Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sartison előtt a Tátrával kell megküzdenie Balzsaynak

Balzsay Károly fontos címmeccsre készül. Magyarország egyetlen regnáló profi ökölvívó világbajnoka április 21-én védheti meg a WBA (Boksz Világszövetség) nagyközépsúlyú világbajnoki címét. A magyar profi ökölvívó a német Dimitri Sartison ellen lép kötelek közé a németországi Schwerinben.

Balzsay már megkezdte a felkészülést – derült ki a keddi sajtótájékoztatón, amelynek a budapesti Ramada Aquaworld adott otthont. Az elmúlt két hét alatt rendszeresen edzett, szerdától pedig egy kéthetes alapozó edzőtábor következik. „A lengyelországi Zakopánéban kőkemény napok várnak rám. A Tátrából nem is térek haza, egyenesen Hamburgba megyek, és ott leszek egészen a címmeccsig” – számolt be a tervekről a világbajnok.

„Az ellenfelemet jól ismerem, hiszen klubtársam. Sok meccs van a háta mögött, egy rutinos és rafinált öklözőről van szó, de természetesen mindent megteszek azért, hogy a WBA világbajnoki öve nálam maradjon” – tette hozzá Balzsay.

 Dr. Elbert Gábor, Balzsay menedzsere szerint a magyar világbajnok már bizonyított azzal, hogy egy vb-cím elvesztése után visszatért. „Balzsay továbbra is komoly értéket képvisel az Universumban. A klub a tulajdonosváltással pedig sokkal rugalmasabb lett. Könnyebb volt az április 21-i gálát letárgyalni, és bízom benne, hogy a jövőben is eredményesen, és sikeresen tudunk együtt dolgozni” – mondta Elbert.

Waldemar Kluch, az Universum tulajdonosa kifejtette, hogy Karcsit jó képességű, technikás, gondolkodó bunyósnak tartja. „Úgy gondolom, amennyiben Balzsay megnyeri az áprilisi címmeccset, akkor jó esély van arra, hogy a következő összecsapását Budapesten vívja meg. Nem akarok annyira előre szaladni, de ha ez így lesz, akkor valamikor a labdarúgó Európa-bajnokság és a londoni olimpia között kerülhet sor a magyarországi világbajnoki címmérkőzésre” – nyilatkozta a tulajdonos.

 Balzsay Károly 26 mérkőzést vívott eddig a profik között, 24 győzelem mellett két vereséget szenvedett. Korábban a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címét is birtokolta. Sartison 30 alkalommal lépett kötelek közé, és csupán egyszer kapott ki.

0 Tovább

Versenytáncos országos seregszemle

Az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős megvédte címét a latintáncok magyar bajnokságán. A budapesti versenyen Silvestriék mögött egy másik olasz-magyar duó végzett másodikként, Stefano Vidoni és Tóth Orsolya – akárcsak tavaly – ezüstérmes lett.

A dobogó legalsó fokán egy új páros végzett: a pontozók Nagymihály Balázst és Szalai Ágnest látták a harmadik legjobbnak. A hatos fináléban táncolt még Kovács László és Kelemen Erika, Köcse György és Molnár Andrea, valamint Süttő Roland és Tombácz Anikó.

Az ifi standard magyar bajnokságon Hegyes Bertalan János és Kis Violetta, a junior standard mezőnyben pedig Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka győzött.

 A latin bajnokság döntőjének végeredménye:

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina

2. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

3. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes

4. Kovács László, Kelemen Erika

5. Köcse György, Molnár Andrea

6. Süttő Roland, Tombácz Anikó

Szombaton a kétszeres Világjátékok-résztvevő új partnerrel ismét megnyerte a standardtáncok magyar bajnokságát.

László Csaba a 13. felnőtt magyar bajnoki aranyát gyűjtötte be standardtáncokban. A László Csaba, Páli Viktória duó mögött a budapesti versenyen Szepesi József és Farkas Bettina lett ezüstérmes, megelőzve a Zsom Olivér, Vozár Boglárka duót.

László Csaba szerint jól sikerült az elmúlt felkészülési időszak. „Ez volt Vikivel a negyedik közös versenyünk, jól haladunk. Sok pozitív visszajelzést kaptunk itthon is és külföldön is. Áprilisra kell a lehető legjobb formánkat mutatnunk. Akkor rendezik az Eb-t, célunk, hogy a kontinensbajnokságon és a világbajnokságon is jól szerepeljünk, valamint a 2013-as Világjátékokra megszerezzük az indulási jogot” – nyilatkozta a magyar táncsport ikonja.

Az ifi latin bajnokságon az újdonsült felnőtt tíztánc magyar bajnokok nyertek. Hegyes Bertalan János és Kis Violetta mögött Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna lett az ezüstérmes, Hetei Máté és Jolobceastai Alexandra pedig a bronzérmet vihette haza.

Junior II-ben – ugyancsak latinról van szó - Hatházi Ádám és Stefanic Nika szerzett magyar bajnoki címet.

A 26 párost felvonultató magyar bajnokság döntőjének végeredménye:

1. László Csaba, Páli Viktória

2. Szepesi József, Farkas Bettina

3. Zsom Olivér, Vozár Boglárka

4. Budai Attila, Barna Lilla

5. Balogh Csongor, Szabó Anita

6. Balázs Zsombor, Youssef Adelina Stephanie

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum