Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Közel 700.000 résztvevő a Kihívás Napján!

A szeszélyes időjárás sem tudta kedvét szegni a 22. Kihívás Napja sportolni vágyó résztvevőinek. A változatos programok, vagy talán a győzni akarás hatására több mint három millió kétszázezer 15 perces sportaktivitást teljesítettek az idei Kihívás Napja résztvevői.

A vágyott 50 millió perces álomcélt ugyan most nem sikerült elérni, de a résztvevők országszerte így is összességében 48044425 percig sportoltak, ezzel jelentősen javítva az ország tavaly mért eredményén.

Az igazi cél persze mégiscsak az volt, hogy minden résztvevőnek legyen egy jó napja, amit a testmozgásnak, sportolásnak köszönhet. Ez, köszönhetően a sok kiváló szervezőnek, lelkes önkéntesnek, szerencsére maradéktalanul megvalósult.

Számoljon mindenki jövőre is ezzel a Kihívással!

Kategória győztesek:

  1. kategória  Hernádszentandrás
  2. kategória  Nagynyárád
  3. kategória  Bükkábrány
  4. kategória  Nyíradony
  5. kategória  Dévaványa
  6. kategória  Szekszárd
  7. kategória  Székesfehérvár
0 Tovább

Tekesport - Magyar Világkupa-győzelem Németországban

Hegedűs Anita kirobbanó formában versenyzett a tekézők U18-as németországi Világkupáján.

A székesfehérváriak fiatal tehetsége Bautzenben aranyérmes lett egyéniben. Hegedűs mögött a szlovén Anja Basek lett ezüstérmes, míg a szlovák Lenka Tranova zárt bronzérmesként.

A magyar versenyzőnek ez volt a második érme a németországi világversenyen, ugyanis korábban Farkas Ádámmal, 1114 összfás teljesítménnyel, harmadik lett.

 

U18-as teke Világkupa

1. Hegedűs Anita (Magyarország)

2. Anja Basek (Szlovénia)

3. Lenka Tranova (Szlovákia)

0 Tovább

Lukács nagyot repült!

Lukács László jól vizsgázott Veres Zoltán pilótafülkéjében! A hétvégén a Hungaroringen megrendezett Tankcsapda koncerten zenére is repült a műrepülő Európa-bajnok, de előtte a banda frontemberével szállt fel.

Veres szerint Lukács jól viselte a nyaktörő mutatványokat. „Örülök, hogy sikerült törlesztenem ezt a régi adósságomat. Ez a közös produkció már régóta felvetődött ötletként, amit most tudtunk kivitelezni. Gratulálok Lukács Lacinak! Férfiasan állta a sarat” – mondta az Európa-bajnok.

Fotók: Veres Z. és Puskás E

0 Tovább

Edzőként éremmel debütált a manchesteri Eb-n

Tóth Balázs meghatározó egyénisége a magyar és a nemzetközi WTF-taekwondónak. A rutinos versenyző - világversenyen - Manchesterben esett át a tűzkeresztségen edzőként, ráadásul úgy, hogy a +87 kilogrammban ő is küzdőtérre lépett. Neki nem sikerült az éremszerzés, ebben egy sérülés akadályozta meg. A belső térdszalagja szakadt el, és végül ötödik lett. Sokáig nem nyalogathatta a sebeit, ugyanis a válogatott edzőjeként a többi magyar induló szerepléséért is felelt.

 

A magyar versenyzők közül kiemelkedett Kotsis Edina teljesítménye, aki korábban többször is bizonyította, hogy tud meglepetést okozni. "Horvát thriller, magyar igazság!" - így foglalta össze röviden és tömören Tóth a - magyar szempontból - az egyik legizgalmasabb meccset. Ez volt az az összecsapás, amelyet megnyerve elődöntőbe jutott Kotsis. Bizony pörögni kellett a küzdőtéren, és annak szélén is. Végül időn túli döntéssel magyar siker született.Az elődöntőben a hazai kedvencen áttaposott, a fináléban aztán alul maradt a magyar taekwondós, és ezüstérmes lett.

"Összességében egy ezüsttel és egy ötödik hellyel zárta a magyar csapat az Eb-t. A magyar együttes a tizenegyedikként végzett" - összegzett az újdonsült válogatott edző, de ami a legfontosabb: 14 év után ismét Eb-érmet ünnepelhettünk a női szakágban. És ez még a kezdet. Tóth Balázs rutinjával, világversenyeken szerzett tapasztalatával, hasznára lesz a magyar taekwondo-válogatottnak, persze mindehhez a szövetségi kapitány, a válogatott edző, és a klubedzők közös munkájára, együttműködésére van szükség.

0 Tovább

Táncsport – Szlovákiában győzött a magyar duó

Magyar aranyérem a Trnava Openen! A szlovákiai versenyen, a latintáncok viadalán, a Süttő Roland, Tombácz Anikó párosunk győzött.

A DanceStation táncosai 2007 óta versenyeznek együtt, és az utóbbi időben egyre jobb helyezéseket érnek el a hazai, és a külföldi megmérettetéseken.

Itthon a latinosoknál ranglistaversenyt rendeztek Bükön, ahol a magyar bajnoki ezüstérmes Stefano Vidoni, Tóth Orsolya páros nyert.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum