysorozatba. „Innováció a sportban” Sport – Tudás – Tudat a XXI. században című konferencia ezúttal is újdonságokkal jelentkezett. Első ízben tisztelte meg a rendezvényt Dr. Szabó Gábor a Szegedi tudományegyetem rektora, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke.

Előadásában az innováció gondolatköre most először került kiterjesztésre, a sport területeire is. Az MSTT Sportinnovációs Szakbizottság négy éves munkájának ünnepi pillanata volt a sport ilyen irányú megközelítése. Nagyon fontos lenne, hogy a sport különböző területein induló innovatív projektek egymást erősítsék és dinamikus fejlődést eredményezzenek, most az olimpiai sikerek megadják a lehetőséget az innovatív irányok megnyitására. A rendezvényen a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség új Hajós Alfréd tervének szabadidősport fejlesztési koncepcióját is megismerhették a hallgatók, de a Magyar Diáksport Szövetség új stratégiai megközelítése is nagy érdeklődést váltott ki. Az önkormányzatok lehetséges teendőit, kisvárosokban is megvalósítható legsikeresebb projektjeit Kőszegi Zoltán Dabas polgármestere ismertette. Sport és területiség modelljéről a gyakorlat tapasztalatainak fényében érdekes, meggyőző információk hangzottak el. A fair play szellemiségéről, etikájáról Dr. Kamuti Jenő előadása az érzelmeket is megérintve, bölcs tanításaival fűszerezve emlékezett meg. A nemzeti identitás, közösségi érzés fejleszthetőségéről, a nemzet karakterológia összehasonlító kutatásról, kulturális pszichológiai megközelítésben Dr. Balogh László tartott érdekfeszítő előadást. A rendezvény végén a sport és tudat kapcsolatáról, a tudat fokozottabb bekapcsolásáról,a bekapcsolás következményeiről, lehetőségeiről Dienes István beszélt A tudat kérdései még utolsó előadásként is lekötötték a hallgatóságot. „A konferenciát sikeresnek tartom. Az előadások színvonala, tartalma lebilincselő volt, az egyetemistákat szokásos hallgatóinkon kívül még nem sikerült az általam várt számban idecsábítani, de ez csak új erőfeszítésekre ösztönöz bennünket! Köszönjük az érdeklődőknek, hogy ezen a péntek „éjszakán” a sportot, a sport innovációs lehetőségeinek kérdéseit, lehetőségeit választották!” – jelezte Györfi János a Sportinnovációs Szakbizottság elnöke.

0 Tovább

Sors Tamást ünnepelték Pécsett

Sorsnak tapsoltak Mecsekalján. A PMFC-MATIAS labdarúgócsapat otthonában, az Újpest elleni bajnoki összecsapásán, pályára szólították a pekingi és a londoni paralimpia magyar úszóbajnokát, Sors Tamást, akit nagy szertettel fogadott szülővárosának közönsége.

„Fantasztikus érzés volt kifutni a gyepre, és elvégezni a kezdőrúgást. A szurkolók nagyon jó fejek voltak, nagy tapsot kaptam, valamint átvehettem a kezdőkörben a csapat mezét, amely a nevemet és a londoni logót tartalmazza”- mondta a kétszeres paralimpiai bajnok. 
„Pécsnek több olyan szülötte van, akit ország-, és világszerte ismernek. Ilyen Sors Tamás is, aki Londonban egy aranyat, egy ezüstöt, és egy bronzérmet szerzett. Az a minimum, hogy egy ilyen teljesítményt itt, a város első osztályú focicsapat stadionjában is megünneplünk – összegzett Dr. Elbert Gábor, a PMFC-MATIAS ügyvezetője.
Sors jelenleg csak a mozgásigényét elégíti ki a medencében, az edzéseket később kezdi el. Igaz, nincs annyi ideje a világbajnokságig, amennyivel korábban számolt. „A kanadai világbajnokságot előre hozták, így már jövő augusztusban megrendezik azt. Nem nagyon örülök ennek, mert a felkészülést – a korábbi tervekkel ellentétben – más ütemben kell elvégeznem – nyilatkozta Sors Tamás.

Fotó: Vereby-Csethe Bence, pmfc.hu

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum