Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyurta: Mi nem úgy jövünk le az edzésre, mintha bányába mennénk

Nagyon hosszú utat tett meg, és még sok van előtte. Gyurta Dániel fantasztikusan felépített versenyzéssel megmutatta, hogy mire képes. Világrekorddal győzött a londoni olimpián a 200 mellúszás döntőjében. Lehetne itt elemezni, hogy milyen munka van mögötte, de ezt megtették mások. Inkább két videót ajánlanék.

Gyurta athéni döntője

 

Gyurta filozófiája a sportágról

0 Tovább

Szilágyi után jöhet Gyurta

Lehet, hogy szerényebb volt az elvárás, de az embernek kifejezetten az az érzése, hogy jól kezdte a magyar csapat ezt az olimpiát. Két nap elteltével mindegyik éremből van egy, de vannak pontszerző helyek, valamint egyéni és országos csúcsok, kis meglepi és nagy meglepetés.

2008 februárjában, a Nemzeti Sportszövetség díjátadó gáláján az ültetési rendnek megfelelően foglaltam helyet. A mellettem lévő székre Szilágyi Áron neve volt írva. Ez a név már akkor is  csengett sportos berkekben, legalábbis a sporthírekben többször beszámoltunk az eredményeiről. Szilágyi aztán nem érkezett meg. Kiderült, hogy édesanyja képviseli a gálán, mert éppen valamelyik nemzetközi versenyen kellett helytállnia. És, hogy miért kellett képviselni őt? A 2007-es eredményei alapján díjazott volt „Az Év Utánpótláskorú Sportolója” kategóriában. Az anyukája hosszasan mesélt fia elhivatottságáról, és arról, hogy milyen komolyan gondolja a vívást. Ebben a kategóriában akkor még két díjazott volt: Baczkó Bernadett (csalgáncs), és Gyurta Dániel (úszás).

Abból a trióból ketten ott vannak Londonban. Vasárnap Szilágyiról kiderült, hogy tényleg komolyan gondolja ezt az egészet. Gyurta is bemutatkozott már (100 mellen háromszor javította meg az országos csúcsot, végül 4. lett), de a 200 méteres mellúszás még hátra van…

(bányász)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum