Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Wroclaw rendezheti a 2017-es Világjátékokat

A lengyel pályázat győzött a magyarral szemben: a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) döntése alapján Wroclaw lesz a házigazdája a 2017-es Világjátékoknak. A nem olimpiai sportágak közös versenyének Budapest és Gödöllő is otthont adott volna, de a döntéshozók a lengyel város mellett tették le voksukat.



A kandidálók szerdai prezentációi után csütörtökön délben a Lausanne-i Olimpiai Múzeumban Ron Froehlich, az IWGA elnöke jelentette be Wroclaw sikerét, mely így Budapest és Gödöllő közös pályázata mellett a dél-afrikai Fokvárost is megelőzte. Lengyelország első alkalommal adhat otthont a Világjátékoknak.

A magyar pályázók képviseletében Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök, dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben Gödöllő polgármestere, és Szántó Éva, az NSSZ főtitkára volt jelen az eseményen.

A Világjátékok helyszínei:

1981 – Santa Clara (USA)
1985 – London (Nagy-Britannia)
1989 – Karlsruhe (Németország)
1993 – Hága (Hollandia)
1997 – Lahti (Finnország)
2001 – Akita (Japán)
2005 – Duisburg (Németország)
2009 – Kaohsiung (Tajvan)
2013 – Cali (Kolumbia)
2017 – Wroclaw (Lengyelország

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

0 Tovább

Világjátékok 2017 - Már csak egyet kell aludni...

Szerdán bemutatták a 2017-es Világjátékok budapesti pályázatának prezentációját Lausanne-ban. A magyar delegáció beszámolóját a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) döntéshozói értékelik, és a másik két pályázó anyagával összevetetik. Az öt év múlva esedékes sportesemény helyszínét csütörtökön jelentik be a Lausanne-i Olimpiai Múzeumban.

A magyar küldöttségben Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök és dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben Gödöllő polgármestere, és Szántó Éva, az NSSZ főtitkára kapott helyet.
Szeneczey Balázs a prezentációban kiemelte, hogy óriási jelentőségű lenne a fővárosnak, ha otthont adhatna a Világjátékoknak. „Az olimpián kívüli sportágak világversenyének megrendezése illeszkedik a főváros sportot támogató koncepciójába, és nem utolsó sorban egy hazai Világjátékok hatalmas lökést adhat az érintett sportágaknak. Optimista hangulatban várjuk a holnapi sajtótájékoztatót, és úgy gondolom, hogy egy egyedülálló sportdiplomáciai siker kapujában állunk” – mondta Szeneczey.  
Gémesi György szerint minden igényt kielégítő prezentációt tartott a magyar küldöttség. „Jó hangulatban zajlott le a magyar pályázat bemutatása, bizakodva várjuk az IWGA csütörtöki bejelentését” – tette hozzá Gémesi.
A 2017-es játékok megrendezéséért Budapest-Gödöllő pályázaton kívül a dél-afrikai Fokváros, és a lengyelországi Wroclaw van versenyben.
A Világjátékokon azon sportágak versenyzői indulnak, amelyek nem szerepelnek az olimpia programján. Legutóbb 2009-ben Tajvanon rendezték meg az olimpián kívüli sportágak világversenyét, 2013-ban pedig a kolumbiai Cali lesz a házigazda.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum