Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balzsay Károly is aktívan részt vesz a Kihívás Napján

Nagy dobásra készül a Pécsi Tudományegyetem Testnevelés- és Sporttudományi Intézete. A baranyai megyeszékhelyen, az Ifjúság útján, a május 23-i Kihívás Napján egész nap sportolási lehetőséget kínálnak több, mint 800 embernek. Délelőtt az általános iskolások, délután pedig az egyetemisták húznak edzőcipőt. Az eseményen Borsos Anita fitnesz-aerobic világbajnok tart bemelegítést, de a különböző mozgásformákat kipróbálja Balzsay Károly profi ökölvívó világbajnokunk is.

A vb-címét áprilisban megvédő nagyközépsúlyú bokszoló szerint egy évben több Kihívás Napja kellene. „Az ilyen rendezvényeknek az a lényege, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, és sikerélményük legyen.  Ha van sikerélmény, akkor legközelebb is sportolni, mozogni fog. Szerintem minden évszakban kellene egy ilyen eseményt rendezni. Nagyon fontos, hogy ne csak a hivatásos sportolóknak legyen lételemük a mozgás, hanem minél több embernek. Örülök, hogy ott lehetek Pécsett, és biztos, hogy beszállok egy-két játékba” – mondta Balzsay. 

Pécsett a Kihívás Napján reggel uszodai programok lesznek, majd többek között focizni, röplabdázni lehet, de a játékos kedvű jelentkezők különböző sorversenyeken és váltóversenyeken vehetnek részt. Magyarországon 1991 óta rendezik meg a Kihívás Napját, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye. Az országos verseny koordinációját és irányítását a szabadidősport világszervezetétől, a Trim and Fitness International Sport for All Association-től kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi. A települési rendezvények szervezését a versenykiírás alapján általában önkormányzatok bonyolítják le.

További országos rendezvények a Kihívás Napja honlapján (http://www.kihivasnapja.hu/) olvasható. 

0 Tovább

Új pénzdíjas nemzetközi verseny magyar állomással

Indul a World Tour Classic a tekézőknél. A Nemzetközi Bowling és Teke Szövetség egy új pénzdíjas egyéni versenysorozatot indít el ebben az évben. A három állomás egyike a 2013-as csapat-világbajnokság helyszíne, Zalaegerszeg lesz.

 

Kakuk Levente, Kiss Norbert és Nemes Attila

A World Tour Classicon a világ legjobb játékosai meghívás alapján vehetnek részt, illetve a nemzeti szövetségek javasolhatnak sportolókat. A sorozat fontos célkitűzése a tekesport népszerűsítése, a sportolók részére színvonalas pénzdíjas események szervezése, valamint a média bevonása a nemzetközi teke vérkeringésbe is.

Magyarország első körben három, a válogatottban is meghatározó játékost nevezett. Idén Kiss Norbert (Szegedi TE), Kakuk Levente (Szegedi TE) és Nemes Attila (Zalaegerszegi TK) vesz részt a Tour-on. Jövőre a nők számára rendezik meg a World Tour-t.

 

Az állomások:

Június 30 - Varazdin (Horvátország)

Szeptember 1 – Zalaegerszeg (Magyarország)

December 1 – Ritzing (Ausztria)

 

0 Tovább

Székely, Kanyó és Kosina is jó formában van

A tavalyi emlékezetes búvárúszó-világbajnokság helyszínén, Hódmezővásárhelyen rendezték a sportág erőfelmérőjét, a Tavasz Kupát! 

A viadalon a magyar válogatott néhány tagja világszínvonalú időeredményt produkált. Kosina Gergő nem egész 0,4 másodpercre megközelítette a 200 m uszonyos gyors világcsúcsát, Székely Lilla négy versenyszámban is győzött, Kanyó Dénes 200 m felszíni úszásban volt rendkívül gyors. Kosinára a júliusi grazi junior vb vár.

Székely és Kanyó pedig az augusztusi  lignanói Európa-bajnokságra hangol, mely egyben a jövő évi kolumbiai Világjátékokra kvalifikál. 



0 Tovább

A huszonkettedik Kihívás Napja következik…

Van egy tervezhető, a társadalom széles rétegeit immár 22 éve folyamatosan érintő szabadidősportos esemény, amely újra összefogásra készteti a lakosságot. Ez pedig nem más, mint a Kihívás Napja. Az esemény 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye és idén május 23-án lesz. Magyarországon eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben, az ideire pedig még mindig érkeznek a nevezések.



2011-ben a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 46,5 millió percnyi időt mozogtak együtt. A Kihívás Napja célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

Az eddig benevezett településeken több mint 1.332.623 millió ember találkozhat a sportolás mozgás élményével.

Az esemény honlapján (www.kihivasnapja.hu) értékadó sportemberek vezetésével mozgásos órákat sugároznak a szervezők, amelyekhez bárhol lehet csatlakozni, ahol internet elérés van.

Nem lehet akadálya tehát annak, hogy helyben oktató hiányában nyílt órák legyenek. A NAP szervezői közel viszik e programokat az érdeklődőkhöz, és nem csak a Kihívás Napja településeken!

A hagyományoknak megfelelően persze idén is a helyi szervezők munkája adja meg az országos program lényegét:



Bács-Kiskun megye
Homokmégyen a Kihívás Napi program úszással, és éjszakai túrázással kezdődik. A délelőtt folyamán a helyi Óvodában mozgatják meg a kicsiket és a nagyokat is. Délután a néptánctól kezdve a floorballon át a kerékpáros akadályversenyig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő mozgásformát. Szank több helyszínnel és változatos programmal készül a Kihívás Napjára. Gulu-gulu tánc, tömbfutás, időstorna, kugli, lábtenisz, gördeszka versenyek és még sok más mozgásforma szerepel a programjukban.

Baranya megye
Bánfán többek között medvevadászattal, Sári-Piri kötelezéssel, busztolással, hordógurítással, és talicskatolással várják az érdeklődőket.

Nagynyárádon éjféltől teremfoci lesz a sportcsarnokban, majd az iskolába érkező gyerekeket reggeli tornával készítik fel az első órára. 11 órától lufis örömtáncot lejtenek, táncversenyt hirdetnek léggömbökkel.

Békés megye
Dévaványán a polgármester átadja „Dévaványa kiváló sportolója emlékplakettet” majd közös tornával kezdik a napot. Úszási lehetőséget, ügyességi játékokat, különböző sporteszközöket biztosítanak a szervezők. A nap fénypontját Nick Árpád biztosítja, aki egy 1,6 tonnás gépjárművet fog foggal elhúzni, majd kerékpártúrával zárják a sportos napot.

 
Borsod-Abaúj Zemplén megye
Cigándon délelőtt a Szabadidő Központban, az óvodában és az általános iskolában készülnek futóversenyekkel, sor és váltóversenyekkel, kosárlabdával és labdarúgással. Délután Rubint Réka és Schobert Norbi tart aerobic órát és életmód tanácsadást.

Kazincbarcikán, a városi sporttelepen közös torna, futás, játékos versengések, valamint térítésmentes úszás a program.

Csongrád megye
Bakson a közös zenés bemelegítést követően futás, kispályás labdarúgás, streetball, lábtenisz, kerékpározás, gyógytorna, jóga található meg a programok között.

Szentes kistérségben aktivizálták az iskolákat, óvodákat, ahová mindenki kerékpárral, rollerrel vagy futva érkezik. A nap folyamán ugrókötelezés, labdás sorversenyek, zenés tornák, táncház, görkorcsolya szerepelnek települések programjában.

Fejér megye
Fehérvárcsurgó Legfürgébb Lakója címért női és férfi kategóriában Éjféli futást, majd Holdfény túrát szerveznek éjszakai programnak. A reggelt közös zenés tornával kezdik, majd folytatják hastánccal, zumbával, kerékpáros ügyességi játékkal, kondicionáló tornával. A nap folyamán a Legsportosabb Családot is szeretnék megtalálni a szervezők.

Polgárdi fáklyás futással kezdi a napot. Megmozgatják az iskolásokat, óvodásokat és a felnőtteket is. Egész nap elérhető a ping-pong, csocsó, biliárd. A focipályán torna, aerobic, kick-box és ÖKO sátor várja a település lakóit. Az óvodában kincskeresés, gyerekhordás, babakocsi toló verseny lesz a program.

Székesfehérvárott áloműző bemelegítéssel készülnek fel az egész napos sportolásra, amit éjszakai fürdőzés, nordic walking gyaloglás, görkorcsolyázás, gördeszkázás, ketrecfoci követ. Napközben csörgőlabdával, aquafitnesszel és grundbirkózással is megmozgatják a sportot kedvelőket, de további programok is akadnak szerte a városban. Kihívás Napja Futás és Gyaloglás Próbával és Mc Donald’s 6 órás Asztalitenisz Partyval is készülnek a szervezők.

Komárom-Esztergom megye
Várgesztesen délutáni programokkal készülnek a szervezők a Kihívás Napja alkalmából. Könnyed kerékpározásra hívják a sportolni vágyókat, majd a kicsiknek és nagyoknak is táncházzal készülnek, végül közös aerobicozás vagy nordic walkingozással zárják a napot a településen.

Pest megye
Áporkán több helyszínen is gimnasztika, ügyességi játékok, sorversenyek, zumba, karate, hipp-hopp, jóga, latin tánc programokkal várják az érdeklődőket.

Üllő az olimpia jegyében 2012 méteres futóversenyt szervez éjszaka. A reggelt közös bemelegítés követi, majd utcai futás szerepel a programban. A testnevelés óra keretein belül kötélhúzó verseny, hetes dobó illetve rugó verseny, fekvőtámasz, és különböző váltóversenyekkel készülnek a fiataloknak. A nap végét egy közös tanár-diák foci mérkőzés zárja majd le.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Nagyhalász versenyfutással, közös bemelegítéssel, kerékpározással, tűzharcbajnoksággal, Zumba-val, Kick-box-szal készül a Kihívás Napjára.

Tolna megye
Szárazdon a kultúrházban, a Teleházban és a sportpályán a tervezett programok közt szerepel a lovaglás, fűkaszálás, talicskatolás, kuka tologatás, zumba és tapadós labdajáték.

További információ:

Magyar Szabadidősport Szövetség

Telefon: +36/1/460-6815

info@masport.hu


www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Sportos Elmék – Borbély, Balzsay, S. Kovács és Elbert a profi sportról

Dr. Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi és sajtó irodájának vezetője lesz a Sportos Elmék következő vendége a Hatos Csatornán. A volt ügyésszel – aki ökölvívó szakkommentátorként is tevékenykedett – május 10-én 19 órától a műsor vendéglátói, Balzsay Károly profi ökölvívó világbajnok és S. Kovács Ádám Világjátékok-győztes karatés beszélgetnek. A műsor egyik központi témája lesz Balzsay Károly címvédése, valamint a professzionális sport üzleti jellegét taglalják a szakértő vendégek dr. Elbert Gábor műsorvezető társaságában.A Sportos Elmék egy olyan baráti közösség, amely fiatal élsportolókat, vagy pályafutásukat nem rég befejező élsportolókat tömörít. A tagok valamennyien diplomákkal és nyelvtudással rendelkeznek. Mindannyian a sportpályán kívül is sikeresek és hitelesek. A műsor betekintést enged a kulisszák mögé, anélkül, hogy az öltözői titkokat kifecsegné. Olyan témákról beszélnek őszintén a Sportos Elmék és vendégeik, amelyek máshol aligha kerülnek így szóba, s különösen nem hallható a valóság a szereplők, résztvevők szájából, hitelesen.

Az adás a neten is nézhető: www.hatoscsatorna.hu

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum