Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Világjátékok 2017: az IWGA továbbra is kíváncsi

Folyamatosan érkeznek a kérdések a fővároshoz a Világjátékok Nemzetközi Szövetségétől (IWGA). A szervezet szemlebizottsága júliusban járt Magyarországon, hogy felmérje, Budapest és Gödöllő alkalmas-e a Világjátékok 2017-es megrendezésére, azóta az IWGA munkatársai folyamatos kapcsolatot tartanak a főpolgármesteri hivatallal.

Dr. Szeneczey Balázs

Dr. Szeneczey Balázs, főpolgármesteri kabinetvezető szerint Budapest jól állja a sarat a kérdések kereszttűzében, és igyekszik minél hamarabb eljuttatni a válaszokat az IWGA-hoz. „Tarlós István főpolgármester úrnak kiemelt szerepe van abban, hogy a magyar pályázat továbbra is versenyben van a 2017-es rendezési jogért. Az az egység, amely korábban Világjátékok-ügyben megteremtődött, az most is meg van, és úgy gondolom, hogy mi ettől vagyunk erősek. Folyamatos a kapcsolattartás a sportügyekért felelős államtitkársággal, számítunk a Gödöllői Önkormányzatra, és a Nemzeti Sportszövetségre is. Nem csak Budapest és Gödöllő áll nagy lehetőség előtt, hanem az egész ország is. Ekkora sporteseményt Magyarország még nem rendezett, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mi legyünk a házigazdák” – bizakodott Szeneczey.

Dr. Gémesi György


Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke az NSSZ Sajtószolgálatának elmondta, nemzetközi sportdiplomáciai vonalon zajlik egy lobbitevékenység, amely remélhetőleg a magyar pályázat esélyét növeli majd. „Hamarosan Ron Froehlich az IWGA elnökségének beszámol arról, hogy milyen tapasztalatokat szerzett az egyes helyszíneken, döntés pedig januárban lesz. Magyarországot jó sportrendezvény-szerzőnek tartják, de ilyen nagy versenysorozatot még nem bonyolított le. A 2017-es olimpián kívüli sportágak Világjátéka lehet az első nagy, az ötkarikás játékokhoz hasonló seregszemle” – tette hozzá Gémesi.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Női Mozgásfesztivál - Önvédelmi jó tanácsok hölgyeknek

Önvédelmi oktatásban is részesülhetnek a 13. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválra kilátogatók szeptember 4-én. A Millenáris Parkban megrendezendő fesztiválon – a korábbi évekhez hasonlóan – többtucatnyi sportágat próbálhatnak ki a mozogni vágyók.
 

Idén először önvédelmi oktatásba is belekóstolhatnak a lányok-asszonyok. „Egy nőnek meg kell tudnia védenie magát, és erre a tudásra sajnos szükség van” – kezdte Horváth Ádám Shidoshi-ho, aki a mozgásfesztiválon oktatni is fog majd.
 
„Tanfolyamainkon olyan tudást adunk át a nőknek, melynek segítségével az őket ért támadás során megvédhetik magukat, és elmenekülhetnek. Általában négy hónapos tanfolyamok alatt jut el oda valaki, hogy eredményesen tudja alkalmazni a technikákat, amelyeket a ninjutsu foglal magába. A Millenárison egy gyorstalpalóban lehet része annak, aki ellátogat a mozgásfesztiválra” – mondta a Horváth Ádám.
 
A rendezvényt szervező Magyar Szabadidősport Szövetség ezúttal is kitesz magáért: több mint 75 sportolási lehetőség és mozgásforma közül válogathatnak az érdeklődők szeptember 4-én délelőtt 10-től 17 óráig.
 
A mozgásfesztivált Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok vívó, és Bánhidi Petra, kétszeres argentintangó-világbajnok népszerűsíti, míg a fővédnöki tisztet Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke látja el.

0 Tovább

Fallabda - Magyarország 27. lett a csapat-vb-n

A huszonhetedik helyen végzett a magyar válogatott a paderborni fallabda csapat-világbajnokságon.


A Krajcsák Márk, Fülöp Sándor, Szabóky Márton, Hoffmann Péter alkotta együttesünk nehéz csoportba került a németországi vb-n, és a kvartett utolsó helyén végzett. Az alsóházi mérkőzések során két győzelemmel zártak a mieink, így a 32 csapatos vb-n a 27. helyet csípték el.

Krajcsák Márk szerint már az is nagy szó, hogy a magyar csapat kijutott a vb-re. „Mindössze 20 éve van Magyarországon fallabda, ez az eredmény reálisnak mondható. Végezhettünk volna előrébb is, de nagyon nehéz csoportba kerültünk” – nyilatkozta Krajcsák Márk

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum